0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Народни танци
« -: Октомври 21, 2010, 14:38:26 pm »
Срам, не срам си признавам-знам само право хоро и сиртаки  :oops:
Разучих школите в София, мен ми е удобна школа Сънденс (от гледна точка, че имам рейс от СУ до спирка на 50 м. от училището, в което се провеждат занятията)

http://www.bitak.net/329047-shkola-po-narodni-tanci-sundance-za-nachinaeshti-i-naprednali-sofiya-jkmladost.html

Обаче ме е срам да ходя самичка  :oops:.
Занятията за начинаещи (в момента сформират група) са понеделник, сряда и петък от 20.30 ч до 21.30 ч, другите два варианта за начинаещи са : вторник и четвъртък от 18.30 ч. до 19.30 ч.; понеделник, сряда и петък от 19.30 ч. до 20.30 ч., а цената на посещение е 5 лв, като имат  карти с отстъпка - за 9 посещения 35 лв, за 12 - 45 лв. (идва по 3.75 на час) Мен най-ми е удобен курса вторник и четвъртък по принцип... :)
(обадих се да разпитам подробно)

Та-има ли някой мераклия да се излага с мен?
:oops:
« Последна редакция: Октомври 21, 2010, 14:46:51 pm от Змимка »
*
Re: Народни танци
« Отговор #1 -: Октомври 21, 2010, 14:46:02 pm »
 :lol: :lol: :lol:
Бих дошла с теб, но съм чааак на другия край на БГ  :wink:
И, успех в "копаницата" - 2/4 ли беше.....вече съм забравила, ама после като я научиш ще я друснем :wink:. Ще ти хареса, ти си кръшна мома.
« Отговор #2 -: Октомври 21, 2010, 14:48:40 pm »
Народните танци са вариант за спорт, но се страхувам, че съм твърде вързана.
Иначе съм пробвала всичко, плуване, фитнес, тае бо и напоследък комбинирана гимнастика. Аз съм кандидат за кик бикс, ако някой има интерес да свирка и да ходим.
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #3 -: Октомври 21, 2010, 14:57:46 pm »
Ох това ми е болната тема. Преди играех и даже походих в чужбина мъничко с ансамъла. Обаче сега нямам време изобщо а таакаааа ми се ходи. Съседката ходи в читалището в квартала, близо ми е, не е скъпо, но няма време.  :( Много ме е яд. А ти си ми много далече. Няма начин да пътувам толкова след работа.

И имам страх от змии  :lol: :lol: :lol: Шегувам се разбира се.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #4 -: Октомври 21, 2010, 15:51:45 pm »
не се предлагам за танците, но да ти кажа, че учителката по народни танци на моя син води и групи за възрастни в 125-то училище в Младост-1 (на спирка 43 блок). просто да знаеш още една опция. тя много ми харесва като поведение и дух.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #5 -: Октомври 21, 2010, 20:22:32 pm »
Хайде записвай се и на следващата среща - хоро!  :lol: Дано да сме научили едни и същи :) (пък аз хич не им запомних имената)
*
« Отговор #6 -: Октомври 21, 2010, 21:07:30 pm »
Мимси, ние ходим три пъти седмично от 18 до 19 часа.  :lol: Миналата година ходихме нон-стоп.  :lol: Тази година малко закъсняхме, започнахме чак от 1-ви октомври, вместо от 1-ви септември, но имахме служебни ангажименти до късно вечерта.  :(
Чувството е невероятно. Ние със съпруга ми по принцип знаем доста хора и сме много игриви  :wink:, но там, заедно с още други усмихнати хора е страхотно. Каквото и да ти се е случило през деня, колкото и да си изморен - всичко се забравя в този час заедно. Нашият град е малък, но всички са пощурели по тези танци, а това е и вид спортуване. Повечето мои познати се навиха покрай децата си, които са 1 час преди тях. :wink: Почти няма свободно помещение, в което да не се танцува. И понеже преподавателите от града ни не стигат, идват и доста от Бургас. Стопяват ни лагерите, но къде иначе щях да науча македонското хоро, дунавско хоро, ганкиното, чичовото и редица други. А и при нас цената е символична - 1 лв на час. Стараем се да не отсъстваме, иначе си учим сами домашните, а и за месец плащаме около 12-13 лв. Всички преподаватели са страхотни - усмихнати, позитивни, раздаващи се, мили и доста енергични. Когато нямаме възможност, или когато ги нямаше тези хора, ние сами след работно време си играехме. Но да ти кажа друго е с ръководител. Иначе сами си пускахме музика и в коридора или в спортната зала, след работа - ела ни виж. Най-често за разучаване на хората използвахме сайтовете, като този:
http://horo.bg/index.php?menunode=1&show=mlist
Желая ти успех в начинанието!

*

misi

• *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
« Отговор #7 -: Октомври 21, 2010, 23:33:51 pm »
не се предлагам за танците, но да ти кажа, че учителката по народни танци на моя син води и групи за възрастни в 125-то училище в Младост-1 (на спирка 43 блок). просто да знаеш още една опция. тя много ми харесва като поведение и дух.

Дааа и ние с мъжа ми от една година танцуваме в школата в Младост 1, много сме доволни. Ние сме в напредналата група при Ивайло Първанов, но и жена му - Ралица Първанова води групи. И двамата са страхотни професионалисти, много са свежи и готини - това е най-разтоварващото ни занимание два пъти седмично.
Това е сайта им:
http://hora.zornitsa.com/
*
« Отговор #8 -: Октомври 22, 2010, 07:42:27 am »
Ама вие двете говорите за различни школи мисля-едната е 125 СОУ, другата 10 СОУ. В интерес на истината, misi, тази която прдлагаш ти ми е направо пък перфектна, защото е съвсем близо до метрото...как не съм я намерила, уж цял ден се рових в нета...
Каква е цената на една репетиция там и има ли карти за отстъпка при повече посещения?
*
« Отговор #9 -: Октомври 22, 2010, 09:59:20 am »
Свързах се със школата на Миленка. Идеална ми е заради метрото, занятията са понеделник и сряда от 18.30, цената е 5 лв на посещение, 32 лв за карта за 8 поредни посещения. Направо се записах. Ако някой има мерак да се излага с мен там, все още записват за новата група от 1ви ноември.
*

misi

• *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
« Отговор #10 -: Октомври 22, 2010, 17:44:04 pm »
Извинявай, че толкова късно се включвам... ти вече си си свършила работа.
Само да ти кажа, че ще се засичаме, защото и ние ходиме в понеделник и сряда, но от 19.40часа. Няма да съжаляваш, много е хубаво. Ако имаш въпроси - питай.
« Отговор #11 -: Октомври 27, 2010, 13:43:38 pm »
Така и така темата е за хората , да попитам и аз нещо , дали не мога в интернет пространството да намеря самоучител по народни танци ?Аз съм търсила , но не съм открила нищо такова ... Срам не срам , аз също знам правото и сиртакито  :oops:
*
« Отговор #12 -: Октомври 27, 2010, 13:51:12 pm »
Така и така темата е за хората , да попитам и аз нещо , дали не мога в интернет пространството да намеря самоучител по народни танци ?Аз съм търсила , но не съм открила нищо такова ... Срам не срам , аз също знам правото и сиртакито  :oops:

http://vbox7.com/collection:1145306
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #13 -: Октомври 27, 2010, 15:09:26 pm »
и на мен ми е голям мерак да се запиша,защото и аз като Мимката - само право си мога.Май месец разбрах,че в училището до нас започват групи,но точно след 2 седмици запонах работа.
 Проблем при мен е работното време - на смени съм ,ту сутрин ,ту следобед.Ако едната седмица вторник и четвъртък съм първа,то другата седмица съм втора и това означава да ходя през седмица.Съботно =неделни също не стават,защото през седмица работя по 12 часа в тези дни. :(
В такъв случай ,дали изобщо ще ме приемат и има ли смисъл,като ще губя много часове.
 А така ми се ходи,още повече и ако не съм сама :D.
<br />
*
« Отговор #14 -: Октомври 27, 2010, 15:57:41 pm »
Мимс, не разбрах кои дни ще ходиш  :oops:
Иначе ми е горе-долу близо и ще мога да идвам. От миналата година с една колежка искаме да ходим, ама нищо не направихме.

*
« Отговор #15 -: Ноември 01, 2010, 07:50:33 am »
Уф, много съм смотана, чак сега виждам въпросите  :oops:
С Ники вече се разбрахме в Скайпа. Зори, не мисля че ще е проблем, плаща се на посещение, така че тях не ги бърка кои дни ще може да ходиш. Ние отиваме днес и сряда от 18.30. Новата група стартира от днес. Ако още някой се прежали ще е супер да сме повечко от 'нашите'  :lol: :lol: :lol:
*
« Отговор #16 -: Ноември 01, 2010, 10:58:53 am »
Алоууу танциорките,особенно едната-до скоро варненка,много ви завиждам.Това е нещо,което ми е силно в кръвта.Знам всички видове хора но пак ми се ходи за да разтоварвам.Все няма врене обаче.Успех ви желая и дано се забавлявате.
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #17 -: Ноември 01, 2010, 12:25:59 pm »
тая седмица няма да стане - Жоро е болен.Другата обаче съм първа смяна в тези дни,така че може да се присъединя. :D
<br />
*
« Отговор #18 -: Ноември 02, 2010, 09:36:43 am »
Мина страхотно, купихме си дори карти за 8 поредни посещения, че да не се откажем по някое време  :lol:

Тъй като бяхме много голяма група ни разделиха на две и ние с Ники сме вторник и четвъртък от 18.30 часа.
Другата група си остава понеделник и сряда.
*
« Отговор #19 -: Ноември 02, 2010, 23:03:28 pm »
Да се изкажа и аз :lol: Първо се възхитих колко много хора имат желание да танцуват. Пълна зала, чак ни беше тясно :lol:
Много хубаво беше и съм се навила яко да ходя. Пък да видим :lol:
Взехме си карти, за да сме редовни. Пък и си обещахме да сме си будна съвест с Мими. Ако аз залитна и ме домързи, тя да ме вкара в правия път. И обратното :wink:
Зори, идваш когато ти е удобно. Идеята е да се забавляваш. Това не урок по английски :lol: Едно хоро да научиш на ходене и да се забавляваш е достатъчно. По-добре от това здраве му кажи :wink:
Винаги съм искала да знам повече от две хора. А доста време съм била и активна спортистка.Та сега намерих златната среда - спорт и нови хора :D
Мимооооооооо, като идвам във Варна може да ти поиграя малко, пък да видим колко ги разбираш ти хората :lol:
« Последна редакция: Ноември 02, 2010, 23:06:47 pm от Ники »