Аман от тоя абсурд! При повечето жени проблемите поради които се налага ин-витро нямат нищо общо с възрастта, в много от случаите в борбата си и мечтите си някой ден да имат собствена рожба те са били успокоявани и залъгвани от много кадърни лекари. И какво се получава- напреданалите технологии в репродуктивната медицина в България, редом с напредналите интернет технологии, масовото разпространение на информация и лесния достъп до нея са през последните 5 години.. ами жените, които не са дочакали това време и вече са достигнали 50, а иначе всичко би им било наред, ако примерно нямаха запушени маточни тръби или пък, ако пък не бяха с мъжки фактор?! Защо ако на тази жена физически и психически всичко и е наред да не може да има деца.. Ми тя природата си решава дали плода да оцелее или не, дали да се износи бременността до край или не, колкото и да е напреднала медицината, в тая част от природа никой не може да се меси! Защо една жена на 50 да речем, която най-вероятно има добра професия, дом и може да осигури добра среда на детето си да е с по-малко права от мен, която съм на 25 и дори нямам собствен дом??! Какво повече бих дала аз на детето си?!
Бабата на мъжа ми забременялаа и родила първото си дете на 40, след 4 години ражда и второ. И двете са живи и здрави, второто има 3 здрави деца вече в детеродна възраст, а на тая жена и е казано, че си подписва смъртната присъда раждайки, щото била с двоен порок на сърцето..
И още се чудя що толкова много всички плюете 62 годишната жена, родила с медицинска помощ, природата е позволила да износи тези 2 деца и тя ще реши дали да оцелеят или не, щото медицината не е всемогъща... а пък дали можела да ги гледа ми колко от вас са отгледани основно от бабите си??? Именно тази горе спомената баба на мъжа ми го е отгледала до навършване на пълнолетието му- глезен и гледан като писано яйце, а тя е била точно на 62 при раждането му !!!