0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Дайте да ви видя графиката...
« Отговор #700 -: Февруари 21, 2006, 17:47:16 pm »
Цитат на: zeituni
Здравей, zeituni!

Графиката ти е супер, ще стискам палци утре тестът да е .Не се отчайвай, че днес е -, 4ела сум ,4е в първите дни на много жени е -,а са бременни

Цитат
Благодаря ти за палците!За съжаление изобщо не се стигна до тест.
Днес сутринта БТ беше 37,2 и все още имах надежда, но към обяд М. си дойде.Какво да се прави-няма да е този път.Но все някога ще стане, поне така се надявам.

Габи, и аз мисля че е по-добре да се обърнете към специализирана клиника.Те си имат схеми, по които работят и отхвърлят проблемите последователно.Успех!

Много съжалявам.
Погледнах ти графиките.ЛФаза е по-дълга 15-16 дена.Това означава,че съмнения за бременност може да има след 18-я  ден(след ову).
Следващият месец - броиш 18 дена след овулацията и оттам нататък се надяваш.Това би ти спестило напразните надежди и притеснения... според мен.
Дано да стане този месец.Пожелавам ти го от сърце.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #701 -: Февруари 21, 2006, 18:23:42 pm »
Цитат на: gabi
Защо не ми излизат цитатите? :(

За да цитираш, използвай бутона "Цитат". Или на ръка (quote)цитат(/quote), само че в квадратни скоби ;)
« Отговор #702 -: Февруари 21, 2006, 18:38:49 pm »
Благодаря ти, denis!Успех и на теб! :)
« Отговор #703 -: Февруари 22, 2006, 11:43:24 am »
Цитат на: zeituni
Здравей, zeituni!

Графиката ти е супер, ще стискам палци утре тестът да е .Не се отчайвай, че днес е -, 4ела сум ,4е в първите дни на много жени е -,а са бременни

Благодаря ти за палците!За съжаление изобщо не се стигна до тест.
Днес сутринта БТ беше 37,2 и все още имах надежда, но към обяд М. си дойде.Какво да се прави-няма да е този път.Но все някога ще стане, поне така се надявам.

Габи, и аз мисля че е по-добре да се обърнете към специализирана клиника.Те си имат схеми, по които работят и отхвърлят проблемите последователно.Успех![/quote]

Здравей, zeituni!

Съжалявам, 4е не се е получило този месец! Като ти гледах графиката, си мислех, 4е има голям 6анс, въпреки 4е не съм много експерт по БТ. но нищо! горе главата, мисли само положително и бебето ше стане!:) Аз си мисля, 4е бебето идва, когаот то си реши, колкото и да го искаме веднага и да правим всичко възможно да го имаме:)
*
« Отговор #704 -: Февруари 22, 2006, 15:06:46 pm »
Момичета, какво ще кажете за мойта графика...........като че ли сега е момента???
*
« Отговор #705 -: Февруари 22, 2006, 15:21:32 pm »
Момичета днес съм за първи път на преглед про д-р Стаменов и ми е доста притиснено  :oops:
стискайте ни палци
 :lovedock:
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #706 -: Февруари 22, 2006, 15:55:22 pm »
Цитат на: Desita
Момичета днес съм за първи път на преглед про д-р Стаменов и ми е доста притиснено  :oops:
стискайте ни палци
 :lovedock:

Стискаме. Дано всичко да е наред.
Успех от мен!

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #707 -: Февруари 22, 2006, 22:56:10 pm »
:goodluck:
« Отговор #708 -: Февруари 23, 2006, 09:17:38 am »
Здравейте момичета, благодаря ви искрено за съветите.
Значи като начало - правихме първо спермограма- горе-долу добре- малко е броя на активно движещите се, но като цяло клетките са добре.
На мен хормонални изследвания не са ми правени- само мерих температурата 1 месец.
Най-вероятно овулацията ми липсва от доста време- защото правим опити от почти година.
Лекарката ми каза, като ми дойде М. да отида веднага.
Ако някой е от Благоевград моля препоръчайте ми някой лекар.
Благодаря Ви предварително.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #709 -: Февруари 23, 2006, 10:10:29 am »
Цитат на: Gery_Ivanovska
Здравейте момичета, благодаря ви искрено за съветите.
Значи като начало - правихме първо спермограма- горе-долу добре- малко е броя на активно движещите се, но като цяло клетките са добре.
На мен хормонални изследвания не са ми правени- само мерих температурата 1 месец.
Най-вероятно овулацията ми липсва от доста време- защото правим опити от почти година.
Лекарката ми каза, като ми дойде М. да отида веднага.
Ако някой е от Благоевград моля препоръчайте ми някой лекар.
Благодаря Ви предварително.

Здравей Гери!
Този месец наистина няма овулация, но след като не си мерила БТ не може да правиш заключение ,че изобщо нямаш овулация.
Направи си хормоналните изследвания.
Първо може да направиш тироидните хормони ,  ТАТ и МАТ (антитела)
Те не зависят от МЦ.
Тест за Хламидия трахоматис , антиспермални антитела.
На 3 ден от МЦ се правят ФСХ , ЛХ , Естрадиол.
Пролактин,Тестостерон-не зависят от МЦ.
За да не чакаш в неизвесност, може още сега да започнеш с изследванията.
Мисля,че е хубало и УЗ на щитовидна жлеза.
Много често когато има проблем със щитов.жлеза,хормоните и са в норма.
Моят съвет е не чакай, чакали сте 1 година.Дано да няма проблем.Но ако има, колкото по-рано го откриете,толкова по-добре.
Успех от мен :balk_602:

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #710 -: Февруари 23, 2006, 10:20:32 am »
Къде може да зе направи УЗ на щитовидната жлеза и колко струва? Можете ли да ми кажете?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #711 -: Февруари 23, 2006, 10:25:00 am »
Цитат на: gabi
Къде може да зе направи УЗ на щитовидната жлеза и колко струва? Можете ли да ми кажете?

10-15 лв. без направление във всяка поликлиника (к-т по ендокринология)

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #712 -: Февруари 23, 2006, 10:28:30 am »
Искай направление за ендокринолог. Поема се от касата.
*
« Отговор #713 -: Февруари 23, 2006, 10:35:16 am »
:flower:
Благодаря ви!
« Отговор #714 -: Февруари 23, 2006, 13:07:45 pm »
Момичета, и аз ще ви помоля за помощ. Нова съм във форума, с missed abortion миналия май, след това разни други усложнения и час сега се престрашавам да опитаме пак.
За първи път си меря Т по календара. След като многократно изчетох всичко, мисля, че първата ми графика е ок...опитах се да си определя и овулацията. Все пак не искам ако правя накаква грешка да я повтарям всеки месец - затова ви моля да я погледнете и да си кажете мнението. Колко ми е лутеалната фаза (това ми е мътно още)? Кога вече няма смисъл да се прави бебе - веднага след покачването на Т ли?
Надявам се графиката да излезе. Благодаря и стискам палци на всички!!!
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #715 -: Февруари 23, 2006, 13:29:16 pm »
Цитат на: pontes
Момичета, и аз ще ви помоля за помощ. Нова съм във форума, с missed abortion миналия май, след това разни други усложнения и час сега се престрашавам да опитаме пак.
За първи път си меря Т по календара. След като многократно изчетох всичко, мисля, че първата ми графика е ок...опитах се да си определя и овулацията. Все пак не искам ако правя накаква грешка да я повтарям всеки месец - затова ви моля да я погледнете и да си кажете мнението. Колко ми е лутеалната фаза (това ми е мътно още)? Кога вече няма смисъл да се прави бебе - веднага след покачването на Т ли?
Надявам се графиката да излезе. Благодаря и стискам палци на всички!!!

Здравей!
Още е рано да се коментира графиката ти.
Необходимо е БТ още да се повиши (до тук ,това не е достатъчно).
Когато се повиши трайно и се задържи, едва тогава може да се предположи кога е била овулацията.
Лутеалната фаза е т.н още втора фаза,когато БТ е по висока с 0,3-0,4 в сравнение с първа фаза(пролиферативна или фоликуларна).
Овулацията е границата между двете фази,след овулация е ЛФ.
Дано да съм обеснила разбираемо.
Желая ти да не мериш дълго БТ, и скоро да се случи чудото.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #716 -: Февруари 24, 2006, 08:11:32 am »
Здравейте, можели да ми видите графиката, имам 4уството 4е температурата ми в 1 -та фаза е високи4ка 36,7 - 36,8. миналия мес. беше 36,.6 -36,7 меря си БТ с жива4ен термометър вагинално????
И от вчера имам едни леки бодвания ниско и тежест долу на корема, това си мисля е признак на скорошна овулация???
Благодаря!!
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #717 -: Февруари 24, 2006, 08:37:59 am »
Цитат на: ValentinaDamqnova
Здравейте, можели да ми видите графиката, имам 4уството 4е температурата ми в 1 -та фаза е високи4ка 36,7 - 36,8. миналия мес. беше 36,.6 -36,7 меря си БТ с жива4ен термометър вагинално????
И от вчера имам едни леки бодвания ниско и тежест долу на корема, това си мисля е признак на скорошна овулация???
Благодаря!!

Здравей Вале!
По БТ никой не може да ти каже кога ще бъде овулацията.
За по сигурно си направи тестове за овулация.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #718 -: Февруари 24, 2006, 11:08:54 am »
Цитат на: denis

Здравей!
Когато се повиши трайно и се задържи, едва тогава може да се предположи кога е била овулацията.
Лутеалната фаза е т.н още втора фаза,когато БТ е по висока с 0,3-0,4 в сравнение с първа фаза(пролиферативна или фоликуларна).

Благодаря ти, denis!
Всичко си обяснила чудесно. Кога може да се погледне една графика за да се коментира? И възможно ли е да се зачене ако вече Т се е покачила?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #719 -: Февруари 24, 2006, 12:21:48 pm »
Цитат на: pontes
Цитат на: denis

Здравей!

Благодаря ти, denis!
Всичко си обяснила чудесно. Кога може да се погледне една графика за да се коментира? И възможно ли е да се зачене ако вече Т се е покачила?

Най-точно е да се коментира графика от М до М.
Вижда се кога е била овулацията, колко дълга е била ЛФ, какво е нивота на прогестерона и т.н
Ако БТ е достигнала стойност, хар-на за ЛФ (напр.36,9 или 37.2 ) това означава че овулацията е минала.
Ако до 12 часа след овулация, яйцеклетката не срещне сперматозоид ,обвива се в белтъчна обвивка и не може да бъде оплодена.Затова е препорачително да има полови контакти преди и по време на овулация.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум