0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Дайте да ви видя графиката...
« Отговор #500 -: Януари 16, 2006, 18:15:16 pm »
сега би трябвало да се вижда.
въпросът ми е от кой ден след ОВу, при евентуално бебе, мога да разбера по графиката, 4е съм забременяла?
*
« Отговор #501 -: Януари 16, 2006, 18:21:15 pm »
Много странна ти се е получила графиката и не знам защо. Може би си отбелязала нещо в предишните месеци, което е залепило събитието към текущия ти цикъл. Отбележи някоя менструация в тези изминали 90 дни за да ти се изчисти и отдели новия цикъл като нов. Иначе според мен овуто ти е на 13 или 14 ден (ако съм преброила правилно квадратчетата).
Пробвай в календара, това което ти казах да видим ще се оправи ли!
« Отговор #502 -: Януари 16, 2006, 18:34:37 pm »
cygnus, благодаря за ссъвета, но аз още преди 506 дни нанесох данни за 29.12.2005 (първи ден от текущия цикъл) и графиката остана същата
*

Danidan

• 1209
  • творец- щурец с малко щурче
« Отговор #503 -: Януари 17, 2006, 10:30:25 am »
seasmilebg,не трябва да е така.Ако искаш компетентни мнения,трябва да си я оправиш. :wink:
freia
« Отговор #504 -: Януари 17, 2006, 12:13:11 pm »
може ли да погледнете и моята графика,не мога да разбера дали съм имала овулация.Наличието на  цервикална слуз  сигурен признак ли е за настъпване на овулация?Аз имах такава и съм я отбелязала.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: freia
« Отговор #505 -: Януари 17, 2006, 12:26:23 pm »
Цитат на: freia222
може ли да погледнете и моята графика,не мога да разбера дали съм имала овулация.Наличието на  цервикална слуз  сигурен признак ли е за настъпване на овулация?Аз имах такава и съм я отбелязала.

Според мен няма овулация.Има някакъв проблем.Отиди на лекар.
За цервикалната слуз-трябва да си я следила много дълго време (поне 7-8 месеца,а може би и повече) за да можеш да я разпознаваш.
Например при полова възбуда слузта е прозрачна и много прилича на белтъкоподобната по време на Ову.Сутрин рано може също да я объркаш(веднага след сън).Тя е един ориентировъчен метод,но ако се изключат ред други неща (медикаменти, заболявания и т.н).

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
freia
« Отговор #506 -: Януари 17, 2006, 12:46:59 pm »
до 2-3 дена трябва да ми дойде и след това ще отида на лекар да видя какво става.Благодаря.
« Отговор #507 -: Януари 17, 2006, 13:56:39 pm »
Момичета, здравейте!
Снощи пуснах един въпрос във форума за БТ и кога би следвало да почне да се покачва, ако бебето е станало, но графиката ми не беше наред технически.
Сега мисля, че я оправих, вече можете да я гледате спокойно:)
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #508 -: Януари 17, 2006, 14:17:48 pm »
Цитат на: seasmilebg
сега би трябвало да се вижда.
въпросът ми е от кой ден след ОВу, при евентуално бебе, мога да разбера по графиката, 4е съм забременяла?

По графиката е трудно да се разбере кога точно е станало зачеването.БТ се повишава от 1 до 5(6) дена след Ову.
Чрез тестовете за Ову 12-36 часа след (+) тест./пика на ЛХ/.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #509 -: Януари 17, 2006, 15:15:02 pm »
denis, благодаря за отговора! Аз все още не се чувствам достатъчно уверена да тълкувам графики, още повече, че според лекарката, при която последно ходих, въпреки положителните тестове за ову, нямам овулация. Според нея, за да имам ову, БТ трябва да е над 37.0, а при мен не е така – нито сега, нито миналия месец. Общо взето се чувствам много объркана.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #510 -: Януари 17, 2006, 16:48:27 pm »
Цитат на: seasmilebg
denis, благодаря за отговора! Аз все още не се чувствам достатъчно уверена да тълкувам графики, още повече, че според лекарката, при която последно ходих, въпреки положителните тестове за ову, нямам овулация. Според нея, за да имам ову, БТ трябва да е над 37.0, а при мен не е така – нито сега, нито миналия месец. Общо взето се чувствам много объркана.

