Здравейте! Много съм щастлива, че ви има, мили момичета! Отскоро влизам във форума и както е очевидно от заглавието на темата това е диагнозата, поставена на мъжа ми. За съжаление една от най-неблагоприятните при необструктивната азооспермия. Нашата история не датира от много отдавна. От 6 години сме заедно, а от 1 се опитваме да имаме дете, като през цялото време не сме се пазели особено стриктно. Казвахме си, ако се случи, ще е много хубаво. А след като не се получи вече и целенасочено, въпреки старанията ни и благодарение на информацията и полезните съвети в сайта, решихме да отидем на консултация в МЦРЗ. Още първата спермограма показа азооспермия и оттам направихме всички изследвания: хормонални: LH - 10, 76 U/L, FSH - 50, 16 U/L, Prolactin - 6, 93 ng/ml, Testosteron - 7, 40 nmol/l. След тях вече имаше съмнения за синдром на само-Сертоли, диагнозата се потвърди и накрая цитогенетичното показа XXY. Шокът е голям, макар да бяхме подготвени. В МЦРЗ получихме невероятно отношение и разбиране, разясниха ни алтернативите в подробности. И оттук започват моите размисли. Макар и да си давам сметка, че при генетични причини вероятността при биопсия да се открият клетки на сперматогенезата е минимална, не искаме да се отказвам още. С мъжа ми обсъждаме донорска инсеминация, както и осиновяване. Аз не съм си направила пълни изследвания, така че нищо не се знае.
В МЦРЗ не ни отказаха от биопсия и всички процедури след това, ако се открият клетки, но ни обясниха, че шансовете са много занижени.
След консултацията в МЦРЗ отидохме в "Майчин дом" с надеждата да се срещнем с доц. Кременски, но за съжаление той е в чужбина и ни прие доц. Георгиева, която отсече, че няма смисъл и че мъжът ми не може да бъде биологичен баща. Въпросът ми е насочен към Мели: към кого да се обърнем за консултация? Мислех си за д-р Андонов във Варна? Мислим си все пак да изчакаме доц. Кременски да се върне...
Чувствам се ужасно, може би защото всичко се случи много бързо и защото през всичките години все пак сме си мечтали за собствено детенце.
Благодаря ви предварително за отговорите!