0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Първа майска тема на бременните #59
« Отговор #40 -: Май 04, 2010, 17:09:33 pm »
Цвети браво на бебчетата, страхотни новини.
Скарлет, супер е това, че вече ще почиваш. Така е и редно. И на мен много ми се иска да можех да излезна по майчинство, ама тук не дават. Вече хич нямам никаква мотивация да ходя на работа и само чакам да минават дните. И като си помисля само, че след това имам само 6 седмици и пак се връщам и от сега ми се плаче.
Снощи се скарах с мъжа ми и направо изпаднах в нервна криза. Чак ме хвана страх да не направя нещо на бебка. За цял нощ съм спала един час и през два часа като се сетя и се разревавам.  Просто нервичките ми не издържат вече - иска ми се да си стоя тук и да си подреждам, къщата е пълен хаос, а аз просто нямам сили след работа да правя почти нищо. Стаята на бебка още не е готова и мъжът ми вчера пак отложи нещо за утре ( което и стана причина за скандала). И на всичкото отгоре взе че се обади на майка ми, защото не заел какво да прави и как да ме успокоява, та и  с нея се скарах, защото се опита да ме накара да се чувствам виновна, че се ядосвам. Днес се обадих, че няма да ходя на работа и сега е 9 сутринта и още не съм успяла да заспя. Както легна и започвам да се треса от нерви. Ето, оплаках ви се и сега отивам пак да се опитам да поспя, стискайте палци този път да стане.

Боби

*
« Отговор #41 -: Май 04, 2010, 17:41:48 pm »
Здравейте,преди да мина на ТЕЛК имах точно 180(от 4 Ноември) дни болнични без прекъсване и друга алтернатива не ми предложиха от работата,стара отпуска нямам.Преди да ви изтекат 180-те дни болнични няма да ви приемат в ТЕЛК,необходими документи-протокол от ЛКК,Удостоверение от месторабота за коя фирма работите,епикризи(копия),ако сте лежали в болница по време на бременноста независимо поради каква причина,присниман последния болничен(аз носих всички,но ми взеха само последния).
Незнам как стоят нещата,ако прекъсвате,т.к. работата ми е в отрови и да исках нямаше как и 1 ден да ходя на работа!
*
« Отговор #42 -: Май 04, 2010, 18:15:21 pm »
Цвети, супер новина мила.Герои са те.А защо ви местят в Първа градска?
Боби, успокой се бе момиче.То вярно хормони напират, ама гледай поне бързо да ти минава.И ние още не сме почнали нищо да правим, а уж все се каним.Ние вървим заедно, имаме още време до срещата с бебките, надявам се.Много малко ви дават за майчинство.Какво работиш ако не е тайна?Там не може ли да ти дадат някакъв болничен, че да имаш малко време да пооправиш нещата в ред?
« Последна редакция: Май 04, 2010, 18:17:48 pm от ketti »
*

anizi

• 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
« Отговор #43 -: Май 04, 2010, 18:50:56 pm »
Здравейте и от мен!
Скарлет растем мила, ама не можеш да си представиш как и двамата растем.  8O Чакам с нетърпение неделя да го видя какво прави дребосъка ама ако доки ми каже, че сме 3 кила и не знам  :lol: :lol: :lol: Аз му викам в момента Мишо от Мишелин - така и така не съм му измислила име  :lol: :lol: :lol:
Боби успокой се - то е лесно да се каже ама все пак. Не са добре тези нерви нито за теб нито за беба. Прави нещо, което обичаш за да се развличаш и се усмихвай повече въпреки всичко  :bighug:
Цвети чудесни новини, дано съвсем скоро да сте си в къщи всичките!  :bighug:
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #44 -: Май 04, 2010, 18:54:16 pm »
Ох, много сте изписали...не могам да наваксам!

Цвети браво на вас :D герои сте и четиримата . С такава борбена мама няма как и бебковците да не са такива !

Прекрасни новини си имаме в Честито  :D И имената ми харесват много !
Мари ми напомня за едно познато детенце - Мариами . Много ми харесва името и не съм го чувала никога.

Боби
аз също минах през ебаси драмите и на финала установих, че в по-голямата им част аз съм си виновна. Тези хормони са страшна работа...що рев изревах! А като се замисля, не е станала чак такава драма...
Опитай се да се успокоиш и да помислиш, дали наистина проблема е толкова голям, че да заслужава всичките ти часове безсъние и сълзи...със сигурност е по-добре да си спокойна и щастлива, пък нека барабар с отложени задачи и хаос.
( слабите се мъчат да вкарат ред в хаоса, докато силните го владеят  :lol: )

Рашинка и аз с Веледа се мажа и съм доволна. Мислех че ще ми лепне по дрехите, но не...попива си.

Добре дошли на новите ! Леко, внимателно, веселичко и умната  :D
Ако ви става лошичко Жаси ще ви каже да пиете сода  :lol: а аз да хапвате солети  :lol:

Аз нямам търпение да отида на пусти преглед! От толкова време не съм ходила...ех! Един месец вече ... ще устискам до 12ти при Дяволов.
Вчера случайно се озовах до поликлиниката, където е личния ми лекар. Той ми е хем роднина, хем е педиатър... Викам си, я да мина да го помоля да ме погледнат на един ехограф при него...ей така, в бързината  :lol: Той ме приземи бързо, каза, че ходенето често на ехограф увеличава риска за Аутизъм. Затова и в щатите има толкова болни...каза че е добре да се сведът до 4-5 видеозона  8O аз толкова ги минах само за първия месец!
Та така...ще си зачакам кротко. Добре че заминаваме в провинцията през празниците, че да се разсея  :D

( нещо ми убягна Жаси...? да не е тръгнал младежа? )
« Отговор #45 -: Май 04, 2010, 19:48:49 pm »
Той ме приземи бързо, каза, че ходенето често на ехограф увеличава риска за Аутизъм. Затова и в щатите има толкова болни...

Брей,брей, само честото ходене на ехограф не бях чувала като причина за Аутизъм...  8O

В интерес на истината много от причините приемани дълги години като причина за аутизъм вече се отричат. Сред тях са ваксините, отношението на родителите /добро или лошо/ и редица други. За сега етиологията на диагнозата /а според някои източници се касае за "състоянието"/ Аутизъм се приема за неизвестна, най-често се приема като причина наличието на т.нар. тежки метали в организма на детето.
    В Америка, а напоследък и у нас поставянето на диагноза "Аутизъм", "Състояние от аутистичният спектър", "Атипичен аутизъм", "Синдром на Канер", "Синдром на Ред" се среща все по-често... Все още обаче няма изследвания, които да диагностират която и да е от тези диагнози още от пренаталното развитие.
Има във морето на детските игри бисерче, което ни прави по–добри!
« Отговор #46 -: Май 04, 2010, 20:30:50 pm »
Привет и от мен, днес се разходих малко из София /служебно де/, подишах "чистия въздух" и се завърнах.Сутринта преди да тръгна обаче, разбрах че в градината на малкия има скралатина, той не я посещава от четвъртък понеже има хрема , но трябвало да отиде за гърлен секрет.Та малко съм притеснена, поне докато излязат резултатите му. Знаете ли нещо по въпроса, ако не е за тук - извинявам се предварително.
« Отговор #47 -: Май 04, 2010, 21:15:27 pm »
Оффф...за аутизма не се знае още причината, знам и теории че е от ваксините и явно затова и доста майки не са ваксинирали децата си съзнателно. Четох в един друг форум мнения за ваксините ама това е друга тема.

Рая, тъкмо се чудих къде си от вчера :)
Ради, мисля, че във форума за въпроси към д-р Бърди може да ти отговорят.
[/url][/url]
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #48 -: Май 04, 2010, 21:50:35 pm »
Много малко ви дават за майчинство.Какво работиш ако не е тайна?Там не може ли да ти дадат някакъв болничен, че да имаш малко време да пооправиш нещата в ред?
Тук понятието болничен не съществува в същият смисъл. Дали имаш или нямаш бележка от лекар, никой не е длъжен да ти дава платено да те няма от работа. То си е за теб лекарятда ти каже, че трябва да си си в къщи, но на работодателя му е все тая - имаш определени платени болнични дни и като ти свършат толкова. При мен е дори още по-объркано, защото аз съм докторант ( не  тайна, работя в лаборатория за научни изследвания) и реално ми плаща лично шефа ми от парите, които получава за изследвания. Всякакви дни, които взема, не са официално регламентирани, а са въпрос на разбиране между него и мен. Аз мога да взема  повече, ако искам, но нямада са платени. Проблема дори не е само това, а че той няма право да спре а ми плаща, освен ако аз не подам молба за това да съм в неплатен отпуск, но пък ко го направя ми се спира  здравната застраховка. Абе всичко е толкова вързано, че просто нямам избор. Казал ми е, че ми два 6 седици платени, но ако искам повече просто не може да ми плаща и трябва да подам тази молба, а аз не мога да си позволя да остана без доход и без застраховка. Та това е положението. Иначе по заkон, работата ми се пази до 3 месеца, но при нас пак няма точни регламенти и ако исках и повече можех да взема, но не мога да си го позволя.

Боби
« Последна редакция: Май 04, 2010, 22:06:09 pm от Bobbie »

*
« Отговор #49 -: Май 04, 2010, 22:02:55 pm »
Леле, Боби, не му се ядосвай толкоз на твоя мъж - пази го, ще ти трябва отмяна като дойде бебка. А за стаята - аз като родих, нямаше къде да отида като ме изписаха от родилното - нееее, имахме къща, но... нямаше ток, вода, нямаше тоалетна чиния в банята, в хола вместо ламинат имаше гол цимент, а на всичкото отгоре беше ноември и нямаше с какво да се топлим  :lol: да не говорим, че не бях изпрала нито една бебешка дреха, нито изгладила. нямах шишета, помпа, козметики и т.н. За 3 дни моя мъж, дето ми беше изпилил нервичките се организира и почти сам пооправи къщата. Дрехите ги беше разхвърлял по роднини да ги перат и гладят - след 3 дни влязох в съвсем непозната къща - подредено, топличко и с дрехи за бебето. Само помпа нямах и оттам ми дойдоха всички бели, но и това мина. Та не му се ядосвай сега, ще видиш че като се роди бебека нищо няма да е същото вече  :bighug:
Раде, дано малкия е избягнал инкубационния период  :crossfingers: иначе за скарлатината знам само, колкото по-голям те хване, толкова по-тежко се кара. Не помня дали създаваше имунитет обаче  :ask: Стискам ви палци!!
« Отговор #50 -: Май 04, 2010, 23:16:41 pm »
Цвети, супер новина мила.Герои са те.А защо ви местят в Първа градска?

