Dolphin в крайна сметка, ако нещо с детето, или децата не е наред и не е възможно да се направи нещо, за подобряване на състоянието му/им - по-добре е да се знае от по-рано. И ти да си подготвена и екипът при раждане, да са налице нужните специалисти, ако се налагат по-особени грижи, ти да имаш технологичното време да се научиш какво и как ще трябва да правиш и пр.
Има ли наистина проблем - той няма да изчезне, ако не си направила ФМ, а в емоционален план - шокът да установиш, че проблем евентуално има чак при раждането ще е доста по-голям. Поне според мен. Всички сме се страхували от същите неща, които и ти изреждаш, лично аз въпреки идеалните изследвания и ФМ, докато не го видя родено живо и здраво това бебе - няма да съм сигурна 100%, че е ОК. Предпочитах да знам обаче, ако той има проблем и да имам правото на избор как да постъпя, ако се беше оказал тежко увреден плод, или пък при съвместимо с живота увреждане - до раждането му, да мога да се запозная със специализираните грижи от които би имал нужда...
Темата майчинство е много емоционална, но голяма част от отговорността ни като бъдещи майки е, да постъпваме рационално и да си следим бременността според съвременните медицински стандарти. Не е сега времето и момента, да си щадим собствените нерви и емоции. Сега приоритет е новият живот в нас, свиквай че оттук насетне - няма да имаш грам спокойствие в този живот
Това е да си майка в карйна сметка, едно от най-прекрасните и най-трудните неща.
И вложи повечко позитивизъм все пак, не се увличай в черни мисли и страхове.