0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #320 -: Януари 18, 2011, 13:40:41 pm »
Момичета в сайта на клиниката където аз ходя на консултация има някакъв тест за околоплодна течност 65лв.Незнам дали става въпрос за теста за преждевременно раждане или за нещо съвсем различно :?
*
« Отговор #321 -: Януари 18, 2011, 14:01:40 pm »
acq81 не е този тест. Това за което пишеш, е тест за определяне на амниотична течност, при съмнение за пукнат околоплоден мехур, като част от оценката на риска от преждевременно раждане. Чак съвсем различно не е, но е друг показател и обикновено при пукнат мехур, до 48 часа трябва да се ражда, че иначе почват инфекции и пр. "екстри" застрашаващи бебето, заради изтеклата околоплодна течност. Това най-общо казано разбира се... ;)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

« Отговор #322 -: Януари 18, 2011, 14:12:53 pm »
По4ерпка за мое здраве ,днес ставам на 25!  :D
« Отговор #323 -: Януари 18, 2011, 16:21:07 pm »
Браво Виолетчее,била си герой голям :)))).
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
« Отговор #324 -: Януари 18, 2011, 16:52:24 pm »
Виолет, браво на теб и малкото бебче.
Краси, добре дошла. Хайде скоро и другите да се присъединят.
Аз да се отчета - днес бяхме на доктор. Вече окончателно се убедих че любимата поза на беба е седнала по дупе. Отново бяхме в тази поза, но това не й пречеше да шава. Отговаряме си на седмиците по всички параметри.
Вики, честит празник.

« Отговор #325 -: Януари 18, 2011, 17:54:19 pm »
Вики честит рожден ден мила!!!  :D
Виолет браво, ти си била герой  :D

аз да се оплача....днес за първи път се сблъсках със запека  :oops: :x, многооо гадно нещо, добре че има тези свещички Ева Q........eee, страхотна работа вършат и 10 мин не можах да изтрая, толкова бързо подействаха :lol:
така че ако някой има проблем, горещо препоръчвам  :wink:
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #326 -: Януари 18, 2011, 18:13:06 pm »
Тестовете за преждевременно раждане са различни. Единият е Тест за фетален фибронектин, а вторият е Тест за околоплодна течност.

С пожелание да не ви се налага да ги използвате!  :)

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #327 -: Януари 18, 2011, 19:33:34 pm »
След като от няколко дни съм на Магнерот , се появиха страхотни газове и болки  .Уж съобразявам храната , в чудо съм се видяла  какво да ям - днес направо не ми се яде нищо , за да не получа газове.Ще опитам доколкото мога разделно хранене .
Според д-ра газовете може да  са от Магнерота и каза, ако продължи да е така , да го сменя с Нифедипин -нетипичен препарат  .
Да не чета листовката  и да не се шашкам , ако ми кажат , че не е за мен и за бременни.
Безрезервно вярвам на д-р Сигридов,щом го предписва   .
Но има ли  други , които да са го приемали  и как са се чуствали-да не ми падне кръвното , че пише ,че е и за високо кръвно.
« Последна редакция: Януари 18, 2011, 19:39:13 pm от nimika »

*
« Отговор #328 -: Януари 18, 2011, 19:48:46 pm »
Мели благодаря за разяснението :D
nimika аз не съм имала такъв проблем с приема на Магнерот.
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #329 -: Януари 18, 2011, 19:52:10 pm »
acq81 , аз още не знам дали е от него  .За това и питах.Иначе четох отзвуци ,че май като започне приема му , може да  има и слабителен ефект.
Но го пия от няколко дни и от вчера имам много газове.А и д-р Сигридов  казва ,че той може да има такъв ефект .Може би е индивидуално.Ще изчакам още ден -два, като максималко съобразявам и храната.

« Отговор #330 -: Януари 18, 2011, 21:08:36 pm »
Нимика...аз от 1 месец пия магнезий, но не мога да направя сравнение....защото още от пункция се сдобих с газове и си ги имам постояно :?
иначе някой път ако много ма мъчат, пия или активен въглен или Комфорт екс.....макар  че въглена доста по добре ми действа и от половин хапче....
*
« Отговор #331 -: Януари 18, 2011, 21:43:37 pm »
Да съобщим благата вест :)!
Родихме се на 12.01.2011г.
Казваме се Калоян, 2890 гр., 48см.

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
« Отговор #332 -: Януари 18, 2011, 21:58:23 pm »
Честито, да ви е жив и здрав и много да ви радва!
« Отговор #333 -: Януари 18, 2011, 22:07:51 pm »
Честито Смарайди, да ти е жив и здрав малкия Калоян. Да расте много щастлив, здрав и обичан. На теб желая бързо възстановяване.
« Отговор #334 -: Януари 18, 2011, 23:10:15 pm »
Смарайди, честито! Да ви е жив и здрав малкия Калоян и много да ви радва! Надявам се вече сте добре и сте вкъщи.

Цвете, честита за розовите гащи  :D

Аз се отказах от втора ФМ във Фемина, или всъщност трета ако броя тази в 13г.с., която я прави наблюдаващия ме лекар. наистина не виждам смисъл след като преди няколко дни в Токуда ме гледаха и казаха че вървим много добре. А и вече ходих и на ехокардиография пак Фемина. Единствено не мога да разбера аз ли улучвам все лоши ехографи, но нищо не видях в Токуда. Доста бързо показа разни части, но цялостен образ как е разположен, какво прави в момента, както вие споделяте и съм виждала по телевизията, нищо не се разбра от нас  :? Къде трябва да отида, само на 3Д ли се вижда нещо??
*
« Отговор #335 -: Януари 18, 2011, 23:19:14 pm »
Йоана, Смарайди, честито, да сте живи и здрави и много щастливи
Виолет, добре дошла у дома, дано да спрат проблемите с кърматта съвсем скоро.

по повод стъклените шишета и стерилизирането - това, което аз съм чела е, че стъклото и пластмасата имат различна реакция на температурата - стъклото може да се нагрее и да достигне по-висока температура и да повреди стерилизатора. така поне го разбрах. аз също засега съм се насочила към стъклените. някой от тях имат пластмасови (гумени) ръкави, които предпазват от чупени дори и при изпускане върху теракота :). само искам да питам майките дето ги имат дали ги намират за тежки?

мен ме беше хванала ужасно безсъние и все още се мъча с гърба си, макар и не така както натали (дано не сбърках, че беше преди 12 страници) направо не ми се мисли как ще е. имам силни болки между краката си. почти съм сигурна, че са сухожилия, усещат се точно където са срамните устни, но най-болят при напън на краката. някоя от вас имала ли е такива?

по повод газовете, открих, че чай от мента много ми помогна, когато едва се мърдах от болки от газове, дано и на вас помогне.

честито и лека бременност на новодошлите
*
« Отговор #336 -: Януари 19, 2011, 00:00:33 am »
Сами бебето е твърде голямо вече, за да можеш да го видиш цялото в "един кадър". Не знам на какво са те гледали досега, но на 3Д, или 4Д би могла да му видиш всичко и то идеално  :? Личицето, как парви гримаси и пр. На 2Д режим и аз почти нищо не му различавам на нашето, защото не съм свикнала да го виждам така и не мога да асимилирам образа правилно явно  :lol:
Иначе на преглед, лекарите си гледат важните неща, мерят и пр. и рядко ще се засилят "да ти направят кеф и шоу" и да ти го покажат човечето, просто за да му се порадваш. Освен ако сама не настояваш за това де ;) Да ти кажа, аз като свършим с измерванията и чисто медицинската част "си искам" да ми го покажат на 4Д и да го огледам просто за удоволствие. Ами плащаме си в крайна сметка пък, няма да съм бременна 100 пъти още, че да пропускам тези моменти, а на лекаря няма да му се изтърка УЗ-то да ми направи кефа за 5 мин. Просто другия път бъди настоятелна и кажи, че искаш да го огледаш както трябва. Или просто си запиши час някъде само за това, да ти запишат диск, да ти нащракат снимки и да си го имаш.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #337 -: Януари 19, 2011, 10:11:29 am »
Привет мамита!Влизам да Ви нагледам-при нас няма ново,днес ще приключа с гладене и пране за малкия и така...Дори съм си оправила багажа вече :oops: :D
Смараиди,честито синче!Живо и здраво да ви е! :bighug:
За болките в гърба и в слабините,мен ме почнаха от 1-2 седмици,направо е ужасно,като съм повече изправена така започва да ме боли кръст и тежестта ниско в корема :?ама така ще е :DПоне съм спокойна ,че стигнах с документите за Социални защото трябвало да ги попадеш преди да родиш и аз се бях шашнала ,че няма да стигна :oops:

Пристигамеее :D
Линдси -25.01.2011 планово секцио
Power-20.01.2011Lindsey планово секцио
beauty-26.01.2011 планово секцио
saraapl - 28/29.01.2011
Дени15- 23 дни
Altea - термин 03.02.2011 - най вероятно постъпване в болница з планово секцио на 21.01.2011.

Чакащи на опашката за горещия списък

krem2003- 07.02.2011
Aditoo - 09.02.2011
Moniks_s - 21.02.2011
Jbrul-17.02.планово секцио
echy-41дни до термин
Fia-23 дни до термин
marykol-39 дни до термин

*
« Отговор #338 -: Януари 19, 2011, 11:20:57 am »
За газовете може да се пие и еспумизан!
*
« Отговор #339 -: Януари 19, 2011, 12:29:08 pm »
Мили бремелинки,за списъчето ако може да ми пращате на ЛС датата на термин,че пропускам мами,а не искам  :D Все пак това не е мой списък ,а за всички мами!

Пристигамеее :D
Линдси -25.01.2011 планово секцио
Power-20.01.2011
zayak3-18 дни до термин
beauty-26.01.2011 планово секцио
saraapl - 28/29.01.2011
Дени15- 23 дни
Altea - термин 03.02.2011 - най вероятно постъпване в болница з планово секцио на 21.01.2011.

Чакащи на опашката за горещия списък

krem2003- 07.02.2011
Aditoo - 09.02.2011
Moniks_s - 21.02.2011
Jbrul-17.02.планово секцио
echy-41дни до термин
Fia-23 дни до термин
marykol-39 дни до термин