Не е задължително да е над 37.0 .
Лекарката  как установи ,че нямаш овулация. На УЗ ли те гледа?
 Графиката ти от миналият месец е много хубава.Имаш разлика първа-втора фаза повече от 0,4 градуса, добре изразена смяна на пролиферативна-лутеална фаза,което е страхотно.
Изследвай прогестерон  7 дена след овулация. Когато е по-нисък-по-ниски са и стойностите на БТ.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #511 -: Януари 17, 2006, 17:15:44 pm »
Denis, ако занеш само каква надежда ми даваш с това, което си написала! благодаря за подкрепата. лекарката не ми е правила УЗИ, прецени само на база графиките от октомври, ноември и декември (не съм ги качила още всичките, но ще гледам да го направя най-скоро).  от октомври и ноември са даже с по-високи БТ, отколкото за декември, дори леко се спречкахме по темата с лекарката - аз се"защитавах", че имам Ову, а тя почти ми се накара - не съм била лекар, знаела ли съм колко много видове БТ има, и за какво бебе говорим, когато Бт само тук там достига 37, и повечето е 36.7-8
*
« Отговор #512 -: Януари 17, 2006, 18:57:12 pm »
Момичета, смятате ли че ову-то ми е минало и дали съм го отбелязала правилно? Кога следва да е - в деня на най-ниската или най-високата температура?
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #513 -: Януари 17, 2006, 18:58:03 pm »
Не се вижда лентичката ти. Трябва да я генерираш отново, защото сайта се премести.
*
« Отговор #514 -: Януари 17, 2006, 20:35:35 pm »
Сега трябва да е наред! Какво ще кажете за графиката?
*

Danidan

• 1209
  • творец- щурец с малко щурче
« Отговор #515 -: Януари 17, 2006, 22:29:54 pm »
000000
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #516 -: Януари 18, 2006, 08:38:10 am »
Цитат на: sisi4
Момичета, смятате ли че ову-то ми е минало и дали съм го отбелязала правилно? Кога следва да е - в деня на най-ниската или най-високата температура?

Ако беше по-ниска температурата на 13 ден -би могло да е  била тогава.Но има много рязък скок от 0,4 градуса,което е много хубаво.
Според мен е била на 12 ден късно вечерта или през ноща 12-13 ден.
Може да е била и на 13 ден , ако температурата продължи да се покачва и то над 37.1.Ако стигне 37.1-37.2  това значи,че може да е била и на 13 ден.
С толкова малко стойности е трубно да се каже-а и то по принцип си е само предположения.Винаги има изключения. :) :) :)

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #517 -: Януари 18, 2006, 17:43:16 pm »
Здравеите, аз съм нова тука, но разгледах сайта подробно преди да се регистрирам и иска да поздравя хората, които стоят зад идеята. :) Май вече искам да имам бебе и ми изникват хиляди въпроси. Уж чета по темата, ама все има по нещо ново. Надявам се да получа помощ от вас, най-вече защото искам да си направя графика, а ми се струва много сложно.
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #518 -: Януари 18, 2006, 17:47:24 pm »
Един от въпросите ми е, кога трябва да се мери темп. - сутрин ли, вечер ли или да си нося термометъра с мен :)
*
« Отговор #519 -: Януари 18, 2006, 19:12:26 pm »
Цитат на: Nina
Един от въпросите ми е, кога трябва да се мери темп. - сутрин ли, вечер ли или да си нося термометъра с мен :)

Ето ТУК[/u] ще намериш нужната ти информация :)