0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Количките-2!
« Отговор #800 -: Февруари 07, 2012, 12:51:09 pm »
криси, верно само на вертолет не става. имам два въпроса - колко тежи? можеш ли да я съгнеш само с една ръка, и съответно можеш ли да я прибереш в багажника на колата
Ами количката тежи 9кг, това много ли е? А дали може да се сгъва с една ръка незнам, нито за колецата. Ние на живо не ме я виждали, мъжа ми я хареса в интернет, но сега търсим къде има магазин наблизо където ги продават за да я видим. Благодаря ти много, сега като спомена тези неща определно ще знам какво да погледна в магазина :)

Благодаря на всички ча отговорите, къде ще съм без вас :) А какво мислите като цяло за количките на Chicco? Ние гледахме едни в магазина, обаче ми изглеждат много паянтови и се чудихме с мъжа ми дали са такива наистина или просто не са добре сглобени в магазина и за това така скърцат и тракат :)

« Отговор #801 -: Февруари 07, 2012, 15:17:33 pm »
Количка Chicco дълго беше мой фаворит докато бях бременна по препоръка на мои приятелки, които отгледаха по две деца, но накрая се "накефих" на Навингтън и не съжалявам ... след моето скромно ползване от 3 месеца досега. Дерзайте, момичета, толкова е приятно да разглеждате и мерите колички ... а пък накрая на всеки според вкуса, начина на живот и възможностите. Следващият път ще се наредя в клиниката за близнаци ... рина, количката ти е страхотна!
*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #802 -: Февруари 07, 2012, 16:00:27 pm »
Извинявайте, някакви отзиви за Jane Rider  http://www.shopmania.bg/prinadliezhnosti-za-biebieta/p-dietska-kolichka-jane-rider-moonlight-2287288? Ако някоя я има, нека сподели  :P

*
« Отговор #803 -: Февруари 07, 2012, 23:57:21 pm »
Криси, 9 кг за комбинирана количка не е много.

*
« Отговор #804 -: Февруари 08, 2012, 14:00:40 pm »
 Включвам се с мнение, и надявам се помощ за тези, на които им предстои избор на количка.
 Вече от опит, мога да кажа:
 - количките с три колела, изобщо не са по-нестабилни / може би е по-коректно да визирам само нашата марка Quinny Speedy /
 - след едноседмично бутане в тези снежни преспи, съм категорична, че с едно голямо предно колело / или просто да е едно, единично, предно колело / преспите се взимат без проблем, количката не запира, можете да се движите дори и по най-тесните изчистени пътечки, просто повдигате задницата на количката и си минавата.
 - ако трябва да избирам отново, пак ще заложа на комфорта и помпащите гуми. Откакто ползваме количка с такива гуми, детето ми не се е стряскало при возене и си спи необезпокоявано от уличните дупки, бордюри, улични шахти и каквито други премеждия по БГ улици се сетите. Буането е много по-леко и по-тихо при помпащите...
 - в повечето случаи комфортните колички, с големите колела, изглеждат обемисти, но всъщност, в сгънато положение, при махнати задни колела, са много компактни. Така, че размера не е минус. Единствено трябва задължително да го съобразите с асансьора, ако ползвате такъв
 - задни големи гуми - изключително предимство при сваляне и качване на стъпала. Изключително важно, особено, ако искате да сте независима в разходките с бебо  от татковците или друг помощник. Аз дори отказвам помощ, струва ми се по-опасно да носим количката на ръце по стълбите, отколкото да я качвам на задни гуми :)
  - недостатък бих посочила, коригирането на гръбчето с колан, вместо на фиксирани положения, но това го поставям на последно място, бих го пренебрегнала, ако количката отговаря ня другите ми изисквания

Дизайн, задължително избирам количка, която да ми харесва на външен вид :) Предполагам с всяка една от вас е така :))))))
*
« Отговор #805 -: Февруари 09, 2012, 11:03:14 am »
Извинявайте, някакви отзиви за Jane Rider  http://www.shopmania.bg/prinadliezhnosti-za-biebieta/p-dietska-kolichka-jane-rider-moonlight-2287288? Ако някоя я има, нека сподели  :P

Аз съм с Rider, ето този: http://www.bebe-best.com/jane-kombinirana-kolitchka-jane-rider-matrix-iris-j42-2010-p-17966.html.
Много си я харесвам - лека е, много сгъваема (шасито се събира се в багажника VW Beetle), много е проходима - чакъл, поляни, сняг. Летния кош се върти с лице към мен и навън; гръбчето се регулира в 3 позиции с една ръчка; спирачката и е на дръжкката (но не като на колело, не за ролери) и ми е много удобна."Matrix" версията (на снимката) няма отделно столче за кола 9-12, ползва се самия зимен кош (който също има 2 позиции на сгъване в кръста), което за мен бе идеално улеснение, бебо живя там до 5 месеца. Ако искаш кажи какво те интересува, че иначе ще стане много дълга реклама тук :-)
*
« Отговор #806 -: Февруари 09, 2012, 22:04:52 pm »
Krasavicata, за Jane Rider Nadine ти е писала. По принцип Jane е добра марка. Аз лично съм с Nomad и съм много доволна - лека, маневрена. Летния вариант е доста широк. Коша за новородено го дават, че става за бебе до 9 месеца, но ние реално го ползвахме до 4-тия.
*
« Отговор #807 -: Февруари 20, 2012, 10:28:19 am »
Може ли да ми препоръчате лятна количка: да има легнало или полулегнало положение, да е маневрена,лесно да се сгъва, лека и да се събира в малък багажник. :)

*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #808 -: Февруари 20, 2012, 11:21:36 am »
Миркас, Надин благодаря ви момичета :D Аз незнам, какви въпроси трябва да имам 8O все, още ги гледам повече откъм фацата 8O :oops:

« Отговор #809 -: Февруари 20, 2012, 13:31:53 pm »
И мен ме мъчат много въпроси от към избора на количка :D.
Моя термин е юни,а за новородено би трябвало да си купя комбинирана количка нали така?Тоест да има кош за новородено който ще използваме сигурно 2-3 м ?И летен с който ще сме от там нататък .А коша за новородено ,или така наречения зимен кош мога ли да ползвам за кола и до колко месеца?А от кога трябва да си купя столче за колата ?Мисля си пък дали няма да е по удачно да си купя количка 3 в 1 ,кош за новородено,летен и столче за кола?И по изгодно май е така?
*
« Отговор #810 -: Февруари 20, 2012, 14:35:05 pm »
роузи, моят опит е, че коша за новородено го ползвах точно 4 пъти. не знам ти как ще си организираш живота, но на мен ми беше по-лесно вместо да мъкна бебето в коша по стълбите и да се разправям да разтягам количката да си излезна на разходка със слинга - в началото бебето е леко, много по-спокойно е в слинг, на теб ти е по-удобно - можеш да влезеш в магазин, да се качиш в метрото, да седнеш в кафене. слагаш си несесера за повиване в дамската чанта и излизаш. а ако ти е тежко или сте с кола - бебето си стои в столчето за кола, което си го слагаш върху количката и си готова. моя кош така стои с чака да намеря време да го кача в ибей. според мен си намери добър стол за кола, който да ти пасва на количката и си вземи добър слинг. моя е този http://www.youtube.com/watch?v=ri0Bjxgq6BM&feature=endscreen&NR=1. успех
*
« Отговор #811 -: Февруари 20, 2012, 15:26:52 pm »
Роузи, най-вероятно ще използваш лятото и есента за дълги разходки с бебето. Моят съвет е да си купиш количка с кош за новородено, или такава, която има напълно легнало положение и е подходяща от самото начало. Моето дете е родено през юни и до ноември съм използвала кош за новородено. Според мен е много удобен и за бебето, и за майката. Не виждам как бихте се разхождали няколко часа със слинг. А столчето за кола си е съвсем отделна работа. Задължително е.

*
« Отговор #812 -: Февруари 20, 2012, 15:36:04 pm »
Роузи, най-вероятно ще използваш лятото и есента за дълги разходки с бебето. Моят съвет е да си купиш количка с кош за новородено, или такава, която има напълно легнало положение и е подходяща от самото начало. Моето дете е родено през юни и до ноември съм използвала кош за новородено. Според мен е много удобен и за бебето, и за майката. Не виждам как бихте се разхождали няколко часа със слинг. А столчето за кола си е съвсем отделна работа. Задължително е.
:good_post:

« Отговор #813 -: Февруари 20, 2012, 16:24:18 pm »
Много ви благодаря момичета.Ориентирах се .Само искам да знам столче за кола да купувам ли сега или с коша за новородено става пътуването?А столчето на по късен етап мога да си взема?
« Отговор #814 -: Февруари 20, 2012, 16:38:35 pm »
кошчето за кола е за безопасност на детето и е задължително, трябва да се закрепя с колана на седалката първоначално в посока обратна на движението. Това не би могло да стане с кош за новородено. Лично аз имам такъв и е доста удобно за бебето и мен. Препоръчвам използването му. Ако не количката, която вземеш трябва да има напълно легнало положение, което за лятно бебе би те устроило.
*
« Отговор #815 -: Февруари 20, 2012, 19:15:56 pm »
Роузи, столчето за кола ще ти е необходимо още при изписването от болницата. Избирай го внимателно.

*
« Отговор #816 -: Февруари 20, 2012, 19:20:37 pm »
 Калоян е роден на 01.07 Коша за новородено ползвах точно един месец. След това излизахме с летния кош,той беше от тези, които си имат определена форма, сгъвка, но се завърташе до напълно легнало положение на гръбчето. На Калоян му беше изключително удобнов него. И без да ми се смеете, смятам, че това,че имаше от толкова рано поглед към околния свят, му се отрази много, много добре

*
« Отговор #817 -: Февруари 20, 2012, 20:03:09 pm »
Нашата мома си откара няколко месецав кош за новородено.
И пак да трябва да избера количка, пак бих взелас такъв кош :D

*

Misty

• 273
  • "Най-хубавото предстои!"
« Отговор #818 -: Февруари 20, 2012, 23:48:57 pm »
Здравейте момичета,
какви отзиви бихте дали за тези два модела колички?!
http://kasida.bg/cosatto-detska-kolichka-swift-lite-supa-281-3358.html
http://kasida.bg/cangaroo-detska-kolichka-dayana-new-blue-145-8969.html
Спряла съм се на комбинирана количка, държа да е лека и удобна със стабилни колела, кош за багаж и да се сгъва лесно...Да става за новородено...

*

бина

• 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
« Отговор #819 -: Март 03, 2012, 19:38:36 pm »
Misty моята е като първата Cosatto,но двойният вариант и съм много доволна