0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #640 -: Януари 29, 2011, 10:26:56 am »
Здравйте мамита!
Ами всичко е много относително,най-който му понася да ходи където му се иска,на който не да си седи като нас :lol:....Бремеността никой не е казал ,че е болест,но на мен лично много ме дразни напоследък шума...А и Жбрули е права,какво да диря в диското ,като нито пия ,пуша и няма да взема да мятам бясни танци с корема....хем е комично ,хем аз няма да се чувствам комфортно :D
Аз преди бях първа купонджийка ,но сега да ви кажа ми е много досадно...ама то на мойто края му се вижда,тъй че :D
Сари как си ?Аз пък да питам....нямаме ли новини от Бюти и Линдси?
Ние днес ще ходим да купуваме количка за бебо та да се знае ,че всичко е готово пък може да се излъже и да излезе :lol:
Ивалета,кафе и аз пия и то не безкофеиново,по 1-2 на ден с мляко или не си позволявам ,само отначало не пиех ,ама много ми се гадеше от мириса :wink:
« Последна редакция: Януари 29, 2011, 10:29:54 am от moniks_s »

« Отговор #641 -: Януари 29, 2011, 10:27:40 am »
ivaleta, и аз се бях засилила да спирам кафето, като забременях. Но започна да ми става лошо и се оказа, че кръвното ми пада много (ми, как няма да пада, като допреди това пиех по 3-4 кафета на ден, около трансфера ги намалих до 2). Тогава прерових интернета за инфо по въпроса - знам, че Стаменов е категорично против кафето, но навсякъде се казваше, че не е проблем да се пият 1-2 слаби кафета. Започнах да слагам мляко, защото то пречело кофеинът да се усвои напълно и така си реших проблема.
И за безкофеиновите кафета четох колко химикали имало в тях, но като ми притрепери за второ или трето кафе, си правех една чашка. Не мисля, че 1-2 кафета на ден са проблем.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
« Отговор #642 -: Януари 29, 2011, 10:44:22 am »
за главоболието - четох, че препоръчват редуване на студени и топи компреси. дано помогне. моя приятелка ходи на акупунктура и на масаж професионален, заради тежки мигрени и каза, че помагат, дано ти помогне и на теб фифоняк,

аз съм на безкофеинове, кажи какво си чела за него?

до 200 мг кофеин са ок, което е около едно кафе и една кола на ден. аз отивам да слагам дрехи в човали, че в понеделник започваме да боядисваме, надявам се стане добре стаята.

сараапл продължаваме да стискаме палци

а по повод музиката - вчера пуснаха малко по-силно nightwish и както каза мъжа ми бебето танцуваше  :) не мисля, че й беше неприятно, след като на нас ни е добре и на тях им е добре
*
« Отговор #643 -: Януари 29, 2011, 11:12:18 am »
ivaleta, и аз се бях засилила да спирам кафето, като забременях. Но започна да ми става лошо и се оказа, че кръвното ми пада много (ми, как няма да пада, като допреди това пиех по 3-4 кафета на ден, около трансфера ги намалих до 2). Тогава прерових интернета за инфо по въпроса - знам, че Стаменов е категорично против кафето, но навсякъде се казваше, че не е проблем да се пият 1-2 слаби кафета. Започнах да слагам мляко, защото то пречело кофеинът да се усвои напълно и така си реших проблема.
И за безкофеиновите кафета четох колко химикали имало в тях, но като ми притрепери за второ или трето кафе, си правех една чашка. Не мисля, че 1-2 кафета на ден са проблем.

доктор Стаменов не е категорично против кафето. На мен лично при прегледа в 8ма седмица ми каза, че ми позволява вече кафето и секса...Иначе след трансфера ми бяха забранили , както той , така и д-р Ликсов.
 По време на бременност е допустимо кофеин за деня като количество едно кафе или една чаша кока кола. Изследвания сочат,че няма разлика между кофеиново и безкофеиново кафе по време на бременност...
*

ivaleta

• 200
  • Няма по-голямо щастие от децата!
« Отговор #644 -: Януари 29, 2011, 11:30:42 am »
доктор Стаменов не е категорично против кафето. На мен лично при прегледа в 8ма седмица ми каза, че ми позволява вече кафето и секса...Иначе след трансфера ми бяха забранили , както той , така и д-р Ликсов.
 По време на бременност е допустимо кофеин за деня като количество едно кафе или една чаша кока кола. Изследвания сочат,че няма разлика между кофеиново и безкофеиново кафе по време на бременност...
Благодаря!  Ще питам д-р Сигридов в Понеделник дали ще ми разреши.

