0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните №72
« Отговор #660 -: Януари 29, 2011, 19:38:46 pm »
дидон, за кафето - на мен Стаменов нищо не ми е забранявал, в интерес на истината, ама така бях чувала от негови пациентки ;) Може да не съм запомнила правилно, аз и след трансфера си пиех кафе, така че...

Айрян със сол (много обичам) пробвах като рецепта за вдигане на кръвното. Пробвах и с кока-кола. Нъц. На 90/60 наистина ми ставаше много зле и само кафе ме оправяше. Но нищо не пречи да опитате, де.

Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
« Отговор #661 -: Януари 29, 2011, 19:54:24 pm »
 При мен стана много интересно, защото всъщност д-р Ликсов , когато дойде да ми направи първата акупунктура , точно след трансфера , ми разказа много неща и си спомням ,че ми каза да изхвърля цигарите и алкохола.Да спра кафето, газираните напитки , шоколада... Аз реших да го спазвам . Първите дни доста ми се пиеше , защото имам навик на сутрешната разходка  кучето да си взема капучино...После изведнъж спря да ми се пие. След положителния тест и прегледа при д-р Стаменов / както писах в 8ма седмица / даже ми стана забавно той като ми го разреши  :) , защото реално не той ми го беше забранил
 Сега си пийвам , обаче много интересно , харесвам го по-скоро лате , с мооого мляко и кафе за цвят , а преди го пиех силно
*
« Отговор #662 -: Януари 29, 2011, 20:08:16 pm »
за сваляне на кръвно - знам, че се лежи с краката нависоко и краката в разтвор с морска сол да се отворят кръвоносните съдове. дано помогне.
моникс честита ви количка, аз утре смятам да взимам креватчето ако го имат в магазина.
*
« Отговор #663 -: Януари 29, 2011, 20:13:29 pm »
Кисненето на краката в гореща вода със или без морска сол не е препоръчително при бременност, както ползването на парни бани, сауни, горещи минерални басейни и вземането на горещи душове.
Момичета, когато имате проблем, посъветвайте се с лекарите си преди да предприемете нещо.
*
« Отговор #664 -: Януари 29, 2011, 20:16:28 pm »
Кисненето на краката в гореща вода със или без морска сол не е препоръчително при бременност, както ползването на парни бани, сауни, горещи минерални басейни и вземането на горещи душове.
Момичета, когато имате проблем, посъветвайте се с лекарите си преди да предприемете нещо.
:good_post:
« Отговор #665 -: Януари 29, 2011, 20:33:24 pm »
Лите, моя белтък беше нисък през цялата бременност, бил ми е и 50 и 55. И мен Сигридов ме плашеше, че ще ми преливат плазма, ама не се стигна дотам. Пиех Биогейм сутрин и вечер, почти цялата бременност изкарах с него, защото като го спирах и белтъка и албумина ми падаха.
*

бина

• 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
« Отговор #666 -: Януари 29, 2011, 21:54:27 pm »
Белтъка с обикновена урина ли го пускате :oops:
*
« Отговор #667 -: Януари 29, 2011, 22:17:07 pm »
Момичета имам следното питане - по принцип ми предстой късна фетална морфология (тази която е около 30г.с.). По принцип мислих да ходя в Доверие, тъй като ми е по-близко, но след като разбрах какво е станало с една моя позната, която там си следеше бременността се отказах. Сега мисля да ходя в майчин дом та исках да ви попитам как е там и евентуално при кой доктор мога да отида.

*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #668 -: Януари 29, 2011, 23:13:44 pm »
Момичета имам следното питане - по принцип ми предстой късна фетална морфология (тази която е около 30г.с.). По принцип мислих да ходя в Доверие, тъй като ми е по-близко, но след като разбрах какво е станало с една моя позната, която там си следеше бременността се отказах. Сега мисля да ходя в майчин дом та исках да ви попитам как е там и евентуално при кой доктор мога да отида.
Запиши си час за МЦ Фемина. Всички лекари там работят в МД, но в самата болница няма толкова добра апаратура. 
*
« Отговор #669 -: Януари 29, 2011, 23:38:26 pm »
tucy препоръчвам ти доц.Томова.Лично за мен тя е най-добрата за ФМ.Това са и координатите http://www.docenttomova.bg/
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #670 -: Януари 30, 2011, 05:54:57 am »
Момичета, днес най-после ходихме да мерят нухалната гънка и резултатите са добри - 0.9мм. Сега чакам да излезнат и другите резултати от кръвния тест, че да ми дадат общият риск за хромозомни аномалии, но за сега вярвам, че ще са хубави. Бебчето го видяхме много хубаво, помаха на мама и тати и сега си имаме много ясна снимчица. Като че ли чак днес се поуспокоих, че може би всичко ще е наред. До сега ми беше много напрегнато и не ми се вярваше, защото нали все пак имам 3 помятания в миналото ( едното като го изледваха се оказа с Даун),а и сега не знаех до късно, че съм бременна, та си бях на нокти.

