0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Пацентки на клиника Малинов / Надежда -тема 6
« Отговор #420 -: Януари 21, 2011, 19:47:12 pm »
Мисля,че ще видят резултата от имунологичните и тогава ще ти назначат проследяване на овуто и биопсия.Поне при мен е така.

Бъдещето принадлежи на тези,които вярват в красотата на мечтите си!

Re: Пацентки на клиника Малинов / Надежда -тем
« Отговор #421 -: Януари 21, 2011, 22:20:28 pm »
Мисля,че ще видят резултата от имунологичните и тогава ще ти назначат проследяване на овуто и биопсия.Поне при мен е така.
[/quote

И аз съм на това дередже. В Сряда пуснах имунологични, на 27.01 ще са готови резултатите, на 31-01 коментираме и решаваме - лечение( недай си Боже), биопсия или направо стимулация.
« Отговор #422 -: Януари 21, 2011, 22:22:43 pm »
А не може ли да се направи направо биопсията и така да се спестят парите за имунологичните? Биопсията в клиниката е около 200 лв, нали така?
« Отговор #423 -: Януари 21, 2011, 22:26:31 pm »
Аз не съм правила имунологични. При Персенска съм - след хистеро - направо биопсия.

"Бъди благодарен за това, което имаш. Накрая ще имаш повече.
Ако се концентрираш върху това, което нямаш, никога няма да имаш достатъчно."
« Отговор #424 -: Януари 21, 2011, 22:39:19 pm »
Мая, на мен Д-р Персенска ми каза че иска първо имунология и в зависимост от резултата - и може би - биопсия.
Не мисля че двете изследвания се припокриват по някакяъв начин.
Все пак кръвта дава едни данни, а лигавицата- други.
Така си мисля аз, нека по-вещите да се включат  :wink:
« Отговор #425 -: Януари 21, 2011, 23:00:00 pm »
Момичета, искам да попитам нещо за кръвните имунологични изследвания и биопсията. Доколкото разбирам обикновено първо се назначават имунологични изследвания. Ако всичко е наред, но има пак неуспешни имплантации, се назначава биопсия. Ако се направи направо биопсия, може ли да не се правят кръвните имунологични? На мен ми предстои втори опит. Д-р Персенска ми каза да направя имунологични. За биопсия нищо не е казала. Дали не е добре и това да се направи, за да не се правят напразни опити.

При имунологичните изследвания се търси проблем в периферната кръв, ако резултатите са добри се назначава биопсия, с която се изследна ендометриума, показателите на имплантация и други. Не предприемат опит, ако няма нарушена имунология и не е направена биопсия. Разбира се това дали ще направиш биопсия или не е лично решение с пожелателен характер. Д-р Перси не би могла да ти каже нищо за биопсия, ако нямаш направена имунология.
« Отговор #426 -: Януари 22, 2011, 09:34:58 am »
Благодаря момичета. Притеснявах се дали съм разбрала правилно какво е искала да направя, а и да си спестя едно изследване.
*
« Отговор #427 -: Януари 22, 2011, 12:14:24 pm »
 Относно способностите на докторите в клиниката.Д-р Щефкетова много дълго време работеше само заедно с д-р Стаменов.Не е пришелец от друга клиника.Сигурна съм,че има страхотни умения.На мен тя ми сложи лепилото и също ме гледа два пъти на ехограф след положителния тест.
 Д-р Персенска ми проследи цялата стимулация,а иначе съм пациентка на д-р Стаменов.Тя ми направи и трансфера
 Д-р Стаменов ми направи лункцията
  :lol: Всички се отчетоха в моя опит.
  Впечатлението ми е,че абсолютно всичко съгласуват помежду си.Случвало се е при съмнение от страна на единия доктор,да пращат пациента да го види и другия.
  Така,че не се притеснявайте изобщо,че не ви гледа лично д-р Стаменов.
« Отговор #428 -: Януари 22, 2011, 12:50:10 pm »
Здравейте момичета!
Нещо ме събаря грип сигурно ...Преди малко гледах новините по БТВ и препоръчаха при първи симптоми да се посети лекар.За сега пия от разтворимите противогрипни Тайлолхот,Максгрип,но си мисля и да отскоча до Поликлиниката , но чуденето ми идва оттам , че ако ми предпишат въпросната безплатна антивирусна ваксина/май не беше ваксина/ дали ще има някакво взаимодействие с Метфоргамата , която пия?Търновските лекари не са от най-кадърните и едва ли ще ми помогнат особено като ги попитам!...Вие какво мислите?
*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #429 -: Януари 22, 2011, 14:05:05 pm »
Евита1717, аз мога да отговоря само от собтсвен опит. Пия три пъти по 850 Метфогама, а преди съм пила и по 1000 милиграма различни марки меформин. Пила съм в ги в комбинация с антибиотици, кортикостероиди, др. противоалергични, хормони и какво ли още не.  Не се притеснявай, първо-в листовката на всяко лекарство си пише, ако има опасна комбинация, второ-метформина е често изписван на хора с диабет и съм сигурна, че лекарите във Велико Търново имат опит с него. А и дозите, които пиеш са ниски, така че спокойно и ти пожелавам бързо оздряваване.

Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
*
« Отговор #430 -: Януари 22, 2011, 14:46:38 pm »
 дали няма да е удачно лечението като за бременни  :?
 Парацетамол...Аз пиех Грипекс.Мен ме оправи за три дни
 в упътването на препаратите не е ли споменат с какви взаимодейсвия не е добре
« Отговор #431 -: Януари 22, 2011, 15:11:55 pm »
Благодаря ви Дидон и Ива за отговорите.
Няма да ходя днес на лекар , ще си пия Тайлолчетата и довечера мога да питам като отида до аптека за този Грипекс , май не съм пила такова чудо ... Това като прахчетата ли е или са хапченца?
Ако до Понеделник не се оправям ще търся личната тогава и ще видим какво ще предложи.
Наболява ме гърлото нещо ще смуча и Стрепсилс , ама той едва ли ще ми помогне особено ...
*
« Отговор #432 -: Януари 22, 2011, 15:29:14 pm »
 Аз го купувам на таблетки.Прахчетата са ми ужасни,било то фервекс,грипекс,колдрекс
« Отговор #433 -: Януари 22, 2011, 15:50:02 pm »
Аз го купувам на таблетки.Прахчетата са ми ужасни,било то фервекс,грипекс,колдрекс
Благодаря ти отново! :wink:

Сега поглеждам и едно от прахчетата ми е Грипекс Макс  :oops: , явно снощи правилно съм се ориентирала в аптеката , ама си взех само 3 броя , защото не знаех как ще ми действат.
« Последна редакция: Януари 22, 2011, 15:55:53 pm от evita1717 »
*
« Отговор #434 -: Януари 22, 2011, 16:03:45 pm »
Момичета, да знаете че се отменят всички операции в клиниката за другата седмица заради грипната епидемия. Току що ми се обадиха от клиниката. В тази връзка ми трябват координати на д-р Шевкетова, моля да ми ги изпратите на лични, защото трябва да говоря с нея. Благодаря предварително!
*
Re: Пациентки на клиника Малинов / Надежда -тема 6
« Отговор #435 -: Януари 22, 2011, 17:28:31 pm »
Evita, мисля, че за да ти предложат ваксина, трябва да си абсолютно здрава, т.е. без хрема, болки в гърлото, температура...
« Последна редакция: Януари 22, 2011, 17:31:31 pm от rtfrtf »
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
« Отговор #436 -: Януари 22, 2011, 17:37:16 pm »
Да и аз мисля така. Не може да се слага ваксина като си болен.
« Отговор #437 -: Януари 22, 2011, 18:05:56 pm »
Ами не се изразих правилно , но не запомних точно какво раздават на грип болните пациенти от лекарите  :oops: :oops: :oops:Казаха го по новините , но ми изскочи от акъла.
*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #438 -: Януари 22, 2011, 18:14:30 pm »
Раздават антивирусни препарати, което е друго, те са за лечение, а на за предпазване от заразяване. За вакисна вече е късно. Тя се прави, когато си здрав и преди грипния сезон. Най-подходящото време за ваксинация е октомври-ноември.
« Последна редакция: Януари 22, 2011, 18:16:33 pm от iva17 »
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
« Отговор #439 -: Януари 22, 2011, 18:21:10 pm »
Раздават антивирусни препарати, което е друго, те са за лечение, а на за предпазване от заразяване. За вакисна вече е късно. Тя се прави, когато си здрав и преди грипния сезон. Най-подходящото време за ваксинация е октомври-ноември.

Точно това имах в предвид , ама като не помня дългооо  :oops: