0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Ако ще забраняваме на жените след 40г. да стават майки, то ще трябва да забраним и на мъжете над 40г. да заемат ръководни постове и да упражняват властолюбието си!
Според мен и двата нагона, които водят половете към техните цели са естествени и еднакво силни, и не би трябвало дискриминацията да е за сметка на жените.

"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
 :offtopic: :crazy: :balk_149: Това е пълна дискриминация!!!

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
ами да благодарим на екипа на КИРМ Плевен за добре огласената информация в изминалите два дни
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Не знам защо, но имам горчив вкус след последния репортаж днес от парламента. Сякаш нарочно "извадиха" 62 годишната родилка точно сега. Точно когато се обсъжда прагът. Що не се похвалиха когато забременя тази жена. Един вид - Виждате ли какво ще стане ако махнем ограничението ...  8O

Може и да не съм права, но така го чувствам.
*
Да не вземат и на мъжете да им забранят да правят деца, като минат 40 г.?  :x
« Последна редакция: Май 14, 2010, 00:30:15 am от blue_sky »

*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Току що Лъчезар Иванов беше гост в Здравей България. Каза, че е за ограничение до 44 години.
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
...изпуснах го, после нали го качват?
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
Тоя Лъчезар Иванов вече незнае къде какво казва. :x
Вчера едно, днеска друго.
И аз съм за увеличение на възрасста, но нека най-сетне да се спрат на нещо конкретно, а не да ни разиграват като маймуни.
То това важи за всичките ни закони.
Тъкмо приемат един закон, и после хоп се сетят, че нещо са се "минали" и хоп пак промени...
Писна ми... :x
Очаквах, че ще се тръгне в такава посока след простотията с 62 годишната родилка.
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
...изпуснах го, после нали го качват?
Мише, мисля, че ги качват.
Очаквах, че ще се тръгне в такава посока след простотията с 62 годишната родилка.
И аз, и мисля, че вместо обществото ни да крачи напред, направихме голяма крачка назад.
Все се надявам обаче да е "всяко чудо за 3 дни".
Според мен този въпрос трябва да се решава предимно и основно от жени-акушер - гинеколози, защото те най-добре ще могат да преценят емационалната страна на въпроса. А, и да имат поне едно собствено родено дете! И като слагат възрастово ограничение за жените, защо не сложат и такова за мъжете, качеството и  на техните сперматозоиди се влияе от възрастта! Да им сложат и на тях 40 години. А най-добре да им се прави принудителна вазектомия след 40г. за да не нарушават закона!! Като не са направили дете до 40 няма да имат - както искат да стане при жените. Ако една жена според тях на повече от 40 години не може да осигури бъдеще на детето си, защо това да не важи и за бащите!?!
А как стои въпроса в другите държави? Има ли подобни ограничения?
И какво пречи на една 45 годишна бг-ка да отиде някъде другаде да си направи ин-витро и пак може да заобиколи закона или сега ще забранят на 45 годишните да раждат деца...
Излиза че ако си на 45 и забременееш естествено си способен да бъдеш родител, но ако си с ин-витро не  :?

А как стои въпроса в другите държави? Има ли подобни ограничения?
И какво пречи на една 45 годишна бг-ка да отиде някъде другаде да си направи ин-витро и пак може да заобиколи закона или сега ще забранят на 45 годишните да раждат деца...
Излиза че ако си на 45 и забременееш естествено си способен да бъдеш родител, но ако си с ин-витро не  :?

Надеж, напълно съм съгласна с теб. Пълна недосмислица, както са и повечето закони у нас! :balk_149:

*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
Ами тогава да забранят със закон и на жените над 40 години и естествено забременяващи (без проблеми)да стават майки! Или те ще бъдат по-особени майки, а ние "проблемните", няма да имаме тази чест да сме майки!
Смятам дали на 20, 40 или 60 години, всяка една жена има правото да бъде майка! А това, дали да се подложи на процедура или не, си е нейно решение и със съответното становище на клиниката и докторите, при които е избрала да прави опитите си!

*
Момичета, не се тревожете!

