Не ги оставяй да се развихрят, не е нужно да се карате, просто им покажи твърдо, категорично и кОлтурно, че намесите им са нежелателни и неприемливи. Траеш ли си дълго време, приемат, че всичко е ок и ти се качват на главата. Поне при мен така стана. Свекърва ми е изключително възпитан и тактичен човек, с нея проблеми никога съм нямала, пу-пу. Свекъра е друга бира, ама и аз от пусто възпитание, как така ще се зъбя на свекър, я да си трая, да не се караме. Тъй лиииии, патка, накрая си стана както и очаквах. Прекрачи ми вече всички граници и стана грозно. Аз бях писала май в предната тема по тоя въпрос. Осра се човека, позволи си твърде много в много труден момент за мен, мъжът ми беше на мисия в Либия, имаше съмнения за тежък здравословен проблем с дъщеря ми и оня ми ти ....... си позволи в къщата на собствените ми родители, пред тях самите, да ми скача, да ми се репчи и обижда
Майка ми и баща ми в шах, седят и се чудят какво става, добре че баща ми е от спокойните и се опита да успокои нещата, че иначе щеше да му разбие муцуната сигурно. Какво да ви казвам, грозна селска картина. Не ми издържаха нервите просто, аз буквално си изпаднах в нервна криза, колкото ми беше притеснено и като се отприщих, че като го емнах ....., направо си му показах вратата. 6 месеца го подминавах и дума не му обелих, на мъжа ми разказах всичко, той побесня, казах му, че не желая повече да имам никакви отношения с баща му, ни да го чувам, ни да го виждам. Той ако иска, да си поддържа връзка, нямам против, какъвто и да е - баща му е, но на мен да ми трови нервите с простотии - няма да стане. Накрая пак от човещина клекнах и на Коледа ги поканих у нас. По-нисък от тревата беше, само дето не ревна, в очичките ме гледа вече и внимава накъде ми е китката
Не че това съм искала, не съм злобна, нито нагла, винаги съм искала едно единствено нещо - да не ми се месят в отношенията, семейството и решенията. Непоискани съвети не ща. още повече пък някой да ми ги натриса и да настоява да ги следвам, че да се и сърди ако ги подмина, мерси. В крайна сметка, хората са казали - каквото почукало - такова се обадило. Неведнъж е предупреждаван и молен да си удържа поривите, ми като не ще - сега така ще е. Слава богу, засега сме ок!
Та така, взимай мерки докато е време. Пак казвам, нямам предвид да се карате, но ясно и категорично да се даде да разберат, че такива своеволия няма да се толерират. Тук, обаче, има един много важен момент - съпруга. Той бива да е мъж на място и да стои зад семейството си, да умее да разграничи родителски и семейни отношения и да балнсира, не е лесно, но това е начинът. Ние жените как успяваме да го правим? В повечето случаи проблемите със свекърви и свекъри, всъщност са проблеми с мъжа
Включително и при мен беше така, въпреки че и мъжа ми се ядосваше на баща си, накрая пак му прощаваше и се правеше, че нищо не е било. Както казах назад, така са свикнали с майка му, да му ходят на пръсти, сакън да не се засегне. Брех, ти да видиш! Много сме се карали с моя мъж за това и му казвах - не позволявай да се стигне дотам аз да взимам мерки, защото ще стане лошо. Е, не ме послуша, та стана лошо. Затова, мили дами, не се сърдете на свекървите си, а на мъжете си, че си завират главите в з*****ците и позволяват на майките си да се държат лошо с вас.