Включвам се с мнение, и надявам се помощ за тези, на които им предстои избор на количка.
Вече от опит, мога да кажа:
- количките с три колела, изобщо не са по-нестабилни / може би е по-коректно да визирам само нашата марка Quinny Speedy /
- след едноседмично бутане в тези снежни преспи, съм категорична, че с едно голямо предно колело / или просто да е едно, единично, предно колело / преспите се взимат без проблем, количката не запира, можете да се движите дори и по най-тесните изчистени пътечки, просто повдигате задницата на количката и си минавата.
- ако трябва да избирам отново, пак ще заложа на комфорта и помпащите гуми. Откакто ползваме количка с такива гуми, детето ми не се е стряскало при возене и си спи необезпокоявано от уличните дупки, бордюри, улични шахти и каквито други премеждия по БГ улици се сетите. Буането е много по-леко и по-тихо при помпащите...
- в повечето случаи комфортните колички, с големите колела, изглеждат обемисти, но всъщност, в сгънато положение, при махнати задни колела, са много компактни. Така, че размера не е минус. Единствено трябва задължително да го съобразите с асансьора, ако ползвате такъв
- задни големи гуми - изключително предимство при сваляне и качване на стъпала. Изключително важно, особено, ако искате да сте независима в разходките с бебо от татковците или друг помощник. Аз дори отказвам помощ, струва ми се по-опасно да носим количката на ръце по стълбите, отколкото да я качвам на задни гуми
- недостатък бих посочила, коригирането на гръбчето с колан, вместо на фиксирани положения, но това го поставям на последно място, бих го пренебрегнала, ако количката отговаря ня другите ми изисквания
Дизайн, задължително избирам количка, която да ми харесва на външен вид
Предполагам с всяка една от вас е така
)))))