0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Пацентки на клиника Малинов / Надежда -тема 4
« Отговор #400 -: Август 31, 2010, 11:39:34 am »
Здравей Дидомира, ако наистина няма да ползваш часа и има някаква възможност да ми го преотстъпиш, ще ти бъда много благодарна.

В Клиника "Малинов" не се разрешава размяната на часове! Ако имате такъв, а няма да го ползвате, практиката е да се обаждате и да го откажете. Знаете, че досиетата на записаните за преглед пациенти се приготвят от предния ден и се оставят в кабинета на лекаря, който ще Ви преглежда!

На мен при предишното посещение в клиниката , преди отпуската им , ми бяха сбъркали картона , но веднага смъкнаха моят , така че не мисля , че това че се гласят от предният ден досиетата е проблем в случая !!!
Друг е въпросът относно практиката с размяната на час - това вече зависи от правилата в клиниката !Въпреки че по тази логика не би трябвало да приемат момичета , които нямат час , но го правят , така че едва ли правилата се спазват стриктно !
« Отговор #401 -: Август 31, 2010, 17:57:36 pm »
На мен при предишното посещение в клиниката , преди отпуската им , ми бяха сбъркали картона , но веднага смъкнаха моят , така че не мисля , че това че се гласят от предният ден досиетата е проблем в случая !!!
Друг е въпросът относно практиката с размяната на час - това вече зависи от правилата в клиниката !Въпреки че по тази логика не би трябвало да приемат момичета , които нямат час , но го правят , така че едва ли правилата се спазват стриктно !

Разликата е, че Вие сте имали записан час за този ден и грешката за картона е била на секретарките. Не е прието да се разменят или преотстъпват часове!
*
« Отговор #402 -: Август 31, 2010, 18:21:54 pm »
Момичета, аз нямам намерение да ги поставям пред свършен факт. Аз мисля предварително да ги уведомя и естествено с тяхно позволение да се вместя в часа на Дидомира. И през ум не ми е минавало да го направя тайно, не мога да си позволя да се излагам пред докторите. Но да ги попитам - не пречи. Ако стане - добре, ако не - ще си чакам, когато ми дойде реда. Благодаря ви за коментарите, така ми помагате да се ориентирам по-добре в ситуацията.

« Отговор #403 -: Август 31, 2010, 19:38:43 pm »
 :good_post:
Момичета, аз нямам намерение да ги поставям пред свършен факт. Аз мисля предварително да ги уведомя и естествено с тяхно позволение да се вместя в часа на Дидомира. И през ум не ми е минавало да го направя тайно, не мога да си позволя да се излагам пред докторите. Но да ги попитам - не пречи. Ако стане - добре, ако не - ще си чакам, когато ми дойде реда. Благодаря ви за коментарите, така ми помагате да се ориентирам по-добре в ситуацията.
:good_post:
« Отговор #404 -: Септември 03, 2010, 11:16:28 am »
Здравейте ,момичета !
Нещо много опустя темата.Дано другата седмица има раздвижване ,когато клиниката почва работа .Аз да ви кажа какво става при мен.Вече ще се побъркам.Откакто сме си дали заповедтта и посещаваме клиниката ,колкото пъти съм ходила досега винаги ама винаги изскача проблем.Сега на 07.09. ще "зарадвам" док. с тънка лигавица и абсолютно никакви ф-ли.Пада ми се 14 ден от Мц.И сега съм тотално объркана какво ще ми каже д-р Стаменов и какво ще последва.Снощи ходих при мойта АГ и видяхме че няма ф-ли нито в единия нито в другия яйчник,е в единия се видяха някакви миниатюрни ф-ла ,лигавицата ми пък беше 0,57.Явно този цикъл е ановулаторен и следващия МЦ док сигурно ще иска да ме види пак и кой знае какво ще изскочи тогава пък.Има ли и други момичета като мен ? Цикъла ми се промени ,незнам кога ще ми дойде а преди ми идваше точно през 25-26 дни ,сега когато си иска.На първия преглед имах гъбична инфекция + задържан ф-л ,следващия път пък ову беше минала ,сега ановулаторен .Е чак да му писне на човек.Незнам на психична основа ли е всичко това ,но преди това не съм имала задържани ф-ли -Всеки месец ходех на фоликулометрия лигавицата ми беше добре имах си 1-2 доминантни ф-ла и за това време нямах ановулаторен цикъл ,а сега тотална промяна.Да и си носех снимките от фоликулометриите които съм правила но док.не ги зачете ,каза искам аз да видя какво е положението -ми то тотално се промени.Стана много дълго ,но трябваше с някой да споделя.Чудя се дали да си купя за мен и мъжа ми Фертил аид и да започна да го приемам преди ИКСИ-то ,ще ми попречи ли ,какво ще ме посъветвате.?Благодаря ви предварително.   
« Отговор #405 -: Септември 03, 2010, 12:47:02 pm »
Ей, Малка вещичке, какво така си янала метлата :) Скрий я зад вратата и се поуспокой малко! Няма за какво да си създаваш притеснения. Нормално е да има ануволаторен цикъл и един задържан фоликул не е проблем. Ти си ги занеш тези неща де.
Разбираемо е, че се тревожиш, но си помисли, че организмът не е часовник. Понякога има периоди, в които не работи перфектно, после нещата се нормализират. Вероятно следващият цикъл ще си о.к. и всички притеснения ще отминат.
Ако не си изпускаш срока по фонда, няма за какво да се тревожиш, трябва само малко търпение, а ако има опасност да изтече срока, говори с док., да ти направят необходимите документи за удължаване.

