0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Дайте да ви видя графиката...
« Отговор #760 -: Март 06, 2006, 19:20:26 pm »
Цитат на: Tomina
Давам и моята, която не е както обикновено, вече 41-ви ден нямам менструация и се чудя дали въобще съм имала овулация при тази БТ

Здравей!
Графиката ти не показва,че е имало овулация.Аз не съм лекар и може да не се съобразяваш с това,което ще кажа.
Първо ме притеснява това че М.е 10 дена.
След това това това зацапване,което продължава няколко дни.
Всичко това, може би се дължи на хормонални проблеми.Те обаче са симптом и трябва да се търси причината.
Ако досега не си ходила на лекар,отиди и то на добър специалист.Ако има проблем ,да го открие.
Пожелавам ти да няма сериозни проблеми.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #761 -: Март 06, 2006, 19:26:05 pm »
Цитат на: GREEN
Томина, виж и моята графика ако искаш, смятам, че си приличат по това че БТ не показва ясно дали е минало Овуто :( мен днес ми е вече 50 ден и нищо. Търсих много информация за БТ и циклите и Ову и си мисля че още има надежда да настъпи Ову по някое време. Във Fertility Friend намерих графики на жени чийто Ову е настъпило на 40, 50 и даже 62 ден и са се окончали със бременност, така че за сега горе главата  :)
Само да уточня-не взимам никакви лекарства, само фолиева киселина и комбинирани витамини
Успех от мен :)

Здравей!
Сигурна ли си ,че термометъра ти отчита вярно?
Сподед мен е имало овулация.
Тест за бременност прави ли?

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #762 -: Март 07, 2006, 08:22:28 am »
Здравейте, ще ми видителиграфиката, сутринта ми падна леко БТ,днес мие 23 ден дали може да ми идва????или за6тото сутринта се надигах в леглото???
Благодаря!!!
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #763 -: Март 07, 2006, 08:30:19 am »
Цитат на: ValentinaDamqnova
Здравейте, ще ми видителиграфиката, сутринта ми падна леко БТ,днес мие 23 ден дали може да ми идва????или за6тото сутринта се надигах в леглото???
Благодаря!!!

Здравей!
До тук е много хубава графиката ти.Овулацията може да е била на 16 или 15 ден на МЦ.Може и през ноща на 15.
Рано е да ти идва.
Не ти е падналаБТ.
Ако станеш от леглото БТ се повишава.
Ако ти се наложи обаче да станеш за малко,после лягаш, лежиш поне 1 час и тогава мериш.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #764 -: Март 07, 2006, 08:40:11 am »
Благодяря, Денис твоите съвети винаги са точни, и аз се надявам този месец да е станало 4удото!Усмивки и успе6ен ден!! :lol:
*
« Отговор #765 -: Март 07, 2006, 09:08:43 am »
Цитат на: denis
Томина, виж и моята графика ако искаш, смятам, че си приличат по това че БТ не показва ясно дали е минало Овуто :( мен днес ми е вече 50 ден и нищо. Търсих много информация за БТ и циклите и Ову и си мисля че още има надежда да настъпи Ову по някое време. Във Fertility Friend намерих графики на жени чийто Ову е настъпило на 40, 50 и даже 62 ден и са се окончали със бременност, така че за сега горе главата  :)
Само да уточня-не взимам никакви лекарства, само фолиева киселина и комбинирани витамини

Здравей!

Denis  здравей!
Благодаря ти, че си обърнала внимание и на моята графика :) Аз меря Бт с дигитален терометър, имам и живачен, но като съм сравняваля показанията им  видях че са еднакви и затова продължих да меря с дигиталния за удобство, а тестове за бременност правих 3 пъти на 35, 36 и 39 ден. Трите са отрицателни. При първите два си мислех че не са отчели правилно поради ниска концентрация на хормона и др. подобни, но когато и третия се оказа :bfn: реших да чакам да ми дойде  М (затова още не съм ходила на Узи), :( Аз съм от Търново и се оказа, че тък няма лаборатория в която да правят кръвен тест за бременност :(
Ако можеш да ме посъветваш още нещо ще съм много благодарна
Мерси :balk_81:  :balk_602:  :balk_50:   :balk_21:

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #766 -: Март 07, 2006, 10:54:10 am »
Цитат на: denis

Здравей!

Denis  здравей!
Благодаря ти, че си обърнала внимание и на моята графика :) Аз меря Бт с дигитален терометър, имам и живачен, но като съм сравняваля показанията им  видях че са еднакви и затова продължих да меря с дигиталния за удобство, а тестове за бременност правих 3 пъти на 35, 36 и 39 ден. Трите са отрицателни. При първите два си мислех че не са отчели правилно поради ниска концентрация на хормона и др. подобни, но когато и третия се оказа :bfn: реших да чакам да ми дойде  М (затова още не съм ходила на Узи), :( Аз съм от Търново и се оказа, че тък няма лаборатория в която да правят кръвен тест за бременност :(
Ако можеш да ме посъветваш още нещо ще съм много благодарна
Мерси :balk_81:  :balk_602:  :balk_50:   :balk_21:

Здравей!
Немога да те посъветвам  нищо повече.
Не ми се вярва обаче да няма в Търново лаборатория.??
А колкото до концентрацията на ЧХГ може да е малка и теста да не я улавя.
Защо не отидеш на УЗ,мисля че лекаря ще може да ти каже какво става.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #767 -: Март 07, 2006, 11:34:01 am »
Вярно е, че в Търново няма лаборатория която да прави кръвен тест.И аз съм от Търново и знам то има само една лаборатория която прави спермограма, пък камоли кръвен тест :cry: наи близко в Плевен мила!
Поздрави!!
*
« Отговор #768 -: Март 07, 2006, 11:56:37 am »
Цитат на: ValentinaDamqnova
Вярно е, че в Търново няма лаборатория която да прави кръвен тест.И аз съм от Търново и знам то има само една лаборатория която прави спермограма, пък камоли кръвен тест :cry:

Валентина, много се радвам, че има още някой от Търново :) , можеш ли да ми кажеш къде правят спермограма във ВТ, ако ни се наложи да правим.
Погледнах ти графиките за този и предните месеци. Надявам се, че нямаш нищо против :) Много са хубави
Успех!
И едмо мартенско поздравление, което някое от момичетата беше написало и ми хареса много:
Дано шъркелите, които видиш тази пролет  да са със пълни човки :):goodluck:  :crossfingers:

« Отговор #769 -: Март 07, 2006, 12:07:48 pm »
Denis, 10х за мнението ти. Обикновено менструацията ми е винаги 7-8 дни, а това зацапване е необичайно за мен и дори съм склонна да го считам за М.,но тогава предния цикъл идва твърде къс. Посещавам лекар от началото на годината, който ми назначи стимулация с клостилбегит и прегнил, но още дори не съм ги купила , поради простата причина, че липсва начало на нов цикъл. В същото време имам предменструални болки, които са малко по-леки от обичайните. След 3-4 дни ще си направя тест за бременост за всеки случай. В момента пия само цистофемин и геритамин.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #770 -: Март 07, 2006, 12:37:38 pm »
Denis, 10х за мнението ти. Обикновено менструацията ми е винаги 7-8 дни, а това зацапване е необичайно за мен и дори съм склонна да го считам за М.,но тогава предния цикъл идва твърде къс. Посещавам лекар от началото на годината, който ми назначи стимулация с клостилбегит и прегнил, но още дори не съм ги купила , поради простата причина, че липсва начало на нов цикъл. В същото време имам предменструални болки, които са малко по-леки от обичайните. След 3-4 дни ще си направя тест за бременост за всеки случай. В момента пия само цистофемин и геритамин.

Здравей!
Геритамина е спрян от употреба.Съдържа 3 пъти повече витамини А/Е съответно 30/70мг., а не 10/30 мг.
Вит.Е не е проблемен, но с вит .А трябва да се внимава.
Мисля че герикапс е по добър вариант.
За стимулацията: ако не сте правили спермограма и проходимост на тръби, има риск опита да е напразен.Много неща трябва да се направят преди да се стигне до стимулация.
Стимулацията се прави по схема,като дозата се увеличава и т.н
Ако започнеш,трябва да направиш целият курс.А това си е много 'здраво'форсиране на яйчниците.Стимулация,може да правиш максимум 5-6 пъти в живота (аз мисля, че и това е много).Така,че не я карай на сляпо.
Според мен  си направи всички изследвания,целият пакет ,който се изисква и виж къде е проблема.И намери по добър лекар.
Желая ти успех!

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #771 -: Март 07, 2006, 12:46:12 pm »
Sorry, обърках се пия герикабс. Правена ми е само микробиологично изследване и цитонамазка с добри резултати, но пък при гинекологичния преглед се установи обилно бяло течение, които лекувах 13 дни с 2 вида вагинални таблетки /не мога да ги цитирам в момента/. Ако е възможно да ми кажеш какви други изследвания трябва да се направят, като вземеш под внимание факта, че правим опити от 5-6 месеца. Имам един аборт по желание преди 8 години, сега съм на 28г.
« Отговор #772 -: Март 07, 2006, 12:49:06 pm »
Правена ми е само микробиологично изследване и цитонамазка с добри резултати, но пък при гинекологичния преглед се установи обилно бяло течение, които лекувах 13 дни с 2 вида вагинални таблетки /не мога да ги цитирам в момента/. Ако е възможно да ми кажеш какви други изследвания трябва да се направят, като вземеш под внимание факта, че правим опити от 5-6 месеца. Имам един аборт по желание преди 8 години, сега съм на 28г.

Има много информация във форума,както и отделни теми.....тази тема е за графиките :roll:  :wink:  :P
УСПЕХ :P

Погледни тук :arrow:  

http://www.zachatie.org/modules.php?name=Sections&op=viewarticle&artid=35

http://www.zachatie.org/modules.php?name=Sections&op=viewarticle&artid=36
« Отговор #773 -: Март 07, 2006, 13:01:54 pm »
BLACK_ROSE виждам, че сме от един град, аз ходя при д-р Живко Жеков /старата гинекология/, препоръчаха ми го, много е внимателен. Имаш ли идея къде е най-добре да направя всички тези изследвания? МБ я правих в клиника " Надежда", но резултатите ги поставям под съмнение-не показаха нищо при положение, че имам обилно бяло течение.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #774 -: Март 07, 2006, 13:57:53 pm »
Цитат на: desigrig
Бихте ли погледнали и моята графика?
Днес ову. теста е положителен, а температурата не мръдва на никъде :?
Очаквах резултатите от тестовете и меренето на БТ да се припокриват и откровенно казано съм малко объркана.

Здравей!
Теста за овулация показва , че овулацията ще настъпи след 12-36 часа.
Теста отчита пика на ЛХ, той предшества овулацията.
БТ се покачва от 1 до 5 дена след овулация.
Тестовете за овулация и БТ немогат да се припокрият:
-Теста показва че ще има овулация.
-БТ показва овулация 3-6 след като е минала.
Двата метода(тест и БТ),могат да се използват за по-точното определяне на овулацията, но дни след като тя е минала.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #775 -: Март 07, 2006, 14:16:47 pm »
Благодаря denis ! Толкова си бърза-докато си оправя лентата....и намерих отговор  :oops:
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #776 -: Март 07, 2006, 14:25:57 pm »
Цитат на: desigrig
Благодаря denis ! Толкова си бърза-докато си оправя лентата....и намерих отговор  :oops:

Здравей, пак!
Аз междувременно ти погледнах графиката. Както и тази от миналия месец.Не съм сигурна ,дали е имало овулация,ако е имало било е доста накрая на МЦ (21 ден на МЦ).
Защо не отидеш да те видят на УЗ, днес най-късно утре сутринта,преди да се е пукнал фоликула.Така ще си сигурна дали има овулация.Графиката  ти не е много ясна.Така може да изпуснеш и този месец, без да знаеш как стоят нещата.
Нито тестовете ,нито графиката може да ти дадат сигурен отговор относно овулацията.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
Имам ли овулация
« Отговор #777 -: Март 08, 2006, 12:51:59 pm »
По принцип имам нередовен мемзис
*
Re: Имам ли овулация
« Отговор #778 -: Март 08, 2006, 12:57:14 pm »
Цитат на: dudu

Според мен овулацията ти е на 48 ден, но какво е това течение от  14 до 18 ден ?

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: Имам ли овулация
« Отговор #779 -: Март 08, 2006, 13:01:49 pm »
Цитат на: dudu

Здравей!
Преди М.не е имало овулация.
Този месец,според мен е имало овулация и пак според мен - на 45/46 ден.
Къде мериш температурата?
Най-добре е да мериш анално, резултата е по-точен.
Моят съвет е ако измериш по-ниска температура,повтори измерването за да си сигурна в резултата.Говоря за единичните по-ниски стойности(инцидентни).
Аз правя това и когато след овулация измеря по-ниска температура.
Успех от мен!

Виж тук...
МЦ - Ендометриум