0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда 3
« Отговор #260 -: Май 12, 2010, 12:15:28 pm »
Силванче, моето мнение е, че няма смисъл да се правят такива опити (предполагам, имаш предвид пластика на тръби). При мен нямаше и какво да се направи, тъй като фимбриалният апарат беше увреден и това нямаше как да се оправи. Така или иначе си стигнала до ин-витро, сега просто трябва да се внимава за хидросалпингс, но док си знае работата.
Успех!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #261 -: Май 12, 2010, 15:07:40 pm »
Ами не знам, д-р Шефкедова не е запозната подробно с моя случай, но като казах, че имам един аборт, попита ме правили ли са ми кюртаж, и най-вероятно това е причината.

Няма смисъл да се ровя наистина, с д-р Стаменов ще обсъдим положението и вариантите.

Само се чудя, при напълно запушени тръби прави ли се опит да се отпушват, доколкото съм чела няма смисъл от това, така ли е?
Силвенце, напълно възможно е след кюретажа да се случи запушване, но може и да си направила спазъм...
Мисля че ти предстои лапароскопия. С теб съм! :hug2:

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #262 -: Май 12, 2010, 15:46:09 pm »
Ами не знам, д-р Шефкедова не е запозната подробно с моя случай, но като казах, че имам един аборт, попита ме правили ли са ми кюртаж, и най-вероятно това е причината.

Няма смисъл да се ровя наистина, с д-р Стаменов ще обсъдим положението и вариантите.

Само се чудя, при напълно запушени тръби прави ли се опит да се отпушват, доколкото съм чела няма смисъл от това, така ли е?
Силвенце, напълно възможно е след кюретажа да се случи запушване, но може и да си направила спазъм...

Какво значи да съм получила спазъм?Искаш да кажеш, че може да са проходими ли, но нещо не е минал контраста  :ask: .И д-р Шефкедова нещо такова каза докато бях легнала, но после като излязоха снимките, каза ми, че са запушени.
На снимката се вижда, че контраста изобщо не е минава, връща се.
« Последна редакция: Май 12, 2010, 15:47:46 pm от silvanchence »
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
« Отговор #263 -: Май 12, 2010, 16:14:01 pm »
3. Как се казва геника в клиниката и къде другаде работи,защото в клиниката идва само в понеделник?

Генетикът се казва д-р Савина Хаджидекова и работи в Майчин дом, катедра Медицинска генетика: http://www.kmg.medfac-sofia.eu/personal.htm
« Отговор #264 -: Май 12, 2010, 21:50:28 pm »

И аз съм с двустранно запушени тръби , но никой от двамата лекари не ми е предлагал лапаро ... 8O
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #265 -: Май 13, 2010, 09:28:40 am »
Вчера мина и моята цветна снимка -  при д-р Шефкедова- каза че тръбите са проходими  :D. Бях много наплашена ,че  ще  боли -а то нищо работа.Е , боля си ,ама са няколко секунди и се  издържа :wink:

« Отговор #266 -: Май 13, 2010, 09:42:18 am »
Браво, Нимика, за проходимите тръби!
Сега спокойно можеш да стартираш вече успешния си опит  :wink: :lol:
Късмет!
« Отговор #267 -: Май 13, 2010, 10:16:33 am »
Вчера мина и моята цветна снимка -  при д-р Шефкедова- каза че тръбите са проходими  :D. Бях много наплашена ,че  ще  боли -а то нищо работа.Е , боля си ,ама са няколко секунди и се  издържа :wink:
Браво, Нинче  :D! Страхотна новина  :D! И от мен късмет!
« Отговор #268 -: Май 13, 2010, 10:23:11 am »
Това е чудесно,nimika!
Хайде успех и само положителни емоции в новата клиника!
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #269 -: Май 13, 2010, 11:16:49 am »
Благодаря ви ,мацки  :grouphug:   и да ви се  връща!

« Отговор #270 -: Май 13, 2010, 11:24:56 am »
Здравейте, някой знае ли каква е разликата между оперативна хистероскопия и биопсия?Преди един месец минах през оперативна хистероскопия,на която хистологията показа ендометриоза+аденомиоза, а за другата седмица имам насрочена биопсия.Каква е разликата ако има такава?

Огромно благодаря на доктор Стаменов!
« Отговор #271 -: Май 13, 2010, 15:10:22 pm »
Момичета помогнете спешно ми трябва номера на Персенска.
« Отговор #272 -: Май 13, 2010, 16:40:39 pm »
Здравейте момичета, моят първи опит приключи без успех. Искам по най-бързия начин да подам документи за втори. Доколкото разбирам мога веднага да отида при Силвия и да подготвим нещата, а иначе имам час за преглед през юни. Така ли беше и при вас, които сте повтаряли?
*
« Отговор #273 -: Май 13, 2010, 17:59:07 pm »
toni_21_I,
Ето ти и темата за биопсиите,ще ти бъде много полезна :
 http://www.zachatie.org/index.php?option=com_smf&Itemid=40&topic=37238.0

maya_the_bee ,
Не е задължително да ти мине първо прегледа и после да подаваш документи.Ако искаш обади се на Силвия,запази си час при нея( за всеки случай) и действай.Подготовката на документите става за около 30 мин.
Успех!
« Последна редакция: Май 13, 2010, 18:01:23 pm от me4kata »
« Отговор #274 -: Май 13, 2010, 19:44:59 pm »
Здравейте! Знае ли някоя от вас дали ще работи клиниката на 24-ти май, защото имам записан час, записан преди доста време, и се чудя дали ще мога да си го използвам, заради почивния ден. Благодаря предварително и желая успех на всички нас!
*
« Отговор #275 -: Май 13, 2010, 20:04:32 pm »
Здравейте! Знае ли някоя от вас дали ще работи клиниката на 24-ти май, защото имам записан час, записан преди доста време, и се чудя дали ще мога да си го използвам, заради почивния ден. Благодаря предварително и желая успех на всички нас!
Да, Цвети, ще работи!
Когато бях в края на Април на преглед, д-р Персенска ми каза да си запиша час за тогава, и че независимо, че е празник ще работят. Успех!
*
« Отговор #276 -: Май 13, 2010, 21:01:55 pm »

Момичета, здравейте !
Спешно ми трябва телефона на Д-р Персенска, помогнете !
Днес бях на преглед, но , мисля, че по спешност трябва и утре да отида. Искам да я питам. Благодаря предварително!
« Отговор #277 -: Май 13, 2010, 21:43:10 pm »
Mishelle9999,evita1717,f___,Rina74,silvanchence,благодаря ви ,момичета,че откликнахте на въпроса ми!
evita1717,silvanchence,много съжалявам за резултата. Нека първо д-р Стаменов погледне снимките,вярвам,че той ще намери решение как да се продължи и успее!
Цветната ми снимка мина вчера и нямам търпение да стане 17,06 да се видя с Док.Изписаха ми АБ и хапчета против гъби. Тъкмо се бях избавила от тези гадини след едногодишна борба.
Снощи почувствах силно втрисане, гадене и отпадналост и чак днес ми дойде на ум да бях помолила докторът да напише някаква епикриза. Дано снимките,които направиха са достатъчно ясни за Док,че да не се налага повторение.

« Отговор #278 -: Май 13, 2010, 21:54:04 pm »
Mishelle9999,evita1717,f___,Rina74,silvanchence,благодаря ви ,момичета,че откликнахте на въпроса ми!
evita1717,silvanchence,много съжалявам за резултата. Нека първо д-р Стаменов погледне снимките,вярвам,че той ще намери решение как да се продължи и успее!

И д-р Стаменов и д-р Персенска са гледали снимките ми от ЦС , но нито единият не предложи лапаро преди инвитрото !
*
« Отговор #279 -: Май 13, 2010, 22:12:35 pm »

Момичета, златни сте !!!!
Благодаря на всички ви. Успях да се свържа, макар и чрез СМС.
Притеснението ми сега е значително по- малко.
Още веднъж благодаря, успех на всички в процедури,търпение и надежда за всички ни.