0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 70
« Отговор #140 -: Декември 15, 2010, 14:43:25 pm »
Привет и от мен. Сега е мой ред да завиждам на тези, при които има снежец. При нас се облещи едно слънце, всичко се стопи... :(

Чери, тя съвсем мъничко има да качва младата дама и скоро ще е готова да се прибира у дома. Според мен, учтиво те изчаква да й подредиш мебелите и аксесоарите, захващай се.  :wink: Така ще мине по-бързо времето, а ние тук ще те развличаме, когато се наложи...  :lol:

Камбозолка, аз нали пазарувах наведнъж и то така не съм обърнала внимание от кое колко взимам, ама майната му де. И да не ги ползвам за бебето аз, дрешките са страхотни и ще ги ползва някоя друга мама - няма загуба. :) Не мисля да събирам парцаля точно за второто бебе. Живот и здраве, да иамаме още деца, ще пазарувам наново дрешки конкретно. А и както казваш, то пише 0-3м на етикета, ама повечето мами, с които съм говорила ползват дрешки с този размер и след 3-я месец.

Аз взех гладко коритце, в което се поставя анатомична стойка /подвижна е/. Лично на мен стойката за коритото ще ми е необходима си мисля, понеже смятам да го къпем в банята и няма върху какво друго да го поставя всъщност. За да е мекичко, купих и една подложка за коритце, материята е като на обикновена гъба за баня, поне изглежда функционалана, ама ще видим...
иначе това е нашето коритце и пр. аксесоари, но аз взех в бялата версия.
http://www.bebe-jou.de/produkt/kategorie/12/Baden.html

За колички няма да давам акъли, че моята не я харесахте  :lol: Но АБЦ-тата, които съм виждала лично - изглеждат доста удобни, леки и маневрени, при това са със страхотен дизайн. В e-bay има много изгодни оферти за тях и за нови и за употребявани, заслужава си да се разгледат. Наскоро в АИКО видях АБЦ-та на промоция, бяха чудесни цените и то за съвсем новите модели - може и там да се провери. Иначе близнашките колички, независимо от модела и марката - просто няма как да бъдат нито супер леки, нито супер компактни по обясними причини. Там най-вече позицията в която ще се возят бебетата е важна по отношение на това къде ще трябва да събирате количката. Преди три години едни приятели с близнаци избираха, избираха, мериха, смятаха и поръчаха. И като дойде количката - всичко шест, само че не влезе в багажника на колата. И таткото намери чудесен повод да си купува нова кола  :lol: Мацката сериозно го подозираше, че е имал такъв "подъл замисъл" от самото начало и за това настоявал за по-обемната количка. Мъже...то от тях и това може да се очаква. ;)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

« Отговор #141 -: Декември 15, 2010, 14:44:37 pm »
точно за тези подложки говоря, които violett е показала.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #142 -: Декември 15, 2010, 15:59:07 pm »
Ето ни и нас все още 3в1  :) благодарение и на вашите стиснати палци!
След малко ще ме изписват с куп лекарства и наставления да не ставам от леглото. Овладяхме честите контракции и сега остава да си почиваме още 2 седмици.

violett ние си купихме такава вана на Онда Еволюшън и изглежда доста удобна, пък е и голяма.

beauty кана те на гости в нас когато решиш да изпробваш количката на ТФК  :wink: Ние с мъжа ми не бихме я заменили за друга още повече че бебетата ни ще са зимни  :)

Чериии горе главата мила! И на теб ще ти е по-спокойно да имаш вече захранено и по-голямо бебе в къщи, пък и тъкмо сега имаш възможността да приготвиш всичко необходимо за посрещането й в къщи  :)
« Отговор #143 -: Декември 15, 2010, 16:09:12 pm »
Опппаааааа кой виждам аззз,моята лИбоФффффф Крисундриннн,хмм аз знаех че ще си ходиш бре душааа,те тез твойте маймунки само се майтапят с тебе че да не ти е скучно,няма да тръгват още ,ще изчакат поне 2 седмици ихихихихихх.
 Виолет аз също взех такава ваничка,но не с оригиналната стойка защото ми се струва много скъпа а с една друга стойка която пак е мн стабилна.Мисля че е удобна ваничката,тези хавлиените лично аз нещо не ги харесах  :?.
 Момичета,аз започнах нареждането на елхата и какво да видя,нашата писана (която сега е софиянка за известно време  :( :( :( ) поизяла гирляндитеее,лампичките само в бяло светят че тук таме е прегризано кабелчетооо,та сега ще ходя да купя малко работи и да завърша украсата  :lol: :lol: :lol:.
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
« Отговор #144 -: Декември 15, 2010, 16:14:57 pm »
Оооо, Крис се появи, много се радвам, че сте добре и сте накуп все още!!! Малко остана до уговорената дата...снахите са печени, ще издържат. :wink:
Маймунче, я кажи, коя стойка става на тази вана и колко струва.Тази оригиналната е по-скъпа от ваната...безобразие. :?
Чери, ще видиш как за нула време ще ги качи тези 200-300 гр.Няма и да усетиш как ще мине времето
« Отговор #145 -: Декември 15, 2010, 16:15:18 pm »
Жбрул...относно мъжете,аз имах случай с моя мъж....харесах в Мола едни сандалки намалени към 100лв в края на август, ама си викам за какво ми сега....то лято свърши,а моя мъж айде та айде....да съм ги купила, щом толкова си ги харесвам.Бреееее, викам.....то насила ма кара да ги купя, а аз се упъвам :D лукова глава.Купих ги и при излизане от Мола, нежно ме прегръща и вика "Ееееее, вече мога да си купя въдицата от 200лв" :lol: всичко било замазване на очите :lol:

Иначе за количките, първо ще обиколя магазините...да ги пробвам, да видя реалните размери, да си набележа нещо и живот и здраве после направо си я купувам или ще поръчвам, ще видим :?
ох, трябва да си измеря багажника...че съм с една плюнка и май при всички положения ще се наложи да сменям колата, защото съм с 3 врати....и голям зор ще бъде с кошчета на задната седалка, докато ги вадя или ги слагам :?
ама с тая пуста криза ще видим до къде ще я докараме, че то разходи....разходи големи ще идват,ама сладки разходи....господи, колко време ги чакахме :D  
само да сме живи и здрави....всичко друго ще го преживеем :wink:
« Последна редакция: Декември 15, 2010, 16:18:51 pm от marigri »
« Отговор #146 -: Декември 15, 2010, 16:19:39 pm »
Виолет,стойката пише че е на CAM и е универсална,цената и е 47 лв.аз лично я купих от Вис Виталис в София от там взех ваната и стойката.Единственото "неодобство" е че няма да имаш маркуче за ваната,то върви с оригиналната стойка,но за мен това не е проблем.Тя тази оригиналната е 80 кинта,то направо се уливат вече  :x.Сега ще се опитам да я намеря в нета тази стойка за да я видиш :)

Ето намерих я ,даже тука е по евтинка http://family-bg.com/prX_411.htm ,много хубаво си приляга ваната ;)
« Последна редакция: Декември 15, 2010, 16:21:40 pm от Мonkey :) »
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #147 -: Декември 15, 2010, 16:21:52 pm »
Опппаааааа кой виждам аззз,моята лИбоФффффф Крисундриннн,хмм аз знаех че ще си ходиш бре душааа,те тез твойте маймунки само се майтапят с тебе че да не ти е скучно,няма да тръгват още ,ще изчакат поне 2 седмици ихихихихихх.

:jump12: и аз те обичам  :lol:

violett айде сега остава да се разбереме кога ще ми дойдеш на гости и тъкмо и ескимосчето да ти дам  :wink:
*
« Отговор #148 -: Декември 15, 2010, 16:32:35 pm »
Крис мила, много се радвам, че сте добре  :bighug:

Маймунке, тая твоята писана явно е роднина на моята, щото и моята много си пада по гирлянди и наилончета и всякакви кабели  :lol:

*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #149 -: Декември 15, 2010, 16:43:11 pm »
Олееее... не смогвам да ви изчета  :lol:! Колко много мами сме станали  :D.
Дидон, аз спортувам почти от началото - 30-40 мин бързо ходене на бягащата пътека 3-4 пъти седмично. Започнах със статично колело, но не ми се отразяваше добре. С предишната ми бременност плувах почти всеки ден, но в... морето. За басейн не бих се навила, първо заради хигиената, второ - все си представям, че се подхлъзвам  :oops:. Откакто съм бременна, вечно съм замаяна и само спортуването ме оправя  :D. Бременните разходки съм ги забравила, тъй като тази сутрин ни е -19С  8O и ще става все по - клинч...
Ние днес ще видим пола на бебчето, ако ни позволи  :lol:
Желая ви прекрасен ден!
*
« Отговор #150 -: Декември 15, 2010, 16:44:52 pm »
хахах Маймунче нашата маца като беше по-малка и яко тъпчеше гирлянди от елхата. Имах едни такива тънки, много красиви, ама жУвотното ги намираше и за вкусни  :x Умирах от яд и притеснение едновременно да не й стане нещо от това тъпкане на гирлянди и по цял ден я навиквах, като се завърти край елхата... Накрая, в котешката тоалетна изкарваше "подаръци", добре украсени с всякакъв цвят лъскав гирлянд  :lol: Оттогава насам, слагам гирлянди във вид на перлички, широки пандели от тези с картинките и въобще неща, които и да иска не може да изяде и проблема се реши. Лампичките - не ги пипа поне.

marigri Моят мъж, като вземе ей така "от въздуха" да ме навива да си купя нещо ново, особено пък нещо от което нямам нужда и веднага ми става ясно какъв е замисълът. Последно ме кандърдисваше за нов лаптоп, при положение че последният ми е от миналата Коледа и е пушка. :lol: Викам му, просто си купи каквото искаш там, не ме баламосвай, ОК си ми е и този лаптоп. Снощи цъфна щастлив, обзаведен с дриймбокс. Силно ме тревожат настояванията му, че спешно се нуждая от нова кола обаче, понеже щом за мен ще е кола, за него ще е нещо близо до хеликоптер поне...  :lol: Въобще, "подличко нещо" са мъжките екземпляри, ама да са ми живи и здрави, скоро ще си имам двама от този вид.  :D
Иначе за количките, непременно огледай на място всичко, което е налично по магазините, разглобявай, сгъвай, бутай  напред-назад и тогава решавай. Аз поне така направих и мисля, че е най-разумно. Понеже се оказа, че на живо някои от фаворитните ми модели харесани по снимка се оказаха боклук, пък други които не харесвах бяха супер!

За разходите си права - няма по-сладки от тези!!! :D За бебето с кеф давам пари за нещо, за което не бих извадила същата сума, ако ще е за мен...просто е много различно усещането.
« Последна редакция: Декември 15, 2010, 16:51:11 pm от Jbrul »

*
« Отговор #151 -: Декември 15, 2010, 16:50:13 pm »
Jbrul, верно е това за мъжете. Моят преди няколко години ми подари електрическа отверка за рождения ден. Познай, какъв майстор съм аз, и всъщност кой я искаше.
Вече не ги прави тези щуротии, щото бая сръдня отнесе тогава.
« Отговор #152 -: Декември 15, 2010, 17:07:49 pm »
Крис, ами аз затова се бях настроила :lol: :lol: :lol: Много ще ми е приятно да се видим, само кажи кога ти е удобно(може тази, а може и другата седмица).Аз съм свободна по-всяко време.Хубави ли са ескимосчетата? :D
Маймунче, сещам се за тази стойка...виждала съм я.Другия вариант е да си взема комплект вана с маркуч и стойка на Бертони общо за 55.00 лв.Не са зле..гледах ги във Вис Виталис.Тя също е анатомична, но няма гума.Ще му мисля, това да е проблема.... :wink:

« Отговор #153 -: Декември 15, 2010, 17:19:30 pm »
violett, няма проблем, че не е с гума. Можеш да подлагаш обикновена хавлиена кърпа под бебето, за да не се плъзга. Плюс това, периодът, в който то не седи стабилно, е сравнително кратък и не е в началото. Когато най-много те е страх, ще го къпете най-вероятно на мивката. Докато стигнете до коритцето, вече ще си се отракала ;)В крайна сметка и с по-семпли ванички се оправят жените - моята такава ми я подариха, не съм мислила каква да купувам, честно казано.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
« Отговор #154 -: Декември 15, 2010, 17:24:41 pm »
Баси цените са отпрали в България, всеки път се ядосвам! На какво отгоре бе да му се невиди?!!  :x Ние тук сме по-богати от тези в "стара" Европа ли, що ли...да не споменавам пък какви боклуци се продават масово на тия тлъсти цени  8O
Само за справка, аз за коритото, което си е със сифонче /маркуч/ за източване на водата, стойката за самото корито + анатомичната стойка платих към 45 евро. Ще проверя пак по касова бележка, но там беше някъде всичко като цена и марката не е някаква случайна.
И друго се сещам. Пакет бодита с дълъг ръкав, 100% памук ми струваха "изумителните" 6,50 евро пакета. 5 броя в пакет! За "кисело" оттук бях купила 2 бр. бодита, едното турско, другото китайско и уж един размер се водят пък като ги наложа едно върху друго - разликата в размера е в пъти! И тези двете ми струваха общо 18лв.

Бих ви посъветвала момичета, всичко което ви е възможно да поръчате по нета за бебето - поръчайте го. И като цена и като качество ще е по-добро.
« Последна редакция: Декември 15, 2010, 18:30:17 pm от Jbrul »

« Отговор #155 -: Декември 15, 2010, 17:45:12 pm »
Напълно съм съгласна, че цените за бебешки аксесоари, дрешки и т.н. са доста завишени и лошото е, че не отговарят на качеството. Недуомявам зашо, след като нито за дрешките отива толкова много плат, нито пък материите са кой знае какви. Възползват се от това, че човек дава мило и драго за детето си и се старае да купи най-доброто. Разглеждах дрешки в Бейби Мола...вярно страшно сладки са, но бива ли едно комплектче от три части да струва 60-70 лв., при положение, че е толкова миниатюрно и още повече, че ще се носи 2-3 месеца.
А пък за ваните нямам думи - 100-200 лв със стойки.Добре де, то една вана за възрастни е към 300 лв. (от стандартните имам предвид, без тенгентори разбира се :)).
Камобозлка, и аз така мисля, че не е нужно да се изхвърлям...кеф ми е всичко да ми е хубавичко, но наистина някои неща не си заслужават парите.
Стига съм мрънкала...все пак когато ние сме били бебчета и памперси не е имало, пък сега какво ли не са измислили...въпрос на избор е кой, какво ще купува :)То не са стерилизатори, помпи, йонизатори, овлажнители, аспиратори и всякакви други машинки :lol: :lol: :lol:
*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
« Отговор #156 -: Декември 15, 2010, 17:50:36 pm »
Jbrul абсолютно те подкрепям... Имам чувството че в БГ живеят само богаташи..Аз живея в Испания ама имам същата ваничка заедно с подложката си за 43 евро.Нещо не са ми ясни на мен тези неща с цените..  :? За пример имам и количката ми на Jane която си взех за 330 евро а в БГ е 1350 лева.Това е лудост.НАправо е лукс да имаш дете.Няма да започвам и за АРТ процедурите да говоря тука че.. луда ставам! Снаха ми някой път просто не намира думи да си обясни нещата.Тя има дъщеричка на 6 месеца и ми е направо пример за цените в БГ.Оф дано нещата се оправят.Или поне мамите от Бг имате много подаръцииии :)
Маймунче ти си махнала котето за сега така ли?Аз моето се чудя къде да го пратя ама ми се свиди-и ще го подстригвам и а малко дрешки и айде.. Компания ще е на бебчо :) А относно елхата-минава покрай нея и не я забелязва.Кабелчетата ги обича обаче много :):) Затова светлинките съм ги вдигнала високо..

PP:слагам снимка на ваничката.С поставчицата е ама я няма на картинката :) с нея струва 43 евро http://www.toysrus.es/catalogue/ProductPage.php?id=00005&skn=47686
« Последна редакция: Декември 15, 2010, 17:54:25 pm от saraapl »
*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #157 -: Декември 15, 2010, 18:18:29 pm »
Мда, наистина цените тук са главозамайващи. Наши приятели, които също очакват бебче живеят в САЩ, скоро ми писаха че количката на Чико която са си купили от онези 3в1 им е струвала около 300 долара - тук тази марка поне по мои наблюдения почва от 1000 лв. И това е само едно от нещата... Но пък се оплакаха че дрешките там не са никак евтини.
Иначе ваничката ние купихме най-обикновена не анатомична на Бертони от онези с картинките в тях за 21лв. Не съжалявам за избора, надявам се и да ми е удобна. Моя приятелка пък ми подари анатомичната стойка която да слагам вътре ако преценя че ми трябва, но както казват момичетата, предполагам че и ние първоначално на мивката ще се чипкаме.  :wink:
« Отговор #158 -: Декември 15, 2010, 18:18:57 pm »
Всичко си купих по интернет и наистина ми излезе значително по-евтино. За тези, които ще раждат догодина, чакайте да мине Коледа и да започнат яките намаления. Аз пазарувах от стари колекции на невероятни цени и се сдобих  наистина качествени дрешки за поносими суми. Моите проучвания показват, че Некст поддържат понякога дори по-ниски цени в магазина тук, отколкото в онлайн магазина - специално за детските дрешки. Маркс енд спенсър и Mothercare задължително да се пазаруват онлайн, защото разликата в цените е значителна! ;)

saraapl, Jane-то са друга история - евтини са само в Испания, но не намерих онлайн магазин, който да праща от Испания до България. На мен проблемът ми беше, че не исках 3 в 1, а 2 в 1, но определен цвят, който навсякъде се предлагаше само 3 в 1. Накрая го намерих в Италия и ми го докараха от там (бях решила, че за това пък ще се излигавя максимално!). Поръчах си обаче и зимно чувалче и пак ми излезе доста по-евтино отколкото тук, като доставката беше около 40 евро. Бях умряла от страх, защото не намерих и 1 мнение на потребител за сайта, от който купих. В крайна сметка ми докараха количката до входа, а срещу 10 лв. - до антрето :) Иначе, в повечето онлайн магазини, цените на Jane не са много по-ниски, отколкото в България.

*
« Отговор #159 -: Декември 15, 2010, 18:26:26 pm »
Момичета днес в предаването на Гала даваха чудни неща за бебето.Като се започне от пелени,шишета биберони,играчки,колички та даже и пеещи гърнета :D.Казаха,че в следващата тема(мисля,че е всяка сряда) за бременни ще говорят специално за шишетата за хранене.
Благодаря ви много за мнението за колички.Това ми се струва много сложна задача :?.
Криска радвам се,че вече сте по добре и сте си в къщи!