0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #360 -: Януари 19, 2011, 22:08:19 pm »
Сами, ако не става такъв оглед какъвто искаш, нито при ЖК-то, нито при Дяволов по разни причини - запиши си час при някой кадърен ехографист с добър апарат и иди еднократно, ей така за лично удоволствие. Според мен поне - не е за изпускане, но както си решиш.

А иначе, че са гъби - гъби са при мен, защото се виждат и с невъоръжено око  :? То си е имало симптоми преди да стане брутално зле положението, ама аз съм с егати алергията от превръзки и на това отдадох повишената чувствителност на кожата си тези дни, даже смених "евридейките" с друга марка, ама то не било това...явно. "Превантивно" вече ми изписа Доки и слагам едни неща, ама преди МБ нищо кой знае какво не може да се направи. Иначе, че не се търпи - напълно съм съгласна.  :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #361 -: Януари 19, 2011, 22:21:20 pm »
Момичета, темата на бременните е тема на бременните.
Помолих ви, не много отдавна, да използвате подфорум "честито", но виждам, че все едно не сте ме прочели.
Ами, моля ви втори път нищо, че ми е малко неудобно.
Виждам, че и за рождени дни почерпки вече има?

Подфорум "Честито"
http://www.zachatie.org/forum/index.php?board=43.0

Темата на yoanna
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=44819.0

Темата на Smaraidi
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=44829.0

Подфорум "Честит празник" - за рожденни дни и не само.
http://www.zachatie.org/forum/index.php?board=29.0

Нека взаимно се уважаваме.

Лека бременност и лека вечер.
« Последна редакция: Януари 19, 2011, 22:50:21 pm от Lisko »
« Отговор #362 -: Януари 19, 2011, 23:01:46 pm »
Привет,момичета!Рени,тази сънливост и тази внезапна умора си е май много характерна,и аз съм така.Ама лошото е,че вечер пък не мога да спя спокойно,но се надявам това да отмине.
Момичета,вие от кога започнахте да ползвате крем против стрии?И ако може да препоръчате някакъв гел за бюст,различен от Мустела.Че май добре "насмогвам" с килограмките  :oops: Аз по принцип съм си доста кльощавичка-от 10 години съм на 43кг/164см и не съм мръднала и грам,а сега за месец и половина съм качила 3-4кг,че може и малко повече.Интересното е,че никъде не ми личат-имам само леко забележимо коремче и то като съм без дрехи.Но пък от половин месец съм на Утрогестан,а и тези витамини...Мислите ли,че са множко тези килограми?Извинявам се за глупавия въпрос,но толкова години си похапвам стабилно и грам не ми се е лепнал,и сега тези килограми за толкова време ми се виждат множко.
Пауърче,леко и безпроблемно раждане!!!
[/url]
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #363 -: Януари 19, 2011, 23:20:13 pm »
Момичета, гъбичките често срещана при бременни жени.  Аз лично не хванах миналата бременност, но знам, че е факт,ч е е много често явление при бременност.
Когато сме бременни ни се променя имунната система, за да можем да износим бебето ( което иначе би било чуждо тяло и организма би го изхвърлил). По тази причина кандидата успява да се развие, когато няма толкова усилена борба от нашият организъм.

Боби

*
« Отговор #364 -: Януари 20, 2011, 01:00:07 am »
krasi, аз преди да забременея бях по-слаба от теб, макар и малко по-ниска. Наддавах по 2 кила на месец, като накрая нещо спрях. За по-слабите нормата е 14-17 кила, аз наддадох 14.

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
« Отговор #365 -: Януари 20, 2011, 08:25:52 am »
power стискам много палци, най-хубавото секцио и най-здравото и усмихнато бебе. дано всичко мине както ти искаш.

жбрул, гадна работа, ама тия гадини май си ги хващаме от въздуха, аз съм решила гадини или не отивам на басейн, така или иначе ще ги хвана барем си размърдам кокалите, че хич не ми харесва перспективата така да я карам още 4 месеца, да не мога да ходя, че и по-зле да става.

искам да питам, тези от вас дето правеха, правят и ще правят ремонти използвахте ли някакъв по-специален латекс за бебешката стая. аз няма да боядисвам, ама нали съм се втръкнала всичко да е възможно най-неотровно. ще съм благодарна за препоръки

още веднъж стиснати палци на пауър

Латексът е водоразтворима боя и не мисля, че е притеснително да се ползва. Проблем могат да бъдат бои с олово, ако боядисвате с тях примерно креватчето, защото бебето, като почне да дъвче мебелите, може да погълне частички от боята (теоретично). За креватчето ние купихме боя на водна основа, като най-малко отровна. Честно казано, почти не миришеше.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

« Отговор #366 -: Януари 20, 2011, 08:30:55 am »
Пауърче, стискам палци всичко да бъде ОК!
Доколкото съм запозната, сънливостта и умората са типични за бременната жена. Това са едни от първите симптоми за бременност. Аз лично така и не разбрах какво значи да ти се приспи на обед например. Напротив, цялата ми бременност минава с едно недоспиване вечер. Като се ококоря към 3,00ч и чак към 6,30 заспивам. Или като се събудя към 5,00 не мога да заспя повече.
Момичета и аз минавам на планово секцио. Днес ще определим датата и ще пиша.
Относно боята, ние си боядисахме с обикновен латекс. Вярно на по-добра марка, но пак си е обикновен.
« Последна редакция: Януари 20, 2011, 09:19:13 am от krem2003 »
*
« Отговор #367 -: Януари 20, 2011, 08:52:23 am »
За боядисването - на нас също ни се наложи да търсим боя (т.к. ще ползваме едни 30+ годишни креватчета). Търсихме боя за дървени детски играчки (нещо такова), но не открихме налична в тукашните магазини. Препоръчаха ни и купихме боя за пчелни кошери - ставала за ядене ;-) За нас беше много важно боята да е безопасна за децата, т.к. на едното креватче все още се виждат отпечатъците от зъбите на баща им :lol:

За боядисването на стените - предполагам, че и за тях може да се намери подходящо и безопасно решение - нещо такова - http://www.orgachim.bg/index.php?location=products12&pid=416&start=0
*
« Отговор #368 -: Януари 20, 2011, 12:28:17 pm »
Здравейте момичета!Аз отново съм в джаза,мъж ми беше болен и сега естествено съм аз...Всичко ме боли  и се потя като osi_15!
За латекса и ние боядисахме с  обикновен,мисля си, че не е проблем :wink:
Отново  :crossfingers:за Power,Кремче значи и вие ще сте секцио :D....
Дени15 моя мъже е  на 1.02 роден :D
Е аз отивам отново да пазя леглото,че  :balk_137:

*
« Отговор #369 -: Януари 20, 2011, 12:54:26 pm »
   Както се спомена в по-горно мнение,латекса е боя на водна основа и не е проблем.Важното е да има достатъчно време да изсъхне добре...
По-внимателно трябва да се избират лакове и бои ако искате да пребоядисвате легълцето,шкафче,паркет или нещо друго...

Аз гъби през живота си не съм имала,ако щете вярвайте.Хвана ли сега значи ще е доказателство,че бременелките стават много податливи на подобни гадинки.

Иначе срещу вирусите  се твърди ,че бременните са 5 пъти по-устойчиви към тях,но ако ги хванат има точно толкова завишен шанс от усложнения...

Първите три месеца нямах никаква сънливост,а точно обратното.Не можех да заспивам до 23ч.Е,сутрин си поспивах до към 10ч :oops: .Обаче сегаааа,точно днес ми се случи отново.Отивайки към клиниката щях да заспя по пътя.Ужас.едвам се дотътрих до нас...Реших да пийна кафенце и да похапна нещо сладичко и май,май ще се оправя :)
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #370 -: Януари 20, 2011, 13:23:56 pm »
Аз пък и миналата бременност, а и сега, където седна там заспивам. Ама непрекъснато ми се спи.... без посреднощ ( за мой "късмет"), когатo пък се будя по хиляда пъти.
« Последна редакция: Януари 20, 2011, 13:28:34 pm от Bobbie »

« Отговор #371 -: Януари 20, 2011, 13:54:56 pm »
Момичета, моля ви помагайте ако знаете нещо по въпроса... Та значи от 3 дена ме боли отзад кръста, много кофти болка, като от бъбрек, и снощи доки каза днес да пусна урина.. Пуснах аз и звъня за резултатите и жената в АГ ми обясни, че единственото притеснително било глюкозата 5,5... Вие да знаете нещо, че звънях на доки, а не вдига...

*
« Отговор #372 -: Януари 20, 2011, 15:39:01 pm »
Глюкоза - нейната норма е 3,50-5,80 мм на 1 литър кръв.
Повишеното й ниво свидетелства за вероятност от захарен диабет или
нарушения в толерантността към глюкозата. В този случай трябва да се
направи консултация с ендокринолог.

Lindsey, не знам колко ти върши работа това инфо, предполагам че са ти казали така по телефона, защото показателят е близо до горна граница, поне според дадените тук референции.

Ето целия линк: http://www.mamazavinagi.com/t2610-topic
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #373 -: Януари 20, 2011, 16:08:33 pm »
здравейте коремчета :)
след срещата с док и ние май клоним към секцио. но преди това трябва да си направя среща с алерголог че съм алергична към упойки. някой да ми препоръча добър алерголог в София?
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #374 -: Януари 20, 2011, 16:18:49 pm »
echy, би трябвало да направиш консултация с анестезиолог, не с алерголог. Ако вече имаш избран екип за секциото или поне знаеш в коя болница ще си, потърси там. Преди 4 години теста струваше 20 лв и се правеше максимално близо до датата на секциото. Моят анестезиолог беше д-р Игов от Тина Киркова, нямам никакви забележки. Оказах се алергична към почти всички видове упойки и обезболяващи, затова 3 дни преди секциото проведохме курс с антиалергичен препарат, а след самото секцио нямах особено голям избор от обезболяващи.

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
« Отговор #375 -: Януари 20, 2011, 16:33:17 pm »
Jbrul благодаря за инфото, но аз говоря за глюкоза в урината, а май там изобщо не трябва да има. Аз все пак се чух с доки и утре сутринта пускаме наново, пък да видим  :? Иначе благодарности за линка   :)

*
« Отговор #376 -: Януари 20, 2011, 16:34:18 pm »
Здравейте.
Добре дошли на новите мамчета - лека бременност и здрави бебоци на финала.
Много стиснати палчета за Пауър (то вече може и всичко да е минало, но аз да си кажа).
Ние сме добре за сега. От прегледа стана ясно, че плацентата е втора степен на зрялост, лекарката каза багажа и на нисък старт пред вратата. Тоновете са в норма, има леки контракции - нищо сериозно. Толкова много мърдаше, че не успя да я измери като хората, ако били правилни измерванията около 2800-2900, което било в норма, но на мен ми се вижда мъничко. За сега остава варианта нормално раждане.
И да ви се оплача - днес всички по незнайно какви причини ми се карат. Направо съм откачила. Като казах колко са премерили бебка, майка ми полудя - малко било, какво съм била яла и т.н. Избрах си количка в нета, отидох да я видя и ми хареса, оказа се, че в цяла София от моя цвят има само една и то в другия край на града. Пак проблем - била съм бързала, в събота да съм я взела, когато мъжа ми е свободен, а до тогава кой ще я пази 8O Е вдигнах се и я взех и пак проблем много светла била, на първото излизане и трябвало да се пере  osi_12 Абе някой ще дойде да я изпере вместо мен ли!?
Ще прощавате, че ви занимавам с тия простотии, ама няма човек от обкръжението ми, който да се опита да ме разбере, та реших на вас да се оплача.

« Отговор #377 -: Януари 20, 2011, 16:42:20 pm »
aditoo  не им обръщай внимание щом на теб ти харесва количката другите са беззначение
echy защо се ориентира към секцио
« Отговор #378 -: Януари 20, 2011, 16:43:07 pm »
aditoo, перфектен размер ти е бебето! Като те гледам, май ще раждаш нормално? Ами, аз родих бебе 2900 и, да ти кажа, пак голямо ми се видя за изхода ;) Това - в рамките на майтапа, но кой е казал, че бебето трябва да е минимум 3500? Друг е въпросът колко точно е измерено... И друг път съм казвала за приятелката ми, на която мериха бебето 2-3 часа преди да роди и й казаха 3500, а щерката излезе 4500.

Не се вкарвай във филми, дишай спокойно и не обръщай внимание на околните, доколкото можеш!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

« Отговор #379 -: Януари 20, 2011, 16:51:56 pm »
Адито, не се притеснявай от назидателния тон на всички около теб и при мен е така.
Аз тези дни често ходих до работата (викаха ме) и по магазините, че нищо не бях купувала за беба и всички вкъщи ми се карат: защо излизаш, сега ли толкова е належащо да се купуват легълце, количка, вана и т.н. (термин 1/02). Освен това количката, която сме купили била скъпа, кошарата била по-лош вариант от леглото и тн и тн. Едвам издържам вече. За капак като съобщих за секциото (което е по мед.показания) родителското тяло вече пощуря и ми заяви, че се глезя, нали ми било второ раждане та сега какво съм се превземала. Опитвам се да запазя спокойствие ама ми е много трудно. Та така оплакх се и аз, явно тези дни нещо витае във въздуха, че всички са така заядливи.