Не се ползва възглавница поради опасност от задушаване и изкривяване на вратлето.Аз слагам само калъфка от възглавница и отгоре тензухена пелена, за да попива ако повърне или ако се изпоти. Тензухените пелени са безценни- запасете се с количества- стават за всичко. На мен бархетните ми вършат по-малко работа, но пак са от полза- например за детската консултация- постилам една, върху която го разсъбличам и една върху кантара(при нас се мерят съвсем голички).На първо време ви трябват не толкова много дрешки- най-удобни за мен са бодита и пижамки с предно и долно закопчаване. Тези през главата стават за малко по-късно.
ketti, това, което описваш е точно пижамка. Аз я обличам на голо върху памперса, но той моят спи с мен от доста време и аз го топля
. Други мами слагат боди под него, например с къс ръкав. Има и летни пижамки с къси крачоли и ръкави- мисля, че думата беше "ромпър".
Най-трудно е с избора на помпата.Може би има шанс да настоявате да ви дадт да я пробвате поне като форма и размер- при мен от там дойде проблемът- не се събирам в нито една.
Боби, двойните електрически помпи са най-добри, пък и при теб има избор на размера на фунията, което в БГ не е така.
Утре ще прегледам списъка от линка и ще му направим разбор.(Те тия списъци са едни и същи навсякъде , в общи линии.)
А вода в жегите...не знам. Моят син просто не иска, не че съм го спирала. В родилния дом се опитвах да му давам, ама той предпочиташе да суче. Чайчетата против колики също запълват стомахчето. Ако кърмите нормално и на поискване, т.е. по-начесто в жегите, не мисля,че има шанс да се обезводни детето. То на кърмата това й е хубавото- че се регулира според нуждите- по-гъста, по-рядка.Пък и за това си има тест- брой,цвят и мирис на напишканите памперси-ако са 10-12, светложълти и почти без миризма- проблем няма.