0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Избор на електроуреди за дома
« -: Август 12, 2010, 17:01:06 pm »
Започвам тази тема, защото мечтаният нов дом е вече факт. Моята одисея с обикалянето по строителни хипермаркети и довършване на апартамента приключи.
Сега е на дневен ред обзавеждането.
В общи линии съм се спряла на накои неща. Но много държа да чуя мнения ЗА и ПРОТИВ.

Мисля фурната, плотът и аспираторът да са Еуролукс.

За миялна се чудя за един модел на Зануси. http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09028782 До сега не съм ползвала миялна.

А хладилник? Каква марка да бъде?
Някакви мнения за Зануси и Евролукс?

А пералня? Искам да бъде с 1000 оборота и да бъде с електроника, т.е. да не въртя програматор, а само да натискам копчета.

А климатиците? Смятаме да вземем 3бр. инверторни климатици. Препоръчайте марка.

Давайте идеи. Приемам от всекиго. Споделете, моля опит и разочарования от дадена марка.

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Избор на електроуреди за дома
« Отговор #1 -: Август 12, 2010, 17:13:53 pm »
за инверторни климатици, препоръчваните марки са Дайкин или Мицубиши Хеви Индъстрис (не Мицубиши Електрик, което е друга марка). също и Фуджицу.

това, ако наистина се държи на качество.

Еуролукс е измислена марка, специално за България - надявам се, че знаеш това. под тази марка се продават стоки на различни производители. не знам защо е придобила такава популярност тук. Аспираторите, продавани от Еуролукс, са марка Фабер и се водят от най-добрите, така че там проблем няма.
но защо ти е фурна и плот от Еуролукс? Те са италиански уреди, този път марката е Нарди, чувала съм добри отзиви за нея, но на тая цена има и Бош, и АЕГ.

Зануси е нисък клас марка. ако се държи на по-голяма сигурност за качество, не вземай Занусита за нищо - ни хладилници, особено не перални.

аз бих се ориентирала към немските уреди, макар че и те вече не са това, което са били.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #2 -: Август 12, 2010, 17:17:25 pm »
Здравей кокиче,
Немога да изкажа мнение за нещо, което не съм ползвала, но мога да ти кажа аз от какво съм доволна. За фурна мога да препоръчам аристон. Плота зависи какъв го искаш. Но за стъклокерамичен, както и аспиратор и миялна - електролукс. Ако искаш пералнята ти да е тиха, аристон имат модели, на които чуваш само дрехите, че се въртят. Аз съм с индезит, но е доста шумна. При центрофуга направо "излита"  :wink:. На майка ми купихме електролукс, също е тиха. Мама дори първите няколко пъти стояла до нея да гледа дали наистина работи  :lol:. Иначе хладилник ако е с фризерна част, гледай да е с отделни компресора и също да има функция да не замръзва (като се сетя точно как беше, ще ти го напиша).  Относно климатиците, няма много избор. Ако искаш да ти пестят енергия и пари, струват над 1500 лв. Мога да ти препоръчам Daikin, Mitsubishi Heavy.
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #3 -: Август 12, 2010, 17:19:03 pm »
Честит нов дом, Кокинченце! Само хубави мигове да имате в него.
Ще споделя скромния си опит относно някои ел уреди.
За хладилник горещо препоръчвам Liebher - изключително доволна съм. Вече 5 години имам такъв, комбиниран е с фризер, който е под хладилната част, с отделни двигатели/така май се казваше :oops:/ и ноуфрост система и за хладилника, и за фризера. Забравих какво е да размразявам. Продуктите се запазват дълго време свежи. Почиства се много лесно. Ако трябва пак да купувам такъв уред, пак ще е тази марка.
Климатик - Panasonic, НО малайзийски, не китайски. Малко по-скъпи са, но определено много по-качествени. 5 години не сме имали никакви проблеми. Работи на изключително ниски и високи температури. В най-студената зима, когато повечето климатици замръзнаха, нашия си работеше като пич :lol: Другият ни климатик е Дайкин - японски. Изключително качествена машина, но много скъпа. Купихме го миналата година, втора употреба и струваше 800 лв - 9-ка. Скъпичък е, но доколкото съм чувала е най-доброто. Работи перфектно.
Пералнята ми е Аристон, води се супер тиха, но на центрофуга тръгва да простира :lol: 1400 оборота е, но могат да се регулират и не я пускам на повече от 1000. Програматора обаче се върти. Ако се наложи да я сменям, ще е друга марка. Не че не пере, пере си машинката, обаче люка ми се напука и се отчупиха парченца около пантите :x Мъничко е, но ми вади очите :? Отделно пластмасата под люка леко пожълтя и в момента пералнята не е в един цвят. Ей тва не ми харесва.
За другите уреди не мога да кажа, фурната ми не е вградена, миялна нямам все още.
Но ще следя тремата, понеже ни предстои ремонт и ще правя ново кухненско, та....ще купувам нова печка, аспиратор и миялна.
А, между другото, Джам беше пуснала скоро тема за фурните - ето я - http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=39582.0;all
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
« Отговор #4 -: Август 12, 2010, 17:32:17 pm »
Още един глас "против" Еуролукс - мъжа ми ги прекръсти на Еуробоклукс
Имаме тяхна мивка - там забележки нямам (освен че маркуча на смесителя протече на 2рия месец) - смениха го без проблем.
Взехме си тяхна мелница за отпадъци - пълен боклук - 4 или 5 пъти я ремонтираха за 3 месеца работа. Сега почти не я ползвам, за да не се счупи пак.
И абсорбатора ни е от тях - е няма такова шумно нещо! Дори на най-слабата степен, не можем да си чуем приказката вкъщи. Вярно, че е по-мощен (т.к. помещението е голямо), но пък и не е от евтините - струваше около 600 лв. Отделно от това, когато го купувахме, не ни казаха, че трябва да си поръчаме и всички въздуховоди и помощни компоненти по монтажа, и се наложи допълнително след това и тях да ги купуваме.
За компенсация сервиза им е добър - идваха в удобно за нас време да отстраняват повредите. И сравнително бързо връщаха обратно уреда.

Хладилник все още не сме купували - караме с един стар.

Климатик - доволни сме от нашата Тошиба.
*
« Отговор #5 -: Август 12, 2010, 17:39:49 pm »
Моето мнение изцяло се припокрива с това на Джам, но все пак зависи и от финансовите ви възможности.

Имаме климатици инверторни Дайкин и Мицубиши Хеви Индъстрис /купен втора ръка, че не намерихме нов/
Пералня,печка и хладилник имаме Горене, те са купувани 2000 г., доволна съм и от трите, но вече остаряха. Искам нови по пари няма. На времето всичко на куп купихме от една марка и имахме сериозна отстъпка за което.Сега само за печка бих се спряла на Горене/Кьортинг.

Аспиратора е Фабер, пак остаря, но съм супер доволна от него.
Миялна машина нямам, нямам и място къде да я сложа, а ми се иска и си е супер необходимо  :wink:

За хладилник освен Либхер и АЕГ, италианската марка Аристон не е зле.
За пералня на времето хвалеха като най марка Уърпул, сега бях се загледала към АЕГ,Бош и Индезит, че исках и сушилня да има, ама не ме огря.

Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

« Отговор #6 -: Август 12, 2010, 17:47:42 pm »
Сега като прочетих поста на Perdeto се сетих да спомена за моята пералня, че е със сушилня. Доволна съм. Поне зимата не му мисля на прането. Вече 3 години я ползвам и като минус само това че е шумна мога да кажа.
« Отговор #7 -: Август 12, 2010, 17:51:09 pm »
Благодаря ви. :D Много сте ми полезни. Накрая ще си обобщя на един лист всички мнения. :)

Сикси,
темата на Джам съм я чела не веднъж. Обърни внимание чия е последната публикация. :wink:

Лите,
тръгнах към Еуролукс, защото "Интериор 46" ще ни правят обзавеждането, а те на свой ред работят с Еуролукс.

Да уточня, че всичките ми уреди ще са вградени, изключая пералнята, която ще е в отделно помещение.

Тони,
пералня Индезит съм ползвала, но много беше шумна, наистина.

*
« Отговор #8 -: Август 12, 2010, 18:08:49 pm »
Кокиче, когато тръгнахме да търсим за нашия апартамент оборудване, бяхме със скромен бюджет. Спряхме се на уреди с транспортни дефекти. Взехме си фурна и хладилник На Фагор, без забележки дотук.

