0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=29755.620
Изрових отговора на д-р Бърди по повод дупетата.
Отново благодаря Докторе, че ни помагате!
*
Смараиди,и нашето носле е така от отдавна и ни изписа док.Тетрисал и сутрин ,когато е най-запушено нослето го пръскам и после с аспиратора чистя и вечер при нужда пак

*

power

• *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
Я кажете може ле да давам Дуфалак на Милен,че милия много трудно ака.
07.10.2009
*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
Здравейте :) Искам да попитам дали е тези пъпчици са задължително от претопляне ?? Имаме си и ние но както Монката е казала си минават почти от само себе си ..Е има някои които си стоят по-продължително време но пак си минават..
И някои има ли идея възможно ли е бебко да се нерви ако в стаята е много топло..С мъжа ми се потим,а уж на бебко да му е добре..Обаче като се има предвид че трябва да е 21/22 градуса..Ама много студено ми се струва на мен 22 градуса за бебето..обаче все пак възможно ли да е то да си иска тези 22 градуса и при повече да нервничи.. ???
*
moniks_s, като му впръскваш в нослето то не се ли задавя нещо или да пищи, защото е спрей. Виждала съм физ. разтвор в тубички от по може би 2-3 мл, но не съм питала по аптеките дали имат.

power, от кога не е акал или се напъва и пищи като ака? Твърдо ли е акото? На АМ ли бяхте?

Сара, напълно е възможно да му е топло на бебето. Пробвай с 22 градуса. Как го обличаш, с какво завиваш? Аз гледам н 22 и сме с боди дълъг ръкав, памучно гащеризонче и завивам с олекотена завивка на 2 ката.

Ходих при докторката. Там една мила жена ни пусна пред нея, имаше още трима преди нас  :balk_47:. Тая докторка го преслуша, не му погледна гърлото и айде физ. разтвор. Питам секрет да пуснем нали ваксина другата седмица, тя казва няма нужда, то без това ваксината е срещу пневмококи 8O. Другата ваксина я няма за добро или зло. Та, сега ще си пусна секрет аз на бебето да видим няма ли да излезе нещо, я стафилокок, я стрептокок, я ентерокок да не ги изброявам тука. Как няма емотоконка картечница да постна тук!

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
Саричка,да  може ,Тео се изнервя и става целия червен като му е топло много ,а аз как обичам да ми е топло...
Пауърче,мен ме вълнува от 1 седмица този въпрос с акането,четох във друг форум ,че дават Дуфалак на бебета и мисля да пробвам,защото и нашето акане е цяла одисея,да си призная дадох му вода от овесени ядки :oops: и се изака по -добре и изпражнението му беше меко,а иначе са му твърди,но не смея да давам повече такава вода,и ние сме на АМ.
От кърмата ми почти нищо няма вече,30-40 мл. :?
А за нослето не се задавя,аз си го държа изправен и така му впръсквам,е малко протестира понякога ама  :lol: И ние сме днес на ваксина

Здравейте мами,като ви чета се сещам за периода,в който Ванко имаше запек.Беше ужасно,мъчихме го с какво ли не,млякото сменяхме постоянно и нямаше никакъв ефект.Имаше един период от 4 дни без изхождания,направо ужас.Тогава смених млякото за последен път,взех LACTANA BIO.След като изпи едно шише до вечерта имаше 2 изхождания,направо  в къщи беше празник.От тогава не искам и да чувам за друго мляко,стахотно е.
Бъдете здрави! :D
monik_s, не знам дали знаеш, но овесът съдържа глутен. По мое мнение постъпваш доста смело, като прилагаш подобни методи.

Момичета, наистина има физиологичен разтвор в малки ампули (2-3, 5, 10 мл), но излиза доста скъпо и са ми доста неудобни. Аз си купих 1 банка от 500 мл и я пресипах в помпичката от един шампоан на Мустела. Отделно си взех спринцовки, с които изтеглям част от течността и я ползвам, когато ми трябват само няколко капки - примерно да почистя нослето.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
Момичета, наистина има физиологичен разтвор в малки ампули (2-3, 5, 10 мл), но излиза доста скъпо и са ми доста неудобни. Аз си купих 1 банка от 500 мл и я пресипах в помпичката от един шампоан на Мустела. Отделно си взех спринцовки, с които изтеглям част от течността и я ползвам, когато ми трябват само няколко капки - примерно да почистя нослето.
И аз съм с банка! Много е удобно :)

*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Раши,
специално го попитах ортопеда за бънджи и проходилка, че тогава се чудех какво, кога и въобще дали да купя. Той каза, че тези неща не помагат на децата да проходят, забавляват ги просто. Каза, че в общи линии каквото и да взема - нито ще помогне нито ще навреди.
Бънджито което купих е за след 4 м, а и Дара върви висока та спокойно стъпва и скача  :) Много бързо се научи и е страшна забава.
Ето скачалката :

http://www.novobebe.com/bebeshko-bundji-prohodilka-fisher-price-rainforest-jumperoo-bg-1083.html

( на живо изглежда доста по-добре )
И мен ортопед ме успокои, че няма начин бънджито да навреди на Бобо. Без това забавление, не знам как щяхме да изкарваме гадните дни вкъщи. Много му е кеф да скача.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
Раши,
специално го попитах ортопеда за бънджи и проходилка, че тогава се чудех какво, кога и въобще дали да купя. Той каза, че тези неща не помагат на децата да проходят, забавляват ги просто. Каза, че в общи линии каквото и да взема - нито ще помогне нито ще навреди.
Бънджито което купих е за след 4 м, а и Дара върви висока та спокойно стъпва и скача  :) Много бързо се научи и е страшна забава.
Ето скачалката :

http://www.novobebe.com/bebeshko-bundji-prohodilka-fisher-price-rainforest-jumperoo-bg-1083.html

