0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #260 -: Януари 17, 2011, 16:21:54 pm »
Относно храненето - не знам дали съм ви споделяла, простете ако се повтарям. В началото на бременноста си хапвах каквото ми се ядеше, без да се ограничавам или насилвам за нищо. Някъде към 5-6тия месец шефката на тукашната патология, където полежавам от време на време, ме посъветва да обърна внимание на храненето си. Каза, че изцяло от мен зависи колко дебели бебета ще родя. Най-доброто за тях била белтъчната храна. За това през последните месеци наблягам на яйца, червено месо (телешко и свинско, без пилешко), млечни продукти (пълномаслени), ядки. Опитвам се да избягвам тестените боклуци и сладкото. Никакви супи, салати и прочее "баластра" която само пълни стомаха, но не храни бебетата. И въпреки многото калории, които поглъща ежедневно, не съм сложила нищо настрана от корема. Ще видим накрая какво ще покаже кантара - за мен, и за мъниците.  :lol:

Лите мила какво значение има за бебето как ще се роди от това каква храна поемаш ти?В смисъл дали ще е шишкаво или ... Наистина ме интересува какво са ти казали защото аз не се храня много но бебко на последния преглед преди 10 дни си беше 3 кг..Не знам как е това за 36 седмица.мисля че е добре ..благодаря предварително :)

АААААА току що ми се обадиха че не могат да изпълнят поръчката за кушетката...Нееее това не може на мен да се случва-трябваше утре да я вземем.Леле сега ми върнаха парите и трябва да търсим с мъжа ми и мама нещо тази вечер.Е направо да се пукна е малко  osi_7 
« Последна редакция: Януари 17, 2011, 16:28:35 pm от saraapl »
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #261 -: Януари 17, 2011, 16:23:33 pm »
права е лекарката за белтъчната храна.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #262 -: Януари 17, 2011, 16:28:43 pm »
Мен също много ме интересува въпросът  с храненето. Старая се да избягвам празните калории, за сметка на "храна за бебето". Обаче все още съм на диета заради жлъчните кризи и нямам много богат избор.
Забелязах, че на съдомиялната ми машина има цикъл "стерилизация" и се зачудих дали не мога да го ползвам за бебето..
« Отговор #263 -: Януари 17, 2011, 16:36:14 pm »
Литето това много интересно за храненето......аз пак всичко на обратно ям, много супи...пилешко месо, салати и някоя друга тортичка или тестенко  :oops:
ама за сега 10 кг ми залепнаха за корем, баджаци и дупето.....ееее, и малко на цици... :lol:,иначе в лице, ръце....по ребрата съм си същата  :wink:

днес бях на преглед, видяхме бебоците  :D.....вече тежат по 280гр всяко, пак ни подтвърдиха че са момченца, всичко се развива добре .....гледа ми и плацентата и шийката, сега всичко си е в нормите :wink:
иначе ми препоръчи да раждам в София в МД за мое успокоение....във Варна не са много в ред нещата и по ще съм спокойна там, та след месец на прегледа ще гледаме как се движат нещата и кога най добре да се ориентирам към София....
Лиско...ти в коя седмица тръгна за София?

иначе д-ра спомена въпросните новите изследвания, дето показват дали ще родиш до 2 седмици, но още не ги получил от дистрибутър... :?
иначе ако си следя положението с такова изследвание, поне ще си спестя стоенето в София.....
*
« Отговор #264 -: Януари 17, 2011, 16:43:08 pm »
Забелязах, че на съдомиялната ми машина има цикъл "стерилизация" и се зачудих дали не мога да го ползвам за бебето..

Можеш. Със специален препарат за бебешки неща, има на NUK такъв. От друга страна обаче - цяла съдомиялана за три шишета и една помпа да пускаш примерно... Иначе е удобна опция, ако купиш повече шишета и не миеш след всяко ползване, ами ги събираш - и после наведнъж. Така и нуждата от стерилизатор ти отпада, но пак провери в упътването на уреда от кой вид е точно твоята такава програма, че имат вариации разни.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

benito_79

• *
  • 31
  • Чакам чудото да се случи
« Отговор #265 -: Януари 17, 2011, 16:55:45 pm »
Здравейте,аз да се отчета бях пак на преглед при гинеколога който смятам да ми е по здравна каса видя ме на ехограф но каза че все още нищо не вижда което ме притесни много извика ме пак в петък ,дано тогава да види.Успях да открия лаборатория която да изследва кръвен тест за бременност но резултата ще го знам утре ,пращали ги някъде си.Лаборантката каза че към полунощ в нета щяла съм да мога да проверя.Много ми е притеснено момичета.Благодаря Ви за подкрепата  :bighug:
ЧАКАМ ТЕ БЕБОНЧЕ
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #266 -: Януари 17, 2011, 17:10:55 pm »
elle22, искам да попитам при теб камъни в жлъчката ли има? Защото на мен ми откриха преди няколко месеца и докато се кумех дали да се оприрам и хоп, пак съм бременна. Сега много ме е страх да нямам пак някоя криза, защото болките са такива, че по никакъв начин няма да издържа да не вземе болкоуспокояващо. Иначе редовно си имам слаба болка в жлъчката, но това не е дори близо до болката от криза. Открих, че най-зле зе чусвтвам, ако ям храни, които предизвикват газове и много внимавам да не хапна боб, зеле, броколи или нещо подобно.

Боби

*

fifonqk

• 175
  • вярвах и чудото стана
« Отговор #267 -: Януари 17, 2011, 17:13:40 pm »
хайде крайно време е и аз да се запиша,не само да чета от страни.Благодаря на marigri която ми "подсказа" за тази чудесна темичка и ви открих,така сте ми полезни за толкова много неща,макар и повечето от вас да са в доста напреднала бременност и нещета които пишете повечето не ги разбирам,но е хубаво от рано да бьда подготвена.И така аз сьм от Варна,бременна с близнаци,засега и дай боже за напред всичко се развива нормално,гледаме ги постоянно на ехограф,растат си бебешоците,и много си ме радват.Само дето карам доста тежка бременност засега,постоянно ми се гади и поврьщамкакво ли вече не пробвах,няма оправия.Вместо да качвам килограми аз смьквам,но надявам се след 2 седмици влизам в четвьртия и нещата да се нормализират. :bighug:
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #268 -: Януари 17, 2011, 17:27:02 pm »
elle22, искам да попитам при теб камъни в жлъчката ли има? Защото на мен ми откриха преди няколко месеца и докато се кумех дали да се оприрам и хоп, пак съм бременна. Сега много ме е страх да нямам пак някоя криза, защото болките са такива, че по никакъв начин няма да издържа да не вземе болкоуспокояващо. Иначе редовно си имам слаба болка в жлъчката, но това не е дори близо до болката от криза. Открих, че най-зле зе чусвтвам, ако ям храни, които предизвикват газове и много внимавам да не хапна боб, зеле, броколи или нещо подобно.

Боби

Боби, никога не съм имала никакви проблеми... докато не забременях. Дори в началото не разбрах какво точно ме боли. Не ми откриха камъни и ме предупредиха, че ако спазвам диета няма да имам проблеми. Кризите ги получих, вследствие на горе описаните храни + пържени патладжани и червено цвекло.

Намерих упътването на съдомиялната, мога да самостоятелно само едната кошница, нещо като 1/3 пране  :lol:. Имам още време да избера как ще стерилизираме.
« Отговор #269 -: Януари 17, 2011, 17:27:41 pm »
Фифоняче  :bighug:добре дошла, айде малко по малко всички да слизат тук от "оная хубава темичка" :wink:
още малко ти остана, ще видиш че до седмица-две всичко ще си дойде на мястото  :wink: и ще почнеш да трупаш..няма как да е иначе  :D
много се радвам да те видя тук....и дано и други девойки да се престрашат да пишат, защото до месец само ни май....пресни зайци ще си останем  :lol:

май доста близнашки мами ще се заформим  :wink: :D
*
« Отговор #270 -: Януари 17, 2011, 17:33:37 pm »
fifonqk честито и добре дошла!Миличка нещата ще се оправят скоро,и при мен беше така докато един ден се събидих и нямаше и следа от ужасното гадене :D.Желая ти една прекрасна бременност! :balk_16:
*
« Отговор #271 -: Януари 17, 2011, 18:19:43 pm »
Имаме си бебенце - малката-голяма  :lol: Йоана се роди на 13ти и тежи 4200, висока е 52см ! Много съм щастлива  :lol:
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #272 -: Януари 17, 2011, 18:23:43 pm »
Имаме си бебенце - малката-голяма  :lol: Йоана се роди на 13ти и тежи 4200, висока е 52см ! Много съм щастлива  :lol:

Оооо да ти е жива и здрава :) принцесата родена на моя ден :)

Йоанче и аз съм родена на 13ти Януари и мога да ти кажа, че съм родена късметлийка  :wink: а и сме хубави хора  :lol:
*
« Отговор #273 -: Януари 17, 2011, 18:39:54 pm »
Йоана, честито. Пожелавам й да е жива и здрава и с много късмет, всичко с лекота да постига и много да ви радва. Между другото и моята майка е родена на 13.01.