За климатик - подкрепям Джам и Пердето - това са климатиците. Ние по тази причина още си нямаме, щото все не остават пари за хубав климатик.

Аз също съм с негативно мнение за Еуролукс, въпреки че нямам досег до тях.
Но не се обвързвай с тях, само щото фирмата работела с тях. Вярвай ми, каквото си избереш, това ще ти вградят. Важното е изборът да е твой, а не техен. Най-вероятно с тях работят, щото им връщат някой лев назад.  :wink:
Миялната е любимата ми машинка. Мие почти всяка нощ. През деня пълня пълня, през нощта тя си мие ли мие.

« Отговор #9 -: Август 12, 2010, 18:13:49 pm »
Хайде и аз да се включа, като новодомка  :D

Ние пералня и хладилник си имахме.

Пералня - Whirlpool, с горно зареждане, до 1200 оборота, които се избират, има отложен старт. Избираш програма с въртящ бутон и от там нататък си я настройваш с копчета - температура на водата, режим за лесно гладене, икономичен, центрофуга, и след колко време да се включи. На 4 години, много съм доволна, а сме я мъкнали в три квартири и сега на нова къща :lol:

Хладилник - Либхер, камера и хладилник, но фрост, два двигателя. Не се чува как работи, не ми замръзва, чисти се елементарно.

И сега на новата къща - съдомиялна и печка. Предвид финансовите ни възможности както и времето, с което разполагам предпочетох да инвестирам в печка и съдомиялна отколкото в плот и фурна за вграждане.

Съдомиялната, както вече писах в другата тема, е АЕГ, печката е Горенье. Честно казано, ако трябваше да избирам плот и фурна пак щяха да са Горенье, фен съм на тази марка, имаме едно старо от 80-та година корекомско, още работи на пушка и не е мръднало :D

Тъй като засега ремонт не се предвижда, отлагам купуването на аспиратор, но и това ще следя. Мога само да споделя това, което ни каза консултанта в Технополис, когато разпитвахме за техниката - в момента на пазара, в средния ценови клас най-изгодни са предложенията на Тека и на Таурус - оптимално съотношение качество/цена. Да се избягват аспиратори Горенье тъй като са произведени в Китай, за разлика от печките/фурните/плотовете, които си се правят в Европа.

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*
« Отговор #10 -: Август 12, 2010, 18:23:17 pm »

.... в средния ценови клас най-изгодни са предложенията на Тека и на Таурус - оптимално съотношение качество/цена. Да се избягват аспиратори Горенье тъй като са произведени в Китай, за разлика от печките/фурните/плотовете, които си се правят в Европа.

Забравих аспиратора - нашия е Тека. Доста евтин беше, а уж мощен. Ама като готвя във фурната, си мирише в хола.  :lol: От това което помня, трябва да се гледа мощността на абсорбатора на изхода. Имаше и формула за определяне на подходящата  мощност съобразно помещението, но нещо не я откривам сега. :?
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #11 -: Август 12, 2010, 22:29:42 pm »
Благодаря ви. :D Много сте ми полезни. Накрая ще си обобщя на един лист всички тръгнах към Еуролукс, защото "Интериор 46" ще ни правят обзавеждането, а те на свой ред работят с Еуролукс.

о, няма такъв филм. ще работят с който им кажеш. тоест - ти си избираш и купуваш уредите, а те ти ги вграждат. доста фирми за обзавеждане на кухни предлагат и техника, но не си длъжна да избираш тяхното предложение, нито то ти спестява нещо особено от цената.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #12 -: Август 12, 2010, 23:27:39 pm »
Тази година имаме нови придобивки:
 Пералнята е "Самсунг" много съм доволна-има си доста предимства, всички настройки са електронни, като могат ръчно да се донастройват, 1200 оборота; керамичен нагревател; бърза програма-29 мин.; голяма врата; 6 кг. пране и др. Когато започнахме да търсим пералня питахме един майстор, а той каза "Вземете пералня на максимално ниска цена и вземете максимално дълга гаранция. Марка не мога да препоръчам на късмет е"
 Климатика е Panasonic на 5 -та година два месеце преди да изтече гаранцията ни се прецака компресора точно преди Коледа. Иначе проблеми не е създавал - инверторен е и при най-големите студове издържа.
 Хладилника ни е малък с горна камера, но нас това ни устройва и търсихме, но за семейство е малък...
 всичко сме купували от Техномаркет. В деня на покупката при желание на клиента се сключва една застраховка и получаваш допълнителна гаранция. Хладилника, пералнята и телевизора са с по5 год.гаранция /3 от производителя и 2 допълнителни от тази застваховка/.

