Здравейте!
Доскоро минавах за слаба, но от около година и половина насам това се промени и качих към 15-16кг. Какво се случи през този период:
- вече съм на 37
;
- спрях цигарите преди година и 10 месеца;
- приемам медикаменти за хипофункция на щитовидната жлеза,
макар и в минимални количества (Тиронайод 0,25μg.), тъй като нивото на ТСХ никога не е надвишавало референтните стойности, максимума е бил 2,31 microlE/ml;
- две ИКСИ - процедури, но не смятам, че съм напълняла точно от тях...
Не съм променила режима си на хранене, освен че намалих кафетата и има дни, в които изобщо не пия кафе... По време на стимулациите избягвах въглехидратите и наблягах на белтъчини и млечни продукти... Иначе по принцип предпочитам вегитарианска храна - ориз, картофи, карфиол, грах, нахут ... от месото ядем предимно пилешко. Не прекаляваме със сладки и шоколади, но пък си умирам за кока кола
...
Това, което ме притеснява най-много в момента, е корема - хем е подут, хем съм си натрупалааа "резервички"...
Бях на лекар, но досега никой не приема на сериозно това, че коремът ми е доста подутичък (така беше и преди стимулациите). Препоръчаха ми да ям известно време по 3 сушени сливи и 3 сушени кайсии сутрин, разкиснати за една нощ във вода... Пробвах за около месец, имаше някакъв ефект, но минимален...
Затова сега реших да пробвам с упражнения да махна поне "тапицерийката"
Признавам си, че не съм спортен тип. Ходила съм само на танци, а и досега просто никога не ми се е налагало да мисля за фигурата си... (При ръст 163см. бях 47-49кг., а сега съм 61-63кг.)
Решила съм да правя упражненията в домашни условия - така е много по-сигурно, че ще съм редовна. Затова надникнах в интернет... и попаднах на 2 видеоклипчета. Исках да ви попитам, според вас това ефективни упражнения ли са или имате по-добра идея? Каква диета и упражнения за корем бихте препоръчали?
Упражнения за корема8-минутно трениране на коремаБлагодаря ви за съветите и че ви има!