0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Избор на електроуреди за дома
« Отговор #20 -: Август 18, 2010, 10:21:17 am »
Вкъщи всичко аз избирах  :oops:, че не се излиза на глава с мен.

А, за някои неща и аз съм така. :wink: Докато мъжът ми беше за една седмица на почивка с щерката, аз се развихрих здраво! Направих банята, тоалетната, ламинати, тапети, боядисване ... :lol: Бях във вихъра си! :lol: Е, после не хареса цвета на едната стена в дневната, но нищо, след 2 години, примерно, ще я пребоядисаме.
После ме упрекна, що съм избързала с боядисването и с тапетите, при положение, че ще се пробива заради монтажа на климатиците. :oops: Ама това е! Аз съм човек на действието! :D

Яна,
и аз се спрях на плот - двойка, защото намирам за излишно да имам повече котлони. Нима ще готвя на 4-те едновременно?!? :wink:

Ето я кухнята как ще изглежда
http://www.facebook.com/album.php?aid=2056737&id=1030025836&l=551c60342f
« Последна редакция: Август 18, 2010, 11:31:49 am от синьо кокиче »

Бъдете добри и не губете кураж! :)
« Отговор #21 -: Август 18, 2010, 10:31:20 am »
Кухнята е супер :) Опитах се прикача в ЛС и да ти пратя стари снимки на моята кухня, от времето когато всичко беше ново и още не се живееше там, но незнам как точно :(.
« Отговор #22 -: Август 18, 2010, 10:37:29 am »
Оф, и аз не съм силна в това със снимките. До колкото знам, трябва снимката да е качена в нета (например, в снимка бг или във фейсбук, или в друг подобен сайт), за да качиш тук връзка към нея.

*
« Отговор #23 -: Август 18, 2010, 11:38:06 am »
Кухнята е супер :) Опитах се прикача в ЛС и да ти пратя стари снимки на моята кухня, от времето когато всичко беше ново и още не се живееше там, но незнам как точно :(.
Първо снимката се качва в сайт за споделяне на снимки. Ето малко помощ: Как да поставя снимка или картинка?
« Отговор #24 -: Август 18, 2010, 12:01:54 pm »
Ъмм, може ли линк към програмата, с която си правила схемата на кухнята, моля :))) Че и мен това ме чака... Ама при мен май ще е бяло и оранж, черното ми е много тъмно...

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #25 -: Август 18, 2010, 12:14:39 pm »
Рали,

http://www.erea.bg/alno_planer.html

най-долу вдясно - изтегляне на софтуера.

аз само не разбрах защо кокичето ни иска мнението за уреди, които вече е избрала и купила :) иначе, черна мивка е по-добре на тия цветове - прав е мъжът ти.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #26 -: Август 18, 2010, 12:20:32 pm »
То много хубаво изглежда наистина с черна мивка, но с тази варовита вода в Русе.... аз на бялото виждам варовика, а за черното - не ми се мисли.
Кокиче - аз батерията Ви с изтеглящ душ ли е? Аз от опит да кажа - много ми е удобно така - лесно се изплакват големите тави например  :D
Само трябва да се внимава, че като се спука маркуча, шкафа под мивката може да се напълни с вода.
« Отговор #27 -: Август 18, 2010, 12:22:12 pm »
Рали,

http://www.erea.bg/alno_planer.html

най-долу вдясно - изтегляне на софтуера.

10х Джаме, сега ще се "трудя" усилено  :lol:

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*
« Отговор #28 -: Август 18, 2010, 12:24:11 pm »
Аз също много обичам наситени цветове и контрастен дизайн, но за съжаление в нашия район варовикът във водата е може би с най-високо съдържание и тъмни плочки, мивки биха се поддържали трудно. Поради тази причина и банята, и кухнята са ми в светли цветове  :(
*
« Отговор #29 -: Август 18, 2010, 12:27:43 pm »
То много хубаво изглежда наистина с черна мивка, но с тази варовита вода в Русе.... аз на бялото виждам варовика, а за черното - не ми се мисли.

В Бургас е още по-зле водата,аз съм с подобна мивка в черно и не бих казала че имам проблем.Има хубави препарати против варовик и  на 3-4 дни я почиствам,защото не обичам да я бърша(на ден трябва да я бърша повече от 15 пъти сигурно)

« Отговор #30 -: Август 18, 2010, 16:25:46 pm »
Джам, :)
исках ви мнението, защото не бях избрала хладилника, миялната, климатиците (а те са важни, защото ще са 3бр., с които ще се отопляваме и охлаждаме), пералнята, че и плазмата.

Лите,
ами и смесителя не съм избрала още. Лите, понеже ти в тази тема се оплака от смесителя си и аз заради това казах на младежа от Интериор46, че смесителя ми няма да е от тях, а ще си търся друг от Практикер. Но пък, ако взема техен, ще имам 5 години гаранция.  :? Ще видим.

Елфи,
това в кухнята не са плочки, а е гръб, който се изработва от мебелната фирма и е същия като плота.

Шкембелина,
и аз ще заложа на добър препарат против варовик, че ще трябва често да я почиствам. Утешава ме мисълта, че все пак, няма да се мие много в мивката, тъй като ще има съдомиялна.