На теория и практика, животът е едно. В действителност - съвсем друго.
« Отговор #406 -: Септември 03, 2010, 13:30:12 pm »
Благодаря ти за отговора plumeria.
Ааааааааа,аз откога съм я яхнала метлата  :mrgreen: Скоро ще трябва да се преименувам на Психясалата вещица.Верно е че всеки има своите периоди но при мен ми се струва че не е точно така.Когато не ходя по изследвания по-дълго време и не се занимавам с проблема ,а си ходя просто ей тако да си се следя -тогава всичко е наред.Обаче ,знам ли че след известно време ми предстои нещо по въпроса и се започва -всякакви проблеми изскачат ,които преди това ги е нямало.Разбираш ли ме за какво ти говоря.Юни месец -гъбички+ задържан ф-л -отлагане на процедурата за наесен,юли -ову по-рано-12 ден от МЦ но лигавицата перфектна,август в началото перфектни стойности на хормоните ,Сега отново проблем.Пак да попитам да си купя ли Фертил аид и да пия поне 1 м.,така като гледам процедурата ще е през октомври.Той док. и да иска да е по-рано няма как да стане отпуска мога да взема след 10.10.А заповедта ми изтича на 26.10.     
« Отговор #407 -: Септември 03, 2010, 14:37:28 pm »
кофти, да! аз също проточих моя втори опит почти година, а за миг не съм спряла да се изследвам и да отстранявам проблеми, които си мислех, че нямам.
Ще се наложи май и при мен одължаване на срока на заповедта, помоли и ти докторите за това.
« Отговор #408 -: Септември 03, 2010, 17:37:29 pm »
Какво да ти кажа... И на мен са ми се случвали такива. То на кого не са? :) Уж всичко ми беше о.к., а до първата ми процедура чаках 7-8 месеца. Лекувахме вируси и фликули задържах, и цикълът ми избързваше/изоставаше точно когато не трябва и точно обратно на нужната дължина. Нарочно се изменяше така, че процедурите да се падат точно в неподходящи дни... На моменти ми се е струвало, че "нещо" ми ги прави тези гадости нарочно, на пук :D Пък, знам ли, може наистина да има такова "нещо" :D Шегувам се де. Да не го вземеш насериозно!

