Да споделя за моето раждане, родих планирано секцио в болница "Селена", при д-р Даскалов.
Както писах в темата д-р Даскалов направи раждането ми най-хубавото и незабравимо преживяване.
През цялата бременност той ме следеше, отношението и грижата бяха невероятни. Имаше моменти в началото, когато поради зацапване и кървене док. ме е гледал по 2-3 в седмицата, нито едно от посещенията не сме заплащали. Всички знаем колко изстрадани и очаквани са нашите рожби и за мое нещастие първите седмици имах кървене и само като звъннех притеснена д-р Даскалов веднага ми казваше идвай да те видя, без ред, без час, сещате се, че той е много натоварен но за нас направи всичко необходимо да се чувствам спокойна и уверена, че беба е добре. Така беше през цялата бременност ако имах присеснения се чувахме по телефона и при нужда веднага в кабинета. Към 28-29 гест. Седм. Направихме тест за преждевременно раждане – Амни шуър тест (ако не се лъжа така се казваше), защото се притесних, че ми изтичат околоплодни води. Слава на Бог, теста беше отрицателен. Една събота в 11:30 вечерта дойде в кабинета да ме прегледа, заради доста силна болка ниско в дясно, опасения да не е апандисит. Безкрайно съм му благодарна за търпението и грижата.
Някъде към 33 гест. седмица споделих , че искам да родя при него и направихме дата за планирано секцио. Молих се, всичко да е наред и да не се наложи спешна намеса. За наша радост, датата ни дойде и сутринта съпруга ми ме закара в Селена. Предварително бяхме направили консултация с анестезиолог, бях си харесала д-р Георгиев и не съжалям, още като го видях ме грабна хубавата му усмивка, вдъхна ми увереност и бързо ме убеди в предимствата на спиналната анестизия.
Около 10.30 часа ме качиха в родилна зала, предвидливо се бях претеглила сутринта да кажа актуални килограми, измериха ми ръста и ме подготвиха за секциото. Д-р Георгиев непрекъснато общува и пита как се чувстваш видях, че д-р Даскалов и д-р Иванов бяха в залата и чух думите “ Хайде колеги! “ След много кратко време чух плача на моето бебе, в този момент сълзите се стичаха по лицето ми. Почти веднага ми я показаха... няма думи, с които да се опише тази емоция да видиш детето си за първи път... В последствие разбрах, че съпруга ми е видял Хриси родена на 20-та минута и имаме снимки.
Възстановителния период при мен по-скоро липсваше, нямаше от какво да се възстановявам. Много добре бях обезболена и дефакто болка не усетих, след махането на епидуралния катетър имах назначени болкоуспояващи, които много скоро спрях да приемам. Още вечерта станах и се разходих, на следващия ден се изкъпах. Д-р Даскалов всеки ден беше при мен и ме преглеждаше а аз се шегувах, че корема ми не е изглеждал толкова добре последните 10 години.
Много съм доволна от избора си да родя при моя лекар в "Селена", грижата за мен и бебето бяха много добри. Следващите дни акушерките помагаха да започнем закърмването на бебетата, аз се прибрах в къщи спокойна, че мога да си нахраня детето. Показаха ни къпането на новородено и хигиената.
Изписаха ни на петия ден, щастливи, да открием новите хоризонти от радостта да бъдеш родител.