Днес мъжът ми, докато провеждал интервюта за работа, единия младеж го интервюирал на тема хладилници :lol:, та от него е понаучил нещо. Довечера ще продължим с умуването относно хладилника.

Като обобщих мненията ви за климатиците, с най-много точки са Дайкин и Митсубиши хеви.

Рали,
добре, че Джам ти е отговорила. Аз не разбирам от софтуер. Мебелната фирма ми прави проекта по индивидуални размери, естествено и по наш вкус.

Благодаря!
« Последна редакция: Август 18, 2010, 16:30:11 pm от синьо кокиче »

*
« Отговор #31 -: Август 18, 2010, 16:33:49 pm »
За климатици ви съветвам да погледнете и CHOFU.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #32 -: Август 18, 2010, 16:47:55 pm »

Лите,
ами и смесителя не съм избрала още. Лите, понеже ти в тази тема се оплака от смесителя си и аз заради това казах на младежа от Интериор46, че смесителя ми няма да е от тях, а ще си търся друг от Практикер. Но пък, ако взема техен, ще имам 5 години гаранция.  :? Ще видим.

Да не те заблудя, но имам спомен, че гаранциятата на смесителите на Тека е 6 години. Аз съм много доволна от моя, струва си парите.
*
« Отговор #33 -: Август 18, 2010, 16:54:22 pm »
Mаги, нашия смесител е ето този
http://leksgroup.com/l_bg/?s=5&i=14&c=23&pid=334
същия цвят е и мивката - стои добре според мен.
Както бях писала по-горе, единствения ни проблем с него беше, че изтеглящия се маркуч (който е точно като на душ, ето такъв http://www.ferro.pl/foto/1/b/W45.jpg) се спука още в първите месеци на експлоатацията. Добре че под мивката ни се намира коша за боклук, та навреме забелязахме теча. Смениха ни го без проблем от фирмата (макар че ни казаха, че това не влиза в гаранцията, т.к. е гумен). Този смесител има и 2 бутона на "слушалката" - виждат се в сиво на снимката - за водна струя, и за разпръскване тип "душ". На мен това много ми допадна също - не бях виждала други такива. Това беше преди 2 год - сега може и да има.
Дано не съм те объркала много с моите мнения :)
*
« Отговор #34 -: Август 18, 2010, 17:04:04 pm »
Елфи,
това в кухнята не са плочки, а е гръб, който се изработва от мебелната фирма и е същия като плота.
Да, аз имах предвид съвсем друго, но не съм се изразила правилно. Говорех общо - за кухни, бани, а не конкретно за тази плоскост.
« Отговор #35 -: Август 20, 2010, 15:03:12 pm »
Ето два хладилника за вграждане, любезно предоставени от Тони бонбони.
Пускам ги, защото може и някой друг да се интересува.

http://www.shopping.bg/Electrolux-Hladilnik-ERN-29600

http://www.electron.bg/product_info.php?products_id=17901

Лите, мила,
кажи, моля те, имаш ли впечатления от "Интериор 46" и какви? До преди "Стефани стил" са ни правили мебели, но се разочаровах от тях.

*
« Отговор #36 -: Август 20, 2010, 15:23:58 pm »
За съжаления не мога да ти помогна с информация за  "Интериор 46".
Нашата кухня я правихме в "Бит Мебели" - доста обикновена, без сложни механизми, ПДЧ. Ако имаш време - ела ми на гости да я видиш ;-)
Veselia мисля, че е в този бранш
*
« Отговор #37 -: Август 20, 2010, 16:46:01 pm »
Ето два хладилника за вграждане, любезно предоставени от Тони бонбони.
Пускам ги, защото може и някой друг да се интересува.

http://www.shopping.bg/Electrolux-Hladilnik-ERN-29600

http://www.electron.bg/product_info.php?products_id=17901

Моя хладилник е като втория и аз съм доволна!(ако на някой му трябва мнение за продукта)

*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #38 -: Август 25, 2010, 04:12:23 am »
Кокиче, готова си...
Много ми харесва.

Посоката на котлоните при два котлона, хоризонтал, много ми харесва така...
При нас са четири + два за газ, но ако бяха два, щяха да са така!
Хем се слагат по-навътре и е безопасно, хем е по-компактно.
За съжаление няма комбиниран, един газов и един на ток.
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
« Отговор #39 -: Август 25, 2010, 09:34:11 am »
Според мен е по-добре котлоните да са вертикално, за да има по-голяма свободна площ за манипулация с храните по плота. Като гледам такава почти липсва. Да не забравяме, че трябва (може би) на плота да се разположат тостер, кафе-машина, да има място за работа с мискер и т.н. Размера на котлоните е предвиден така, че да няма опасност тенджерата да е близо до ръба.

Стената между долните и горните шкафове според мен е по-добре да е с фаянсови плочки. При мен е сива ламинирана плоскост и имам голям проблем с почистването, винаги стои на петна и ивици. Колкото по-тъмна е плоскостта, толкова повече личат всякакви петна, дори ивиците от парцала при почистването с препарат. Нашата кухня гледа към прозореца и на дневна светлина се вижда всяко петънце. Какви ли препарати не пробвах и винаги нещо личи и ме дразни. Напоследък просто се опитвам да не гледам натам :lol:
« Последна редакция: Август 25, 2010, 09:41:58 am от Meme »