Благодаря за пожеланията, момичета
Чудесата наистина се случват, когато най-малко ги очакваш, иначе няма да са чудеса
След неуспешното ИКСИ исках да повторя опита възможно най-бързо, почнах да правя планове, изчисления, но цикълът не идваше и не идваше. Изпаднах в депресия. Диагнозата изчерпан качествен резерв на яйцеклетките почна наистина да ме притеснява. Дали не са си отишли последните ми яйцеклетки? Пиех Омега 3, хрупах овесени ядки за закуска, намалих алкохола и кафето и чаках със свито сърце.
На 90-тия ден най-накрая цикълът дойде, отидох на преглед. Докторът каза, че яйчниците са възстановени и можем да започнем нов опит. Аз бях готова да се хвърля отново, но приятелят ми ме спря. Предложи да изчакаме още малко и да си дадем време, аз да се успокоя, той да си понижи нивата на кръвната захар. Съгласих се и изпитах огромно облекчение. Наистина имах нужда от почивка.
Купих си Фертил ейд с надеждата след 3 месеца да регулира цикъла ми и да не чакам 45 дни до всяка следваща овулация. Почнах да меря БТ, заредих се с тестовете за овулация. Мина почти месец и никакви признаци. Реших да отида на фоликуметрия при лекарка с кабинет до офиса ми - д-р Желязкова - шефка на спешната гинекология в Пирогов, н.с. Iст. Потърсих отзиви за нея - била добър диагностик, макар и меркантилна и груба с пациентите си в Пирогов. Реших, че за фоликуметрия става. Отидох на преглед в срядата преди Великден. Беше много мила, предложи да ми вземе цитонамазка и микробиология. Отказах й, бяха ми правени редовно през последните 2 г. в клиниката по стерилитет и нямах проблем. Жената явно беше твърдо решила да изкара пари за празниците и попита дали са ми правили колкоскопия. Не бяха. Видимо доволна започна да обяснява как и най-малкия проблем при шийката на матката се разраства след стимулация при Ин витро. Съгласих се да ме прегледа. Веднага ахна, че вижда 2 петна, маза ги с нещо, имало проблем и се налагала спешна биопсия. Намекна за рак на шийката на матката и заяви категорично, че преди да ме излекува, не мога да мисля за дете. Питах за фоликулите. Имало един 13,6мм, овулацията щяла да бъде до 5 дни, но да съм отидела още на другия ден за биопсия в Пирогов. Уплаших се, идваха празници, казах, че не мога. Тя веднага предложи да отида в първия работен ден след Великден, убеждаваше ме колко изгодно ще мина, като спешен пациент на Пирогов и само ще трябва да й платя лично упойката.
Цяла нощ не спах, сълзи, отчаяние. Минах през чистилището. Спомних си всички грехове и напряко изречени думи. Да, грешна бях, заслужавах си наказанието. Добре, че нямах дете, което да остане сираче... Щях ли да оздравея, колко още живот ми остава?
На другия ден за всеки случай се свързах с д-ра, при когото ходех преди да започна АРТ процедурите. За щастие беше дежурен и ме прие. Изненада се, че ми е правена колкоскопия без показания по цитонамазката, обясни, че от стимулацията няма как да получа рак на шийката на матката. Прегледа ме старателно, всичко било перфектно, маза с йод, взе и цитонамазка за всеки случай. В края на прегледа каза - Ти овулираш в момента. Прибрах се и направих тест за овулация - положителен. Секс по задължение, хич не ми беше до това в момента, ама нали е овулация. Сложих и гел Пресийд, висях 30мин. с краката във въздуха, но после всичко изтече. Бях забравила да махна излишното количество
Язък!
На следващата сутрин поехме за родното място, там всеки при родителите си, после приятелят ми замина в командировка и бебеправенето за месеца приключи. Не разчитах въобще да е станало нещо. Толкова пъти сме уцелвали овулацията, 6 инсета, 1 ИКСИ, а сега - 2 колкоскопии, мазаха шийката с някакви вещества, мижав фоликул, само веднъж секс и спермата накрая изтече - абсурд!
Продължих да меря БТ. Един ден преди датата на цикъла, през нощта сънувах, че гоня малко момченце по улиците на някакво село. Детето караше колело, все не можех да го стигна, а то се заливаше от смях. Накрая детето спря в центъра на селото, там имаше празник. Детето се обърна към мен и се усмихна. Събудих се преди да го настигна. БТ беше паднала - и този път не стана
. Почнаха ПМС с пълна сила. На другата сутрин обаче бях гореща, БТ се беше качила рязко, тестът за бременност - положителен. Направих кръвен - ЧХГ 34,75. След седмица закъснение отидох на преглед, видяхме хубава точица в матката и още една по-бледа
Сетих се да погледна снимките от ехографа на д-р Желязкова, беше ми спестила фоликул 22,6мм. Явно като последица от силната стимулация яйчниците се бяха разработили. Днес 2-рата точка не я видяхме, но и с едно ембрионче съм щастлива
Терминът си го изчислихме на Рождество
Момичета, продължавам да съм с вас и чакам последователки. Не спирайте да опитвате, дори когато изглежда безнадеждно! Мислех, че съм в енергийна дупка 1 месец преди 40-тия си рожден ден, а се оказа, че 2 седмици преди да навърша ужасяващите 40, видях първия положителен тест за бременност в живота си
Извинявам се за дългия пост, но имах нужда да го споделя и дано бъде полезно за някой.
Тази сутрин бях още неадекватна след прегледа и забравих да поръся вирусчета, по приетия във форума начин. Сега ги пускам с лихвите.