0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Дайте да ви видя графиката...
« Отговор #520 -: Януари 18, 2006, 19:15:59 pm »
Eто ти още една статия по темата Как да мерим БТ?

« Отговор #521 -: Януари 19, 2006, 10:42:33 am »
Момичета, вече си качих БТ за предните 3 цикъла. Според моята лекарка липсва ОБу и за трите месеца. Бихте ли ги погледнали? Благодаря!
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #522 -: Януари 19, 2006, 10:59:36 am »
Според мен и графиките - има овулация.
« Отговор #523 -: Януари 19, 2006, 11:28:14 am »
seasmilebg твоята лекарка как отсече че нямаш ову-само по наблюдения на графиките ли?!?!!?
« Отговор #524 -: Януари 19, 2006, 11:29:37 am »
здравей, Лали! и аз така се надявам да е, само дето не мога да проумея какво е това изискване БТ да е над 37.0
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #525 -: Януари 19, 2006, 11:36:54 am »
Ами няма такова изискване!!! :twisted:
Разгледай "бременните" графики във Фертилитифренд.
« Отговор #526 -: Януари 19, 2006, 11:57:07 am »
Black rose, да, само по графиките. Получи се много тъпа ситуация, наскоро писах за това във форума: аз отидох случайно при тази лекарка, за да си направя профилактичните гинекологични прегледи (намазка). Иначе от 2 години ходя при една друга лекарка, но тя не работи със здравната каса, а поне профилактиката здравната каса я поема. Моята лекарка ми следи непрекъснато състоянието (преди 3 год имах киста и загубих единия яйчник при операцията). Поне на 3-4 прегледа сме виждали на УЗИ хубав фоликул, около 22 – 23мм. Още лятото тя ми каза да почна да правя тестове за ОВУ, които си излизаха винаги +. БТ почнах да я меря през есента, за да имам по-ясна представа кое кога се случва. Но никога не съм се съмнявала, че имам ОВУ. По-скоро притесненията са ми били като забременея (а не дали), как ще премине всичко, предвид перитонита преди 3 години заради кистата). И изведнъж една съвсем случайна лекарка направо ме хвърли в ужас, като каза, че независимо от + тестове, като ми гледала БТ, в последните 3 месеца съм нямало ову
*

Danidan

• 1209
  • творец- щурец с малко щурче
« Отговор #527 -: Януари 20, 2006, 11:52:13 am »
Може ли и на мен пак да ми кажете-искам да се науча да я познавам  по температурата.
Аз се чудя между 13 и 15 ден?Нали трябва три дни поне да се задържи висока,за да е имало овулация...и да има двуфазност най-вече... затова мисля, дали не е пък 15-ти? :roll:
Иначе, Лали, аз ще го направя онова изследване.Тенкю пак!
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #528 -: Януари 20, 2006, 12:22:03 pm »
Цитат на: danidan
Може ли и на мен пак да ми кажете-искам да се науча да я познавам и аз по температурата. :lol:
Аз се чудя между 13 и 15 ден?Нали трябва три дни поне да се задържи една и съща, затова мисля, дали не е пък 15-ти? :roll:
Иначе, Лали, аз ще го направя онова изследване.Тенкю пак! :wink:

Няма такова нещо- 3 дни да се задържи една и съща.Трябва да се повиши трайно и да се задържи така.
А твоята графика не показва Ову.Много съжалявам, много.
Имаш само една по-ниска температура, а като цяло поддържаш една и съща температура.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Danidan

• 1209
« Отговор #529 -: Януари 20, 2006, 13:06:03 pm »
А така...наистина нямам.Благодаря ти, денис.
Май ще си пробвам пак с обикновенният термометър.
С него ми отчиташе преди месеци, когато мерих температура. :)
За първи път този месец пробвам с дигитален.А и от 5 месеца не я бях мерила.
« Отговор #530 -: Януари 20, 2006, 14:07:26 pm »
Цитат на: danidan
...Нали трябва три дни поне да се задържи висока,....

Точно така Дани висока! (Което не означава една и съща .)
И освен това -
Цитат
Обикновено един ден преди овулацията се наблюдава незначително спадане на температурата, а след това, най-често в продължение на един-два дни във втората половина на менструационния цикъл, базалната температура се повишава средно с 0,4 - 0,6 градуса(хипертермична фаза) по отношение на температурата през първата половина на цикъла.
от тук .

Та и аз не бих казала , че има двуфазност, сътветно - ову, до тук .
Може пък да се окаже по - късна ову. Не спирайте кекса за всеки случай , особенно ако наблюдаваш ЦС и видиш фертилна такава .
Късмет  :)  !
*

Danidan

• 1209
« Отговор #531 -: Януари 20, 2006, 14:46:12 pm »
Благодаря ти, Морена за подробното обяснение...аз уж съм го чела няколко пъти това :oops:
...ние не правим опити все още, но аз исках да свикна с температурата.
Ще се надявам, че другият месец ще имам :roll:
Късмет и на теб!
« Отговор #532 -: Януари 21, 2006, 06:02:34 am »
Здравейте, на всички! Най-после и аз набрах смелост да пиша  в форума, който следя от месеци днес, когато ставам точно на 30 год.
От една година почти се опитваме и ние да забременеем за първи път, но още няма резултат. Вчера за първи път споделих с гинеколог проблема си. Аз живея в Канада и тук никак не лесно да си уредиш срешта с гинеколог, а и чаках да мине една година на опити.
От 3 месеца си меря температурата /можете да намерите графиките ми по името ми, надявам се/ и мисля, че имам овулация и определено двуфазен температурен цикъл. Гинеколога прецени по графиките ми, че лутеалната ми фаза е кратка -10-11 дена, както мислях и аз и ми предписа за следващите 2 месеца serophene. Не знам дали този препарат съществува в БГ под това име. Четох, че стимулира овулацията.
Това, което не ми харесва е, че доктора не ми направи никакви тестове и направо ми предложи стимулацията.
Вие какво мислите? Някои имал ли е подобен случай?
« Отговор #533 -: Януари 21, 2006, 06:08:46 am »
Извинявам се за правописните грешки, отвикнала съм с клавиатурата на БГ:) Направо ме е срам.  Кажете ми, моля ви, как да си поставя и аз графиките под текста!
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #534 -: Януари 21, 2006, 08:30:18 am »
- влизаш  в Календара
- избираш си лентичка
- копираш кода на лентичката в профила в подписа ти в Зачатие
- в профила трябва да разрешиш да се вижда подписа ти
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #535 -: Януари 21, 2006, 08:33:58 am »
Здравей Арника!
Честит Рожден Ден! Пожелавам ти много радост и щастие, а много скоро и едно хубаво бебе.
  Serophen е същото  като Клостилбегит,според  лекарите е по пречистен медикамент  - активното вещество е същото - clomiphene citrat.

Преди каквато и да е стимулация са необходими редица изследвания.
Спермограма на мъжа.На теб - хормонални изследвания, проходимост на тръбите и др.
За графиките ти- според мен имаш някакъв проблем.Графиките  наподобяват графики при Недостатъчност на жълтото тяло(нисък прогестерон).Имаш къса ЛФ.
Хубаво е да си направиш фоликулометрия-да се види дали има овулация.ИЛИ тестове за Ову и след това Прогестерон 7 дена след Ову.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #536 -: Януари 22, 2006, 18:46:27 pm »
Защо не мога да покажа графиката
 си изпълних всички указания
« Отговор #537 -: Януари 22, 2006, 19:12:10 pm »
Благодаря за отговора! Явно за мен оттук нататък ще е ходене по мъките. Тук освен, че се 4ака по 2 месеца за среща със специалист, оказа се, че моят гинеколог няма как да ми спечели доверието. Ще се опитам да намеря добър гинеколог, който да ме изслуша. Мерси още веднъж!
« Отговор #538 -: Януари 23, 2006, 11:37:48 am »
Здравей, Арника и добре дошла!
Аз също съм от новите потребители тук, но за краткото време, в което съм във форума, срещнах много подкрепа от момичетата тук.
Пожелавам ти да се задържиш съвсем кратичко при нас:), и съвсем скоро да си маш едно сладко бебче.
*
« Отговор #539 -: Януари 23, 2006, 12:22:12 pm »
Ето и моята графика. В предполагаемата дата на овулация, което бе потвърдено и от теста имах доста силни болки в корема, но за съжаление днес те-рата е по - ниска от вчера и незная как да тълкувам това!
Ако не се спука фоликула, каква е съдбата му? :oops: