0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Количките-2!
« Отговор #700 -: Септември 27, 2011, 19:16:53 pm »
kriss_and За самото купуване - можеш да я купиш и на път за болницата дето се вика :lol:, стига да си я избрала и да си сигурна, че я има в наличност.

Личното ми мнение е, че избирането на количка /което е по-сложният процес/, е добре да не го оставяш за последната минута. Ако имаш намерение да обикаляш магазини, да видиш и пробваш колички на живо и пр., най-добре това го свърши до края на 6-я, началото на 7-я месец. Не, че и после не можеш, но коремът вече си натежава, лесно се уморяваш и безкрайното ходене и гледане на колички и преценяне коя е идеалната за теб - от удоволствие се превръща в пухтене и тормоз за мама. :wink: Ако харесаш нещо, винаги питай дали имат в наличност каквото искаш, ако нямат за колко време се доставя в най-лошия случай, за да не си образуваш нерви баш на финала с такива битовизми. Ако си наясно коя/каква количка искаш и не смяташ, че ще си промениш мнението /и не си суеверна/ - можеш да си я купиш и в много по-ранни месеци, но не би имало смисъл само да я прескачаш из вас.

Приятно пазаруване!  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

« Отговор #701 -: Септември 27, 2011, 21:07:47 pm »
Ами ето че аз съм вече в края на седми месец и още не съм избрала  8O и става все по-лошо с всеки изминат ден ...все повече се забатачвам в избора си. По принцип съм много решителна и винаги съм на ясно какво търся и какво искам, ми аз леката кола си я купих (избрах) за 1 месец!! И досега сме голяма любов с нея  :D а детската количка ...дето вика мъжа ми - количка избираш, не апартамент! Като не ти хареса ще купим друга! Ама аз-не, трябва да е перфектната, най-добрата, грешка да няма. И още един проблем - като не си ограничиш бюджета - така става - гледаш сто неща, и не можеш да решиш.
Ми това е, аз си се изповядах тук за количката, надявам се скоро да приключат тези мои терзания  :(

Kriss_and, ти имаш време, но наистина се ориентирай с избора си по-навреме, после да не стане като при мен - да се чудиш дали 9 месеца ще ти стигнат ...  :wink:
*
« Отговор #702 -: Септември 27, 2011, 21:22:11 pm »
И аз така блокирах, та чак се ядосах, като почнах да чета. Брех тия колички... И разреших въпроса бързо: разпитах приятели наоколо каква количка са ползвали и се оказа, че всички са купили горе-долу едно и също.

Най-важният критерий се оказа начинът на живот - ако живееш при сходни условия (град/квартал/блок/къща) и рутината ти откъм разходки и шофиране е сходна, изборът е лесен.
« Отговор #703 -: Септември 27, 2011, 21:31:53 pm »
Е да де, ама моите познати все с по две-три колички! И ми викат: ми ти сега и да си купиш тази, после ще си купиш по-лека! И никоя не е доволна от количката си  8O как е възможно?! Количка е тва, не е кой знае кво, не е до живот ... (в момента съм в бясното настроение към всички колички и съм им ядосана !!!)
Цигу, ти каква си избра?
*
« Отговор #704 -: Септември 27, 2011, 21:41:15 pm »
Напълно те разбирам, Тонита, и аз съм така - преди попрочитах отгоре отгоре, казвах си голяма философия не трябва да е. И не е, но няма перфектна количка - това разбрах откакто започнах да гледам по-сериозно (което е от няколко дни). Хвана ме яд на мен че им намирам кусури на всичките.

Мисля че тайната е в това количката на която се спреш да има повече позитивни елементи отколкото недостатъци (защото недостатъци ще има), просто трябва да се примириш :) Дори и по-скъпите колички не са перфектни - само ще те е яд повече, защото си дала повече пари :)

Златната среда му е майката :)

*
« Отговор #705 -: Септември 27, 2011, 22:27:43 pm »
Аз избрах една Graco Travel System.
Но уточнявам, че в Щатите хем цените са по-ниски ($180-250 за читава количка), хем няма търсенето и предлагането на фамозните марки и модели от Европа.
*
« Отговор #706 -: Септември 27, 2011, 22:38:35 pm »
Момичета, аз с изборът на количка - нямах "драми", бях си я харесала доста преди да забременея. Ей така на улицата бях мервала такава и ми легна на сърце. Друг въпрос е, колко се изненадах какво аджеба съм харесала, като му дойде времето да купувам  :lol:, но след детайлно проучване кое е най-подходящо за личните ми нужди и изисквания - тя беше. И съм доволна, че я взех.

Няма "идеална количка по дифолт" и затова - не търсете такава. ;) Най-лесно става подобен избор, като си напишете и на лист, ако трябва три графи: "непременно трябва да има това", "мога да се примиря с това", "не мога да се примиря с това" - гледате модели и отмятате по списъка си. Огромно е предлагането все пак и ако ще разглеждате поне половината възможности и ще ги обмисляте - трябва да сте слоници, за да ви стигне времето до раждане  :lol:

И в действителност - наистина няма особена философия и разлики. Има 10-ина марки и модела, предлагащи нещо различно и иновативно /което не е равнозначно на по-добро/ в дизайн, материи, сгъване и всичко друго са просто вариации на едно и също нещо - само надписите и цветовите гами са различни. :)

*
« Отговор #707 -: Септември 27, 2011, 23:07:19 pm »
Е да де, ама моите познати все с по две-три колички! И ми викат: ми ти сега и да си купиш тази, после ще си купиш по-лека! И никоя не е доволна от количката си  8O как е възможно?! Количка е тва, не е кой знае кво, не е до живот ... (в момента съм в бясното настроение към всички колички и съм им ядосана !!!)
Цигу, ти каква си избра?

Аз съм доволна от количката си. И до скоро си я пазех с надеждата, че скоро пак ще ми потрябва. Така и не купих втора по-лека, не видях нужда от нея. Тази, която имах, ми беше напълно достатъчна. Така че не е общо прието, че всички вземат леки лятни колички рано или късно.
*
« Отговор #708 -: Септември 28, 2011, 00:21:10 am »
Аз съм доволна от количката си. И до скоро си я пазех с надеждата, че скоро пак ще ми потрябва. Така и не купих втора по-лека, не видях нужда от нея. Тази, която имах, ми беше напълно достатъчна. Така че не е общо прието, че всички вземат леки лятни колички рано или късно.
И аз също! Определено я купих с идеята да не купувам други и да си правя компот  :lol:
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"

*

Zai

• 955
  • Вкъщи сме вече 4 заека!
« Отговор #709 -: Септември 28, 2011, 10:14:00 am »
Аз избрах една Graco Travel System.
Но уточнявам, че в Щатите хем цените са по-ниски ($180-250 за читава количка), хем няма търсенето и предлагането на фамозните марки и модели от Европа.

Цигу, направо ме обхваща тиха лудост като чуя такива цени. Тук количка с летен, зимен кош и столче за кола започват от 580 лв. и не знам до къде стигат, май Stokke-тата са най-скъпи - над 2000. Допълнително ни цакат с някви залежали модели и т.н., а да не говорим по какви терени трябва да се кара количката.  osi_8

Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!
*
« Отговор #710 -: Септември 28, 2011, 10:49:20 am »
Мдаам, ама Цигу е много права за друго: всичко зависи от начина и мястото на живот. Ако не се налага, например, да прескачаш препятствията в София, а ще се разхождаш с кеф в пешеходната зона на Варна, няма жизнена необходимост да търсиш модел с гуми 16" и амортисьори :-) Или, ако не ползваш предимно кола, а си от късметлиите с достъп до метростанция (новите де, че старите нямат изобщо възможност за сваляне на количка) - не ти трябва да се оглеждаш за 5кг шаси (със съответно обратнопропорционално "олекотена" цена)....
И тези неща са си много за преценяване.
Но все пак, избора и купуването на количка трябва да е удоволствие, не се ядосвайте толкова :-)
А за прословутата "втора/лека/лятна" количка: ами аз лично си обожавам моята настояща количка, но определено възнамерявам Кай като стане на 2 да купя една от тези малки, хипер леки колички, дето се сгъват до размера на чадърче и мога да ги разнасям на рамо; от видянот досега съдя, че дребните много обичат да ходят, но трябва да има и кой да ги носи като им писне на тази възраст - пък аз да нося и сега едва смогвам, та камо ли тогава. Не мисля, че това би било излишна инвестиция, но ще видим като му дойде времето, бая вода има да изтече дотогава. Но не си купувайте количка с мисълта "аз скоро ще сменя" :-)
*
« Отговор #711 -: Септември 28, 2011, 11:14:54 am »
  Тонитка, аз се убедих, че перфектна количка няма... :))))
 Да ти кажа, аз сега, като си търся нова /намерих най-накрая/ ми беше много по-лесно, след тримесечно бутане на една. Разбрах какво "Искам" и какво "НЕ"...За съжаление нямаме възможност за истински тест драйв преди да купуваме и за това се опитваме със съвети да сме полезни една на друга,но да знаеш... "на вкус и цвет, тавариш ниет"

*
« Отговор #712 -: Септември 28, 2011, 14:26:51 pm »
Но не си купувайте количка с мисълта "аз скоро ще сменя" :-)
Защо? Аз пък от самото начало реших че ще съм с две колички. Искам зимен кош, а близнашки колички със зимен кош, да се обръща към мен и да е лека и на сносна цена няма. Така че си взех тежка количка със хубави зимни кошове, а на пролет живот и здраве мисля да я сменя с по-лека без кошове за новородено. :wink:
*
« Отговор #713 -: Септември 30, 2011, 15:33:31 pm »
Ето една премиера, която си струва поне да се поразгледа))
http://www.bugaboo.com/218#excite
Съжденията  лош - добър, прав - грешен, умен - тъп, добро - зло не отразяват истината, не са истинни, защото това са частични гледни точки.Това е погледът на егото - то осъжда според това както на него му се иска да бъде и както му е изгодно в момента. Затова може би си забелязал, приятелю мой, че понякога една и съща ситуация я осъждаш като добра а в друг момент като лоша. Онзи който съди е егото.Твоята същност не познава такова нещо като съденето, защото нейният поглед е цялостен. Iamtheway
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #714 -: Октомври 05, 2011, 19:28:29 pm »
момичета  , дайте мнение  за тези две :
Maxi Cosi Loola Up

и  

Bebe Confort Streety

то  няма много разлика , но все пак ?
« Последна редакция: Октомври 05, 2011, 19:43:45 pm от nimika »

*
« Отговор #715 -: Октомври 05, 2011, 20:08:33 pm »
 Нинка, това беше втората количка, на която се спрях. даже мога да ти дам координати на една жена, която ги продава. Има страхотни оферти...
 Отказах се, обаче от нея, защото ми се стори доста тясна седалката, ширината и е 30см. Не успях да преценя до колко и до кога ще ни е удобна, особено през зимата с дебелите дрешки
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #716 -: Октомври 05, 2011, 21:12:01 pm »
оф, тъкмо реших че вече съм  се спряла в избора и сега пак ме хвърли в размисъл  ...

*
« Отговор #717 -: Октомври 05, 2011, 21:46:49 pm »
nimika, широчина от 30 см. на седалката е предостатъчна, спокойно. Просто си избери коя ти харесва повече на вид /аз лично бих предпочела да не е с двойни гуми, просто на мен не са ми удобни, но няма да я бутам аз/.
За справка - на едната ми количка седалката е широка около 28 см и все още возя бебето с допълнителната възглавничка /вкл. в комплекта/, за да не "плува" из вътре.  :lol:  В същия модел количка, виждам, че возят деца наближаващи 2 годинки и не им е тясно и неудобно, а не са от дребните. Измерих седалката и на лятната ми количка, която е от най-широките възможни - 34 см., едва ли някога Дани ще я "напълни" тази седалка изобщо. В лятната му количка, даже се беше настанила племенницата ми веднъж /първокласничка/ и съвсем не й беше тясно, а и количката се оказа корава за щастие... :lol:
В общи линии, тези размери са стандартни за всички колички, вариации има при някои по-специфични модели, но и там са +- 2 до 5 см. т.е. не е някаква разлика от особено значение.

*
« Отговор #718 -: Октомври 05, 2011, 23:10:14 pm »
  Тонитка, аз се убедих, че перфектна количка няма... :))))
 Да ти кажа, аз сега, като си търся нова /намерих най-накрая/ ми беше много по-лесно, след тримесечно бутане на една. Разбрах какво "Искам" и какво "НЕ"...За съжаление нямаме възможност за истински тест драйв преди да купуваме и за това се опитваме със съвети да сме полезни една на друга,но да знаеш... "на вкус и цвет, тавариш ниет"

Дидон на какво се спря?  :)
« Отговор #719 -: Октомври 06, 2011, 08:50:55 am »
Здравейте,аз смених 2 колички,сега най накрая открих това което търсих.Нимика моята количка във момента е точно Лолата,много ама много съм доволна,не е тясна поне според мене,лекичка ми е,детето си ляга идеално в нея,маневрена,сгъва се лесничко и на визия също си ме радва много.
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...