0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
MIROZLATKA, много ти благодаря  :bighug: :bighug:
И galle74 беше писала, че се е получило така и при нея когато е имала празен фоликул.

Много ме ,успокоихте, момичета  :D, благодаря още веднъж. Че вече бях започнала да се вторачвам с най-лошия си поглед  :x в Хашимотото. Нали ТСХ нещо не слуша.

То аз се бях замислила тези опити на ЕЦ дали не оказват някакво влияние на цикъла и дали не е хубаво да се правят през месец заради самия организъм. Все пак си е манипулация, дори и да е било на абсолютно ЕЦ.
« Последна редакция: Февруари 25, 2011, 10:53:51 am от luce »

*
 Сега, да залитаме на кой, кога и колко му е дълъг МЦ.

Luce, вредното на напълно ЕЦ - повторен многократно без успех, е загубеното време и пари
« Последна редакция: Февруари 25, 2011, 11:12:30 am от Тара »
*
Тара, нали тук си споделяме  :) Не виждам нищо лошо.

За ЕЦ зависи дали събирате или връщате веднага. Ако се събират може и само един или два да направиш в зависимост от това колко време е отнело общо. Или ако връщат веднага всичките поддържащи лекарства след това  :?

Тук имах предвид и емоционалния момент - стрес всеки месец - ходене до клиниката, излизане от работа, чакане, притеснение дали този цикъл фоликула е добър и др. такива  :) Освен това всеки месец да ти боцкат яйчника, единия или другия, не съм 100 % убедена, че най-нормалното нещо на света. Но всеки има право на мнение  :)

*
нищо лошо няма :)

говорим за едно и също, "облечено" в различни думи.
Ето ме и мен-след пункция на ест.цикьл!Слава богу фоликула го хванахме,ама кьсмета като го няма,какво да се прави! Празен беше-няма Я!Не знам дали да пробвам пак така сл.цикьл,или да си поискам лека стимулация-поне с клостил?Това ми беше пьрви такьв опит,до сега имам две икси-та,стимулирани,но стигам само до биохим.бременност.С ияр сьм,не знам дали да се надявам на нещо?Колко е голяма вероятността сл.цикьл фоликула да е пак празен?
*
dani42 :cuddle:

Май това с празния фоликул е "на мода" сега  :jump12: Много съжалявам, че така се е получило  :( Не знам дали някой може да каже със сигурност дали и следващия месец няма да се получи същото  :( Когато стана при мен, четох из интернет и бях наперила някъде информация, че при жени до 25 г. е нормално да се случи веднъж годишно и след това с нарастване на възрастта се увеличава и вероятността за повече такива месеци с празни фоликули. Но аз все си мисля, че е и въпрос на организъм. Може би, най-добре ще е да говориш с докторите. Може и да ти дадат нещо за подобряване качеството на яйцеклетките.

Аз все още си чакам цикъла. Освен зацапване от време на време, друго няма  :( Вече започвам да си мисля, че имам задържан фоликул. Една приятелка ми каза, че се е случило при нея така. А аз си мислех, че след като са го извадили и няма какво да се задържи  :?

*
мили момичета,

ЧЕСТИТА БАБА МАРТА  :D

Да сте много здрави, румени, засмени, силни и борбени все така и много късмет и постигнати мечти  :D :D :D

Само за инфо, пустия цикъл ми дойде нормално най-накрая, днес ще пробвам да запиша час и в атака  :D отново  :D   

Мили момичета, днес съм много щастлива!
Ще ви разкажа на бързо. Отидох на преглед на 10 ден от цикъла и имах 1 фоликулче 14мм, лигавица 6.5мм. Извикаха ме отново на преглед след два дни и фоликулчето беше станало 17мм. Доктора ми назначи ранен прегнил същата вечер в 20.30ч. и късен прегнил в 22.30ч. На 02.03. в 8.15ч. беше пункцията. Извадиха хубава Я, която се оплоди и днес ми се обадиха и казаха,че се разделила на 4 и утре ще я замръзяваме. Следващия месец продължаваме и ми изписаха да пия Метфогамма и Мелатонин(за спокоен и здрав сън). Да попитам на някой изписвали ли са този Мелатонин?
Няма значение колко бавно вървиш, стига да не се отказваш от пътя си!

Мили момичета, днес съм много щастлива!
Ще ви разкажа на бързо. Отидох на преглед на 10 ден от цикъла и имах 1 фоликулче 14мм, лигавица 6.5мм. Извикаха ме отново на преглед след два дни и фоликулчето беше станало 17мм. Доктора ми назначи ранен прегнил същата вечер в 20.30ч. и късен прегнил в 22.30ч. На 02.03. в 8.15ч. беше пункцията. Извадиха хубава Я, която се оплоди и днес ми се обадиха и казаха,че се разделила на 4 и утре ще я замръзяваме. Следващия месец продължаваме и ми изписаха да пия Метфогамма и Мелатонин(за спокоен и здрав сън). Да попитам на някой изписвали ли са този Мелатонин?

Първо да ти пожелая успех в процедурата.
Странно ми е ,че са ти предписали мелатонин ,защото аз при ЗЕТ имах проблеми със  спя. Пиех мелатонин и док . изрично ме предупреди да го спирам веднага.На теб не ти ли казаха защо са ти го предписали и проблем със съня ли имаш ?
Аз пия мелатонин от 1 месец и ми действа добре на съня ,но за качеството на я.ще видим по-натам.При мен ф-ла се беше пукнал и следващия преглед ми беше на 18 ден както писах по-горе но нямаше нищо естествено,но док ме искаше и на 22 ден при който се видяха 2-3 ф-ла много малки.Следващ преглед на 2-5 ден от цикъла.
Милетка пожелавам ти следващия цикъл да извадите още една хубава яйцеклетка.
Дидомира,Мелатонина от 3мг.ми е изписан от док.,каза че бил много хубав за качеството на яйцеклетките и за мн.др.неща.Ти защо си го пила?По предписание или на своя глава?
« Последна редакция: Март 04, 2011, 16:48:52 pm от Radosst »
 Дидомира, нямам проблем със съня и се изненадох като ми го дадоха от аптеката. Доктор Шефкетова ми ги изписа и не съм питала, защо. Но сега като чета мисля, че е за подобряване качеството на Я.

мелантонин дават при проблеми със съня, лично аз предпочитам Дормиплант.
мелантонин дават при проблеми със съня, лично аз предпочитам Дормиплант.
Въобще не е ставало на въпрос за проблеми със съня. Аз нямам такива. Никой не ме е питал дали имам, затова си мисля че е свързано с качеството на яйцеклетката. Аз дори не попитах от кога да започна лекарствата, но съдя ,че веднага след пункцията ги изписват , купих ги и същата вечер ги започнах. Сега си мисля,че трябва да се обадя да ги попитам за Мелатонина или да го отложа  на първото ходене, та да не звъня на спешния тел. за това. Вие какво мислите?
« Последна редакция: Март 05, 2011, 00:53:53 am от miletka77 »

хм, мелантонин и качество на Я, нещо не ми се връзват нещата. Мелантонинът е в-во, което играе роля при съня и затова се изписва предимно при дълги полети с часова разлика.
*
Освен за съня:

" ....
МЕЛАТОНИН АДИФАРМ ПРОТИВОДЕЙСТВА НА СТРЕСА

МЕЛАТОНИН АДИФАРМ ЗАБАВЯ СТАРЕЕНЕТО
Повечето хора свързват мелатонина само със съня. Но трябва да се отбележи, че мелатонинът е едно от веществата в нашия организъм, което ефикасно спира процесите на стареене на клетките.
Както физическият, така и умственият процес на стареене е един от основните здравни проблеми на нашето време.
Теории за стареенето твърдят, че остаряваме, защото организмът не е в състояние да изхвърли токсичните вещества, които непрестанно се образуват в него. В тази връзка така наречените свободни радикали са най-вредните вещества, тъй като наличието им предизвиква по-бързо остаряване на клетките. Мелатонинът се счита за най-силния антиоксидант. Неговата способност да взаимодейства със свободните радикали му дава прозвището "метач". Ако съпротивителните сили, поддържани от мелатонина намалеят, организмът е много по-уязвим към свободните радикали, които водят до увреждане на клетките и бързо остаряване. Може да се каже, че мелатонинът е хормон на младостта.
Доказано е, че мелатонинът действа благоприятно и в периода на менопауза върху психо-вегетативните смущения, намалява депресиите и тревожността. Мелатонинът повишава защитните сили на организма като противодейства на предизвиканото от стреса потискане на имунната система. Ето защо мелатонинът е толкова популярен на Запад.

КАК СЕ ПРИЕМА МЕЛАТОНИН АДИФАРМ?
Една от често правените грешки е, когато приемът на мелатонин започне, той да бъде приеман около часа, в който се ляга, като се мисли, че по този начин ще има по-бърз ефект. Тъй като мелатонинът е вещество, което по естествен начин синхронизира съня, необходимо му е време, за да започне да действа.
Добре е мелатонин да се приема вечер по едно и също време, обикновено между 22 и 23 часа. Дозата за всеки е много индивидуална, обикновено се препоръчва прием на 2-3 таблетки от 1 мг. Мелатонин не показва странични действия и може да се прилага продължително време."

"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."
*
Благодаря Аnmar - това за мелатонина ми стана много интересно. Явно не само на запад ами и в Малинов е на мода. Но тъй като скоро не съм имала процедура - не ми е изписвано. Но много обичам предварително да знам за какво става дума.
Иначе инвитрото на ЕЦ ми е много любимо. Но сигурно има и сантиментално значение за мен, защото това ми беше първата процедура и защото се стигна до бременност, пък макар и биохимична.
Ако нямах проблем с LH, сигурно само такова щях да правя - най-вече защото няма стимулации.
А по отошение на естрадиола - последния път се опитах заедно със замразения трансфер да направим и пункция на текущия фоликул. Естрадиола на 9-ти ден беше 216 - добър на пръв поглед. Имаше яйцеклетка, но не-добра. Както се изразиха ембриолозите - липсвала е "зона".
Това си го обяснявам с факта, че бях болна малко преди това и се наложи да вземам не един, ами 2 антибиотика.
Обаче нали съм много пъргава - не изчаках да мине поне един месец, ами хайде юруш....
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."

Благодаря, Анмарче за полезната информация!
Да споделя,че от днес си имаме едно замразено ембрионче!
Следващия месец продължаваме!
Много ви прегръщам и на всички пожелавам да няма празни фоликули, а само хубави ембриончета! :bighug: :bighug: :bighug:

*
Привет момичета  :D,

Аз днес съм на преглед и смятам да попитам дали няма да е добре да ми дадат нещо за подобряване качеството на яйцеклетките. Дори съм си "спретнала" едно списъче и сигурно пак ще по ядосам докторите  :oops:, но ми се иска да съберем по- бързо необходимия брой ембриончета  :)И мелантонина ми е в списъка  :wink:

miletka77, поздравления за замразеното ембрионче  :D Дано те последваме  :)

Успех на всички  osi_9 :bighug: :crossfingers: :crossfingers:

luce, пиши след прегледа как върви опита! И аз си чакам цикъла след празния фоликул и пак започвам, между другото ще си дойде на време, и си имам същия предменструален синдром, като когато не е бил празен фоликула.
За качеството на яйцеклетките пия от време на време Инофолик, в месеците когато извадихме яйцеклетка бях пила, а сега не, малко скъп излиза, но пак си го взех и започнах за този опит.