0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: нова свекървенска тема
« Отговор #200 -: Август 08, 2013, 22:43:27 pm »
Starshine, не намеквам нищо, ти си знаеш какви са ви взаимоотношенията. Мисълта ми е, че един възрастен човек трудно се променя, а и не виждам смисъл да се влагат усилия в подобна борба, защото е обречена на неуспех, ако той сам не го пожелае. Това не значи, че трябва да мълчиш и да се примиряваш. Просто си намираш заобиколен път за въздействие и влагаш повече дипломатичност, а ако и това не помага и съществено ти нарушава вътрешното равновесие свеждаш контактите до минимум. Поне така мисля и при мен работи. Ние живеем в наследствен апартамент на съпруга ми, но с негова роднина баба-леля. Имаше момент, в който бяхме на косъм да се изнесем на квартира, за да си запазим семейството и добрите отношения с родата. Поради ред причини това не се случи, но сложихме картите на масата, а лично аз почти не контактувам с въпросната баба и ми е добре, дори има периоди, в които с дни не се виждаме. Не се натоварвам, не натоварвам и нея.
Лека бременност ти желая  yahoo_17
*
« Отговор #201 -: Август 08, 2013, 23:21:47 pm »
starshine аз те разбирам, аз също със свекървата не се разбирам, писала съм по-назад в темата. Нито съм живяла с нея, нито съм искала нещо от нея. Дъщеря ми е на 1г и 4м и тази жена веднъж не си вдигна Д-то да види внучка си. Факт - никой от семейството на мъжа ми не познава дъщеря ми. Жалко, но факт. За това те разбирам, че има и ситуации в които колкото и да си нормален, ако срещу теб стои ненормален човек, няма как да станат нещата.

Аз писах и преди, не разбирам как може да има такива хора, в това число и chattenoire която се опитвам да игнорирам, ама то бива ли такова нещо.... Вече почти година чета само как се оплакваш за някакви неща, хем работа нямаш, хем свекървата алкохоличка, хем мъжа безработен с години, хем свекървата и секцио трябвала да ти плаща (нищо че я мразиш)...И едновременно си готова да родиш дете в такава среда..... Дори не разбирам защо пишеш в този форум като не приемаш никакви съвети, а имаш голяма нужда от тях. 95% от изказванията ти са изключително обидни за момичетата, които пишат тук и ти го казахме много пъти.

Извинявай, но рабирам свекърва ти....!Може да звучи грубо, но ти си изключително груба в почти всяко твое изказване и в една друга тема добре ти го казаха - вземи прочети малко из форума и погледни малко извън мирогледа си!
П.С. По-добре дете на 45, но да му дадеш елементарни неща като образование, култура и възпитание, отколкото на 29 и да му дадеш - НИЩО!
« Последна редакция: Август 09, 2013, 00:11:49 am от Мецани »

*
« Отговор #202 -: Август 09, 2013, 04:46:06 am »
Сега ще взема линийката и почвам да си меря думите. А това, което написа Маги не е ли обидно, едва ли не аз съм Ви крива за нещо или може би ви е яд на мен???
Или Вие си се защитавате една друга и чакате удобен момент да ме баннете, щото казвам истината, която не Ви харесва!

Ти драга ми "госпожо бременна", защо не вземеш да спреш а) да мислиш че само ти си бременна (или си била), б) че само ти имаш свекърва, в) че само ти не си цъфнала и вързала с парите, д) само ти живееш в България и само ти и единствено ти имаш всички битови и небитови проблеми, които имаме и сме имали почти всички да ти кажа в някакъв етап от живота си?
Разликата между теб и всички писали ти и в тази и в други теми е, че ние търсим решения и ги намираме. Къде добри, къде недотам, на никой нищо не му е идеално. Ти обаче откакто си влязла в този форум само пищиш и се оплакваш - на теб угодия няма за нищо!!!

Мъжа ти не правел секс с теб достатъчно, пък не беше бременна, пък диети, пък спортове, после забременя, но пак недоволна. Ма ся свекървата, парите... Като ти отговри някой на поредното безсмислено тръшкане - не те били разбирали...

Кое да ти разбира някой на теб?! Маги, която не "забременя от въздуха" и не спи върху златни кюлчета, ей така както си е бременна - работи. И работата й не е лека физически, ама да си чела колко й е зле? Ама Маги ти е крива сега защото ти казала каквото мисли и каквото ПРАВИ, ТЯ, в нейния си живот. И на нея не й е лесно, ама не е обидена на никого заради това.

Аз лично, като спонтанно забременяла (разбирай извадила адския късмет измежду мнозинството хора в този сайт), износила бебе лесно, родила безпроблемно, имаща живо и здраво дете... АЗ се изнервям вече да ти чета мрънкането за щяло и нещяло и досега мълчах. С месеци мълчах, ама ти не се траеш вЕрно. Свекърва ти била дерта?!!! Ти си безотговорна и неспособна да се грижиш за себе си дори и ти го казвам без грам гузна съвест. Да се грижиш за себе си и бебето ако се наложи - то ще е оле-мале -  "недей си игра". Кой ще ти е крив тогава? Президентът? Премиерът? Марсианците? Ти даваш ли си сметка изобщо, че си на път да дадеш живот на друго същество и конкретно за него ще си наистина ДЛЪЖНА да осигуриш всичко, по всяко време и няма "не мога", докато то стане способно само да се грижи за себе си? И това не е някакъв кратък период все пак. Мислиш ли го това? Явно не. Ти се държиш като глезено хлапе, на което някой нещо е задължен да осигури ей така, щото така ти се иска на теб. Няма такива филми! Родителството драга не е кефец - то е първо отговорност И после всичко останало. И ти го казвам аз, дето се разведох с дете на годинка и се оправям и не цивря и не плюя по свекърва си, бившия си съпруг и родата му. И работя в момента, въпреки, че ми идва въз с дете, което все още гледам аз у дома и нямам финансови липси, че да работя. Ама работя, защото мисля напред и мисля затова, че съм длъжна да си подсигуря детето. Това правят апропо (под една, или друга форма) всички писали ти дотук и "неразбрали те", защото са отговорни родители. Недей да се ежиш, ами вземи помисли малко. За разнообразие така.

Получила си лесно това, което и аз получих лесно за разлика от повечето хора тук. Бъди благодарна за това, стягай си задника и не си помисляй повече да плюеш по тези на чието място също НИКОГА не си била и дано не бъдеш. Да видиш ако си...свекърви ли, таласъми ли, газове ли и пр.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

« Отговор #203 -: Август 09, 2013, 07:37:43 am »
Jbrul липсваше ми :lol:
 :good_post:

Бъдещето принадлежи на тези,които вярват в красотата на мечтите си!

*
« Отговор #204 -: Август 09, 2013, 10:00:14 am »
за съжаление "бременната госпожа" няма да може прочете всичко написано, защото получи бан во веки веков :lol:
*

Starshine

• 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
« Отговор #205 -: Август 09, 2013, 10:29:54 am »
Dodich, Krisi08 благодаря за мнението.
Да ви кажа честно хич и нямам надежди, че ще се промени. Сега се надявам да започне да се държи по-нормално, след като съм бременна.. но едва ли.. Тя преди да забременея ме беше питала няколко пъти дали и колко често правим секс  8O И общо взето имаше ли възможност правеше някакви намеци. Още се чудя какъв ад щеше да е ако всичко беше отнело много повече време.  :?

Quiet people have the loudest minds.
*
« Отговор #206 -: Август 09, 2013, 11:52:28 am »
Jbrul, добре си се завърнала - както винаги право в десятката.
magi_st, я не се вързвай. Тя е по"бременна" и по специална от всички ни. Оправия няма. Не знам колко пъти почвах, трих и се отказвах и всеки път си мислех "я не си вдигай нервите". И в другата тема се въздържах от "компетенциите" на въпросната госпожа. В същност живот и здраве (най-важно) и тя ще става свекърва и като й гледам съжденията й тежко и горко на снаха й - ще бяга с триста.
Свекървите са си свекърви. И аз не съм изтеглила джакпота ама си трая и не вия тука като карпатска мечка. Характери, поколения и какво ли още не. Кой си има акъл (и дупе) намира начин. Каквото и да си говорим тези жени са дали живот на мъжете ни. И въпреки всичко запазвам някакво човешко уважение. Щастлива съм, че мъжа ми е на 100% зад гърба ми и когато кажа, че майка му ми идва в повече и не искам да си отварям устата за да не прекаля той намира начин(дори и да е груб, ако въпросната не прихваща) да ме освободи от нея. Майка и син са и да преминат границата ще се сърдят, сърдят , пък ще се оправят. Аз ако мина границата (т.е тя ме доведе до такова състояние) - нещата стават по-сложни. За сега е така - после ще видим.
П.С. току що прочетох и прощалното писмо. Мисля , че  АЗ-ът е огрооомен и не позволява поглед отвъд него. Е да,  почувствах лично засегната защото съм на години, а и на всичкото отгоре с един куп АРТ, и подобните там писания.... пък и никой не ми се е възхищавал на матката. Пардон.
« Последна редакция: Август 09, 2013, 12:26:46 pm от avallon »
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
« Отговор #207 -: Август 09, 2013, 13:05:31 pm »
за съжаление "бременната госпожа" няма да може прочете всичко написано, защото получи бан во веки веков :lol:
АМИН!!!!!!! :cheerleader:
« Отговор #208 -: Август 09, 2013, 13:59:15 pm »
айде и аз седин спам :oops:
Jbrul липсваше ми :lol:

Николай е на 2г.4м.5д.
*
« Отговор #209 -: Август 09, 2013, 15:01:00 pm »
здравейте,
 :offtopic:

ей така за позитивизъм и повдигане на духа си чета темата на бременните (ще правим ин витро, че си представям и аз как пиша там ... някой ден  :lol: )
та девойката котка я бях засичала там и в разни други теми също, и все си мислех че аз явно нещо съм станала много ограничена и не разбирам хората (уж съм учителка, с хора работя ...)

обаче като видях прощалното писмо и попаднах на вашата тема, върнах се назад по станиците и си я изчетох с голям кеф. то тя, че няма да се оправи няма, колко други такива има отделно, но факта е че нормални здравомислещи хора има много и се радвам че ви познавам (пък било то и само виртуално  :bighug: )

по въпроса със свекървите - с бившия ми приятел изкарахме почти 7 години, то не бяха намеци - защо той зареждал пералня, защо той готвел, защо той измел - а аз защо съм била на работа 14 часа ...?(ми не се питаха такива неща)
разделихме се, поживях си и ето че сега съм с един прекрасен човек до себе си, чиято майка е прекрасна :)

моят собствен извод е, че ако човека е "еднопосочен" в мисленето си, с "екстра" ограниченост - жална ни майка.
ако човек е добър - или поне добра комбинация от комуникативност, толерантност и допустимо любопитство - това си е джакпот.
*
« Отговор #210 -: Август 09, 2013, 20:42:55 pm »

Честно казано, олекна ми. Адски се дразнех и няколко пъти почвах и изтривах поста си :lol:

Сори за спама
*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
« Отговор #211 -: Август 09, 2013, 21:15:47 pm »
Спам не спам  :oops: Жбрул и на мене ми липсваш  :wink: Отделно ти завиждам за красноречието...Относно бан-а, напълно заслужен е /то и аз понякога си го заслужавам :)/, мисля, че ситуацията щеше да се влоши СЛЕД раждането на неземното бебе...
Възхищавам се на търпението на Маги, мен /както сигурна съм, сте забелязали/ често пъти то ми липсва и устата ми изпреварва мисълта...

А иначе - отношение не се дава, то се заслужава. В свекървено-снахЯсано отношение, тоже  :D
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
« Отговор #212 -: Август 10, 2013, 01:04:57 am »
Момичета, ще си позволя и аз един бърз спам. Когато не пиша някакво известно време - не значи, че ме е хванала липсата ;) Следя какво става, просто има периоди, в които предпочитам да не пиша по разни там мои си причини. Що се отнася до въпросната персона - добре, че аз не съм мод, щото да я няма от месеци тук. Ама "на бодлива крава - Господ рога не дава" както знаем, то си има причини да е така  :lol:

Откривам официално "нова сесия" за плюене по свекърви и сходен тип змии  :lol: Вече уточнихме, че не са длъжни да ни издържат, но за всичко друго ще са ни криви - то се знае. ;) Какво ли ще разправя снаха ми за мен някой ден...отсега ме втриса. Каквато съм "бяла и добра", дано когато Дани се ожени не са легализирали вече притежанието на огнестрелно оръжие у нас.... :lol:

*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #213 -: Август 10, 2013, 15:49:28 pm »
Хахахах, гледам и на Jbrul не са й издържали нервите, а нейните са здрави :lol: Тъъъъъкмо вече се наех и аз, че ми кипна след последните й писания на госпожата маца, гледам - обамена, тюх, не сварих да я почерпя :mrgreen:
По въпроса със свекървите - нямам какво да кажа, да чукна на дърво - случих на чудесен човек! Обаче за свекъра имам матр`ял бая :lol:
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
« Отговор #214 -: Август 10, 2013, 16:17:58 pm »
Хахахах, гледам и на Jbrul не са й издържали нервите, а нейните са здрави :lol: Тъъъъъкмо вече се наех и аз, че ми кипна след последните й писания на госпожата маца, гледам - обамена, тюх, не сварих да я почерпя :mrgreen:
По въпроса със свекървите - нямам какво да кажа, да чукна на дърво - случих на чудесен човек! Обаче за свекъра имам матр`ял бая :lol:
Е,то не може всичко да е идеално!Или да направим една тема и за свекърите.... :mrgreen:

Ако не вярвате в чудеса вероятно сте забравили,че всеки от нас е чудо!
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #215 -: Август 10, 2013, 23:10:51 pm »
Ами, аз идеално и не търся, щото знам, че няма :lol: Наложи се малко да се озъбя и нещата си дойдоха на мястото :mrgreen: Той не че се държи лошо с мен, напротив, но е ужасно властен и егоцентричен и се опитваше да се меси и да дава акъли, където не му е работата. Позволявал си е някои реплики, за които трябва да е благодарен, че не му отрязах достъпа до внучка му, че и до сина му. Отделно сме имали доста неприятни изпълнения с него, но накрая след последната му жестока изцепка, получи каквото заслужаваше и си седна на г*за. Истината е, че поради избухливия му и властен нрав, всички около него са му стъпвали на пръсти и му се е разминавало, ама на, не случи на блага снахица човека, та сега той стъпва на пръсти :evil:
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
*

Starshine

• 494
« Отговор #216 -: Август 10, 2013, 23:25:05 pm »
sixsens, това с властния характер, репликите и бъркането ми е до болка познато. Само дето при мен е умножено по две. Свекървата е същата, като и добавим обаче и злобата и лошото отношение. :? Аз до сега все съм си мълчала, но като гледам как се развиват нещата, май ще дойде момент и аз да се озъбя. Определено не бих им позволила да се бъркат във възпитанието или начина на отглеждане на детето ми. Достатъчни са ми опитите им да се бъркат в отношенията с ММ.