Каквото и да избереш важното е да ти служи без проблеми!!!

Има във морето на детските игри бисерче, което ни прави по–добри!
*
« Отговор #13 -: Август 13, 2010, 14:06:49 pm »
Ние от 1 година сме в ново жилище,а една година преди това обикаляхме като луди за да си изберем ел.уреди(апартамента не беше построен още).
Тъй като в моята кухня всичко е вградено избора  на уреди не беше много голям!

Плота и фурната са AEG ,като фурната ми е с пиролитично почистване и си е наистина голямо улеснение-много съм доволна.

Пералнята е Candy-беше наи-новото на пазара като я купихме!За 8кг пране и 5 сушене с мн комбинирани програми(не  съм пробвала всичко),но е доста тиха дори на 1400 об.

Хладилника мисля е ARISTON no frost -и от него съм доволна но е малък.Ако сега се обзавеждам и има място ще си направя отделна ниша за него и ще си купя с 2 крила.

Аспиратора и мелачката за отпадъци са ми TEKA!Много исках мелачка и мисля че голямо удобство-не ти мирише боклука.А аспиратора искахме също да е вграден телескопичен и мн мощен защото помещението е едно цяло с хола и трапезарията и ще мирише-засега нямам забележки.

MW e Samsung от тези за вграждане в колона с рамка!Искаше ми се да е отново на AEG но беше над 1000лв(двойно по-скъпо от Samsung и х4 спрямо обикновенна MW).Като цвят на инокса е същото като фурната така че се получи добре защото стоят едно под друго.

Съдомиялната не помня каква  е ...май е AEG на 45 см!Отначало мислехме да изчакаме с нея да седи дупка ,но после започна да ни дразни си закупихме.Беше към 700лв май!
Мие хубаво има и 1/2 зареждане и доста програми,но ние сме двама засега  и ползвам една и съща програма на 1/2.

Климатици имаме засега само в двете  стаи!Инвертори на GENERAL(единия е известният им модел Nokria) са и е са наистина страхотни!
С добър коефициент и зимата на -18 в Бс не спряха да работят,а сметката за ток в  на-студените месеци беше 80лв с бойлера!Общо двата бяха към 4300лв,но си заслужават-сега отново по-цял ден работят е вкъщи е мн приятно.

Не мога да кажа кое колко е издръжливо-не съм ги ползвала  5 или 10 години-но засега съм  доволна(дай боже и занапред)!Мисля че си заслужаваше зверското обикаляне из цяла България!

Надявам се да съм била полезна!
Хубав ден!

« Отговор #14 -: Август 17, 2010, 23:04:51 pm »
Още веднъж благодаря на всички, които се включиха. :)

Когато Ви питах, всъщност, фурната, плотът и аспираторът вече бяха избрани. Пропуснах да уточня в началото, че всичките ми уреди са за вграждане. Винаги съм си мечтала точно за такава кухня, където уредите са скрити в шкафове.
Ето ги:
- фурна  http://leksgroup.com/l_bg/?s=5&i=10&c=1&pid=93

- плот  http://leksgroup.com/l_bg/?s=5&i=12&c=26&pid=748

- аспиратор  http://leksgroup.com/l_bg/?s=5&i=9&c=22&pid=729

Аспираторът е Фабер, а другите 2 уреда са Евролукс. Възползвах се от предложението на Лекс груп, че при закупуване на тези трите уреда от тях печелим пет години гаранция и експресно сервизно обслужване.

Днес си избрах и миялната:
http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09060949

За пералня, тук в темата Тони бонбони ми препоръча един тех Аристон.

За сега съм се спряла на тази
http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09037598

Пералнята ми не е за вграждане, защото ще е в отделно помещение. Ползвала съм Индезит, но ми беше доста шумна.

