benito_79 добре дошла и дано тази бременност завърши със здраво бебече, около термин
Аз взех стерилизатор на "Чико" /сигурно е като на
Камбозолка, щото и в моя имаше бонус шише
/, независимо от марката на стерилизатора - можете да набутате в него всичко, което се събере, все едно дали е от друга марка. Помпата за кърма я избрах на "NUK" и се събира идеално вътре, така че не е нужно да взимате всичко от една марка, а каквото си харесате от даден производител.
Преди да купите, измерете си микровълновата отвътре обаче, че може и да не ви се събере конкретен модел.Шишета взех "Авент", уж от тия против коликите - 3 големи и 3 малки, заедно с резервни биберони и капачки. За бибероните специално - то си пише на опаковките им за каква възраст са: 0 месеца /с тях се започва нали/ и после си има за 2, 3, 4 и нагоре май бяха един размер т.е. един вид дупка. Бибероните, които са към самото шише - стандартно са "размер" за новородено бебе.
Да си призная, вече бях накупила Авентите, когато шишетата на "NUK", конкретно стъклените много ми хванаха око, ама засега се въздържам и тях да купувам, че май и без това са ми много. Който не е купил още - съветвам да ги разгледа, много са джиджави и не са по-малко качествени от "Авент", даже си мисля, че май са по-висок клас. Залъгалки и щипки за тях също взех на "NUK", както и едни между чаша и шише такива за по-голямо дете, не знам как се наричат точно.
Естествено и на "Tommee Tippee" налетях /то иначе аз ли ще съм
/, на снимка много ми харесаха, но на живо нещо...поне цветните имаха кофти вид, една пластамаса все едно са от онези магазини "за един лев". Това само на вид обаче, иначе няма начин пластмасата им да не е качествена. Сериите им с изчистен дизайн - само прозрачна пластамаса с бели орнаменти тук-там вече имат съвсем добър вид. За мен голямото предимство на "Tommee Tippee" пред другите е, че шишето т.е. биберона имитира гърда, което може би има значение за бебето. Ако правилно си спомням,
Лиско е ползвала такива шишета и тя най-добре може да обясни и да даде достоверни отзиви за тях.
П.П. Все се каня да питам и збравям - бибероните и изкуствените зърна по-добре от каучук, или от силикон да бъдат и каква е разликата за бебето?