0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #380 -: Януари 20, 2011, 17:07:55 pm »
Здравейте,момичета,ние бяхме на преглед днес :D.Бебо е супер,расте си  и вече 1800,водите са му ок,плацента -1 степен.С док се разбрахме да определим по-ранна дата за секциото,за да избегнем започване на естествено раждане,но ще я изберем на следващият преглед.
 Дано всичко при Паурчето е минало ок!

*

Velka

• 315
  • Това е моето Чудо!
« Отговор #381 -: Януари 20, 2011, 17:26:36 pm »
Здравейте,мамчета!
Да дам отчет и аз, днес бях на преглед и всичко е наред, бебо е пораснал вече сме 2010гр.  :D продължавам с желязото и витамините.Следващ преглед на 7ми февруари.
Много бързо минава това време, и направо ме обзема страх от неизвестното,надявам се че всичко ще е наред до края.
Леко раждане на всички от горещият списък, съвсем скоро и ние ще сме в него :D
ВИНАГИ ИМА НАДЕЖДА!
Чудесата се случват, когато най-малко ги очакваш!

http://velamitko.snimka.bg/daily/moeto-chudo.517163.19647495
*
« Отговор #382 -: Януари 20, 2011, 17:29:52 pm »
marykol, аз нед, доктора клони към секцио, защото малката е седалищно от доста време и няма изгледи да се завърти. но аз водя преговори с нея всяка нощ в която не спя да вземе да се врътне с главата надолу и да излезе нормално.
aditoo, не им се връзвай, близките изперкват повече от нас като наближи момента.
момичета , как разбирате коя степен е плацентата ви. мен само на ехограф ме гледат но за плацентата все още нищо не са ми казали.
« Отговор #383 -: Януари 20, 2011, 17:33:04 pm »
echy, White беше пускала тук линкове за техники за обръщане на бебето. Изпробвани от нея:
http://www.estestveno.com/childbirth/pregnancy%20and%20childbirth%20techniques%20and%20exercises
http://www.estestveno.com/node/114

Но не знам до коя седмица могат да се правят.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
« Отговор #384 -: Януари 20, 2011, 17:36:26 pm »
Echy,той док си гледа на УЗИ-то плацентата и казва какво й е състоянието.

*
« Отговор #385 -: Януари 20, 2011, 18:51:08 pm »
   Адито,на теб нали ти харесва количката и ще ти е гот да си возиш бебчо в нея.Хич не обръщай внимание какво ти говорят и даже има кажи да те пощадят и да се въздържат от назидания.../аз поне на моята майка си и казвам всичко в прав текст.Е,със свекито съм една идея по-деликатна /

Да се отчета и аз.Днес бях на фетална .Момчето си остава момче.Вече не е само правия ъгъл,имаме си вече и пишка.Гледахме бъбреците,мозъчето,сърчицето /никъде няма кистички и уголемени джобчета / Сърчицето за периода също е ОК.Гръбначето цяло/пиша всичко подробно да могат девойките да сравняват как е минал прегледа при тях / .Стъпалцата са прави,имаме носле и нохалната гънка е в норма.
   Единствено моята щийка е с размер 2,3 при норма 2,5.Док каза,че иска да ме види след 7 дни.Можело да се променят нещата.В зависимост от картинката ще решим дали да се направи серклаж.
   Понеже и се оплаках ,че имам невралгия отдясно зад гърдата и два пъти ми се е стягал мускул ми даде Магнетрон.предписа го 2пъти на ден по 1.Може би няма да го пия непрекъснато.Ще видя как се чувствам.

Това от мен...
*

power

• *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
« Отговор #386 -: Януари 20, 2011, 20:23:36 pm »
Здравейте,днес в 8.36ч родих моето съкровище Милен - 4200гр, 52см. Той е в кувиоз,аз съм добре.   :D :D :D
07.10.2009
*
« Отговор #387 -: Януари 20, 2011, 21:06:01 pm »
здравейте, благодаря ви за мненията за боята, нещо съм се бъгнала и вече нищо не мога да направя без да ви питам ;). ще говоря с майстора си за леко кидс, хареса ми идеята, май най-вече за миенето.

по повод спането, аз изкарах почти една седмица заспивайки в 5.30 сутринта, а сега пък се събуждам пак в толкова. като се добави спешността при глад и нужда от тоалетна, мисля, че просто тялото ни показва колко е гадно да си бебе и да трябва веднага да ти се задоволяват всички нужди.

