Мдаам, ама Цигу е много права за друго: всичко зависи от начина и мястото на живот. Ако не се налага, например, да прескачаш препятствията в София, а ще се разхождаш с кеф в пешеходната зона на Варна, няма жизнена необходимост да търсиш модел с гуми 16" и амортисьори
Или, ако не ползваш предимно кола, а си от късметлиите с достъп до метростанция (новите де, че старите нямат изобщо възможност за сваляне на количка) - не ти трябва да се оглеждаш за 5кг шаси (със съответно обратнопропорционално "олекотена" цена)....
И тези неща са си много за преценяване.
Но все пак, избора и купуването на количка трябва да е удоволствие, не се ядосвайте толкова
А за прословутата "втора/лека/лятна" количка: ами аз лично си обожавам моята настояща количка, но определено възнамерявам Кай като стане на 2 да купя една от тези малки, хипер леки колички, дето се сгъват до размера на чадърче и мога да ги разнасям на рамо; от видянот досега съдя, че дребните много обичат да ходят, но трябва да има и кой да ги носи като им писне на тази възраст - пък аз да нося и сега едва смогвам, та камо ли тогава. Не мисля, че това би било излишна инвестиция, но ще видим като му дойде времето, бая вода има да изтече дотогава. Но не си купувайте количка с мисълта "аз скоро ще сменя"