Да споделя и моето мнение
Отнсно служителките с мен лично винаги са били любезни, както и аз съм се старала да съм любезна с тях
Относно фонда, за мен той си разботи както трябва проблема е в държавата. Парите са толкова колкото ни отпуснат и според мене обаче от тазгодишната сума се покриват и стари разходи, но това ще се разбере скоро все пак преполовихме годината
Аз лично си мисля че може да се сложи опеределен срок на чакане за финансиране - половин или една година или колкото се прецени че е разумно. В момента вече има подадени достатъчно молби за да се предвиди колко пари ще трябват за следващата половин година например т.е.сумата да е плаваща а срока на чакане да е фиксиран, така това напрежение кога ще ми се обадят ще изчезне, всеки който е подал документите ще знае кога ще бъде одобрен и ще може да си планира нещата. Аз лично се съмнявам да има големи разлики в броя на подадени молби така че сумите за одобрение би трябвало да са равномерни. Това е само предложение, за мен лично винаги проблем е била липсата на точна информация не чакането, сега след създаването на сайта на ФАР се надявам да са по-ясни нещата.
Мен лично много ме притеснява новия правилник за доплащането, нищо не е уточнено в него. Ако например за моята процедура е важно да имам МАКС или хетчинг или кокултивиране не мога да ги включат защото съм по фонда ли?
или ако например имаме останали ембриони за замразяване - няма да ги замразим защото нямаме право да доплащаме ли?
И аз много се притеснявам да не ми претупат процедурата точно заради тези финансови ограничения, предния път доплатихме доста за лекарства, хормони и УЗИ сега очаквам да ми изследват хормоните по-малко да имам по-малко УЗИ и да ме стимулират с нещо което ще покрие ФАР, а не с лекарство, което е подходящо за мене, дано тези две условия да съвпаднат ама да разчитаме на щастливата случайност за това
Аз лично не разбирам този нов правилник, ако толкова се притеснява държавата че клиниките източват фонда ами да намерят начин да се подсигурят без да ощетяват пациентките, все пак ние сме между чука и наковалнята и сме единствените ощетени в ситуацията