mira_m66 - Никой, никога не ми е казвал, че мога да направя хистерото на друго място. Мислех, че каквото предписват трябва да се направи при тях! От къде мога да имам идея, че всичко е толкова..."свободно"...както и да е.
Питаш защо не отида при Горчев... защото те не видяха миомите?!?
През януари бях на контролен, ходих и при Бързашки (не ми идваше и не можех да направя изследванията за фонда, а Томов каза, че не се ангажира с лекарства, които касаят репродуктивни проблеми) - никой не ги видя...
Такава ли им е техниката ,толкова ли виждат, идея нямам!
Когато Стаменов ме прегледа на първичния преглед в началото на май ми каза, че миомата е на минимум година. А аз, както правилно помниш, само преди 8 месеца бях правила лапаро. Може и веднага след лапарото да се е появила, кой я знае...
Много мислих да направя една консултация при Томов лятото, но ...щях да похарча пари, които така или иначе не ми стигат и за какво ...да ми каже, че - да има миома, или не, не виждам миома....
Реших, че в Надежда си знаят работата и по-добре да не влизам във филми. Интересното е, че през май и малко по-късно при проследяването на първата миома, втората миома не се виждаше. Шефкетова ме гледа и на онзи многоизмерния(3 ли, 4 ли) и тя не я видя втората. Видяха я малко преди хистерото и на самото хистеро. Сега е нараснала, явно е агресивна. Персенска в понеделник ми каза , че сега е ясно видима.
Нямам навика да вземам нещата в свои ръце, доверявам се и разчитам на лекари и хората въобще...
Страхувам се, изпадам в паника...с годините ставам същата параноичка като майка си
, кво да се прави...а имайте предвид, че съм най-пробивната и оправна в родата
Останалите са по-зле и от мен...
Живота на село ограничава мисленето ,знам го , давам си сметка... Не се сърдете ,че си изказвам тревогите, просто няма с кой...
Вие сте на практика единствените ми събеседници. Около мен няма приятелки, няма комшийки...Кой в чужбина ,кой по София, останали са няколко стари баби.
На работа няма време за лични разговори, а и съм преценила, че е по-добре да огранича споделянето, че само ми коментират глупости зад гърба.
Паникьосвам се ,защото от 2008 есента ,когато тръгнах целенасочено за ин витро в КИРМ до днес похарчих около...10 000лв и на практика ин витро опит няма. Спестяванията ни своршиха , вече го караме само на заплатата ми, няма кой да ни помага със сериозните суми, от които се нуждаем...Търпение не ми остана вече...просто искам да мине този първи опит...и да става каквото ще...ще приема всякакъв резултат, просто искам вече да опитам...на 41г съм ...Усещам , че и тялото ми не реагира така бързо и адекватно....просто остарявам и то много по-бързо от майка си дори. На нея миомите и се появиха след 50г