Ето и мивката, но е в черно, тъй като и плотът ни е черен.
http://leksgroup.com/l_bg/?s=5&i=14&c=11&pid=528#

Остава да си избера и хладилник. Горещо препоръчваният от Вас Либхер ми идва доста скъп, а и като цяло за вграждане няма много богат избор, но ще измисля.

Искаше ми се да кача тук и снимка с визуализация на кухнята, как ще изглежда цялата, но не успявам. :oops:

Продължавам с търсенето.
Извадила съм си на един лист марките, които ми препоръчвате тук за хладилници, климатици и пералня.
Още веднъж, благодаря Ви! :)

П.П. Странно, но първите 3 връзки не се отварят. Пробвах да ги редактирам, но пак не става. :oops: Що така? :?
« Последна редакция: Август 18, 2010, 06:50:01 am от lemon »

« Отговор #15 -: Август 18, 2010, 06:51:02 am »
П.П. Странно, но първите 3 връзки не се отварят. Пробвах да ги редактирам, но пак не става. :oops: Що така? :?

Готово  :D

Ако има упорити линкове, които не се "посиняват", има един бутон специално за тях -
« Отговор #16 -: Август 18, 2010, 09:19:22 am »
Здравей кокиче :),
пералнята която си избрала е добре, просто зависи колко оборота искаш да бъде, но според мен 1200 е много добър избор (не е малко и не е много). Хубавото на Ariston е, че са наистина тихи. Ако искаш ще ти потърся модела, за който ти говорех, наистина няма да разбереш, че имаш пералня, никакъв шум.
Относно мияла бих ти препоръчала друга марка, elektrolux са много добри, а цените им не са по-различни от това което си избрала.
За хладилник как да ти кажа и аз исках най-доброто, но нямаше как. При желание от твоя страна, мога да ти пратя на лично няколко модела.
И исках само още идея да ти дам, макар че сигурно вече си го мислила. За да не й мислиш все на мивката (с това черно ще подсушаваш ноно-стоп), ако е иноксова ?
За климатици мога да ти кажа ориентировъчни цени, че ние пак ще купуваме и сега сме като ценоразпис вкъщи  :oops:.
Лек ден
« Отговор #17 -: Август 18, 2010, 09:20:37 am »
Благодаря ти, Лимонче! :D
Златна си ти! :D

Тони,
ако имаш възможност и време - прати ми, да. :) Но, както вече уточних, хладилникът трябва да е за вграждане.

За цвета на мивката вече е решен категорично. Това беше по настояване на мъжа ми и известен компромис от моя страна. Тъй като, основно аз се занимавам със строителството, обзавеждането и т.н., а той само ходи като един оценител.
Кухнята е в оранжево и цвят "бреза" и аз първоначално бях избрала бяла мивка и бял плот, но мъжът ми държеше да има контраст и предложи да е в черно, което ще контрастира с основния цвят - оранжевия.

Пък да знаете каква съм атракция, като пазарувам в Практикер и в Бриколаж с бебето... :lol:, често и с двете деца... :lol: Вчера пък отивам с бебето в Техномаркет, вадя една ролетка и започвам да меря миялните за вграждане. :lol:
« Последна редакция: Август 18, 2010, 09:45:47 am от синьо кокиче »

*

yana-v

• 1207
  • Ще порасна голяма!!!
« Отговор #18 -: Август 18, 2010, 09:43:11 am »
С удоволствие ще следя темата и аз! За съжаление всичко няма да можем да купим ново, но поне старото още работи! За момента най-важното е да изберем фурна за вграждане и котлони/двойка/. Мислехме за съдомиялна, че мъжо май най-много го отнася вместо нея  :oops:, но няма място!
Климатиците ни са Самсунг и Осака - не мога да се оплача /първият е 3 годишен вече, втория на 1 г./. За пералнята наистина е шумна, ама за сега пере - индезит! За следващата май ще мисля да е със сушилня! 
« Отговор #19 -: Август 18, 2010, 09:55:17 am »
Кокиче,
за мен не е никакъв проблем, незнам дали ще успея през деня, тъй като сега съм на работа но довечера ще ти подбера малко "четиво" ;). Много обичам да се занимавам с такива неща. Вкъщи всичко аз избирах  :oops:, че не се излиза на глава с мен.