*
« Отговор #274 -: Януари 17, 2011, 18:44:05 pm »
Йоанче браво на теб каква голяма бебка :D Да ви е жива и здрава и много да ви радва! :ballons:
*
« Отговор #275 -: Януари 17, 2011, 18:55:01 pm »
Ехаааа знаех си че ще има приятни новини!Честито Йо-много се радвам!Да Ви е живо и здраво малкото слънце и те чакам с новини :lol:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=44819.0
такааааа ето го и новото списъче :wink:
Пристигамеее :D
melani-10.01.2011
Smaraidi - 21.01.2011
Lindsey-25.01.2011 планово секцио
Power-20.01.2011 планово секцио
beauty-26.01.2011 планово секцио
saraapl - 28/29.01.2011
Дени15- 23 дни
Клеопатра - остават 21 дни.
Altea - термин 03.02.2011 - най вероятно постъпване в болница з планово секцио на 21.01.2011.

Чакащи на опашката за горещия списък

krem2003- 07.02.2011
Aditoo - 09.02.2011
Moniks_s - 21.02.2011
Jbrul-17.02.планово секцио
echy-41дни до термин
Fia-23 дни до термин
marykol-39 дни до термин

ПП fifonqk Добре дошла :welcome_1:
« Последна редакция: Януари 17, 2011, 19:38:39 pm от moniks_s »

*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #276 -: Януари 17, 2011, 18:55:46 pm »
ех, напоследък едвам успявам да ви изчета :D

yoanna  
   , Честита малка принцеса! Да ви носи много прекрасни мигове и усмивки!!!

На 14.12 бяхме при д-р Сигридов .Юнака е добре ,всичко изглежда наред ,   даже намигна и махна на татко си  :lol:  , по думите на д-ра засега се  очертава едричко човече.

Зацапването , което имах , е от ниско разположената плацента  .Д-ра не каза ,че е баш отлепване , понеже  става въпрос за разположението й в долната част, доколкото разбрах.Още  в 11 гс  ме беше предупредил за евентуален подобен проблем ,че може да възникне .Лежане от тук нататък и това е.Дано нататък плацентата се вдигне .След  2 седмици трябва да измерим как  е шийката .

Докато стоях в местната провинциална болница за седмица съм натрупала 3 кг -направо съм в шок .А какви неща видях там-да се смее ли или плаче човек ,ама друг път ще разказвам.

Имам много газове  , които причиняват болка  и дискомфорт.
Направо не  мога да  разбере  от какво се получават -съобразвам храната , ама то съвсем без целуозни продукти не може ,че тогава на дневен ред ще дойде друг проблем-запека.

И да питам за приема на магнерот и но шпа -има ли минимален интервал между приема на двете?
« Последна редакция: Януари 17, 2011, 19:00:39 pm от nimika »

*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #277 -: Януари 17, 2011, 18:55:56 pm »
Йоанка Браво Мила ! Голяма мома си отгледала...ще счупите скрина !  :lol:  :bighug:
Да ви е жива и здрава принцесата!!!
*
« Отговор #278 -: Януари 17, 2011, 19:00:44 pm »
И да питам за приема на магнерот и но шпа -има ли минимален интервал между приема на двете?

Не, няма интервал. Ако започнеш прием и на желязо освен магнезия - между желязото и Магнерота трябва да има поне два часа разлика.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

« Отговор #279 -: Януари 17, 2011, 19:03:41 pm »
Йоана, честито! Да ти е жива и здрава малката Йоанка!
Фифонче добре дошла, и аз до скоро бях като теб, но както една мама по-горе каза, един ден около 12 г.с. просто се събудих и гаденето си беше отишло. Лошото е че сега полека лека почват да ми се появяват киселини ...