*
« Отговор #645 -: Януари 29, 2011, 11:45:29 am »
Бина, температурата ти може наистина да си е само с бремеността - аз си я карам точно с 36.8 - 37.1 и според доки (не само моята в Щерев) изобщо нямам температура; иначе и аз много се бях стреснала по темата, но като нищо друго ти няма, не се притеснявай - ще мине след +/- 9 месеца :-)

А за главоболието - пробвайте преди това да разберете от какво е. Аз се сбърках от болки, лудвам и досега (проклетия Гинаприл), и по навик се опитвах да се лекувам като за ниско кръвно - цял живот съм с 90:60 в най-добрия случай. Оказа се, че "вдигам" горна граница докъм 105-110; за нормален човек това е ниско, а мен ми идва адски високо, направо ми се плаче от мълниите в главата. Тази нощ 2 пъти се самолекувах с накисване на крака в много гореща вода, та дано прилъжа кръвта да слезе от надолу. Дано помогне на някого.

Аз кафенце си пия от малко след трансфера - по-добре малко кофеин, отколкото кротки припадъци :-) А и аз съм чела за безкофеиновото ужасни неща - основно, че за да изтръгнат кофеина, който си е естествена съставка на кафето, прилагат такава химия, че крайния резултат, макар и без спорния кофеин, е коктейл "Менделеев".
*
« Отговор #646 -: Януари 29, 2011, 11:47:46 am »
Момичета за ниско кръвно е по-добре да пиете един солен айран отколкото кафе.
Аз също съм с ниско кръвно, но спрях кафето след трансфера. Верно, че мах главоболие в началото но с айранчето го оправих  :D Сега пък заради кърменето не пия, пък и да ви кажа вече не изпитвам нужда. Организма ми свикна и без дневната доза кофеин  :)
Колкото до музиката аз мн харесвам латино. Имам 1 мр3-ка с бачата и една с песни на Хулио Иглесиас, които слушах всеки ден през бременността. Е вярвайте ми първите седмици когато не знаех защо плаче Никол в момент в който пуснех дисковете и детето замлъкваше. В повечето случаи дори заспиваше. Бях чела че има ефект върху децата, ама чак такъв... Бях изумена. И сега като е кисела й пускам Хулио да се успокоява душичката.  :lol:
*
« Отговор #647 -: Януари 29, 2011, 11:50:17 am »
Момичета за ниско кръвно е по-добре да пиете един солен айран отколкото кафе.
Аз също съм с ниско кръвно, но спрях кафето след трансфера. Верно, че мах главоболие в началото но с айранчето го оправих  :D Сега пък заради кърменето не пия, пък и да ви кажа вече не изпитвам нужда. Организма ми свикна и без дневната доза кофеин  :)
Колкото до музиката аз мн харесвам латино. Имам 1 мр3-ка с бачата и една с песни на Хулио Иглесиас, които слушах всеки ден през бременността. Е вярвайте ми първите седмици когато не знаех защо плаче Никол в момент в който пуснех дисковете и детето замлъкваше. В повечето случаи дори заспиваше. Бях чела че има ефект върху децата, ама чак такъв... Бях изумена. И сега като е кисела й пускам Хулио да се успокоява душичката.  :lol:

Сладурки :)))
« Отговор #648 -: Януари 29, 2011, 12:01:29 pm »
Е това с музиката, както Илейни го описва определено е вярно, аз съм го чела също и все се каня да приуча бебока отсега с някоя любима мелодична музика  :D Но с басове и вибрации е много дразнещо и неприятно. То за дискотеки едва ли някой мисли вече, но на концерт е хубаво само ако не са силни басовете. Класическа музика е най-добре за бебоци, ако харесвате.
Да ви питам боляли ли са ви гърдите нощем? От 1-2 нощи ме боли едната, но както преди като напрежение от нарастване и пр., а по-скоро около зърното.. Незнам да почвам ли се мажа, въпреки че в момента нямам втърдявания на кожата там. Купих си унгвента на Авент вече..
*
« Отговор #649 -: Януари 29, 2011, 12:15:57 pm »
Пийте си нормално кафе момичета.  :D

Безкофеиновото кафе се обработва с химикали. За да се изтегли кофеинът, зърната се варят, а щом изплуват на повърхността – се поливат с метилен хлорид.
В същото време...
Някои бои съдържат метилен хлорид, за който е известно, че причинява рак при животните.

Не съм химик, ама не бих пила нещо обработвано с химикал, който се съдържа в боя. Колкото по-натурален и по-малко обработен продукт ползвате - толкова по-добре. Все едно за какво се отнася.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #650 -: Януари 29, 2011, 12:32:15 pm »
 :cheerleader:   да се запиша и аз найи-после в тази темичка :)
*
« Отговор #651 -: Януари 29, 2011, 13:06:24 pm »
Бравос Йоли...добре дошла  :)
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #652 -: Януари 29, 2011, 13:45:46 pm »
Бюти е родила  :D На 26ти ми прати смс, че си има 2 бебчета - Емо (2кг 48см) и Марти (2550гр 48см).

Надявам се са добре и скоро да ги изпишат!
« Отговор #653 -: Януари 29, 2011, 14:07:33 pm »
Аз и на дискотека бях преди края на 3-я, но не си изкарах добре в крайна сметка - хората пият, пушат и са "на черешата", аз като някаква бастунка с едни безалкохолни коктейли  :lol:
В грипния сезон обаче и кината и дискотеките не са най-подходящото място за нас, предвид голямото струпване на хора. Лично мнение.
Позната история. То ние вече и без това само по празници можем да влезем в дискотека, все по ресторантчета и по кина ходим. Ама този месец пропуснах вече 2 рд поради същите причини като Жбрус (бастунясването :D), и всички обещават после да ме черпят с торта и сок специално мен. За пусто както досега не ми се ходеше, сега сякаш напук ми се ходи постоянно:)
За главоболието и аз чух че може да е кръвното, но трябва да хвана подходящ момент да го измеря. Никога досега не съм имала проблеми, винаги е като бетон. Но след вчерашният главоболен ад - няма начин да не се проучи въпроса:) Яйряни, шоколади, каквото трябва, само да не се повтаря, че беше ...  osi_15
Йоли, добре дошла!
А на Бюти да са й живи и здрави младежите!

Поздрав!
« Последна редакция: Януари 29, 2011, 14:10:34 pm от choveche »
« Отговор #654 -: Януари 29, 2011, 14:56:08 pm »
Не можах да открия по-подходяща тема за моя въпрос, но може ли някой да ми каже какво е нормалното кръвно, при положение че обикновено съм с ниско? От няколко дни съм със 140/80, но не мога да се свържа с лекаря ми, защото е в чужбина
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #655 -: Януари 29, 2011, 15:00:37 pm »
Ама никой не говори за дискотека :wink: И аз не бих отишла, нищо, че много обичам. Но концерти, кино, театър, стига да няма кървене, дискомфорт и грип, то нищо не пречи да се ходи. Да не говорим, че като се роди бебето става супер трудно да се съчетае културно мероприятие с деца :)
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
« Отговор #656 -: Януари 29, 2011, 15:19:30 pm »
Не можах да открия по-подходяща тема за моя въпрос, но може ли някой да ми каже какво е нормалното кръвно, при положение че обикновено съм с ниско? От няколко дни съм със 140/80, но не мога да се свържа с лекаря ми, защото е в чужбина

По принцип знам, че за бременни до 130 е нормално. От 140 нагоре препоръчват медикаменти. Тъй като си точно на границата, успокой се и го измери още веднъж в края на деня. Дано да е било случайност! А и да се задържи така един-два дена, мисля, че не е сериозен проблем. Скоро ли се връща лекарят ти?

Ох, като чета за задимените заведения и пак ме обхваща една лудост.  :x Чакам да видя кога ще забранят пушенето - поне на места, на които ходят и деца. Поне.

*
« Отговор #657 -: Януари 29, 2011, 15:37:00 pm »
Включвам се и аз след дълга пауза  :oops:
Добре дошли на всички нови момичета! И леки месеци до финала!
На всички, които са близко до термина - пожелавам незабравими срещи с малките съкровища!

Аз бях пак за малко в болницата - за профилактика на дробчетата. Оказа се, че белтъкът ми е нисък (55 при норма над 63)  :(
Сега се тъпча с белтъци, пия и млечен протеин на Биогейм,  и се надявам стойността да се вдигне поне малко. В противен случай ще се наложи да ми вливат плазма, т.к. бебчетата ще започнат да изостават на килограми. А аз въпреки голямото тъпчене, не мога да кача нито грам за последните 10 дни. Само 10 кг съм отгоре и вече съм доста притеснена. При прегледите докторите тук отказват да ми казват приблизителното тегло на малчуганите, т.к. при близнаците имало отклонения от нормите, заложени в апаратите. Според мерките, децата се развиват добре, с 1 седмица разлика. След седмица съм на преглед в Тутракан - надявам се там да чуя нещо, което да ме успокои.

Някой друг имал ли е проблем с нисък белтък? До каква стойност не е критично за бебетата?
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #658 -: Януари 29, 2011, 15:59:55 pm »

Ако обикновено кръвното ти е ниско значи 140/80 всъщност ти е високо.
Иначе нормално го водят до 140/90, но това при положение, че твоето кръвно е 120/80.
Аз имам кръвно 120/80 по принцип, но последните два месеца започнах да го качвам - 130/90 и 140/90. От няколко седмици вече съм на медикаменти.
Важното е при високо кръвно освен самото кръвно да се следи за отоци по краката и за белтък в урината. Аз пускам урина на 2-3 седмици.
*
« Отговор #659 -: Януари 29, 2011, 16:29:08 pm »
Такаа направихме шопинга,взехме количка на малкия....и вече напълно сме готови :D
пуснах темичка за Бюти,благодаря Криска за инфото :wink:аз питах ли питах
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=44931.0
аз пък да ви се оплача моите крака пак се подуха  :xнаправо красота....а кръвното ми е 110/80 поне не го качвам :?
Сарич,ти къде се дяна?Аз ви държа на отчет като .... :oops: :lol:
Лите,всичко ще бъде наред ,хапвай белтъчини и това е :crossfingers:Дано другите момичета се включат,че аз не съм веща  :?