( на живо изглежда доста по-добре )

А, добре! Значи просто различните ортопеди мислят различно! :)

Раши, да, мислят различно. Според някои, тези "приспособления" ще увредят непоправимо децата ни. Според другите - това не е вярно. Всяка майка си решава - някои си оставят децата да лежат, докато не могат сами да се изправят до седнало положение. Лично аз не можах да го направя - или щяхме да изкараме последните 3-4 месеца в нон-стоп рев.

*

power

• *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
Мони, и ние днес бяхме на ваксина и питах лекарката за Дуфалака и тя каза,че няма проблем да му се дава.Дозата била по 5мл на ден.Аз вече му дадох и сега ще чакам резултата.
07.10.2009
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Ч
« Отговор #754 -: Март 07, 2011, 20:08:48 pm »
Момичета, ако познавате някой, който има електронни везни да ви го измери, физиологичният разтвор можете да си го направите и сами. Той представлява просто 9г готварска сол(натриев хлорид) в 1л вода. Добре е да е дестилирана и предварително преварена, ама вие няма да преливате венозно, че да е от такова значение, та предполагам, че и недестилирана няма да има проблем. Ако няма кой да я измери, не знам какви разфасовки сол продават, но съотношението можете да си го изчислите и сами и да сложите повече вода или да направите по-гъст разтвор и да си го разреждате при нужда. В крайна сметка трябва да се получи 0,9% разтвор на сол във вода.

Ние имаме едно бъджи, което се закача на рамката на вратата, но Ивана така и не го хареса и я беше страх в него. Сега вече сигурно би и харесало, но вече лази из цялата къща и нямам намерение да я слагам да седи на едно място и без това.

Боби
« Последна редакция: Март 07, 2011, 20:15:25 pm от Bobbie »

*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
някои си оставят децата да лежат, докато не могат сами да се изправят до седнало положение

Това при Дария е абсурд . Тя изобщо не иска да лежи...само ако ще спи . И пак - заспива с мрънкане. От 2рия месец седи в шезлонга, но нашия не е много полегат.
Клати с крака и се люлее, доста силно. Трябжа или да седи, или права, или на ръце...

http://www.google.com/imgres?imgurl=http://www.bebe-best.com/images/e1/q361l1.jpg&imgrefurl=http://www.bebe-best.com/fisher-price-shezlong-link-doos-p-9758.html&usg=__GokeCtz5-cra7R02gHXrgljFZjo=&h=600&w=600&sz=77&hl=bg&start=0&zoom=0&tbnid=AvIBK_SkPz3JQM:&tbnh=135&tbnw=135&ei=hCx1TZuWBobXsgaugKGIDg&prev=/images%3Fq%3D%25D1%2588%25D0%25B5%25D0%25B7%25D0%25BB%25D0%25BE%25D0%25BD%25D0%25B3%2B%25D1%2584%25D0%25B8%25D1%2588%25D1%258A%25D1%2580%2B%25D0%25BF%25D1%2580%25D0%25B0%25D0%25B9%25D1%2581%26um%3D1%26hl%3Dbg%26sa%3DN%26rls%3Dcom.microsoft:en-US%26rlz%3D1I7PRFA_en%26biw%3D1259%26bih%3D785%26tbs%3Disch:1&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=386&vpy=111&dur=0&hovh=135&hovw=135&tx=84&ty=89&oei=hCx1TZuWBobXsgaugKGIDg&page=1&ndsp=23&ved=1t:429,r:1,s:0
*
Мони, на твоето дете имаше секрети в носа? Не те ли е страх да поставяш ваксина?

За физ разтвор имам предвид в пластмасова разфасовка по 2-3 мл. Просто изстискваш в  носа. Бях чела че доктор Бърди не препоръчва използването на спринцовки за впръскване в носа. Получавало се впръскване под налягане, което може да повлияе зле на синусите и евстахиевата тръба в ухото.

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
Здравейте д-р Бърди, незнам дали помните историята ни /на стр.34 съм писала доста, не копирам поста, че е доста дълъг, да не се повтарям/
От няколко дни децата са на Аптамил АР, чувстват се много добре, поне за сега , дано не е само докато свикнат, както се получи с Фризовома.
По ваш съвет, днес бяхме на УЗ,потвърди се диагнозата ГЕР,също и пилороспазъм.
Докторката ни съветва да се опитаме да възстановим кърменето, въпреки повръщането/към момента давам по 30 мл кърма на всяко хранене/, освен това н изписа атропитн разтворен в глюкоза по 2мл преди всяко хранене.
Какво мислите за това лекарство, удачно ли е да го давам на толкова малки бебета, или да продължавам само с Аптамила?
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Не се дава атропин- това са стари неща.
Оставете децата само на АР мляко! и не пипайте повече храненето! Моето скромно и лично мнение е да не слагате кърма вътре и да не давате изобщо повече кърма- оставете само на АР АМ.
Не правете повече експерименти!
« Последна редакция: Март 07, 2011, 22:44:03 pm от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
Благодаря ви много докторе и моето мнение съвпада с вашето :) Още веднъж благодаря :)))