Ами това е за сега от мен. Леко бременеене на всички.

Боби

*
« Отговор #671 -: Януари 30, 2011, 09:28:34 am »
Добро утро мамита!Боби,браво за чудесните резултати,занапред спокойно бременеене  :D :bighug:!
Туци,незнам мила,аз ходих в Благоевград :)
Сарииии, явявай се на отчет злато :lol:
Кремче,Дени наближава и вашия ред момичета :goodluck:

*
« Отговор #672 -: Януари 30, 2011, 09:50:58 am »
Cherry*, успокои ме малко - като гледам каква сладка кифличка си имате, въпреки ниския белтък :-)

бина, аз говорех за т.н. общ белтък, който се изследва в кръвта. Белтък в урината - мисля че, може да се хване и с обикновена урина.

Bobbie , браво за хубавите новини! Вярвам, че всичко е наред до самия край с това ваше Чудо!
*
« Отговор #673 -: Януари 30, 2011, 09:53:56 am »
Добро утро. Минавам само да и прочета и да пожелая лека бременост на всички мамчета и щастлив и пухкав финал. Леко раждане на мамите от горещия списък.
*
« Отговор #674 -: Януари 30, 2011, 10:15:55 am »

бина, аз говорех за т.н. общ белтък, който се изследва в кръвта. Белтък в урината - мисля че, може да се хване и с обикновена урина.

Да, така е. При нисък общ белтък в кръвта, проверяват дали се открива белтък в урината (пуска се обикновена, не стерилна), т.е. дали не се губи белтък при проблем с бъбреците например. Следи се и нивото на албумин и бъбречната функция. В норма ли са?
Възможно е ниската стойност на белтъка да е инцидентно или да е лабораторна грешка  :wink:
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."
*
« Отговор #675 -: Януари 30, 2011, 10:44:51 am »
При мен не се откри белтък в урината, нито албумин.
И едва ли става дума за лаб. грешка - стойностите на общия белтък в последните 2 месеца (правени през 2 седмици) са съответно - 63, 61, 56 и сега последната е 55 - плавно, бавно и постепенно си пада - бебетата яко смучат  :lol:
Включих допълнително в дневното ми меню:
= 4-5 яйца
= 1 кофичка кис. мляко
= 1-2 чаши прясно мляко
= 50 гр ядки
= 200 гр месо
Пия и по веднъж на ден един шейк от тези - http://www.biogame.biz/?page=products&level=3&prod_id=23 (мноооого е гадно!)
Но май ще трябва да добавя още един прием.
*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
« Отговор #676 -: Януари 30, 2011, 11:28:03 am »

Сарииии, явявай се на отчет злато :lol:

Ми... какво да кажа.Вчера бяхме на док за да видим накъде вървят нещата :) Ами всичко си е наред-бебко шишкавее :):) Вече ми закъснява детето с един ден ама доки каза че не е проблем-когато си реши.Тази вечер отново съм до болницата-вчера имаше контракции.Не много силни но.. все пак си ги имаше.Затова и доки каза добре е мила да те видя аз тази вечер.Ако се наложи да спиш тук и да видим живот и здраве какво ще стане  :D Аз това не искам ама в крайна сметка..Каквото трябва това ще направим.
Иначе съм добре просто имам проблем с нет-а тези дни-нали сменихме апартамента и докато оправим и документите и сменят постовете..Абе бюрокрацията край няма! :)
Ще пишем пак днес утре-да имаме новини.
Не съм ви чела много но да пожелая късмет на всички ви и леки срещи с бебчетата :)
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #677 -: Януари 30, 2011, 11:29:34 am »
Браво Боби !
Всичко върви добре, дай Боже и занапред да е така  :)
« Отговор #678 -: Януари 30, 2011, 12:19:11 pm »
Tuci, както са ти казали в МД няма условия за ФМ. Но на теб по някакви причини ли са те пратили на късна ФМ? Аз се отказах от следваща ФМ, тъй като всичко беше в норма и не виждах причина да дам толкова пари отново без да се налага. Само за 4Д ме е яд че не можах да видя до сега..

Боби, браво, поздравления и дано всичко за напред е наред.

Криска и Чери, как сте вие с бебоците, дайте малко инфо  :wink:
*

benito_79

• *
  • 31
  • Чакам чудото да се случи
« Отговор #679 -: Януари 30, 2011, 12:55:42 pm »
Здравейте момичета аз да се включа да ви кажа че вчера прегледа мина добре,бебо е добре отговаря на 6-7 гест.седм. за сега всичко изглежда о.к.Изписа ми пак терапия каза да спра естрофема след 14 дни и да продължа с фракси през ден макар че мен много ме е страх да не започна пак да ме зацапва.Мен също много ме интересува въпроса с ФМ питах вчера доки каза че е рано още да си говорим.Извика ме след 3 седм. и тогава евентуално ще уточним датата на серклажа това е от мен.
Аз рядко пиша но редовно Ви чета  :bighug: :bighug: :bighug:
ЧАКАМ ТЕ БЕБОНЧЕ