По принцип акцентът падна на няколко проблема:
1. дете от донорска яйцеклетка и донорска сперма-редно ли е да се правят деца по поръчка, когато едно дете може да бъде осиновено предвид факта, че и в двата случаи хората няма да са запознати с генетичния материал на детето. (за мен лично в този случай и при този избор осиновяването е по-нормалният вариант. Не става въпрос за подпомагане на забременяването чрез донорска яйцеклетка или донорска сперма, а комбиниране на два донора)
2. до колко яйцеклетки може да дарява една жена и как става оплождането им-варианти за комбинация. Не е ли редно да има контрол за проследяване на коя яйцеклетка с чия сперма да бъде оплодена, за да не се получат много деца от едни и същи биологични бащи и майки.
3.клиниката в Гърция и проверката на здравословното състояние на донорите.
Не гледам често телевизия и не съм запозната с репортажите на Миролюба Бенатова, днес беше чиста случайност, че успях да хвана това предаване, но тя ми беше неприятна като студийно поведение, представяше нещата крайно и и липсваше достатъчно компетентност за това, което говореше.Проблемите, които повдигна, независимо доколко професионално ги поднесе-за мен са реални проблеми.