0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
Какво стана с предаването за донорството?
Dess_dess аз бих участвала,ако ме засягаше темата пряко,ноооо...с включване по телефона.Помисли за този вариант,можеш само да помогнеш на тази кауза.Нека в студиото е някой от Зачатие,доктор,или Миролюба...Нека ти дадат право да разкажеш историята,нека можеш да зададеш въпрос към създателите на филма.Поискай,ако може да те включат,ще е от полза.

Смятам,че трябва да се говори и да се ограмотяват тесногръдите еснафи в България.

А аз, вече не БИХ!
Явно в БГ всеки гледа само и единствено себе си! Ами ... така смятам да направя и аз ...Защо си промених намеренията ли (очаквам публично хулене, няма да ме учуди) Ами ... в последно време забелязвам, че по "иначе мислещите хора" не се толерират тук! Техните постове остават нечути, неразбрани, не на място писани и съответно изтривани!
Няма смисъл да продължавам ... то ... си личи и от поста ми ... обидена съм и много разочарована!
Така,че имали или не такава кауза, ЧЕСТНО не ме интересува вече! Така, както никой не се интересува от проблемите на жените с ИЯР, никой вкл и милата ни родина! Извинете ...ако сметнете поста ми за ... можете да го изтриете ... все ми е едно!

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
браво Дес дес, точно така се прави  :wink:
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Мда Dess_dess точно така, не била твоята кауза, а защо тогава участваш в конкурсите на "Зачатие". Значи ние балъците ти даваме безрезервно,а ти взимаш и не ти пука след това за каузата. Точно така се прави. Браво!!! :x
Нека видят всички, как потребители се отблагодаряват на Зачатие за финансовата и не само, подкрепа.

Съжалявам, но не се сдържах. :x :( :x
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
А аз, вече не БИХ!
Явно в БГ всеки гледа само и единствено себе си! Ами ... така смятам да направя и аз ...Защо си промених намеренията ли (очаквам публично хулене, няма да ме учуди) Ами ... в последно време забелязвам, че по "иначе мислещите хора" не се толерират тук! Техните постове остават нечути, неразбрани, не на място писани и съответно изтривани!
Няма смисъл да продължавам ... то ... си личи и от поста ми ... обидена съм и много разочарована!
Така,че имали или не такава кауза, ЧЕСТНО не ме интересува вече! Така, както никой не се интересува от проблемите на жените с ИЯР, никой вкл и милата ни родина! Извинете ...ако сметнете поста ми за ... можете да го изтриете ... все ми е едно!

1. помолих те да си кореспондираме на ЛС относно исканията на жените с ИЯР, които биха могли да се отстояват пред министерството - ти не ми писа. това беше вчера.
2. никой нищо не ти е трил, нито игнорирал - вж.горната точка. ти си решила да се правиш на обидена, за да е по-лесно да се измъкнеш от поемането на отговорност.
3. понеже никой не се интересувал от проблемите на жените с ИЯР, затова в предаването за жени с ИЯР ще отиде жена, която няма ИЯР - а тия с ИЯР ще стоят обидени, че не им зачитали постовете и ще се спасяват поединично.
4. понеже никой не мислел за жените с ИЯР, ти получи безвъзмездно финансиране точно от тия, дето не мислели за тебе. нека хората, които ти четат постингите, си направят преценка що за човек хвърля обвинения.

после не се чудете защо никой не мислел за вас. първо трябва сами да помислите за себе си - като група. иначе не става. това послание отправям не само към теб, а и към всички други, които си стоят на топло в малката лична вселена, страдат тихичко и очакват друг да им реши проблема - ако може безвъзмездно и без тяхно участие.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама

Да! Спечелих ваучер участвайки в обявен тук конкурс, който не мога да използвам т.к клиниката, която ми осигурява донор, не е сред тези толерирани от Сдружението ... което ще рече, че към момента, няма да го използвам!
За нас, са проблем не само парите, т.к незнам дали сте запознати с нашите проблеми, ама явно не сте, т.к сте прекалено заети от своите, но Нашите процедури са почти двойни, като цени на Вашите и намирането на донор за нас, не е толкова лесно, в случай, че не сте запознати!Така, че ако сдружението прецени ... ще върна ваучера, макар да имах намерение да използвам в случай че не успея и този път който отново финансираме със СОБСТВЕНИ СРЕДСТВА! Които не берем по дърветата пред домовете си! Не очаквам разбиране от Ваша страна, както и преди това споменах, ние не сме разбирани ...

*
което ще рече, че към момента, няма да го използвам!
Към момента не, но имаш предоставен от Сдружението доста дълъг срок, в който да решиш и засега не си заявила категорично, че няма да го ползваш.
dess_dess - престани ако обичаш да хвърляш кал!!!

Аз също съм с ЯИР, и мога да ти гарантирам от личен опит, че там, където аз правя опитите си, процедурата с донорска яйцеклетка излиза точно толкова, колкото и обикновенна процедура. Да не говорим, че даже ми излезе и по-евтино, защото донорката не се стимулира толкова, колкото ме стимулираха мен, когато правих опити със собствени яйцеклетки.

Така че се замисли за себе си, дали си направила правилния избор!

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
което ще рече, че към момента, няма да го използвам!
Към момента не, но имаш предоставен от Сдружението доста дълъг срок, в който да решиш и засега не си заявила категорично, че няма да го ползваш.

За което - благодаря!

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
Дес Дес, всеки дарител има право да определя условията, при които надарява, не мога да разбера какви са ти претенциите в случая.
Ако спечелиш ваучер от Технополис да си пазаруваш за 1000 лева при тях ще им се разсърдиш лли, че не можеш да го похарчиш в Техномаркет?
В случая претенциите ти са супер неоснователни и честно да ти призная още първия ти постинг с евентуалното ти заявление за участие на мен ми звучеше като точно, че никога няма да направиш такова нещо.
Спокойно, има достатъчно жени без ИЯР, които ще отидат да ти защитят интересите.
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

Да! Спечелих ваучер участвайки в обявен тук конкурс, който не мога да използвам т.к клиниката, която ми осигурява донор, не е сред тези толерирани от Сдружението ... което ще рече, че към момента, няма да го използвам!
За нас, са проблем не само парите, т.к незнам дали сте запознати с нашите проблеми, ама явно не сте, т.к сте прекалено заети от своите, но Нашите процедури са почти двойни, като цени на Вашите и намирането на донор за нас, не е толкова лесно, в случай, че не сте запознати!Така, че ако сдружението прецени ... ще върна ваучера, макар да имах намерение да използвам в случай че не успея и този път който отново финансираме със СОБСТВЕНИ СРЕДСТВА! Които не берем по дърветата пред домовете си! Не очаквам разбиране от Ваша страна, както и преди това споменах, ние не сме разбирани ...

Ами направи така, че да те разберат. Никой в този живот, не може да помогне на някой, когато той сам не иска да участва. Джам, много добре го написа.И въобще не става въпрос за ПАРИ за бога ... Ти написа, че не била вече твоята кауза и защо, защото е по лесно и удобно, някой друг да го направи нали. Инересно ми е каква е твоята кауза сега. Как очакваш рабиране, като се криеш в миша дупка, като стане въпрос за поемане на собстевна отговорност.За твоята, а и не само каузи, се борят неуморна шепа хора, а ти освен да се оплакваш, мрънкаш и изискваш, нищо друго не правиш.Помисли над това, което написа Джам.

*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама

Ами направи така, че да те разберат. Никой в този живот, не може да помогне на някой, когато той сам не иска да участва. Джам, много добре го написа.И въобще не става въпрос за ПАРИ за бога ... Ти написа, че не била вече твоята кауза и защо, защото е по лесно и удобно, някой друг да го направи нали. Инересно ми е каква е твоята кауза сега. Как очакваш рабиране, като се криеш в миша дупка, като стане въпрос за поемане на собстевна отговорност.За твоята, а и не само каузи, се борят неуморна шепа хора, а ти освен да се оплакваш, мрънкаш и изискваш, нищо друго не правиш.Помисли над това, което написа Джам.

Не смятам повече да обяснявам на никого, какво и защо е важно или не за мен! Няма смисъл ... вие си пеете (с извинение за израза) една и съща песен)
Дори съжалявам, че изобщо писах по темата ... аз, от своя страна, не съм и очаквала да чуя нещо по различно освен Вечното Хулене по свой (мой)адрес! И незнам а и неразбирам защо с постовете си тук смятате, че мрънкам, но подобно нещо, а именно мрънкане е в темата за ФАР! По-голямо мрънкане и хленчене оттам незнам ... А и не си спомням нещо да съм изисквала пък! Спирам!

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
е, аз ще ти помогна да спреш. съгласно правилата на форума.

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
А защо въобще писа интересно ... за да прочетеш,как ще си изпеем песнта ли.
Или как ще те очерним и охулим, не съм видяла някой да си позволил да те хули, просто ти сама го направи.

*
Всичкото хубаво, ама я да ми поясните за ЧИЯ КАУЗА става дума, че аз съвсем се обърках? На цигнус с двете деца, на мини с двете деца, на джам с дете, на елфи с дете, МОЯ с двете деца и т.н и т.н. оп, за малко да пропусна лисицата с ТРИТЕ ДЕЦА?????????

хора, ако имате проблеми със себе си, решете си ги, ние не можем и тях да ви решим. има си специалисти за това...
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Хляб и зрелища или информация и подкрепа? i
« Отговор #14 -: Октомври 14, 2010, 12:43:18 pm »
Само да припомня за забравилите, ако случайно има такива, на 13.06 рано преди обед, потребителката която НЕ мрънка вече питаше, кога ще се обявят спечелилите. И се разсърди като и направихме забележка, че е рано и т.н.
Мдаааа, изобщо не става въпрос за пари.
« Последна редакция: Октомври 14, 2010, 12:51:03 pm от Pesheck »
Накратко се включвам , за  да припомня че  групата с ИЯР имаше дискусия около няколко искания които бяха и общи. От тогава  Зачатие и Фондация искам бебе действат много активно  по първите две точки – възрастово ограничение и сурогатно майчинство. По тези въпроси непрекъснато се  настоява  през последните месеци.

