0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните №72
« Отговор #180 -: Януари 16, 2011, 18:09:44 pm »
Маймунче, развам се, че сте добре. Като имаш време разкажи как беше и как се гледате  :D

Аз ходих на поредната недебна обиколка из магазините и изпаднах в ново чудене. Може и да е писано някога, но искам да ви питам какви шишета и стерилизатори сте купили или харесали. Не бях подготвена за толкова опции- стъклени, пласмасови и не всике от тях ставал за стелизатора, който си купил, т.е. комплект ли да ги търся или първо стерилизатор. Предполагам че в началото няма да ми трябват повече от 2 шишета?? А стъклените май се стерилизирали по друг начин  8O
Между другото, да кажа, тъй като не съм го чела тук, че на 1 етаж на Лабиринт в Люлин също има секция за бебето и си взех от там много хубав списък за неща за бебето 
« Отговор #181 -: Януари 16, 2011, 18:22:56 pm »
сами, ако закърмиш успешно, шише няма да ти трябва за друго, освен за хранене с изцедена кърма (ако решиш да пийнеш или да оставиш бебето на някого за 2-3 часа). Аз имах само 1 доскоро (вървеше със стерилизатора), купих си още едно, по-голямо точно преди празниците, че първото е само 150 мл, а Бобо сутрин яде към 200 мл.
Ако купуваш шишета, по-добре си вземи големи и си купи биберон с по-малка дупка (те са с различни размери, според възрастта на бебето). В случай, че нещата с кърменето не потръгнат, шишета се купуват и стерилизират за 30 минути общо.
В стерилизатор за микровълнова можеш да стерилизираш всичко, което се побира вътре - не е необходимо да купуваш комплект. Моят стерилизатор е на Чико, вътре стерилизирам помпа на авент, шишета на авент, биберони на нюк и разтопих 1-2 дрънкалки в престараване  :lol:
Шишетата ми са пластмасови, BPA free задължително. Бях чела нещо, че кърма по-добре да се давала в пластмасово шише, ама - убий ме - не мога да си спомня защо... Така че не го приемай на доверие това твърдение ;)
Дори да решиш да даваш водичка, докато кърмиш, 1 шише ти е напълно достатъчно.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
« Отговор #182 -: Януари 16, 2011, 18:35:01 pm »
Здравейте и от мен! :D
Сами, и аз от вчера започнах с покупките  :D
Вече си имаме легло, скрин, количка и ваничка със стойка  :D Скрина го нямаха в наличност, но предполагам до две седмици ще пристигне и ще ми ги докарат! :wink: Тогава ще ги снимам и кача в албумчето. :wink:
По дребните неща ще ги купувам сама през седмицата, че моят е на работа :wink:
Та в тази насока - предлагат ми помпа и стерилизатор на Tommee Tippee :?
Някой може ли да ми каже отзиви от марката?
Аз си мислех да купя Авент, но зная ли?
Предварително ви благодаря! :D
*

benito_79

• *
  • 31
  • Чакам чудото да се случи
« Отговор #183 -: Януари 16, 2011, 18:51:26 pm »
Здравейте момичета моля да ме приемете сред Вас.На кратко за мен с 4 сонтанни аборта съм това ще е 5 ми бременност живот и здраве ,видях положителен тест в петък веднага отидох на лекар но доктор Емин малко ме разочарова каза че не вижда нищо в матката каза да си пусна кръвен тест резултата е 361.53.Въпреки всичко ми изписа терапия вчера след прегледа пак си влях липовеноз.Направила съм всички изследвания и няма никаква причина за неуспехите ми имам леко завишени НК клетки 12.01%.Терапията ми и следната :утрогестан 3по 2,неофолик мета0.4 по 1,естрофем 2 мг. 1 табл. дневно,фраксипарин 0.3 през ден,нош па 3 по 1 при нужда и прегнил 1500 по схема.Честно да си призная като прочетох проспекта на естрофема много се притесних че е забранен по време на бременност и кърмене.Много ви моля по апознатите от Вас да пишат.Предварително благодаря.
ЧАКАМ ТЕ БЕБОНЧЕ
*

Eille

• *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
« Отговор #184 -: Януари 16, 2011, 19:00:18 pm »
benito_79, естрофема аз го пих до осма седмица, докторите ни знаят най-добре, а относно това, което пише на листовката - производителите са длъжни да се презастраховат. Ти много рано си отишла на преглед, затова нищо не се е видяла. Пожелавам ти този път всичко да е наред! Успех!

*
« Отговор #185 -: Януари 16, 2011, 19:00:40 pm »
benito_79 аз пих естрофем след инвитрото и доколкото съм запозната в "Малнов" го изписват и на други момичета така че не се тревожи  :D
Сами за шишетата взех 2 на авент ама от по-големите и малки беберони (както и те съветва камбозола) за начало са ти предостатъчни едното за чайче а другото да изцедиш кърма евентуално.
*
« Отговор #186 -: Януари 16, 2011, 19:32:51 pm »
Имам две приятелки използвали шишетата на тази марка и са много доволни. И аз съм се насочила към тях.
За помпа и стерилизатор не знам :?
Май, не бях много полезна :oops:
benito_79, естрофема го доста момичета, не се притеснявай. Док си знае работата.
Дано е безпроблемнна и здраво бебе около термин :D

*
« Отговор #187 -: Януари 16, 2011, 19:43:39 pm »
Аз си взех шишета на Нук , но после си взех на МАМ и съм супер доволна от тях! Не ги бях чувала преди , случайно попаднах на залъгалка и после купих шише!
*
« Отговор #188 -: Януари 16, 2011, 19:45:43 pm »
Бени, спокойно, докторите си знаят работа. Аз също пих Естрофем до 13 седмица (и какво ли не друго, в този ред на мисли). Успех този път!
*

benito_79

• *
  • 31
  • Чакам чудото да се случи
« Отговор #189 -: Януари 16, 2011, 19:46:54 pm »
Благодаря ви момичета много ама много ме успокоявате,аз много със се шашнала но ще се оправя.Утре съм на преглед при доктора който мисля да ми е по здравна каса за болнични,значи да не се надявам да се види нещо.Незнам дали в нашия град има някъде да се прави кръвен тест за бременност утре трябва да разпитам и ще ви пиша.Пак много ви благодаря лека вечер...
ЧАКАМ ТЕ БЕБОНЧЕ
*
« Отговор #190 -: Януари 16, 2011, 19:51:33 pm »
benito_79,плодният сак се вижда в матката про ЧХГ над 1000 единици,не се притеснявай,след няколко дни пак отиди на преглед(моето ЧХГ беше толкова на 15 ден от процедурата) .Аз също съм с  4 аборта,но с терапията фраксипарин,аспирин протект успях да износя 5-тата си бременност,дай Боже и шестата.
 За Естрофема също не се тревожи какво пише на листовката,изписва се за подобряване качеството на лигавицата(може и превантивно,особено след ин-витро),пила съм го до 8 г.с.Стискам ти палци :crossfingers:
А за шишетата на Tommee Tipee,този път реших да съм с такива за разнообразие(до сега ползвах Нук).Стерилизаторът ми е Нук за микровълнова,не е нужно да са една марка,но стерилизаторът трябва да е съобразен с параметрите на микровълновата(ако ще е такъв тип).

*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #191 -: Януари 16, 2011, 20:06:23 pm »

И аз съм се насочила към тази марка за шишета и всичко останало. Чувала съм добри отзиви, а и мисля че Лиско ги беше ползвала дано да се включи и да каже.

....а относно оплакванията на някои от вас, че съм правела фасони...вижте заглавието на темата!!! Има си теми и за домашните любимци и за грижите за детето и кърмачето. Ако някои хора можеха да четат и да спазавт простичките правила нямаше да се налага да ви се правят забележки.
За съжаление "Зачатие" вече не е това което беше... :( превърнало се е в една говорилня и аз се чудя защо тогава не си пишете с кокошките от БГ МАМА?
*
« Отговор #192 -: Януари 16, 2011, 20:08:45 pm »
benito_79 добре дошла и дано тази бременност завърши със здраво бебече, около термин  :D

Аз взех стерилизатор на "Чико" /сигурно е като на Камбозолка, щото и в моя имаше бонус шише :D/, независимо от марката на стерилизатора - можете да набутате в него всичко, което се събере, все едно дали е от друга марка. Помпата за кърма я избрах на "NUK" и се събира идеално вътре, така че не е нужно да взимате всичко от една марка, а каквото си харесате от даден производител.
Преди да купите, измерете си микровълновата отвътре обаче, че може и да не ви се събере конкретен модел.

Шишета взех "Авент", уж от тия против коликите - 3 големи и 3 малки, заедно с резервни биберони и капачки. За бибероните специално - то си пише на опаковките им за каква възраст са: 0 месеца /с тях се започва нали/ и после си има за 2, 3, 4 и нагоре май бяха един размер т.е. един вид дупка. Бибероните, които са към самото шише - стандартно са "размер" за новородено бебе.

Да си призная, вече бях накупила Авентите, когато шишетата на "NUK", конкретно стъклените много ми хванаха око, ама засега се въздържам и тях да купувам, че май и без това са ми много. Който не е купил още - съветвам да ги разгледа, много са джиджави и не са по-малко качествени от "Авент", даже си мисля, че май са по-висок клас. Залъгалки и щипки за тях също взех на "NUK", както и едни между чаша и шише такива за по-голямо дете, не знам как се наричат точно.  :oops:

Естествено и на "Tommee Tippee" налетях /то иначе аз ли ще съм  :lol:/, на снимка много ми харесаха, но на живо нещо...поне цветните имаха кофти вид, една пластамаса все едно са от онези магазини "за един лев". Това само на вид обаче, иначе няма начин пластмасата им да не е качествена. Сериите им с изчистен дизайн - само прозрачна пластамаса с бели орнаменти тук-там вече имат съвсем добър вид. За мен голямото предимство на "Tommee Tippee" пред другите е, че шишето т.е. биберона имитира гърда, което може би има значение за бебето. Ако правилно си спомням, Лиско е ползвала такива шишета и тя най-добре може да обясни и да даде достоверни отзиви за тях.

П.П. Все се каня да питам и збравям - бибероните и изкуствените зърна по-добре от каучук, или от силикон да бъдат и каква е разликата за бебето?
« Последна редакция: Януари 16, 2011, 20:21:56 pm от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

« Отговор #193 -: Януари 16, 2011, 20:11:08 pm »
Камбозолка,мерси- точно такъв стерилизатор гледах и се чудех дали става за помпа авент  :)
Петя, ти за един ден ли купи всичко това  :o не си губиш времето  :) Ние мерим и мислим още леглото къде да е точно в нашата стая и всеки сантиметър ми е важен, та може да видя и с легло по поръчка как ще е..

Бенито, добре дошла и дано този път всичко е ОК  :goodluck: Още май е рано да се види, спокойно.

П.С. Натали, форум е синоним на говорилня и може да си поне по-внимателна в изказа си за човек с претенции..
*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
« Отговор #194 -: Януари 16, 2011, 20:11:56 pm »

И аз съм се насочила към тази марка за шишета и всичко останало. Чувала съм добри отзиви, а и мисля че Лиско ги беше ползвала дано да се включи и да каже.

....а относно оплакванията на някои от вас, че съм правела фасони...вижте заглавието на темата!!! Има си теми и за домашните любимци и за грижите за детето и кърмачето. Ако някои хора можеха да четат и да спазавт простичките правила нямаше да се налага да ви се правят забележки.
За съжаление "Зачатие" вече не е това което беше... :( превърнало се е в една говорилня и аз се чудя защо тогава не си пишете с кокошките от БГ МАМА?

Май много силни думи си казахме,а??? Ели,чак пък кокошки... Започна се темата,решихме че е време да спрем,ОК? Няма нужда сега да продължаваме да задълбочаваме нещата..

Аз също си харесах комплект на Tommee Tippee
  http://www.amazon.de/Tommee-tippee-closer-nature-Milchpumpen-Set/dp/B004EE03XC/ref=sr_1_47?s=baby&ie=UTF8&qid=1295199935&sr=1-47
Ама все още не съм сигурна всъщност-не че имам и много време да мисля..
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #195 -: Януари 16, 2011, 20:12:57 pm »
Натали 8O
Извинявай, аз също съм отдавна тук, в последно време много неща се промениха. Правилата ги имаше и преди, но никога не сме се държали така :? Да не говорим, че някои неща на определени потребители са позволени, на други не. Когато се призовава към толерантност е хубаво всички да го спазват това нещо.
А и заради такива неща, прекалено много хора спряха да пишат. Не можеш да определиш кой къде да пише :? Ясно е, че всички вас ви тресат хормоните, но тук прекалено често се правят забележки за неща, за които никога не се е правило, да не говорим за обидите дето се сипят.
И не мога да разбера какво е това съревнование и обиждане... БГ мама е един вид форум, Зачатие е друг. Нищо не пречи да съществуват заедно и успоредно да помагат. Не е нужно никой да се праща при "кокошките". Не вярвам, че на теб би ти било приятно да те нарекат кокошка...
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
« Отговор #196 -: Януари 16, 2011, 20:17:38 pm »
Да, за Лиско и аз четох, че използва тази марка шишета :D
Но отзиви за помпата и стерилизатора не намерих, та затова попитах! :wink:
А комплекта, поне на външен вид изглеждаше ОК -   http://www.amazon.de/Tommee-tippee-closer-nature-Milchpumpen-Set/dp/B004EE03XC/ref=sr_1_47?s=baby&ie=UTF8&qid=1295199935&sr=1-47
Аааа, Сари ме е изпреварила с линка, но нещо......
ПП: Сами, ами ние оправихме вече детската стая  :D т.е. шпакловки, боядисване, врата и паркет, та дойде ред на обзавеждането  :D За място не се притеснявам - имам си 14м2  :D А що се касае за покупките, аз първо обикалях, разглеждах, а вчера само комплектовахме и плащахме  :D
« Последна редакция: Януари 16, 2011, 20:25:32 pm от petqst »
*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
« Отговор #197 -: Януари 16, 2011, 20:18:24 pm »
Натали 8O
Извинявай, аз също съм отдавна тук, в последно време много неща се промениха. Правилата ги имаше и преди, но никога не сме се държали така :? Да не говорим, че някои неща на определени потребители са позволени, на други не. Когато се призовава към толерантност е хубаво всички да го спазват това нещо.
А и заради такива неща, прекалено много хора спряха да пишат. Не можеш да определиш кой къде да пише :? Ясно е, че всички вас ви тресат хормоните, но тук прекалено често се правят забележки за неща, за които никога не се е правило, да не говорим за обидите дето се сипят.
И не мога да разбера какво е това съревнование и обиждане... БГ мама е един вид форум, Зачатие е друг. Нищо не пречи да съществуват заедно и успоредно да помагат. Не е нужно никой да се праща при "кокошките". Не вярвам, че на теб би ти било приятно да те нарекат кокошка...

:good_post:
*
« Отговор #198 -: Януари 16, 2011, 20:30:48 pm »
petqst  Да, този е "белият" модел за който писах, че седи готино. Според мен е добър избор, а за помпите - само две приятелки имам които са ползвали помпи на тази марка, не са имали забележки. Ако искаш и цветни шишета от тези, съветвам те първо да ги видиш на живо наистина.
Стерилизаторите за микровълнова момичета, по същество са едни плътно затварящи се кутии, направени от термоустойчива пластмаса - та за тях специално, не мисля че има някакво значение марката. Взимайте този, който ви харесва като дизайн, ще ви събира нужните неща и ще ви се побира в микровълновата.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #199 -: Януари 16, 2011, 20:31:00 pm »
Няма да коментирам темата повече!
Само не разбрах, в кой момент аз нарекох някой от потребителите тук кокошка?! Четете по внимателно и не вадете думите от контекста им! Казах, че в БГ мама са такива, защото си говорят абсолютни тъпотии.
« Последна редакция: Януари 16, 2011, 20:32:38 pm от Nataly* »