За Фертил ейд не знам.. Пила съм го. Дали помага нямам идея. Поне не вреди, така, че ако искаш пий го. Витамини са, все ше е добре. Поне психологическият ефект от това, че правиш нещо полезно го има със сигурност. :D

На теория и практика, животът е едно. В действителност - съвсем друго.
« Отговор #409 -: Септември 03, 2010, 18:28:27 pm »
Момичета, искам да попитам дали след хистероскопия за изолиране на тръбите следващият МЦ идва с някакви отклонения(по-рано или по-късно) или е нормален.
« Отговор #410 -: Септември 03, 2010, 21:23:16 pm »
maya_the_bee  -  моят напълно изчезна и го предизвикваме само с лрекарства, освен това стана много, много оскъден. Но таво съм аз, не е задължително при теб да е така.

malkave6tiza - ако ще те успокои да ти споделя, че и аз съм така. 5г изплащахме заем, който реално не използвахме, защото един мошеник ни открадна парите. Уж бях в нерви, но явно съм се и стегнала и никакви болести и отклонения не съм имала. Започнахме в Плевен края на 2008г и изкочи какво ли не - киста, възпаления, сега миома...все неща, които не съм имала толкова години...В страшни нерви съм непрекъснато, депресия, главоболия, и много се троскам на хората...абе хич не си затварям устата...а принципно съм спокоен човек и никога не си позволявам да обиждам, как ми се изсулват думите направо незнам  :oops:
Махнах се от клиниката в Плевен, защото се задушавах там и щом като влезех ми се доплакваше..едвам издържах...Поне в това отношение сега се чувствам много добре, друга ми е атмосферата в София, даже ми е весело по време на пътуването, не ми тежи 4ч път с влака. До Плевен ми е мн. по-близо , ама на ...не беше моето място...ха де..и такова чудо имало. По принцип дори Плевен ми е любим град, там съм живяла, учила, студенствала, имам страхотни спомени и приятели, роднини,но в клиниката имаше нещо подтискащо и това е ... Аз също трябва до ноември да направя опит иначе трябва да удължаваме...дано с хистерото всичко мине добре! Много съм притеснена и ям като за световно без да се усещам...много напълнях...ужас...никога не съм била толкова дебела в живота си , а уж непрекъснато се ограничавам...
« Последна редакция: Септември 03, 2010, 21:27:38 pm от New Love »
Преди да си създадено, аз те исках!
Преди да си родено - те обикнах!
В съня си видях лицето ти и знаех , че съм влюбена!
Преди да си заченато, аз знаех , че ще умра за теб!
Това е чудото на неосъществената майчина любов!
Моята любов!