за килограмите, аз също съм чела, че наддаването много зависи от изходното тегло и ако сте по-слабички наддавате повече и по-бързо.

между другото - намерих магазин, който е в ликвидация и има хубави неща за бременни, повечето са френски на mamalicious - намира се на бул. Македония и ул 20ти април, това е между руски паметник и площад македония. по левия тротоар, като паметника ви е зад гърба. надявам се има някои от вас наблизо и ще се възползват.

адито, аз за разлика от останалите правя точно обратното - връзвам им се на такива и им казвам, че не е тяхна работа. а на неща по типа какво си яла и колко ти е тежко бебето - ги питам те през бременността си какво са яли. ужасно ме ядосват, напоследък като мина голямата радост, че съм бременна почнаха и на мен да ми ги говорят разни такива, ама аз не им се давам, не е само от хормоните, но май съм по-избухлива от обикновено, макар, че не викам, но го приемам доста насериозно. последния хит беше "ми то бременна жена с къса пола (над коляното) не е много така..." и "защо сега трябва да правиш това или онова (готвиш, хвърляш боклука разделно)" ще кажеш, че те не са живели като са били бременни.

отивам да пусна темичка за пауърче, че да не ни се скарат модераторите пак ;)
*
« Отговор #388 -: Януари 20, 2011, 21:10:26 pm »
понеже не видях публикуван линк тук, а вече има тема за пауър, ето я
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=44851.0
« Отговор #389 -: Януари 20, 2011, 21:48:33 pm »
Елена, мерси, този магазин е близо до работата ми, ще намина, въпраки че не смятам за нужни повече дрехи, освен нощница и сутиен за кърмачки и други такива..

Дидон, при кой прави ФМ? На мен в 18г.с. Димитрова ми каза, че е рано да се огледа добре сърцето и после ходих на ехокардиография. Все пак това е идеален резултат, честито  :D

Аз също се дразня безумно от глупави изказвания, особено като тези за "какво ядеш- ще остане гладно" които ккато знаете нямат общо с истината. Най-много ме вбесява майка ми и гледам даже да огранича комуникацията с нея, защото все натам отива разговора. :x Адито, скарай им се и ти и им кажи че спокойствието ти е по-важно за бебо и трябва да ти го осигурят  osi_10
*
« Отговор #390 -: Януари 20, 2011, 22:00:15 pm »
сами, нощници и сутиени не видях, но има хубави тениски с дълъг ръкав, които са за кърмене и според мен стават прекрасно и за спане, защото са дълги, поне за тези от нас дето спим по тениска. успех в ловуването, кажи ако намериш бельо прилично, че повечето е като за баба ми :)
*
« Отговор #391 -: Януари 20, 2011, 22:07:02 pm »
   Сами,ходя за сега само при д-р Михова.Да,точно така и тя ми каза,че сърцето на по-късен етап се гледа пак обстойно,но към момента си имат нещо което гледат дали им харесва...Сега се сещам,че гледат и някакви кръвоносни съдове отляво и отдясно на матката за доброто и кръвоснабдяване...Изненада ме ,че и това контролират...
  Еленкааа,аз видях хубаво бельо в бейби мола в Люлин,но изобщо не го препоръчвам.Цените са баснословни.Иначе имаше хубави сутиени,гащи,колани...гащи тип клинчета/те май бяха за след това/ много хубави нощнички и т.н
 Може би там беше единственото място,на което видях малки размери на сутиени за кърмене...аз ще се разходя до въпросния магазин на "Македония"  :)
*
« Отговор #392 -: Януари 20, 2011, 22:14:53 pm »
Lindsey, извинявай за недоглеждането. Още спях по това време  :oops: :lol:

Глюкоза в урината. Нормално в урината няма, или има в минимално количество глюкоза /в урината се отделя под 150 мг./24ч. глюкоза/. Обикновено глюкоза в урината има при високи стойности на кръвната захар, при неконтролиран диабет или при увреждания на бъбреците. Когато отделеното количество глюкоза е по-голямо състоянието се означава като глюкозурия. Тя настъпва когато количеството на глюкозата в кръвта е над 11 mmol/l – бъбречен праг на глюкозата т.е. правят се и кръвни, ако нещо такова се хване в урината.
Изследването на глюкоза в урина се прави в следните случаи:
•    Изследване за наличие на заболяване на отделителната система;
•    За оценка на диабет;
•    Като част от рутинните изследвания
Наличие на глюкоза в урината може да се наблюдава И при здрави бременни жени.

Резултатът от изследването може да е некоректен, ако: приемате някои лекарства, ако не можете да занесете пробата с урина до специализирана лаборатория в рамките на 1 час. Изследването за наличие на глюкоза в урината, се провежда с проба от стерилна, а не от обикновена урина.
Това като обща информация, с пожелание да ти няма нищо.  :D

Момичета, направо не вярвам какво чета по повод на такъв...тормоз от страна на околните, спрямо жени пред раждане буквално. :? Може и да са изнервени и развълнувани хората край нас, но за мен това не оправдава подобно поведение и коментари. Пълно е с книги за бременни, дали няма и такива за роднини и приятели. примерно: "как да си държим езика зад зъбите пред бъдещата майка и да си гледаме работата"  :lol:

НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

« Отговор #393 -: Януари 21, 2011, 09:40:36 am »
Jbrul отново изчерпателна, благодаря!  :D Аз ей сега ходих да пусна нови изследвания да видим и кръвните какво ще покажат.
А за околните, близки и не до там мога фермани да пиша до утре, затова ще се огранича само до - Момичета стискайте зъби, ако не можете да им се озъбите едно хубаво, някой го правят за наше добро. Лошото че има и "близки" хора, които само се чудят за какво да те дразнят. В тоя ред да се оплача и аз от сестрата на моя съпруг, която постоянно ми обяснява как само съм си търсела поводи за притеснения, превземала съм се да търся по 2 мнение, измисляла съм си чеме боляло, та нали и тя скоро раждала, нямало такива болки за които аз говоря и т.н и т.н, че ще стане утре ако продължа  :D

*
« Отговор #394 -: Януари 21, 2011, 11:02:43 am »
Добър ден дами!Аз лека-полека се лекувам от вируса.....
Време е за актуализация   :D

Пристигамеее :D

zayak3-16 дни до термин
Линдси -25.01.2011 планово секцио
beauty-26.01.2011 планово секцио
saraapl - 28/29.01.2011
krem2003- 31.01.2011
Дени15- 1.02.2011
Aditoo - 09.02.2011

Чакащи на опашката за горещия списък

Moniks_s - 21.02.2011
Jbrul-17.02.планово секцио
echy-41дни до термин
marykol-25/28.02.2011
Fia-23 дни до термин

Благодаря Ви момичета за съдействието :wink:
« Последна редакция: Януари 21, 2011, 12:14:15 pm от moniks_s »

*
« Отговор #395 -: Януари 21, 2011, 11:36:39 am »
moniks_s, Алтеа вече роди  :wink:

Ето темата за Алтеа:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=44849.0
« Отговор #396 -: Януари 21, 2011, 11:56:26 am »
Моникс, точно ти писах на лични.
*
« Отговор #397 -: Януари 21, 2011, 12:51:11 pm »
 cambozzola , мерси за линковете.
а с този магазин и мен ме заинтригувахте, но незнам кога ще мога да се разходя, че с този грип малко се притеснявам мноого да се размотавам навън.
момичета, в неделя ще има лекция за кърменето на Ла Лече Лига, някоя от вас ще ходи ли?
*
« Отговор #398 -: Януари 21, 2011, 13:01:31 pm »
 Вчера като бях на доктор го разпитах по повод настинките и гриповете.какво ми каза:
  Предпочитат се препаратите в чистата им форма.По-добре да се вземе чист парацетамол,отколкото Грипекс или другите производни.За хрема могат да се ползват всички видове капки за нос.Кашлицата борим със сиропи за кърмачета.Смучещите бонбонки за гърло са ни разрешени всичките.
  С пожелание да не се разболявате!
*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
« Отговор #399 -: Януари 21, 2011, 13:15:49 pm »
Добър ден момичета :) Много пишете-аз нямам много време да ви прочета че нали местим багаж.. Безпроблемна бременност на новите мами,а на другите леки месеци/дни до срещата с човечетата :)
За настинките само да кажа че единственото което ми помага за гърлото на мен специално е Стрепсилс мед и лимон..  :wink: То и тука не ни позволяват кой знае колко неща различни да пием ама парацетамол-а не винаги е единствения лек :)
Приятен ден милички и много много успешен да е той :)