Честит нов дом, Кокинченце! Само хубави мигове да имате в него.
Ще споделя скромния си опит относно някои ел уреди.
За хладилник горещо препоръчвам Liebher - изключително доволна съм. Вече 5 години имам такъв, комбиниран е с фризер, който е под хладилната част, с отделни двигатели/така май се казваше
/ и ноуфрост система и за хладилника, и за фризера. Забравих какво е да размразявам. Продуктите се запазват дълго време свежи. Почиства се много лесно. Ако трябва пак да купувам такъв уред, пак ще е тази марка.
Климатик - Panasonic, НО малайзийски, не китайски. Малко по-скъпи са, но определено много по-качествени. 5 години не сме имали никакви проблеми. Работи на изключително ниски и високи температури. В най-студената зима, когато повечето климатици замръзнаха, нашия си работеше като пич
Другият ни климатик е Дайкин - японски. Изключително качествена машина, но много скъпа. Купихме го миналата година, втора употреба и струваше 800 лв - 9-ка. Скъпичък е, но доколкото съм чувала е най-доброто. Работи перфектно.
Пералнята ми е Аристон, води се супер тиха, но на центрофуга тръгва да простира
1400 оборота е, но могат да се регулират и не я пускам на повече от 1000. Програматора обаче се върти. Ако се наложи да я сменям, ще е друга марка. Не че не пере, пере си машинката, обаче люка ми се напука и се отчупиха парченца около пантите
Мъничко е, но ми вади очите
Отделно пластмасата под люка леко пожълтя и в момента пералнята не е в един цвят. Ей тва не ми харесва.
За другите уреди не мога да кажа, фурната ми не е вградена, миялна нямам все още.
Но ще следя тремата, понеже ни предстои ремонт и ще правя ново кухненско, та....ще купувам нова печка, аспиратор и миялна.
А, между другото, Джам беше пуснала скоро тема за фурните - ето я -
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=39582.0;all