Прегледах поста си и не видях да съм писала че сме постигнали споразумение.
ОК - останала съм с погрешно впечатление.
Освен процедурите тя заплаша и възнаграждението на донорката.
Според Наредбата възнаграждение не трябва да има, ако име ще се тълкува като нарушение на наредбата, така че няма как да се използва като довод.
Колкото до призива жените с ИЯР да си отстояват правата - много трудно някоя жена би застанала пред камера и би говорила точно за този тип репродуктивен проблем публично.
Едно е да заявиш, че имаш репродуктивен проблем, но съвсем различно е да оповестиш, че имаш ИЯР и се нуждаеш от донорска яйцеклетка (предполагам, че е пределно ясно защо - проблема дали, какво, кога и как ще кажат евентуално на децата си, а камо ли пък да го разберат от архивите на някоя телевизия....)
Тези жени във форума не оповестяват, че имат такъв тип проблем, камо ли да го заявят публично.
Така, че призиви - излезте и се борете за правата си - едва ли са правилни в този случай.
Но проблемът е много сериозен, на мен непрекъснато на лични ми пишат жени, които този проблем ги касае, но не смеят дори и да пишат анонимно в темите.
Мисля, че точно тук е мястото, където тези жени трябва да намерят разбиране, защо държат на анонимността си.
Разбирам, че може би ви звучи малко претенциозно - моля ви някой друг да се бори за каузата ми и да ми защити правата, но лично не вярвам някой да излезе от анонимност.
Стефи, много добре го каза - тя, както и болшинството от УС на Зачатие ( а може би и всички ) вече са си решили техния проблем и въпреки всичко продължават да се борят за каузата на останалите жени с репродуктивен проблем, факт, които наистина е достоен за възхищение.
А ние останалите не стига, че си седим кротко и на топло във форума, ами и претенции - защо това, защо онова.....
Ако има проблем, по който жените действително не могат да излезнат публично, да го заявят и да се борят открито за него - това според мен е само и единственно този на жените с ИЯР и по конкретно нуждата от донорска яйцеклетка.
Разбира се, този мой пост не в защита на dess_dess и дискусията преди малко, защото там, както се вижда, проблема е съвсем различен (мисля, че е пределно ясно)