Чандра, така е, при това точно така. Аз за това и пиша тук - за да чуя мнения на хора, които вече са минали по този път... единственото, за което моля и приканвам е пишещите да си спомнят първоначалния шок и да си дадат сметка, че мен ме друса точно той. Като мине месец, два, шест, ще мисля със съвсем друга глава. Ну, надявам се
Ти самата разказваш за терзанията си в началото, болката, чувството за вина... Е, аз още съм в тази фаза, защото ми се случва сега. И затова наистина слушам и чувам нещата, които ми казвате. И съм ужасно, ужасно благодарна. Никой не е длъжен да се занимава с моите неволи и ценя всяко включване. Ритане на задника или не, те ми дават гледни точки, които са ми нужни спешно, преди да направя нещо необмислено и да застраша връзката си необратимо. Живея много далеч от БГ, тук не е прието да се обсъждат такива неща, форумът е мястото, където мога да ги изразя.
О, боже! Естествено, че е по-лесно да си гневен. Аз съм кореспондент за някакви медии от чужбина и току що главреда ми върна един материал с коментара да го пренапиша, защото е толкова критичен, че ако го пусне, ще си загуби работата. Но и това е етап. Аз вече казах, че нещата при мен избухнаха изведнъж - през цялото време на извънматочната и двата миседа бях във фазата на отрицанието, смазвах емоциите си, не ги допусках до себе си - и ето ти сега.
Добре, кажи ми, моля те, ако не е твърде болезнено да се връщаш в онези времена, ти как успя да адресираш пред съпруга си нещата, които те тревожеха - вината, тъгата. Аз сякаш не намирам думи. Като видя съсипаното му, уплашено лице, което сякаш казва - "моля те, не добавяй повече болка към вече натрупаната" и ... се сковавам. Не успявам да намеря думите.