0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Eille

• *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #280 -: Януари 17, 2011, 19:14:04 pm »
yoanna, честита ти дъщеричка, да е жива и здрава, весело и лъчезарно дете!
Фифоняче, добре дошла!
Днес бях на преглед, бебенцата са пораснали, всичко им е наред, но няма да купувам рокли и кордели - две момчета са! Мъжът ми е на седмото небе от щастие, майстор бил, моля ви се :lol:, отиде да черпи с бира приятели, а аз все още асимилирам новината. От пункцията насам ме болят бъбреците, ходих на нефролог, два пъти пуснах стерилна урина и резултатът е Escherichia coli. Изписаха ми Зинат и от утре пет дни антибиотик. Вие когато сте пили антибиотик, заедно с него пиете ли и пробиотици?

*
« Отговор #281 -: Януари 17, 2011, 19:20:46 pm »
Имаме си бебенце - малката-голяма  :lol: Йоана се роди на 13ти и тежи 4200, висока е 52см ! Много съм щастлива  :lol:

Сууупееер,честито!
Да ви е здрава румена,засмяна и голяма късметлийка!

Фифонка,добре дошла!

Елл,на мен док ми е казал,че трябва да пусна стерилна урина два пъти по време на бременност.Имало асимптоматична бактериоза,на която са склонни бременните...Обаче не са ми казвали как се лекува и дали се пият пробиотици...
« Последна редакция: Януари 17, 2011, 19:26:43 pm от didon »
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #282 -: Януари 17, 2011, 19:51:56 pm »
.....гледа ми и плацентата и шийката, сега всичко си е в нормите :wink:

marigri, колко сантиметра ти е шийката?

Радвам се за хубавите новини.  :)

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
« Отговор #283 -: Януари 17, 2011, 19:53:49 pm »
Е супер изнизваме се малко по малко мамите-само май ние се бавим нещо..Е то има време де,ама взеха да ме "притискат" много вече  :?
Както и да е-сега отивам да купя кушетка след "инцидента"с нашата..Та това е засега от мен-утре ме чака много работа.Мислим да сменяме жилището иииии сещате се че ще имам доста работка тези дни.А и нали и малкия голям мъж... :) До скоро милички и лека вечер..
Честито Йоани-да е жива и здрава "малката" :):) все така голяма да расте :)
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #284 -: Януари 17, 2011, 19:59:17 pm »
И да питам за приема на магнерот и но шпа -има ли минимален интервал между приема на двете?

Не, няма интервал. Ако започнеш прием и на желязо освен магнезия - между желязото и Магнерота трябва да има поне два часа разлика.

Jbrul, благодаря.За желязото съм го чела ,пише и в листовката , но реших  за но-шпа да съм спокойна ,като питам.

иначе д-ра спомена въпросните новите изследвания, дето показват дали ще родиш до 2 седмици, но още не ги получил от дистрибутър... :?иначе ако си следя положението с такова изследвание, поне ще си спестя стоенето в София.....
Може  ли повече инфо по въпроса?Може и да сте писали назад ,ама сега чета темата  и задната и наваксвам -та ако е писано ,може и на лични.
« Последна редакция: Януари 17, 2011, 20:04:23 pm от nimika »

« Отговор #285 -: Януари 17, 2011, 20:29:57 pm »
Бенито 79, всичко ще е наред. Не се притеснявай. Пиши за резултатите.

Фифони, добре дошла! Успешна и спокойна бременност ти желая!
« Отговор #286 -: Януари 17, 2011, 21:09:39 pm »
привет момичета  :) Виждам, че от снощи насам голяма тема се заформила за шишетата и стерилизатора /освен някои други залитания  8)/ Аз съвсем се обърках - май ще взема електрически на Авент или Чико, ако не заема много място и шишета Нук или Мусела, които да са с биберон наподобяващ гърдата.. незнам, но така или иначе споделения опит беше полезен. За стъклените шишета малко съм изненадана и аз, тъй като продавачката каза, че се стерилизирали с някаква течност но незнаела каква -въобще странна работа..