Дневникът на New Love
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=45823.msg827306#msg827306
« Отговор #411 -: Септември 03, 2010, 22:11:03 pm »
New Love, твоята хистероскопия за какво беше? Ти май ми беше писала, че тръбите ти са прекъснати чрез лапароскопия. Извинявай ако греша. При някой друг имало ли е такъв ефект-да изчезне МЦ след хистероскопия? Не виждам причина това да стане, но то различните организми реагират различно.
« Отговор #412 -: Септември 03, 2010, 22:36:45 pm »
При мен МЦ винаги ми е доста оскъден, но бих казала че след две хистеро и едно лапаро цикъла ми даже и бил повече обилен ..., да не говоря и за болките , ужасни са. Три дни се превивам от болки като ми дойде и що аулин изпивам ,не е истина просто.А преди ме болеше само първият ден!
При всеки явно е различно!
« Отговор #413 -: Септември 04, 2010, 14:05:20 pm »
Момичета,благодаря ви много за отговорите.Давате ми искрица надежда.Но честно да ви кажа аз съм голям песимист.Даже в момента и с майка ми си споделям и й казвам че съм сигурна че ако не стане от първия опит ,то после ако ще 10 да направя няма да стане.Ей такива мисли са ми в главата.
plumeria ,като казваш ,че нещо ти прави тея гадости напук и аз от онзи ден само такива мисли ми се въртят.Че нещо ме дърпа назад ,колкото и да се опитвам да вървя напред.Както казах с мъжки фактор сме-аз имам едно дете от първи брак на почти 13г.За проблема с мъжа ми (втория)знаем отпреди 5г.в които търсехме начин да оправим нещата с прием на витамини и антиоксиданти.През това време аз си ходех на прегледи да си следя овулацията ,защото си мислехме че ако има подобрение може и да станат нещата.За кратко имаше подобрение но бременност не настъпи и от пролетта като решихме да пробваме инсе настъпи тотален срив.Всичко бяхме подготвили за инсето,но оказа се че имам задържан ф-л,отложихме за м.май.Правихме СГ в Пловдив в Медикус алфа беше добра и ставаше за инсе.Подготвихме се за инсе и на 17.05. бяхме в "Малинов" за инсето.Е да ама получихме нов шамар за 20 дни от последната СГ при тази която направиха преди инсето нещата бяха плачевни 16 млн. в еякулата 8% подвижни,след обработката имахме 2,5 млн.казаха ни да се откажем и да не го правим.Въпреки това аз настоях ,бяхме пътували 5ч. и накрая нищо ,а не по добре да пробваме-естествено нищо не стана.Нали казват че надеждата умира последна .Е мойта още тогава умря,стигнала съм дъното и незнам дали ще изплувам.   
Иначе имам време до октомври за започване на опита евентуално.
« Отговор #414 -: Септември 04, 2010, 14:12:07 pm »
Правила съм оперативна хиктероскопия за премахване на полип. Имах подут корем, леки болки и зацапване, после зацапването премина в цикъл, така че се приготви за един месец непрекъснат дискомфорт. Дори се притесних, че имам усложнения, поставих си дигнозата сама от прекалено четене във форумите, слава богу беше само хипохондрия. Изобщо хистероскопията е нещо неприятно, но се преживява и няма нужда от притеснения.
Успех ти желая.
« Отговор #415 -: Септември 04, 2010, 16:58:50 pm »
Момичета , моля ви да ми пишете.
Имам чувството,че ще ми дойде всеки момент.Всички признаци са налице вече. Ако сега ми дойде , утре ще ми е първи ден ,нали така? Значи втори ще ми е 6 септември и аз тогава трябва да почна инвитрото си.Клиниката за мой ужас няма да работи обаче. Фатално ли ще е ако почна стимулация на трети ден.Ако пропусна и този месец ще се наложи да чакам още един месец и ще се наложи да си увелича срока от заповедта.
Много ви моля да ми пишете ,ако знаете дали мога да почна от третия ден стимулация.
« Отговор #416 -: Септември 04, 2010, 17:40:23 pm »
за трети ден не знам, наистина!
*
« Отговор #417 -: Септември 04, 2010, 18:40:58 pm »
Имам чувството,че ще ми дойде всеки момент.Всички признаци са налице вече. Ако сега ми дойде , утре ще ми е първи ден ,нали така? Значи втори ще ми е 6 септември и аз тогава трябва да почна инвитрото си.Клиниката за мой ужас няма да работи обаче. Фатално ли ще е ако почна стимулация на трети ден.Ако пропусна и този месец ще се наложи да чакам още един месец и ще се наложи да си увелича срока от заповедта.
Много ви моля да ми пишете ,ако знаете дали мога да почна от третия ден стимулация.
Само спокойно,не се паникьосвай :DРазбира се,че от трети ден не е проблем да ти започне стимулацията,стига всичко останало да е наред/имам предвид изследвания и т.н./А и все още не ти е дошло,недей се измъчва предварително....Пожелавам ти всичко да мине гладко и да имаш успешна процедура :D
« Отговор #418 -: Септември 04, 2010, 18:59:11 pm »
Само спокойно,не се паникьосвай :DРазбира се,че от трети ден не е проблем да ти започне стимулацията,стига всичко останало да е наред/имам предвид изследвания и т.н./А и все още не ти е дошло,недей се измъчва предварително....Пожелавам ти всичко да мине гладко и да имаш успешна процедура :D
Благодаря ти много.Успокои ме и то много.
Дано не е проблем ,верно заради един ден ..да чакам още месец.
Верно е,че толкова време чакаме , но ... омръзна ми и за това така се паникьосах!
*

бина

• 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
« Отговор #419 -: Септември 04, 2010, 20:07:50 pm »
Добър вечер момичета,на мен ми предстой първи опит инвитро и Стаменов ми каза на 20-я ден от септемврийския ми цикъл да съм в клиниката и то това се пада 03-04.10,но не ми стана ясно какво ще правим,блокаж ли ще ми слагат или какво и ако е само блокаж какво следва и,ако е само за блокаж колко време се стой ден или два и понеже не съм от София да си измисля място за спане  :oops: