0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Лорче, според мен правилно сте решили да започнете полека лека с изследванията щом е изминала 1 година от опитите. Ако желаеш разгледай предишната темичка където обсъждахме точно това със Златен дъжд (къде, какво и кога се изследва). Също не е зле да си запишеш отсега час в някоя клиника с оглед на това колко се чака за първичен преглед... :?

благодаря Гери  :balk_21:, ще послушам съвета ти сега ще изчета всико , което е необходимо , а след като говоря със съпруга си довечера ще решим за клиниката . Всъщност имаме роднина в Майчин дом , имате ли представа дали там има такива специалисти , дали ще ми свърши работа ? Знам , че звъча като неандерталез , но наистина не съм стъпвала в болница  :oops:
*

gergana :-)

• 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
За това не мога да ти помогна, не съм от София. Някое от другите момичета може да сподели ако има лични впечатления. Аз избрах клиника след като разгледах доста теми тук и изчетох много позитивни мнения. Колебаех се между д-р Стаменов (клиника "Надежда") и д-р Владимиров(клиника "София") и в крайна сметка се спрях на втория, тъй като се чака по-малко време за преглед. В София имате възможност да избирате между добри специалисти, така че решението е във ваши ръце. Успех!
Минавам да ви пожелая много успешна седмица,дано да има само хубави новинки в тази темичка и много + резултатчета :).
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*

ioly

• 785
  • Очаквам те ... За да си истина...
Здравейте мили щъркеланки, ето и аз да се запиша в новата темичка. Рени честита ти първа темичка, до края знаеш ли още колко има да пускаааш  :P
Аз нямам нет вкъщи, че нещо компа се прецака след един токов удар и затова ме нямаше събота и неделя, но ми беше много мъчно за вас.
Марийче, то наистина има много малко чакане до ... истината и дано тя да е с две чертички  :crossfingers: :bfp:
Геритвоята графика също много ми харесва.
Акинчи от мен пожелания този месец да е твоят и да нямаш вече вещуха за следващите 9 месеца.
Лорче добре си се насочила към изследвания, но Майчин дом, не е специализирана болница по стерелитет. Аз лично те съветвам да се обърнеш към такава и дано да няма нищо, за притеснение по изследванията ви.

Златен дъжд успех при изследванията, а относно това за колко време излизат от спермограмата, зависи къде я правят. Милото като ходи резултатите му излязоха след 30 мин., а пък аз за хормоните чакам по 2 седмици.
Polisia пожелавам ти бързичко да се оправяш... много е гадно като си болееен  :(
Лионче кога беше вашето събитие, че забравих? Дано поднесеш подаръка, за който мечтаеш мила
Котаранкеее ти къде се криеш толкова време, а ?
Serendipity ще чакаме да докладваш  :goodluck:
Жени ми ти къде хайманосва снощи бе мило, че си снощна ... Еххх завидях ти, леле как ми се лудеее  :lol: :lol: :lol:
Бебешорче, къде си мила, пиши какво казаха докитата, ходи ли вече при тях ??? Мисля те.
А нашето Мунче, скоро не е минавала при нас май, а ?
Уххх дълго стана пак нали Пете  :oops: ама... такова... да знаеш, че закуската е прекрасна  :wink:
И това ако не е подмазване...  :lol: :lol: :lol:

P.S. Леле Маймункеее, тъкмо писах, че те няма... Целувам теее и принц Майкъл същооо  :bighug:
« Последна редакция: Януари 31, 2011, 15:52:08 pm от ioly »

благодаря ви прочетох всичко и знам какво да направя вече , само остана да говоря с моя и дано се съгласи , но съм оптимист щом направи спермограмата едва ли ще се дърпа за това  :lol:
Йолиии  :bighug: усетих аз че ме търси някой и хоп веднагаааа :)).Ейй аз може да не съм писала ,ама съм надничала,до скоро нямах никакво време ,сега май почвам повече да се освобождавам та почестичко ще ви навястявам .Много ви Обичкам да знаете и много ама много стиснати палчета имате от нас с малкия шошко :).
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*

ioly

• 785
уххх да те изям щураче такова ...  :bighug: :bighug: :bighug:

Котаранкеее ти къде се криеш толкова време, а ?
Ми.... аз...такова.... малко ме беше срам да пиша в общата тема, ама като си видях името и веднага станах мъж и половина и се намесих в разговора.  :lol:
Лора Райчева, аз съм в София, но съвет за клиника не мога да дам, защото не съм обикаляла, и се надявам да ми помогнат, където съм се спряла. Аз иначе съм в Тина Киркова, но тук като че ли няма много нейни пациенти, или аз поне не съм видяла  :). Мога да кажа че съм доволна от отношението на лекарите, а за резултати силно се надявам скоро да се похваля.
Нямам търпение да мина УЗ днес.
Момичета, възможно ли е да изтърва с тестовете за овулация пика на хормона????
Принципно го тествам сутрин с първата урина, но тази сутрин забравих и беше с втората.... и пак отрицателен с бледа 2ра черта....
« Последна редакция: Януари 31, 2011, 16:12:10 pm от kotaranata »
"Истински приятел е не онзи, който е до теб, когато си на дъното, а онзи, който е до теб, когато се мъчиш да изплуваш."

[
*

• 1357
Котаранке, не прави с първа урина. Тестовете за овулация пише изрично да се правят в следобедните часове. Щом се е появила втора чертичка може би О. наближава, не спирай с тестовете :wink:
*
ioly,благодаря мила за пожеланията дано наистина е моя месец че вече незнам какво да правия,от маи месец започваме пак с яките ходения по лекари.доиде ми а симптомите продалжават,взех си час за лекар и представи си дадоха ми чак за 1 март УЖАС.успех на всички момичета за +++++
*
Привет щъркелчета !
Рени,страхотна темичка браво,дано се напълни с много  :bfp: :crossfingers:!
Успех на всички момичета :bighug: :green_dust_1: :green_dust_1: :green_dust_1:

*

ioly

• 785
Опааа. ето я и другата ни пупанка, на която не остава много времееее. Монич, ама то вярно не останало бе злато  :bighug:
« Последна редакция: Януари 31, 2011, 17:16:05 pm от ioly »

Момичета, лоши са резултатите.Мъжа ми каза, че е дефектен, да си намеря някой нормален.Горкия, много ми е мъчно за него. :balk_145:
Четох един случай, при такава диагноза са предложили ИКСИ.Дали направо да си подаваме документи за ин-витро.Аз имам и час за Д-р Веселин Демирчев (ендокринолог) във ВМА за четвъртък следобед,заради високия TSH иска да изследвам ТАТ и МАТ.Ще се побъркам честно ви казвам.Май по естествен начин няма да мога да забременея.Д-р Владимиров ще ни помогне ли.Моля ви дайте ми съвет...  :balk_146:

ЕТО РЕЗУЛТАТИТЕ :

Период на въздържание: 3 дни
Обем:4.6 мл. (норма 2.0-6.0)
pH:7.8 (норма 7.2-8.0)
цвят: нормален
вискозитет:2 (норма - до 2 см)
време на втечняване: 20 мин.
концентрация на сперматозоиди: 1.8 млн./мл.
общ брой на сперматозоиди в еякулата: 8.3 млн.
обща подвижност на сперматозоиди: 22%
нормокинеза:14% (норма - > 50%)
хипокинеза:8%
акинеза:78%
брой нормокинетични сперматозоиди: 252 000 (норма > 10х10^6 в мл.)
общ брой нормокинетични: 1 159 200 (норма > 20х10^6 в мл.)
аглутенация на сперматозоиди: не
агрегация на сперматозоиди: не
левкоцити: <1 (норма < 1х10^6 в мл.)
епителни клетки <1
еритроцити и др.:не
желатинови конгломерати: не
незрели клетки на спермогенезата:не

МОРФОЛОГИЯ

5% сперматозоиди с нормална морфология (норма - > 14%)
95% сперматозоиди с отклонения в морфологията,
от тях:
30% сперматозоиди с главични дефекти
16% сперматозоиди с шийни дефекти
25% сперматозоиди с опашни дефекти
23% сперматозоиди с цитоплазмен остатък
1% клетки на сперматогенезата

Teratozoospermia index 1.61 (норма - <1.6)

Заключение и препоръки:

Olygoasthenozoospermia
« Последна редакция: Януари 31, 2011, 18:41:33 pm от Златен дъжд »

Момичета запазих си час при доктор Владимиров в клиника София  часа ми е за 25 Март , но ще почакам . Ако не бяхте вие още щях да се чудя накъде много ви благодаря закоето  :bighug:

Златен дъжд , не знам какво да ти кажа  :(нормално е да му е кофти , но ще се оправи според мен и това не означава , че няма да си имате дете . Според мен отиди при доктор Владимиров много го хвалят досега четох за него , вярвам , че всичко ще се оправи бъдете силни  :crossfingers:
Дъждче, сигурна съм, че скоро резултатите ще бъдат много по-добри.. няма необратими неща. Успокои го и силно вярвай, че скоро и вие ще станете родители !

*
Лошо миличка Златен дъжд, порови се в темата за спермограмите - там има много момичета и полезни съвети и препоръки. Дано има някакъв шанс за подобрение, оффф как така да си търсиш друг мъж, ама те са такива мъжете все ни пращат на други  :(
Йолеееее ама то моя мъж си дойде в събота вечерта и в неделя у дома като хан 10 човека се извървяха и последния гост дойде в 1 през нощта и си замина в 6 ужас ти казвам  :lol: ама готино , иначе никой не се сеща за мен като го няма  :(
Мунче ех че се радвам като наминаваш от време на време, ами ние знаем, че си заета ама хубаво е така да си заета нали  :D
Целувки на всички и стиснати палчета / дане ви изброявам, че ще изпусна и ще има сърдити  :oops:/
Лека вечер милички
*
Момичета, лоши са резултатите.Мъжа ми каза, че е дефектен, да си намеря някой нормален.Горкия, много ми е мъчно за него. :balk_145:
Четох един случай, при такава диагноза са предложили ИКСИ.Заради високия TSH пък ми казаха да изследвам ТАТ и МАТ.Но дали има смисъл.Дали направо да си подаваме документи за ин-витро.Аз имам и час за Д-р Веселин Демирчев (ендокринолог) във ВМА за четвъртък следобед.Ще се побъркам честно ви казвам.Май по естествен начин няма да мога да забременея.Д-р Владимиров ще ни помогне ли.Моля ви дайте ми съвет...  :balk_146:

ЕТО РЕЗУЛТАТИТЕ :...

Не са приятни новините, но ще преодолеете шока и ще продължите напред. :)
Направете втора спермограма, но категорично е проблем.

Съветвам те да потърсиш информация и съвети в тази тема за проблемната спермограма
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=12189.0,
а в тази за щитовидната жлеза
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=28834.0.

Нужно е да се изследвате и лекувате и за двата проблема, преди да пристъпите към инвитро.

*
Златен дъжд, не се предавайте толкова лесно, изследванията не съм компетентна да разтълкувам, но винаги има възможности. Смело напред и горе главата!

Да споделя за себе си - имам задържан фоликул, но утре сутринта пускам всички изследвания и продължавам по план! Останах с прекрасни впечатления от д-р Даскалови - чудесни специалисти и много отзивчиви и мили хора. Благодаря на момичетата, които ме насочиха към тях! :bighug:
*

ioly

• 785
Златен дъжд, сега е твой ред- трябва да го успокоиш - сигурно му е много зле, но за всеки проблем си има решение.  :bighug: Както Жени те е посъветвала порови се в темите за спермограмите  :balk_172: Няма начин да няма начин
Лора поздравявам те за избора- не съм била негов пациент, но много легенди се носят за него.
Жени ми да бяхме дошли и ние и ... лудницата пълна  :lol:

*

• 1357
Златен дъжд, много съжалявам... Но в никакъв случай не се отчайвай!!! Ще си имате детенце, какви са тези глупости да си си намирала "друг нормален" 8O Дали по един или друг начин важното е да стане, нали? Д-р Владимиров е сбъднал мечтата на толкова момичета, сигурна съм, че и на вас ще помогне! Важното е, че по-рано открихте проблема, а не чакахте още толкова, за да започнете с изследванията. За ТСХ не се притеснявай, сваля се бързо с медикаменти. Върви при ендокринолога, изследвай каквото трябва, започни си терапията, която ще ти назначи и при срещата с д-р Владимиров, начертавате план за действие и започвате да го изпълнявате. Като за начало само се успокой :bighug: :bighug: :bighug: