Привет sisters forever,
1. Трябва ли да уведомя д-р Козовски? - Най-добре е да го уведомиш. Това е може да стане, когато си вземеш заповедта, за да му я занесеш направо.
2. Кога най-рано трябва да отида при него? - Когато си вземеш заповедта.
3. Ще умея ли да съчетая работата с евентуално започване на процедури (до 30 септември ми е договора и работя на смени, т.е давам и нощни и се притеснявам как ще ми се отрази)? - Добре е да разполагаш с времето си, понеже се ходи в клиниката през ден, а след пункция и трансфер е добре да почиваш поне ден. Отделно всяка жена реагира различно на стимулацията, затова възможността да почиваш е по-добра.
4. После пък в средата на октомври ще отсъствам от Бг за около 5 дни и се чудя след това ли да започнем? - Най-добре е да си свободна от терзания дали и как ще ти се отрази това пътуване, така че ако имаш търпение, най-добре се уговорете с Док. да започнете след това.
Отделно зависи и как е графика на екипа, какви са изследванията ти, т.е. позволяват ли започване на процедура веднага или ще се наложи лечение и пр.
5. Колко пари ще ми трябват допълнително за изследвания, освен отпуснатите от Фонда? - Зависи от изследванията, които нямаш, но за първични изследвания за двамата ние със съпругът ми дадохме около 500 лв. Тук вкл. СПИН, васерман, хламидии, хепатити, микробиологии, сондаж при мен /пробен трансфер/, спермограма.
6. Трябва и да посетя ендокринолог за контролен преглед, но пък записванията се правят най-рано месец преди това, а и сега започва отпускарския сезон. - след като вземеш заповедта, обсъдиш с Док кога да започнете ще имаш време да минеш и този преглед
Надявам се поне малко да изясних картинката в главата ти!
Знам колко неизвестни има в главата ти преди първи опит, но повярвай, това е просто едно приключение. Не разбираш кога минаваш през всичко и идва времето за чакане на истината
Ако имаш каквито и да е въпроси - насреща съм и знай, че няма понятие "глупав въпрос" / поне за мен
/