Наредба 28, която опрeделя параметрите на АРТ се издава от министъра на здравеопазването. Не е в компетентността на парламента да я редактира и поправя. Доколкото четох настоящия здравен министър е против възрастовото ограничаване

Споко! и тази простотия ще отмине...
В очакване ....
*

Dolphin

• 294
  • So Long, and Thanks for All the Fish
Аман от тоя абсурд! При повечето жени проблемите поради които се налага ин-витро нямат нищо общо с възрастта, в много от случаите в борбата си и мечтите си някой ден да имат собствена рожба те са били успокоявани и залъгвани от много кадърни лекари. И какво се получава- напреданалите технологии в репродуктивната медицина в България, редом с напредналите интернет технологии, масовото разпространение на информация и лесния достъп до нея са през последните 5 години.. ами жените, които не са дочакали това време и вече са достигнали 50, а иначе всичко би им било наред, ако примерно нямаха запушени маточни тръби или пък, ако пък не бяха с мъжки фактор?! Защо ако на тази жена физически и психически всичко и е наред да не може да има деца.. Ми тя природата си решава дали плода да оцелее или не, дали да се износи бременността до край или не, колкото и да е напреднала медицината, в тая част от природа никой не може да се меси! Защо една жена на 50 да речем, която най-вероятно има добра професия, дом и може да осигури добра среда на детето си да е с по-малко права от мен, която съм на 25 и дори нямам собствен дом??! Какво повече бих дала аз на детето си?!
Бабата на мъжа ми забременялаа и родила първото си дете на 40, след 4 години ражда и второ. И двете са живи и здрави, второто има 3 здрави деца вече в детеродна възраст, а на тая жена и е казано, че си подписва смъртната присъда раждайки, щото била с двоен порок на сърцето..
И още се чудя що толкова много всички плюете 62 годишната жена, родила с медицинска помощ, природата е позволила да износи тези 2 деца и тя ще реши дали да оцелеят или не, щото медицината не е всемогъща... а пък дали можела да ги гледа ми колко от вас са отгледани основно от бабите си??? Именно тази горе спомената баба на мъжа ми го е отгледала до навършване на пълнолетието му- глезен и гледан като писано яйце, а тя е била точно на 62 при раждането му  !!!
Kìyevame ulte Eywa ngahu.
Толкова много статии и предавания имаше и за ин витро, и за възрастовото ограничение, ако се появяха по 5-10 коментара под тях, пак добре. А сега, под този материал от няколко реда, се е развихрила такава полемика, че едва успях да изчета половината постове...
Може да се окаже, че този случай е бил катализатор :wink: Само дали ще е за добро?!

Доколкото четох настоящия здравен министър е против възрастовото ограничаване

Fussii, ще почна да я харесвам тази жена  :D

На теория и практика, животът е едно. В действителност - съвсем друго.
*
Абсолютна дискриминация по възраст! Това не трябва да се допуска!
Бабата на мъжа ми забременялаа и родила първото си дете на 40, след 4 години ражда и второ. И двете са живи и здрави, второто има 3 здрави деца вече в детеродна възраст, а на тая жена и е казано, че си подписва смъртната присъда раждайки, щото била с двоен порок на сърцето..
И още се чудя що толкова много всички плюете 62 годишната жена, родила с медицинска помощ, природата е позволила да износи тези 2 деца и тя ще реши дали да оцелеят или не, щото медицината не е всемогъща... а пък дали можела да ги гледа ми колко от вас са отгледани основно от бабите си??? Именно тази горе спомената баба на мъжа ми го е отгледала до навършване на пълнолетието му- глезен и гледан като писано яйце, а тя е била точно на 62 при раждането му  !!!
1.Бабата на мъжа ти не е използвала донорска яйцекелтка, предполагам.
2.Не природата е дарила тази жена с хормони за да износи децата си, а са използвани медикаменти
3.Децата не са родени доносени и особено за едното няма кой знае какви шансове(дано да оцелее, въпреки това).
4.Между 44 години и 62 има много голяма разлика от физилогична гледна точка.