За донорството на яйцеклетки имаше още три точки – за  вдигане на възрастта на донорката и отпадане ограничение жената донор да е раждала. За това ше се вземе мнение от лекари.Разбрахме се ,че най-трудната точка е финансирането като е ясно
 че трябва да има първо промени в наредбата.

Ние знаем че не може всичко едновременно и инициативите  се отхвърлят една по една.   

*
Накратко се включвам , за  да припомня че  групата с ИЯР имаше дискусия около няколко искания които бяха и общи. От тогава  Зачатие и Фондация искам бебе действат много активно  по първите две точки – възрастово ограничение и сурогатно майчинство. По тези въпроси непрекъснато се  настоява  през последните месеци.

За донорството на яйцеклетки имаше още три точки – за  вдигане на възрастта на донорката и отпадане ограничение жената донор да е раждала. За това ше се вземе мнение от лекари.Разбрахме се ,че най-трудната точка е финансирането като е ясно
 че трябва да има първо промени в наредбата.

Ние знаем че не може всичко едновременно и инициативите  се отхвърлят една по една.   
Това, че сме постигнали споразумение не е вярно и Jam много точно го беше написала - спорихме и НЕ постигнахме споразумение!
Можеш да прегледаш темата, ако си забравила.
Аз съм против да отпадне възрастовото ограничение, колкото до това това да отпадне искането жената да е раждала - за това съм съгласна.
Най-важното е да отпадне изискването за безвъзмездно даряване, защото това е сложна процедура и е редно да има някакво обезвъзмездяване - и така ще има определено повече жени, желаещи да дарят.
Прегледах поста си и не видях да съм писала че сме постигнали споразумение.
Финансовата точка бе за финансиране от държавата, изцяло или поне част за да се смекчи заплашането от реципиенката. Освен процедурите тя заплаша и възнаграждението на донорката.

*
Цитат
Прегледах поста си и не видях да съм писала че сме постигнали споразумение.
ОК - останала съм с погрешно впечатление.
Цитат
Освен процедурите тя заплаша и възнаграждението на донорката.
Според Наредбата възнаграждение не трябва да има, ако име ще се тълкува като нарушение на наредбата, така че няма как да се използва като довод.

Колкото до призива жените с ИЯР да си отстояват правата - много трудно някоя жена би застанала пред камера и би говорила точно за този тип репродуктивен проблем публично.
Едно е да заявиш, че имаш репродуктивен проблем, но съвсем различно е да оповестиш, че имаш ИЯР и се нуждаеш от донорска яйцеклетка (предполагам, че е пределно ясно защо - проблема дали, какво, кога и как ще кажат евентуално на децата си, а камо ли пък да го разберат от архивите на някоя телевизия....)
Тези жени във форума не оповестяват, че имат такъв тип проблем, камо ли да го заявят публично.
Така, че призиви - излезте и се борете за правата си - едва ли са правилни в този случай.
Но проблемът е много сериозен, на мен непрекъснато на лични ми пишат жени, които този проблем ги касае, но не смеят дори и да пишат анонимно в темите.
Мисля, че точно тук е мястото, където тези жени трябва да намерят разбиране, защо държат на анонимността си.
Разбирам, че може би ви звучи малко претенциозно - моля ви някой друг да се бори за каузата ми и да ми защити правата, но лично не вярвам някой да излезе от анонимност.
Стефи, много добре го каза - тя, както и болшинството от УС на Зачатие ( а може би и всички ) вече са си решили техния проблем и въпреки всичко продължават да се борят за каузата на останалите жени с репродуктивен проблем, факт, които наистина е достоен за възхищение.
А ние останалите не стига, че си седим кротко и на топло във форума, ами и претенции - защо това, защо онова.....
Ако има проблем, по който жените действително не могат да излезнат публично, да го заявят и да се борят открито за него - това според мен е само и единственно този на жените с ИЯР и по конкретно нуждата от донорска яйцеклетка.
Разбира се, този мой пост не в защита на dess_dess и дискусията преди малко, защото там, както се вижда, проблема е съвсем различен (мисля, че е пределно ясно)
Цитат
Колкото до призива жените с ИЯР да си отстояват правата - много трудно някоя жена би застанала пред камера и би говорила точно за този тип репродуктивен проблем публично.
Едно е да заявиш, че имаш репродуктивен проблем, но съвсем различно е да оповестиш, че имаш ИЯР и се нуждаеш от донорска яйцеклетка (предполагам, че е пределно ясно защо - проблема дали, какво, кога и как ще кажат евентуално на децата си, а камо ли пък да го разберат от архивите на някоя телевизия....)
Тези жени във форума не оповестяват, че имат такъв тип проблем, камо ли да го заявят публично.
Така, че призиви - излезте и се борете за правата си - едва ли са правилни в този случай.

:good_post: