0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните №72
« Отговор #340 -: Януари 19, 2011, 14:19:22 pm »
Здравейте бъдещи и настоящи мамми. Имам един въпрос: Аз съм в много ранна бременност -по мои изчиследния 4 г.с. и 2 дни- та будя се много рано-най-късно в 6 часа..кам 11 ми се доспива ..дремвам 30мин и сега пак ми се спи..но е изведнъж..направо едвам си държа очите отворени..това нормано ли е...да изпитвам такава умора толкова рано.. ? Ще съм благодарна да споделите вашите наблюдения :)

« Отговор #341 -: Януари 19, 2011, 14:22:01 pm »
Нормално е - заспивах за секунди първите 2-3 месеца :wink:
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
« Отговор #342 -: Януари 19, 2011, 14:33:02 pm »
Момичета за колики и газове ви препоръчвам чайче от ким, 2ч.л. от ким се варят 20 мин. в 500мл вода, после се сваля от котлона, долива се с гореща вода изврялото количество течност и се запарва още 30 минути. Пие се на малки глътки целия ден, приятно е на вкус :coke:

А точно тези болки, които Ели и Мони описват ме сковаха на легло сега последните седмици, може би не им обърнах на време внимание преди, когато не бяха толкова силни. Ама то и почти няма лек за тях, търпение и стискане на зъби ни остава  :mrgreen:. Понеже Жбрули нахвърли в предишната тема някои идеи за мазила и за калция, аз се консултирах с моя доктор и той ми разреши да приемам допълнително калций по 1 таблетка от 500мг, а освен него ми вдигна дозата магнезий - 3 по 2т., изписа ми и витамин Б комплекс 2 по 1т. Незнам от кое точно се повлиях малко, но имам някакво леко облекчение и режещите болки поутихнаха, не че се движа свободно (направо не мога да ходя въобще без помощ ), но поне като си местя краката не ме прерязва както преди 3-4 дни. Гелът Алга сан си го купих, но той съдържа подгряващи билки и освен за някои части от гърба не става да се мажат ставите в горната част на краката.

« Отговор #343 -: Януари 19, 2011, 15:26:26 pm »
Смарайди миличка честита ти рожбаа,живи и здрави да сте мила и много щастливи :).

п.п.Монкаааа гордея се с тебе миличка  ;).
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
« Отговор #344 -: Януари 19, 2011, 15:44:21 pm »
Здравейте бъдещи и настоящи мамми. Имам един въпрос: Аз съм в много ранна бременност -по мои изчиследния 4 г.с. и 2 дни- та будя се много рано-най-късно в 6 часа..кам 11 ми се доспива ..дремвам 30мин и сега пак ми се спи..но е изведнъж..направо едвам си държа очите отворени..това нормано ли е...да изпитвам такава умора толкова рано.. ? Ще съм благодарна да споделите вашите наблюдения :)

Аз до края на 3-я месец бях така, а и не само аз. Това ти е от високото ниво на някои хормони, не е "умора типична за бременните", която ще имаш последните месец-два като натежи човечето, спокойно. Като влезеш в 4-я най-късно и ще ти мине. Дотогава си дремвай и си угаждай на тялото, то ти показва най-добре от какво има нужда :).

Мацки и аз да измрънкам, ама май "най-после"  :lol: имам близки срещи с гъбите... Егати гадорията това, не съм предполагала какъв гърч е. И най-много ме е яд, че никаква идея нямам от какво се получи това чудо. Нищо не съм правила по-различно от досега, голямо пазене и внимаване е, като бяхме малко на почивка - не припарих до басейн и джакузи сакън да не се накача с нещо...ама ей на! Онзи ден си лягам в цветущо здраве и в тъмни зори се събудих от адските сърбежи и болки с оток...чудна картинка съм "трудна за рисуване". Дано Док предложи нещо за спасяване на кожата, преди резултата от МБ, че още 2 дни не знам как ще оцелея просто. Не мога да си събера краката и да сложа бельо, за спане да не говорим :(
Хайде оплаках се, останете си със здраве!  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

power

• *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
« Отговор #345 -: Януари 19, 2011, 16:16:25 pm »
Здравейте,минавам да кажа,че от вчера съм в болницата,че нещо тоновете не бяха добре,но сега всичко е ок.Секциото ми е утре сутринта,стискайте ми палци,че ми е много притеснено.Когато мога ще пиша пак.
07.10.2009
*
« Отговор #346 -: Януари 19, 2011, 16:23:52 pm »
Пауърче,успех мила :crossfingers: :bighug:!
Иси,нали се разбрахме :wink: :lol:
Жбрули,дано по-бързо ги разкарате тез гадинки

*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #347 -: Януари 19, 2011, 16:30:30 pm »
Сами, честито бебче !!!  :D

Пауърче, много стиснати палци за утре !  :D
« Отговор #348 -: Януари 19, 2011, 16:38:15 pm »
Честити рожби на Smaraidi  и Yoanna:balk_16:
Да са ви живи и здрави и много радост да ви носят!

*
« Отговор #349 -: Януари 19, 2011, 17:24:10 pm »

Ренка, и аз бях така. И честно казано и до момента съм така. По някое време така зверски ми се доспива. Докато бях на работа беше малко гадно, ама сега като съм в къщи и ми е екстра. Дано при теб мине както е казала Жбрул.

Пауърче, много стиснати палчета от мен. Дано всичко е наред.

« Отговор #350 -: Януари 19, 2011, 17:37:51 pm »
Успех палърчее,всичко ще мине както трябва,само спокойно.Нека утрешната среща е много хубава :).
« Последна редакция: Януари 19, 2011, 17:54:47 pm от Мonkey :) »
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
« Отговор #351 -: Януари 19, 2011, 17:53:21 pm »
Пауърче,стискам ти палци здраво,всичко ще е наред,вярвам в това :crossfingers: :bighug:

« Отговор #352 -: Януари 19, 2011, 18:58:05 pm »
Благодаря за мненията :)

Пожелавам леко и безпроблемно раждане на power :)

*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
« Отговор #353 -: Януари 19, 2011, 19:31:00 pm »
power леко раждане мила :) И много бързо да се възстановиш и да се гушкате :) Лека вечер от мен-отиваме на последни покупки за бебко че да се успокои че си има всичко и да излиза вече  :wink: целувам ви силно
« Отговор #354 -: Януари 19, 2011, 20:06:36 pm »
Пауърче, всичко ще е наред, мила, и скоро бебчо ще бъде в ръцете ти! Успех утре!  :D :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17
Честити бебчета на Smaraidi  и Yoanna, да са ви здравички и много да папкат  :balk_7:
Жбрул, дано бързо се отървеш от гадините  :crossfingers:

*
« Отговор #355 -: Януари 19, 2011, 20:13:57 pm »
power стискам много палци, най-хубавото секцио и най-здравото и усмихнато бебе. дано всичко мине както ти искаш.

жбрул, гадна работа, ама тия гадини май си ги хващаме от въздуха, аз съм решила гадини или не отивам на басейн, така или иначе ще ги хвана барем си размърдам кокалите, че хич не ми харесва перспективата така да я карам още 4 месеца, да не мога да ходя, че и по-зле да става.

искам да питам, тези от вас дето правеха, правят и ще правят ремонти използвахте ли някакъв по-специален латекс за бебешката стая. аз няма да боядисвам, ама нали съм се втръкнала всичко да е възможно най-неотровно. ще съм благодарна за препоръки

още веднъж стиснати палци на пауър
« Отговор #356 -: Януари 19, 2011, 20:47:01 pm »
Пауър, късмет утре. Много стиснати палци от мен. Дано всичко да е наред и скоро да се гушкате с бебето.

Аз днес бях на док. и отново мнението му е секцио. Даже вече определихме дата 01/02. Треперя от сега, но това е положението, щом имам показания за секцио моите размишления за и против не важат. Това е от мен.
« Отговор #357 -: Януари 19, 2011, 21:10:00 pm »
power стискам палци !! :D :D.
Всичко ще е наред :D

*
« Отговор #358 -: Януари 19, 2011, 21:49:27 pm »
Ей, още едно бебе ще си имаме утре  :D Пауърче да мине леко всичко, а че ще е щастлива срещата - то е ясно. Ще си дебнем темичката в "Честито" ;)

Момичета, за сънливостта през цялата бременност ми се е случвало да имам по-поспаливи дни, но като първите 3 месеца, когато бях буквално като пор  :oops: ... нищо подобно след това. Да ми се придремва чат-пат - да, но не и така да "заспивам права". Но вероятно и това е индивидуално като всичко друго.

Елена  за басейните май си права, така и така ще се гъбичасва поне да има за какво  :lol: Аз ако знаех как ще цъфна тази седмица, вярвай ми - нямаше от водата да изляза, като си почивахме, ама минало-заминало вече...
И ми е много смешно сега, че съм си мислила, че знам какво е да имаш гъби, когато няколко пъти са ми излизали на МБ "единични колонии кандида алб.", чак се чудех другите жени какво толкова се оплакват и за какъв дискомфорт иде реч... Е, сега вече ги разбрах с "пълна сила и адска драма" както има един лаф.  :lol: Доки ми изписа едни глобули и кремче днес, за "спасяване на кожата", докато излезе МБ и видим каква точно гад има за терпане и да купувам конкретно за нея препарат. Сега сложих глобулка и се омацотих добре - чакам ефект, а дано тази нощ има сън и за мен. Това ви го пиша с искрено пожелание да не ви се случва, нито бременни, нито небременни.
Най-тъпото е, че имам много чувствителна матка, която се дразни и от най-дребната болежка в областта и се уредих с леки контракции, покарй гадните гъби  :x За всеки случай ми увеличиха "Нутри-маг"-а на 3х2 и ще ходя на доплера по-честичко тези дни, но очакванията са като спре да ме боли и контракции да няма. Поне бебо е добре и не е засегнат от моите страдания, това е важното.

За латекса, ние пребоядисахме всичко преди Коледа, не сме ползвали по-различен от предишния път. Не мисля, че като изсъхне и се измирише - има някакво значение какъв вид е точно. А и "безвредни" бои...все е химия, независимо как го рекламират, освен ако не е направена боята от билки да речем. Но ако толкова се тревожи някоя мама, по магазините и такива уж "напълно безопасни и безвредни" ми предлагаха, като ме виждаха с корема - не е проблем да се купи, който държи да се "застрахова" и в това отношение.

Deni_15 Не му се плаши толкова на това секцио. Сигурна съм, че си изчела достатъчно материали, споделеното от мамите родили така и вероятно си забелязала, че нищо страшно и ужасно не се е случило на никоя от тях. ;) Разбирам разочарованието ти, като си си представяла по друг начин раждането, но както и ти пишеш - щом има показания...трябва да се заложи на сигурното. Ти и бебо да сте добре, а като го гушнеш - убедена съм, че ще ти е абсолютно все едно по какъв начин се е случило това. Горе главата и кураж!
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

« Отговор #359 -: Януари 19, 2011, 21:50:36 pm »
Жбрул, мерси за мнението. Аз тъкмо се чудех защо вие имате толкова добра видимост  :wink: а аз напоследък нищо не виждам от бебо, да наистина вече само на части се вижда в кадъра. Ще пробвам другия път да искам, но ЖК няма възможност с ехографа, а при Дяволов си мисля, че едва ли ще има време при този наплив...
Относно инфекцията ти /това по-скоро ми прилича на бактериална инфекция, а не гъби-но изследването ще каже/ явно е доста остра, щом така изведнъж се е появило. На мен ми бяха изписвали още преди изследването да стане ясно Полижинакс- док каза, че е за изчистване. Питай док веднага за нещо дори по-безобидно да сложиш предварително, защотото това не се търпи..

Пауър, имаш и от мен пожелания за бързо и безпроблемно раждане  :D