Здравейте, момичета!
Вече имате още едно ново попълнение в мое лице. Много съм щастлива, че ви открих като присъствие в Интернет пространството на България и че толкова много жени си връщат надеждата за дете, благодарение на подкрепата ви.
Аз всъщност от няколко месеца чета форумите и статиите тук, но едва днес се престраших да се регистрирам и да ви пиша. Информацията и опита, който споделяте тук, са безценни. Много ще се радвам, ако получа мнението ви за нещата, които ме тревожат.
И така, съвсем накратко, ето я и моята история. На 26 год съм, живея в София. Преди 3 години и половина ме оперираха от „шоколадова киста” с огромен перитонит, вследствие на което сега имам само един яйчник. До момента на операцията, нито след не съм имала абсолютно никакви оплаквания - имам редовен 28дневен цикъл, не съм пила хормонални и т.н. И си мислех, че всичко е ок и че когато дойде моментът да ставам майка, забременяването ще се получи от само себе си.
Миналата есен, профилактично, за първи път си направих снимка за проходимост на тръбата, беше чудесна, дори изненада лекарката, предвид перитонита от операцията и срастванията след това. Това лято вече исках да имам бебе и започнахме опитите – юли, август, септември, без резултат. През тези месеци си правих тестове за овулация, бяха положителни на 13 – 14 ден. Но тъй като бебе не се получаваше, започнах да си меря и БТ. Този месец е третият, за който следя графиката на БТ. По мои наблюдения, а и като чета какво пишете тук, моята Ову настъпва средно около 11 ден. Нормално БТ до 11я ден е 36,3-36,4, после рязко пада до 36,2-36,1 и един ден по-късно вече е 36,9-36,7-36,8. След 11 ден, докато ми дойде на 28мия, варира от 36,8 до 37.0. Днес обаче бях на контролен преглед, показах на лекарката графиките и….тя каза, че всъщност аз изобщо съм нямала Ову!! И че за да имам, БТ трябвало да стане над 37.1-37.2. и да я поддържам такава през последните 14 дни от цикъла. Пусна ми талон за ендокринолог (досега не съм имала проблеми в тая насока) и хормони…И в момента ми е много разтреперано от тази диагноза. Много ще съм Ви благодарна, ако отделите 1-2 минути и споделите вашия опит.