Тези миоми са просто отвратителни. А когато са вътре в матката - е почти на 100% сигурно, че пречат.
И между другото като са вътре - не винаги се виждат. Или поне не всеки лекар може да ги види, особено когато са малки.
Аз имам миома от външната страна на матката - 2 см, за която ми казват, че на този етап не пречи на ин-витрото. Операрина съм преди 3 години и половина от миоми (3 броя от външната страна) и сега пак чисто нова имам. Външните по се виждат на ехограф.
Просто няма застраховка, че като ги махнат, пак няма да станат, което е много много жалко.
New Love - много съжалявам, че ти се случва това. Пипкава е тази работа с отстраняване на миомите. Образно казано ги изчегъртат от стената на матката и въобще не се знае колко са враснали и до кой слой са стигнали.
Например една от моите гадини от външната страна е била стигнала до най-вътрешния слой на матката и заради нея щях да си загубя матката - и става въпрос за 4 часова коремна операция с интубация и сериозна кръвозагуба.
Та май наистина не става толкова много работа да се отхвърли от раз за кратко време и с краткотрайни упойки (поне аз така си го обяснявам). И плюс това матката е много кръвоснабден орган. А пък на мен ми се струва, че когато се работи вътре в матката е още по-трудно.
Оххххххх. New Love - знам, че е много гадно и втори път да се подлагаш на това. Но може би този вариант е далеч по-сигурен, по-щадящ определено и свързан с по-малко кръвозагуба.
И това ще мине! 2011 ще е твоята година - началото още ще е щастливо!!!
След толкова стоически понесени изпитания си искаме и наградите от съдбата, я!!!