0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Дайте да ви видя графиката...
« Отговор #440 -: Януари 10, 2006, 15:50:44 pm »
Lali, радвам се, че този път вече наистина се вижда нещо:) Колкото до многото дни, абе много са, но ще ги коригирам – мисля, че ако нанеса данните за БТ за  предходните 3 месеца, може и да се оправи ситуацията.

Може ли един въпрос? Вчера сутринта БТ беше 36.5. Снощи си правих Ову тест, имаше 2 чертички. Тази сутрин БТ е 36.1-36.2. Това значи, че днес е ДЕНЯТ, нали? В смисъл, тази вечер би следвало да имам най-голям шанс за бебе, защото Ову е днес.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #441 -: Януари 10, 2006, 15:54:24 pm »
Овулацията е точно, когато температурата ти е най-ниска.
След положителен тест овулацията настъпва около 24 часа по късно, +/-12часа.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #442 -: Януари 10, 2006, 16:11:46 pm »
Цитат на: Lali
Овулацията е точно, когато температурата ти е най-ниска.
След положителен тест овулацията настъпва около 24 часа по късно, +/-12часа.

Това не е точно така.Овулацията не винаги  е при най-ниската температура.
И друго-аз например Овулирам същият ден когато теста ми за Ову е (+).
Всичко е строго индивидуално.
Засичала съм (+) тест с УЗ. Много често отчитам и два (+) Ову теста-Овулацията ми е вторият ден.
Е...то не че се е получило при мен въпреки ,че мога  много точно да определя деня на Овулацията...:) :) :)

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #443 -: Януари 10, 2006, 16:14:37 pm »
Виж, ти правиш тест в 10 часа сутринта, например. Положителен е.
Но той може би е бил положителен  и в  22 часа предишната вечер.
Пикът на ЛХ не трае само пет минути.
Затова се приема условно около 24 часа и това е правилото.

За най-ниската температура: приема се така, защото при повечето жени е така.
При мен е в междинния стадий.
Обаче по-добре човек, който е в началото на изучаването на тази материя да запомни правилото за най-ниската температура и да оплозотвори въпросния ден, вместо да пропусне.
Все пак спермазотоидите живеят по дебелите книги 5 дни /нашите - пет часа :cry: /, а отделената яйцеклетка- около 12 часа и затова е по-добре спермазотоидите да чакат.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #444 -: Януари 10, 2006, 16:29:45 pm »
Правя теста винаги в 17.00 часа.Това го споделям защото дълго време смятах че Овулацията при мен е следващият ден.
Един път ( в 10-12.00 )си направих теста беше положителен.Същият ден отидох на УЗ,имах предварително час (на еди кой си ден в еди колко си часа трябваше да отида).Фоликула се беше пукнал.
Споделям го ,защото разбрах че винаги има изключения и всичко е индивидуално.Ако за един е така-за друг не е...

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #445 -: Януари 10, 2006, 16:33:53 pm »
Ами нали това ти разправям, че ако теста ти е положителен в 10 часа, той може и да е бил положителен много часове по-рано.
Затова е възможно да се види спукан фоликул скоро след положителен тест.
Може ти или някой да има по-високи нива на ЛХ и теста да се позитивира по-рано.
*

Anonymous

« Отговор #446 -: Януари 10, 2006, 16:54:22 pm »
С 2 думи, това, че тестът е бил + снощи в 8ч вечерта, не значи, че от 8 вечерта започва да тече хипотетичният срок от 24ч за пукане на фоликула. Тестът може да е бил + и вчера в 4 следобед, което означава ОВУ тази сутрин, а не тази вечер.
Съгласна съм с вас, че всичко е доста относително и никога не можеш да нацелиш момента с точност, дори и с тестове и БТ едновременно.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #447 -: Януари 10, 2006, 17:00:36 pm »
Да.
Но е факт, че се забременява и на спукани фоликули.
За мен лично теста за овулация е излишен, защото аз имам редовен цикъл и предстазуема овулация.
Но при нерегулярен цикъл, тестът за овулация помага да се ориентираш и да започнеш да познаваш тялото си по-добре.
Другото предимство на теста е, че показва пик на ЛХ. Доказва, че пик все пак има.
Правилото е, има ли положителен тест - секс.
Това не означава преди това да се ограничаваш.
« Отговор #448 -: Януари 10, 2006, 21:21:36 pm »
Моля да ми обясните за тази двуфазност, че това не го разбирам  :( Аз съм новобранец в меренето на БЗ и сега се опитвам да наваксам, но с търсачката не успях да се справя за да разбера за тази двуфазност  :oops: Знам, че повечето от вас са напред с материята и сигурно ви се вижда глуповато питането ми, но ще съм ви благодарна ако ме ориентирате  :lol:
А имам и друго питане - след достигането на какъв размер се пукат фоликулите?
« Отговор #449 -: Януари 10, 2006, 21:29:05 pm »
Цитат на: Shushito

А имам и друго питане - след достигането на какъв размер се пукат фоликулите?

Нормално 22-24 мм
« Отговор #450 -: Януари 10, 2006, 21:39:51 pm »
Благодаря ти, Зайо  :)
Аз имам един фоликул, който на 10ия ден ми беше 16мм. Не е ли малко мъничък или е нормално? А и ми е притеснето защото фоликула е в десния ми яечник, а пък на мен дясната ми тръба не е проходима и предполагам, че в такъв случай е все тая дали ще има ову или не  :cry:
« Отговор #451 -: Януари 10, 2006, 21:42:02 pm »
Шуши, много си е хубав фоликула. Има време да порасне. Споко. За тръбата - не знам...
« Отговор #452 -: Януари 10, 2006, 21:45:18 pm »
Лекарите казват, че яйцеклетката сама си избира към коя тръба да не се насочи и няма някаква закономерност ама знам ли вече и аз  :( Така или иначе трябва да ходя на 14 ден да го мерят този фоликул пък ще го видим  :wink:
Благодаря ти много, Зайо  :)
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #453 -: Януари 11, 2006, 08:31:07 am »
Имаше едно момиче от бг-мамма скоро забременя с фоликул от десния яйчник и единствена лява тръба.
На 10-я ден 16 мм е много добре.
Средно нарастват по 2 мм на ден.
Двуфазност означава да има разлика между температурите в първата  и втората част на  цикъла над 0,2 градуса.
*
« Отговор #454 -: Януари 11, 2006, 16:37:28 pm »
Бихте ли ми погледнали графиката? Двоумя се кога е била овулацията - на 24-ти ден както съм я сложила според температурата /ако правилно съм предположила/ или на 26-ти ден - тогава усетих характерната болка, по която винаги се ориентирам. Ще кажете вероятно, че наближава М., но се чудя кога е била и кога трябва да направя тест, защото съм болна и трябла да пия антибиотик и отлагам от вчера и не знам докога да чакам и да чакам ли въобще...
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #455 -: Януари 11, 2006, 16:39:12 pm »
Нищо не се знае, липсват много температури.
*
« Отговор #456 -: Януари 12, 2006, 11:45:22 am »
Благодаря, Лали. Наистина е малко непълно, но имах кървене след ХСГ-то и не съм мерила температурата по това време.
« Отговор #457 -: Януари 12, 2006, 12:25:19 pm »
Може ли да видите и моята графика хич не и разбирам на тази базална температура.Пък и стози Китайски термометър с които я меря 4ак съм се омотала!!! :oops: Благодаря Ви
« Отговор #458 -: Януари 12, 2006, 12:52:10 pm »
ВАЛЯ,графиката ти не се вижда:)  Отиди в овулационния календар, там където пише лентички - избери си някоя и й копирай кода, който ти показва. Него го пейстни във профила си - където пише подпис и натисни бутона ПРАТИ.
« Отговор #459 -: Януари 12, 2006, 13:34:49 pm »
Сега дали ще може да се види гарфиката ми???