Аз да се оплача тук, че тези дни ми е много нервно и на мен, по не съвсем ясни причини - ядосвам се със служебни глупости без да знам защо. А сега и не мога да спя добре и ужасно съжалявам, че не си поръчах възглавница навреме - тежи ми, притиска ми се реброто и областта под гърдите, а как ще е натам незнам.. :?

Йоанна, честита дъщеричка, да ти е жива и здрава и много усмихната да расте  :D
*
« Отговор #287 -: Януари 17, 2011, 21:13:14 pm »
Момичета искам да ви питам за "коки" бактериите.
 На моята племенничка са и открили коки бактерии/не знам точно от кои/ в носа.Тя боледува от три месеца нон стоп.На Коледа и нова година ни гостува.На 2ри януари се тръшнаха болни трима души в къщи,а седмица след тях и на мен не ми се размина.Сега съм по-добре,но дали да давам секрет от носа или да не се фтелясвам и да изчакам да ми мине хремата...Знам ,че на детето са му предписали антибиотик по случая
« Последна редакция: Януари 17, 2011, 21:20:27 pm от didon »
« Отговор #288 -: Януари 17, 2011, 21:22:51 pm »

deep...не ми е казал колко, ама то моя д-р щом каже добре....значе е много добре  :D, беше доста убедителен и не го разпитах повече  :oops:
а пак колкото по малко знам, май е по добре.....иначе почвам да си вкарвам филми и да нищя добре ли не добре... :lol:

иначе д-ра спомена въпросните новите изследвания, дето показват дали ще родиш до 2 седмици, но още не ги получил от дистрибутър... иначе ако си следя положението с такова изследвание, поне ще си спестя стоенето в София.....
Може  ли повече инфо по въпроса?Може и да сте писали назад ,ама сега чета темата  и задната и наваксвам -та ако е писано ,може и на лични.

за това изследване и аз не съм наясно много,ако има някой който знае повече за него и на мен ще ми интересно :wink:
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #289 -: Януари 17, 2011, 21:40:02 pm »

deep...не ми е казал колко, ама то моя д-р щом каже добре....значе е много добре  :D, беше доста убедителен и не го разпитах повече  :oops:
а пак колкото по малко знам, май е по добре.....иначе почвам да си вкарвам филми и

Благодаря за отговора... Да, права си, по някога е добре да знаем по-малко.  :)

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*
« Отговор #290 -: Януари 17, 2011, 21:42:48 pm »
http://www.mama.no-meat.org/link_pregnancy/ffn/

Ето за теста за евентуално преждевременно раждане.
« Последна редакция: Януари 17, 2011, 22:01:13 pm от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #291 -: Януари 17, 2011, 21:46:37 pm »
Jbrul супер си :wink:
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #292 -: Януари 17, 2011, 22:01:36 pm »
elle22, и аз не бях имала никакви проблеми и се появиха по време на бременността и после имах криза за първи път, когато Ивана беше на 1-2 месеца. Не ми откриха камъни, но след няколко месеца като получих втора криза и друг лекар каза, че не вярва, че нама камъни и ме прати повторно на ултразвук и тогава вече откриха. 
До колкото разбрах от гинеколожката, а и от общият лекар, това било често срещано след бременност.

Дидон, не се фталясвай  :wink:

yoanna, честита  щерка, да ти е жива и здрава. 13ти ми е любима дата.

« Отговор #293 -: Януари 17, 2011, 22:04:59 pm »
yoanna, честита ти дъщеричка, да е жива и здрава, весело и лъчезарно дете!
Фифоняче, добре дошла!
Днес бях на преглед, бебенцата са пораснали, всичко им е наред, но няма да купувам рокли и кордели - две момчета са! Мъжът ми е на седмото небе от щастие, майстор бил, моля ви се :lol:, отиде да черпи с бира приятели, а аз все още асимилирам новината. От пункцията насам ме болят бъбреците, ходих на нефролог, два пъти пуснах стерилна урина и резултатът е Escherichia coli. Изписаха ми Зинат и от утре пет дни антибиотик. Вие когато сте пили антибиотик, заедно с него пиете ли и пробиотици?
Eille, да - аз също имах е-коли в самото начало и пих Зинат, заедно с него Сигридов ми изписа Лактофлор. За съжаление, въпреки това се оказа, че съм си изтребила всичката флора и фауна ;), та ме налазиха бактерии, лекувахме и тях, след което пак пих Лактофлор и слагах вагинално Лактажин. Вземи си Лактофлорче, мисля, че това изписват стандартно (на мен много ми харесаха таблетките за смучене). Друг препарат, съдържащ лактобацили (подходящ и за бебета) е Биогайя, но тя струва 20 лв. близо и не знам дали е по-ефикасна, а е едно малко шишенце, половината от което ще изхвърлиш накрая на месеца.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

ivaleta

• 200
  • Няма по-голямо щастие от децата!
« Отговор #294 -: Януари 17, 2011, 22:07:05 pm »
Момичета,
днес бях на преглед и чухме сърдечните тонове на бебето :lol:
Засега всичко се развива нормално и след две седмици пак. 
Искам да ви питам вземали ли сте витамини, добавки или други лекарства през бременността като за здрави зъбки например и ако да какви и кога?

*
« Отговор #295 -: Януари 17, 2011, 22:24:28 pm »
Аз до този момент не съм взимала друго освен фолия...
Докторските мнения по повод профилактичното взимане на витамини май е много различно.Едни са привърженици,други предписват витамини само при нужда
 :)
*
« Отговор #296 -: Януари 17, 2011, 22:32:22 pm »
Ейле,честито и добре дошла в синия отбор,ще я смелиш новината -няма къде да се скриеш  :wink:
Ивалета,честито ти сърчице :),все така добри новини да получаваш!Витамини започнах да пия чак сега към края,до преди това карах на плодове,зеленчуци.Всеки различно започва,а някои дори не взимат витамини.При предишната си бременност не взимах,но след раждането това ми се отрази.
 Този тест за преждевременно раждане е супер,само да е точен.На мен ми се налага на всяка цена да избегна започване на естествено раждане и би ми бил полезен също.

*

Eille

• *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
« Отговор #297 -: Януари 17, 2011, 22:56:04 pm »
ivaleta, честито ти сърчице! И аз още не пия никакви витамини, освен фолиевата киселина, наблягам здраво на плодове и домашно приготвени фрешове.
cambozzola, мерси!

*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #298 -: Януари 17, 2011, 22:59:19 pm »
Моля ви, честитките да са в темите на родилите момичета.
Не е необходимо да се честити на 2 места.
Благодаря за разбирането.
Лека вечер.
*
« Отговор #299 -: Януари 17, 2011, 23:05:24 pm »
ivaleta честито сърчице! Страхотна емоция е, сега като си спомня само първия път и...  :D За витамините, наистина зависи от лекаря ти, някои са твърдо ЗА, други категорично "против", терти ти казват: "ами както си прецените вие"...Ето ти една тема, в която сме ги обсъждали най-популярните витамини http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=43489.0 При всички случаи, пий си фолиевата поне до 20 ГС.

TINI78 Доколкото успях да се информирам за този тест - той не залага на някакви свръхсложни методики, а засича дадено нещо дали го има, или го няма просто и оттам се прави оценката на риска, заедно с класическите методи. То си е добре обяснено мисля в линка, който дадох. Обикновено "простичко работещите" неща са с висока точност, надявам се и в този случай да важи същото правило, понеже май никак не е евтин въпросният тест. :? Докато не започне по-масово да се ползва в БГ, едва ли ще имаме реална представа колко има файда от него, дано някоя чужбинска мама се включи и сподели впечатления от него.

Eille Май всички сме "за" млечнокиселите бактерии в случая с АБ  :lol: Успех в избора на препарат и дано няма нищо за "долекуване" след АБ.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!