0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Ima li nqkakvi lekarstva za podpomagane na zabremenqvaneto
« Отговор #20 -: Март 29, 2010, 16:28:50 pm »
За съжаление спермограмите не се поемат от Касата, за такава ще се охарчите 40-60 лв ориентировъчно. Но ще даде ясен поглед на нещата. От там на сетне ще се ориентирате на къде да продължите. В клиника Торакс няма специалист по стерилитет, в Окръжна също, отдавна за съжаление бе закрито крилото по стерилитет. Наистина за огромно съжаление борбата със стерилитета е свързана със средства.
Значи: спермограма, проходимост на тръби и хормонални изследвания.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #21 -: Март 29, 2010, 16:31:19 pm »
....... и сега с две думи не му се ходи по същите мъки,пък и все нямаме пари :(
Мислиш ли, че на всички момичета в този форум ни е много весело да ходим през месец при лекаря, да се тъпчем с хапчета (хормони, които ни правят настроението, че и ние неможем да се познаем как се държим) и т.н. А и направо толкова съм щастлива като си дам и последните пари за пътни, понеже клиниката не е в нашия град. Я се стегнете и знайте, че никой няма да направи първата крачка вместо вас!

п.п. Има толкова много теми, които ще отговорят на твоите въпроси. Недей да пускаш за всяко питане тема, а просто вземи се разрови из сайта.
*

evro

• 5167
« Отговор #22 -: Март 29, 2010, 16:36:35 pm »
Момичета, не се хващайте за думата. Всеки си има праг на тъпримост, ако това е не е проблем за едни - за другиго е. Пък и в емоционален аспект тежкия мъжки фактор си е "мъка" за половинката.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #23 -: Март 29, 2010, 16:48:46 pm »
кажете ми кои изследвания по точно се поемат от ЗК.а нещо за Даскалов?????
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #24 -: Март 29, 2010, 16:56:30 pm »
кажете ми кои изследвания по точно се поемат от ЗК.а нещо за Даскалов?????
Да, д-р Даскалов е един от добрите специалисти в тази област. Като за начало си запиши час и го посети. От там нататък той ще ти обясни стъпка по стъпка как да действате.
Относно кое се поема от НЗОК, погледни в тази тема:
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_smf&Itemid=40&topic=4567.0
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*

evro

• 5167
« Отговор #25 -: Март 29, 2010, 17:40:43 pm »
Там също нищо не се поема по Каса, прегледа е около 50 лв. На спемограмите категорично може да се разчита за достоверност.
Обсъдете със съпруга ти, направете една спермограма и пак се върни за съвет.

Те осмислят живота ни!

« Отговор #26 -: Март 29, 2010, 19:23:48 pm »
няма начин,майката му е спермограма.правих си хормони-резултатите са добри,и 2 месеца правих овю,макар че последният път втората бледа черта се задържа 3 дни.Това нормално ли е?
*

Марина75

• 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
« Отговор #27 -: Март 29, 2010, 19:32:42 pm »
Добре де,напиши какво си правила,резултатите,за да можем да ти дадем някакъв съвет.Аз оставам с впечатление че не ви се ходи на лекар и чакате на чудо.Цветна снимка правила ли си?Мъжът ти къде е правил СГ?Прави са момичетата,че е безмисленно да даваш пари за каквито и да било лекарства.Най-добре вместо да гадаете направете най-важните изсл.-СГ,ЦС,полови и щитовидни хормони за теб.Вярно всичко е свързано с пари,но никой тук не може да ти постави диагноза.Не искам да го казвам,но вероятно имате проблем,2 год.неуспешни опити не е никак малко време,вече е трябвало да посетите специалист ,занимаващ се със стерилитет.
« Последна редакция: Март 29, 2010, 19:34:23 pm от Марина75 »

"Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
« Отговор #28 -: Март 29, 2010, 19:36:35 pm »
не че не ми се ходи по лекари,тва ми е вече фикс,ама като нямаш с какво как да отидеш-пътни,такси,преглед,уз,сг и пр.....
« Отговор #29 -: Март 29, 2010, 19:44:31 pm »
правих полови хормони на 3 ден от МЦ,ето резултатите:
прогестерон-1,38 от реф.ст.(0,4-1,7)
фсх-8.33(2-10)
тестостерон-0,3(0,2-1,0)
лх-3,20(1,5-8,0)
естрадоил-26,0(30-100)
пролактин-7,0(4-12)
*

crow

• 2670
« Отговор #30 -: Март 29, 2010, 20:14:49 pm »
Не зная дали си здравно осигурена, но не е лошо да посетиш личния си лекар и да поискаш направление за гинеколог. Не съм убедена, че УЗ преглед се поема от НЗОК, но е необходимо да ти направят поне една фоликулометрия за проследяване на овулацията. Не разчитай само на тестове за овулация. Писала си, че имаш бледа втора черта на овю тест, но вероятно знаеш, че за да се счита за положителен - втората чертичка трябва да е наситена поне колкото контролната. Много е важно да се докаже наличието на овулация, да се провери проходимостта на маточните тръби и да направите спермограма в клиника по стерилитет. Без тези неща просто няма да имаш никаква яснота и може да ти отнеме още 2 години да се надяваш на чудо. Искрено ти желая проблема да е съвсем лесно решим и скоро да се похвалиш с положителен тест за бременност.
Смятам, че много момичета се включиха съвсем добронамерено да ти подкажат, че няма как да се самолекуваш без да ти помогне лекар. Не губи време. Ресурсите са проблем за мнозина. Познато е на много от нас. За съжаление живеем в страна, в която се налага да плащаме за повечето от необходимите в тази насока изследвания. Дано се намери решение за финансовият ти проблем. Сигурна съм, че щом посетиш лекар в тази област ще бъдеш много по-обнадеждена и няма да се луташ повече.
Късмет !
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
« Отговор #31 -: Март 29, 2010, 20:45:11 pm »
а може ли да ми каже някой нещо за по горе написаните резултати?
« Отговор #32 -: Март 30, 2010, 02:47:18 am »
Естрадиолът ти е нисък- значи може да няма овулация или да е много късна, ФСХ е горе-долу добре,но зависи на колко си години.Съотношението ФКХ-ЛХ е добро. Прогестерон е безсмислено да се изследва на 3-ти ден- трябва да се направи след доказана овулация. Тези тестове дето си ги правила, сигурна ли си, че са правилно направени- т.е. следобед, всеки ден по едно и също време и след минимум 3 часа въздържане от ходене до тоалетна? Един ден да не спазиш изискванията, картинката вече бяга.А базална температура мерена ли е паралелно с тестовете?Изобщо, опиши малко по-подробно какво сте направили до сега и вземете си запишете час за д-р Даскалов. СГ ви е задача номер едно- най-лекото, безболезнено и евтино изследване.

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*

crow

• 2670
« Отговор #33 -: Март 30, 2010, 05:59:49 am »
 Според мен по прогестерона във фоликулярната фаза се съди дали ще има овулация през настоящия цикъл. Мисля, че трябва да е под единица, за да се предположи, че месеца ще е овулаторен. В този ред на мисли и според мен, съдейки по хормоните - може да не е имало овулация през конкретния месец. Но най-сигурно се доказва овулация с УЗ.
 Естрадиола и според мен е нисък и вероятно е нямало ову.
sladur4eto_89 може да се е случило да изследваш хормоните в ановулаторен цикъл, а може и да има грешка в резултатите. Така, че не е редно да се ориентираш по нашите думи във форума, а само специалист може да ти каже какво е състоянието ти. Между другото редовен ли е МЦ ?

« Отговор #34 -: Март 30, 2010, 10:45:23 am »
благодаря ви Inke Tinke и crow,за отговорите.Според доктора иследванията са били в норма,ама не вярвах,и вие ми доказахте същото.Колкото до МЦ беше редовен,тук последните месеци е 25,35ден,но иначе е 31ден.А овюто го правех в 1 и сащи час,но не сам се въздържала 3 часа-сега научавам.
*

evro

• 5167
« Отговор #35 -: Март 30, 2010, 11:52:58 am »
Не са те проблема за да не забременеете 2 години.

Те осмислят живота ни!

« Отговор #36 -: Март 30, 2010, 15:28:25 pm »
разгледах клиниките и реших ме да направим спермограмата в Селена.Трябва ли да е разширена за по добри резултати?
Преди година и половина ходих ме при д-р Георги Ставракев в Пловдив и ми се стори добър специалист,много е вниматален и работи с НЗОК.Всаита му прошетох,4е се занимава и със стерилитет.Какво ще ме посъветвате???
*

evro

• 5167
« Отговор #37 -: Март 30, 2010, 23:40:53 pm »
Направете я при Д-р Даскалова. :)
За Ставракев  нямам мнение, не съм го посещавала. По Каса съм била при Мерджанов, мои познати при Бабаков...

Те осмислят живота ни!

« Отговор #38 -: Април 05, 2010, 18:46:40 pm »
момичета и този месец  нищоооооооо,въпреки,4е този месец М ми бее само 3 дни и то на третия оскъдна,а по принцип е 5,6 дни.Започнах да си меря БТ-в деня в които ми доиде М 01.04 беше 36,5 а днес пак е същата.Може ли да ми кажете от кога да започна ОВЮ-то когата цикъла ми е 30 дни.
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...