Ами днес ми го сервираха. Лиско беше ми споменала, че това е практика при недоносени деца, за които не е необходимо полагането на специални грижи. Но и аз попитах. Потвърдиха ми, че Стоя и Камен ще бъдат преместени след празниците за вдигане на грамчетата, а най-малката - Мина ще остане още някой ден в Неонатологията под наблюдение. От една страна се радвам, че единствения проблем при децата е теглото, но от друга....ще се наложи да свикваме с нова обстановка, нови наблюдаващи лекари. 25 дни до моето изписване, МД ми стана като втори дом - и мишките ме знаят там! :lol: Важното е, че всичко е ок. А това ме прави щастлива.  :D

Боби, споко.  :balk_602:
« Последна редакция: Май 04, 2010, 23:28:03 pm от Tsveti75 »
*
« Отговор #51 -: Май 04, 2010, 23:19:37 pm »
Цвети дечицата в кувьоз ли са?
Много се радвам за вас-ще свикнете, още малко ви остава.Стискам палци да папкат повече бебоците и да наддават по-бързо.
« Последна редакция: Май 04, 2010, 23:30:20 pm от shanoar »
« Отговор #52 -: Май 04, 2010, 23:28:27 pm »
Шани,не, не са вече. Бяха досега, но не им е подавано кислород дори за миг.

*
« Отговор #53 -: Май 04, 2010, 23:31:31 pm »
Това е супер, че не са били на кислород.
*
« Отговор #54 -: Май 05, 2010, 11:05:58 am »
Хей, добър ден-тука голямо затишие, голямо нещо. Нещо не ви се пише. Нощеска морих киселини с Квамателчето, да е жив и здрав доктора, че ми го изписа иначе нямаше да мигна. Установих също, че ми се получават от определени храни-например като хапна по-късничко кисело мляко е ужас. Хайде хубав ден и да се отчетете, че ми липсвате.
« Отговор #55 -: Май 05, 2010, 11:32:36 am »
Бе чудих се аз дали някой няма да мъцне нещо днес, че верно голямо затишие :lol:
С тези киселини много да внимавате на Гергьовден, че аз като цяло агнешко не ям, а и като знам от свинско и пилешко месо какви киселини имах и как ми се гадеше 8O
[/url][/url]
*
« Отговор #56 -: Май 05, 2010, 11:42:12 am »
О, сладурчета, ще нарушим затишието май :)

Мале да, по празниците ще внимаваме с хапването. Мен още ме мъчат киселинките понякога. Забелязах, че киселини ми излизат винаги, когато ям баница. Пробвах купешка, готова, замразена, домашна - излизат от всякаква баница. Сигурно е от мазнината, защото не излизат ако ям филийка със сиренце например.
Момичета, а вие ядете ли лук и чесън? Аз ги обичам и са полезни, ама много внимавам с тях, защот оми оставят кошмарен вкус в устата.

Та, и аз като Шани, да са живи и здрави докторите и лекарствата. Винаги си имам Но Шпа и лек против киселини под ръка :)

Цветинка, много се радвам , че сте добре с бебоците! :)

*
« Отговор #57 -: Май 05, 2010, 12:20:41 pm »
Момичета, не се паникьосвайте по отношение на аутизма. Не е вярно, че има връзка с броя на проведените ехографски изследвания или някоя ваксина. А и доколкото знам, в САЩ са само 3-4 узита за цялата бременност. Поправете ме, ако греша! Просто там успяват да диагностицират заболяването много по-добре отколкото на друго място, където го взимат за някое друго. Прочетете статията в уикипедия за повече инфо:

На английски (по-пълен вариант):
http://en.wikipedia.org/wiki/Autism

И на български:
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%B7%D1%8A%D0%BC

Лека бременност и не се вкарвайте излишно в разни филми!

« Отговор #58 -: Май 05, 2010, 13:05:35 pm »
Забелязах, че киселини ми излизат винаги, когато ям баница. Пробвах купешка, готова, замразена, домашна - излизат от всякаква баница.
и при мен е абсолютно същото :D даже около 1 седмица нямах киселини и един ден си купих една баничка и хоп- отново...явно има нещо там :)
Аз преди малко се прибрах от разходка, явно всички днес са навън  :wink:
*
« Отговор #59 -: Май 05, 2010, 14:05:18 pm »
Днес само ви чета как сте.Такава жега ми е, че ме мързи  да пиша