*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #217 -: Август 10, 2013, 23:43:49 pm »
Не ги оставяй да се развихрят, не е нужно да се карате, просто им покажи твърдо, категорично и кОлтурно, че намесите им са нежелателни и неприемливи. Траеш ли си дълго време, приемат, че всичко е ок и ти се качват на главата. Поне при мен така стана. Свекърва ми е изключително възпитан и тактичен човек, с нея проблеми никога съм нямала, пу-пу. Свекъра е друга бира, ама и аз от пусто възпитание, как така ще се зъбя на свекър, я да си трая, да не се караме. Тъй лиииии, патка, накрая си стана както и очаквах. Прекрачи ми вече всички граници и стана грозно. Аз бях писала май в предната тема по тоя въпрос. Осра се човека, позволи си твърде много в много труден момент за мен, мъжът ми беше на мисия в Либия, имаше съмнения за тежък здравословен проблем с дъщеря ми и оня ми ти ....... си позволи в къщата на собствените ми родители, пред тях самите, да ми скача, да ми се репчи и обижда 8O Майка ми и баща ми в шах, седят и се чудят какво става, добре че баща ми е от спокойните и се опита да успокои нещата, че иначе щеше да му разбие муцуната сигурно. Какво да ви казвам, грозна селска картина. Не ми издържаха нервите просто, аз буквално си изпаднах в нервна криза, колкото ми беше притеснено и като се отприщих, че като го емнах ....., направо си му показах вратата. 6 месеца го подминавах и дума не му обелих, на мъжа ми разказах всичко, той побесня, казах му, че не желая повече да имам никакви отношения с баща му, ни да го чувам, ни да го виждам. Той ако иска, да си поддържа връзка, нямам против, какъвто и да е - баща му е, но на мен да ми трови нервите с простотии - няма да стане. Накрая пак от човещина клекнах и на Коледа ги поканих у нас. По-нисък от тревата беше, само дето не ревна, в очичките ме гледа вече и внимава накъде ми е китката :lol: Не че това съм искала, не съм злобна, нито нагла, винаги съм искала едно единствено нещо - да не ми се месят в отношенията, семейството и решенията. Непоискани съвети не ща. още повече пък някой да ми ги натриса и да настоява да ги следвам, че да се и сърди ако ги подмина, мерси. В крайна сметка, хората са казали - каквото почукало - такова се обадило. Неведнъж е предупреждаван и молен да си удържа поривите, ми като не ще - сега така ще е. Слава богу, засега сме ок!
Та така, взимай мерки докато е време. Пак казвам, нямам предвид да се карате, но ясно и категорично да се даде да разберат, че такива своеволия няма да се толерират. Тук, обаче, има един много важен момент - съпруга. Той бива да е мъж на място и да стои зад семейството си, да умее да разграничи родителски и семейни отношения и да балнсира, не е лесно, но това е начинът. Ние жените как успяваме да го правим? В повечето случаи проблемите със свекърви и свекъри, всъщност са проблеми с мъжа :wink: Включително и при мен беше така, въпреки че и мъжа ми се ядосваше на баща си, накрая пак му прощаваше и се правеше, че нищо не е било. Както казах назад, така са свикнали с майка му, да му ходят на пръсти, сакън да не се засегне. Брех, ти да видиш! Много сме се карали с моя мъж за това и му казвах - не позволявай да се стигне дотам аз да взимам мерки, защото ще стане лошо. Е, не ме послуша, та стана лошо. Затова, мили дами, не се сърдете на свекървите си, а на мъжете си, че си завират главите в з*****ците и позволяват на майките си да се държат лошо с вас.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
*
« Отговор #218 -: Август 11, 2013, 00:55:17 am »
Сикс, точно така си е.

*

Starshine

• 494
« Отговор #219 -: Август 11, 2013, 09:10:46 am »
sixsens, и при нас е така. Все на пръсти ходим да не се обидят. Самоче при нас са двама. Мъжът ми (още нямаме брак, но и това предстои скоро) винаги уж е на моя страна, но все гледа и на тях да угажда. В което няма лошо по принцип, аз даже много се радвам, че е отговорен.. Но понякога ми идва в повече. Но го разбирам, и на него не му е лесно - м/у чука и наковалнята. Той цял живот ги търпи и явно е свикнал с това им държание. За мен, виж, това е абсолютна новост. В моето семейство тези неща са абсурдни.