0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Мисед
« -: Май 22, 2006, 11:22:45 am »
Здравейте,
преди няколко дни мислех вече да се похваля, че и аз съм бременна, но уви, май няма да е за дълго. На 30 април направихме инсеминация при д-р Владимиров и на 13,14,15 май имах положителни тестове. Още на 15 вечерта прокървих. На 16 отидох на преглед и док видя плоден сак 5 мм и ми предписа утрогестан 3х2 и но шпа 3х2. Кървенето веднага спря. Вчера обаче ходих пак на преглед и док беше категоричен - мисед. Не се развивар няма сърдечна дейност. Ембрионът бил с размери за 5 седмица - 7 мм, а аз съм вече в 6та (вчера втори ден от шеста). Препоръча ми да изчакам до сряда и четвъртък-петък абразио. Аз толкова се надявах този път всичко да е наред, а то пак нещо се прецака. При мен предисторията е, че през 2004 имам две неуспешни бременности - мисед в 15 седмица и прекъсване поради хромозомна аномалия в 24. Освен това забременяването този път ми отне 8 месеца, а предишните пъти забременях първия път на 3тия месец, а втория път веднага. Та след всичко това поредния мисед ме праща отново на дъното. След всичкия ужас от новината, днес сутринта отидох в МД при д-р Дяволов, който ми следи предишните бременности и от който съм доволна. Той видя плоден сак 9-10 мм, което според него било нормално и каза, че не може да вземе категорично становище за мисед. Препоръча ми да не бързам с абразиото, ако не се появи кървене. Сега се чудя какво да правя, ако в сряда д-р Владимиров пак е категоричен дали да правя абразиото в края на седмицата или да изчакам. Много съм нещастна, не ми се иска да си позволя да мечтая и да се надявам, за да не се сгромоляса всичко. Това е от мен. :balk_146:
Мисед
« Отговор #1 -: Май 22, 2006, 11:42:10 am »
Съжалявам за това което си преживяла, но на твое място бих изчакала. Все пак плодния сак расте. Въпреки че д-р Владимиров е страхотен искрено ти пожелавам да е сгрешил.
Д-р Дяволов по принцип е много категоричен в преценките си и щом ти е казал да изчакаш значи има защо. Късмет.
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Мисед
« Отговор #2 -: Май 22, 2006, 11:42:46 am »
мира, освен да изчакаш колокото може повече преди абразиото друго не ти остава. чуй и още едно мнение ако можеш. дано владимиров греши.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Мисед
« Отговор #3 -: Май 22, 2006, 14:39:49 pm »
Мира, изчакай още малко - абразиото няма да избяга, ако се наложи.
иди и на трети лекар, ако трябва. когато аз бях с мисед, доктор Владимиров отлагаше диагнозата цели 2 седмици, с надеждата нещо да се случи. също така, той ме прати за второ мнение.
щом лекарите имат разногласие относно видяното, задължително е да изчакаш още.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Мисед
« Отговор #4 -: Май 22, 2006, 14:48:27 pm »
Благодария ви, момичета! Притеснява ме това, че Владимиров беше категоричен. Но пък от друга страна и Дяволов беше категоричен, че в момента не може да се говори за мисед и трябва да се чака поне 10 дни. Ще споделя с Владимиров в сряда, че има друго мнение по въпроса и ако трябва, ще отида при трети лекар. Мисля Димитрова, но тя е с много пълен график. Ще опитам да се свържа с нея по мобилния.
*

jam

• *
  • 14924
Мисед
« Отговор #5 -: Май 22, 2006, 14:53:38 pm »
Мира, и аз щях да ти предложа Вили Димитрова - потърси я още днес на мобилния телефон, щом го имаш. в петък бях при нея и я чух да казва, че на 23-ти нямало да е на работа, а 24-ти е почивен ден. или отложи за след празниците.
дори и да е мисед, не е опасно да се изчака известно време - ти си още много в началото.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Мисед
« Отговор #6 -: Май 22, 2006, 17:45:46 pm »
Мила съжалявам за новината която са ти съобщили - никак не е приятно - от опит го знам.
Другото което можеш да поискаш /не знам дали не са го правили вече/ е доплер за сърдечната дейност но ти си в много ранна седмица и дори да е много чувствителен може да не се хване сърдечна дейност - въпреки това в 5-6 седмица мисля че е още сравнително рано да се прави оценка за сърдечна дейност - но размерите винаги са показателни - затова наистина изчакай колкото можеш с абразиото.
Ще се надявам на едно хубаво чудо за теб.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Мисед
« Отговор #7 -: Май 22, 2006, 21:50:32 pm »
Мила Мира непременно изчакай още!за абразио има време.Направи поне още една консултация????Как е ЧХГ???Нараства ли?
Дано Владимиров да греши!!!Успех!!! :crossfingers:  :crossfingers:
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Мисед
« Отговор #8 -: Май 23, 2006, 06:45:59 am »
Направи два кръвни теста през ден. Това ще отговори на въпросите ти.
*

jam

• *
  • 14924
Мисед
« Отговор #9 -: Май 23, 2006, 09:01:25 am »
Цитат на: Lali

не е задължително. при моя мисед ЧХГ нарастваше яко...
чакане му е майката и прегледи през няколко дни.

*
Мисед
« Отговор #10 -: Май 23, 2006, 09:11:51 am »
Цитат на: jam

не е задължително. при моя мисед ЧХГ нарастваше яко...
чакане му е майката и прегледи през няколко дни.

При моя мисед също ЧХГ нарастваше , така че няма смисъл да си дава парите за кръвни тестове , наистина само с чакане и редовни прегледи ще се изясни картинката.Ах това чакане е толкова отвратително :cry:
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Мисед
« Отговор #11 -: Май 23, 2006, 10:06:04 am »
Е, не може да е мъртъв плода и ЧХГ да се удвоява! Няма такова нещо.
Ако се е удвоявало, значи е бил живо, но е имало вече проблеми, може би много слаб пулс.
*

jam

• *
  • 14924
Мисед
« Отговор #12 -: Май 23, 2006, 12:11:19 pm »
Е, не може да е мъртъв плода и ЧХГ да се удвоява! Няма такова нещо.
Ако се е удвоявало, значи е бил живо, но е имало вече проблеми, може би много слаб пулс.

Лали, душа... ЧХГ не се произвежда от ембриото, а от хорионните въси. когато ме кюртираха в 9-та седмица, ЧХГ-то ми беше хвръкнало до 35,000, а пулс изобщо не се прояви и ембриото беше 2 мм само...

Мисед
« Отговор #13 -: Май 23, 2006, 12:29:47 pm »
И аз се чудех за кръвния тест, но реших да изчакам утре прегледа при Владимиров. Аз обаче нямам никакви признаци на бременност, освен че гърдите ми доста нарастнаха и коремът ми е малко подут, но така беше и предишните пъти. Всички ме питат спадна ли напрежението в гърдите, но аз такова не съм имала, освен леки болки доста рядко. Не си спомням дали съм имала напрежение предишните пъти.
Мисед
« Отговор #14 -: Май 23, 2006, 12:44:28 pm »
Мира това с признаците е много индивидуално. Имам приятелка която ще ражда след някоя и друга седмица и досега не е изпитала никакво напрежение в гърдите, дори не и нараснаха много.
*
Мисед
« Отговор #15 -: Май 23, 2006, 17:06:02 pm »
Мира, съжалявам за неприятната новина която са ти съобщили....
Дано наистистина да е станала грешка.

Владимиров има доплер и съм убедена че те е гледал с него. Може би затова той е бил категоричен... ако се е видяло че не е добър кръвния ток в областта на имплантирането.
Но той винаги изпраща при такива случаи за второ мнение.
Щом Дяволов е на друго мнение в момента - значи не трябва да бързаш с абразиото.
 Все пак ти си съвсем в началото... и докато има дори и най-малката вероянтост - трябва да изчакаш.

Това е единственото което може да направиш, колкото и да ти е неприятно самото чакане и момента на безизвестност....
За около 1 седмица би трябвало да се види... расте ли, не расте ли... има ли или не пулс....
Разбира се - отиди и за трето мнение - д-р Димитрова е добър вариант.

Относно самия мисед....и кръвните тестове.
Според мен ЧХГ ще расте... виж за темповете не съм много сигурна дали ще се удвояват за 24 часа. Тук вече си мисля че лекарите трябва да кажат има ли смисъл от кръвен тест или не.

Както е казала Джам, ЧХГ-то се произвежда от хориалните въси, а не от ембриона.
При мен дори и след кюртажа, ЧХГ-то дълго време не спадаше до отрицателни стойности, точно поради тази причина.
При миседите,  плодния сак може да  си расте, но ембриона вътре в него от даден момент на там спира да се развива.
"Всичко идва навреме за този който умее да чака"

Мисед
« Отговор #16 -: Май 25, 2006, 10:03:41 am »
Здравейте! Вчера бях на преглед. Плодният сак е порастнал, но сърдечна дейност пак не се установи. Док каза, че вижда нещо като започващ да се развива ембрион, но не беше сигурен. Каза да изчакаме още една седмица. В допълнение към утрогестана и но шпа, ми предписа фраксипарин профилактично, въпреки че нямам установени антифосфолипидни антитела. Сега чакам, гледам да не мисля само за това, но е трудно. :(
*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
Мисед
« Отговор #17 -: Май 25, 2006, 10:51:25 am »
Много късмет ти желая Мира! Дано, дано всичко да се оправи и тея "от горе" да ударат едно рамо, а не само да спят.

Мисед
« Отговор #18 -: Май 25, 2006, 11:09:31 am »
Благодаря ви за подкрепата и съветите, Огънче, Роми, Цветелина, Джам, Лали, Ади, Клиа, Лили и Тигра! Много сте мили. :bighug:
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Мисед
« Отговор #19 -: Май 25, 2006, 11:22:48 am »
важното е всичко да е ок
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!